11.06.07, 07:32
kto już ma to wszystko za sobą?
ja się mogę pochwalić, że jestem studentką 2 roku :)
Obserwuj wątek
    • cleare Re: sesja 11.06.07, 09:37
      mnie został jeden egzamin.... =/

myszo-skoczku, gratuluje, tak szybko to chyba wszystko w "0" terminach
      pozaliczałaś?! :)))))
      • ray-of-light Re: sesja 11.06.07, 09:51
        U mnie (ŚlAM), sesja zaczyna się z dniem dzisiejszym, ale i tak do tej pory
        mieliśmy zaliczenia końcowe które pozwalają nam przystąpić do egzaminów czyli
        biochemia, fizjologia i angielski. Na razie wszystko do przodu :) Boję się tylko
        dzisiejszych wyników z pierwszej pomocy - zapomniałem na karcie odpowiedzi
        wpisać wersję testu i nie wiem co zrobią z moją pracą (głupio tak mieć warunek
        albo wrzesień z przedmiotu który wszyscy zdają co roku :) Ogólnie to sesja to
        dla mnie mega lenistwo i możliwość odespania całego roku, nie trzeba wyrywać się
        rano na godzinę na zajęcia, uczyć na ćwiczenia, chodzić na nudne seminaria -
        gorzej jak trzeba siąść i powtórzyć Konturka albo zaprzyjaźnić się z Harperem... :/

• zaphod_beeblebrox Re: sesja 11.06.07, 13:36
          Z biochemii raczej zaprzyjaźnij się z pytaniami z zeszłych lat. Pewnie Guma
          powiedział że pytania będą nowe, ale on mówi tak co roku i co roku się
          powtarzają:) Z fizjo powtarza się mniej (nie mówię że wcale) więc powtorzyć coś
          trzeba, ale zaprzyjaźnienie się z