Dodaj do ulubionych

zarzadzanie w turystyce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:02
Moze ktoś studiuje? Chciałabym się dowiedzie paru rzeczy.
Przegladajac juz plany zajac zdazylam sie zorietowac,ze bede musiala
przemeczyc 2 lata ,zeby zaczelo sie cos ciekawego. Oprocz jezyka obcego,
ciegle przewija sie makroekonomia, mikroekonomia,matematyka,
finanse,statystyka itd. itd.
Obawiam sie teraz czy sobie dam rade. Czy osoba przecietna z matematyki
(3,4,odswietnie jakas 5 w liceum)da sobie rade?? Czego tak na prawde uczy sie
na tych prodmiotach na studiach?
Chciałabym sie jeszcze dowiedziec czy moge liczyc na jakies wyklady odnosnie
geografii (przeciez turystyka sie z tym laczy) na tych studiach? Myslalam na
poczatku,ze pojde na geografie, jednak zorietowalam sie,ze ciezko mi bedzie o
prace po samej geografii,wiec postanowilam skladac na to zarzadzanie
turystyka z mysla, ze bedzie tam cos ciekawego, a tu widze tylko matma i
matma:(
Prosze kogos kto studiuje o wypowiedz, jak jest na tym kierunku??
Obserwuj wątek
    • Gość: poloko Re: zarzadzanie w turystyce IP: 87.204.12.* 04.06.07, 12:31
      to jest po prostu zarządzanie i marketing, a turystyka jest dodana zeby się
      lepiej sprzedawało :)
      nie lepiej iśc na samą turystyke i rekreacje (licencjat) + jak zechcesz robisz
      uzupełniające mgr z zarządzania (w turystyce).
      pozdr.
      • Gość: kas. Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.piekary.net 04.06.07, 14:04
        tak, tylko, że po licencjacie z zarządzania w turystyce spokojnie można iść na
        większość kierunków związanych z zarządzaniem. mało kto po 3 latach decyduje się
        dalej brnąć w turystykę. a jeśli ktoś chce można zrobić magisterkę z samej
        turystyki i rekreacji.
        moim zdaniem właśnie te zarządzanie daje potem większe możliwości wyboru.
        prawda, że wszystkie ekonomiczne przedmioty momentami dają w kość. ale
        przedmioty specjalizacyjne całkiem przyjemne :) jak zawsze...wszystko zależy od
        uczelni. o której myslisz?
        • Gość: kika Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 15:34
          Myslalam o AE w Katowicach , ewentualnie AWF tez Katowice, sama juz nie wiem,
          obawiam sie,ze moge nie dac sobie rady. A ty studiujesz zarzadzanie??
    • Gość: krysia Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 16:07
      koncze w tym roku zarzadzanie w turystyce.Pierwsze 3 lata byly okropne ,w duzej
      mierze przez beznadziejne przedmioty zwiazane z samym zarzadzaniem-nudziarstwo
      jakich malo ,co wiecej nic nie pozostalo mi w glowie.Na samej specjalizacji
      bylo juz duzo lepiej ,ciekawe przedmioty ( choc mogloby byc wiecej
      specjalistycznych),wyjazdy itp.Czesc moich znajomych juz pracuje-niektorzy w
      firmach ale nie zwiazanych z samą specjlanoscia a bardziej:ksiegowosc ,obsluga
      klienta ,generalnie ekonomiczne;czesc w hotelach,pare osob w informacji
      turystycznej ,a czesc wciaz jeszcze cos innego studiuje.Polecam ale bez
      entuzjazmu.
      • Gość: kika Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 16:28
        A gdzie studiujesz?
        Powiedz mi jeszcze jak z tymi matematycznymi przedmiotami, czy sa mozliwe do
        przejscia przez osobe,ktora z matematyki byla przecietna czy wszyscy co szli na
        ten kierunek byli faktycznie bardzo dobrzy z matmy?
        Ja sie chyba zdecyduje na te studia (jak sie dostane:)),moze jakos dam rade:)
        A jak nie no to truno;/ Ale mysle,ze warto sie pomeczyc,zyby pozniej robic co
        sie chce. A chcialabym pracowac w turystyce, jedak kierunek turystyka i
        rekreacja jakos do mnie nie przemawia.
        • Gość: Krysia Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 16:51
          AE Krakow.Oczywiscie ,ze matematyczne przemioty sa do przejscia ,prawde mowiac
          bardzo lubilam matematyke na I r.,potem jest juz gorzej ,trzeba
          przysiasc ,czasem wykuc rozne wzory ale nie jest tak zle.A nie myslalas o nowym
          kierunku ,ktory tam sie otwiera ? Turystyka wlasnie? jest to tyle fajne,ze od
          poczatku masz sporo przedmiotow zwiazanych z turystyką ,w przeciwienstwie do
          samego zarzadzania ,ktore zawiera wiele analitycznych i finansowych przemiotow.

• Gość: kika Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:14
            Tak tylko,ze to tez jest wlasnie turystyka i rekreacja, w Katowicach na AE
            takiego kierunku nie ma , a na awf trzeba jakies testy sprawnosciowe zdawac:)
            Ewentualnie szkola prywatna.
            Z drugiej strony kogo nie zapytam czy lepiej turystyka i rekreacja czy
            zarzadzanie w turystyce to wszyscy mi radza jednak to zarzadzanie wybrac.
            Zastanowie sie jeszcze nad tym:) Dzieki za pomoc:)
            • Gość: krysia Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:16
              a wybierasz sie tylko do Katowic? czy jeszcze bierzesz pod uwage inne miasta
              jak np.Krakow?
              • Gość: kika Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:20
                Raczej tylko Katowice:) Skladam na AE, AWF i UŚ
                • Gość: krysia Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:23
                  polecalabym ci raczej UŚ lub AE ale to tylko moje zdanie.Natomiast radze
                  ci ,zebys juz powoli troche zaczela dzialac w tym kierunku:ucz sie
                  jezykow ,wybierz sie moze na kurs przewodnicki ,a jak juz dostaniesz sie na
                  studia rób praktyki w hotelach czy biurach podorzy ,tak ,zeby poznac co cie
                  najbardziej interesuje,to potem bardzo procentuję;).pozdrawiam
                  • Gość: kika Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:32
                    Ok, dzieki za wszystkie rady:) Wlasnie zauwazylam ,ze cwiczen z jezyka jest na
                    tych studiach baaardzo duzo:) Ale to mnie cieszy, bo nauke jezykow bardzo
                    lubie, gorzej bedzie jak ta matma okaze sie ponad moje sily, ale mam nadzieje
                    ze tak nie bedzie. Ja tez pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za rady:)
                    • Gość: kas. Re: zarzadzanie w turystyce IP: *.piekary.net 04.06.07, 17:38
                      ja właśnie kończę licencjat na awf w katowicach. z tą matematyką u nas to trochę
                      trzeba posiedzieć, ale spokojnie jest do przejscia dla każdego. a cwiczenia z
                      jezyka no 1,5 godz tygodniowa to tak ani duzo ani mało, a jakość lektoratów
                      pozostawia wiele do życzenia. jest dużo plusów, ale są też minusy.
                      jeśli chcesz zostaw maila to się odezwe :)
                      • kika881 Re: zarzadzanie w turystyce 04.06.07, 17:56
                        O, to odezwij sie jak bedziesz miala chwilke czasu. Moj email :
                        kika881@gazeta.pl
                        Mimo,ze to niby ten sam kierunek mysle,ze troche rozni sie on na AE i AWFie :)
                        Napisz wiec cos o zarzadzaniu na awfie ,bo kto wie byc moze wlasnie tam
                        trafie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka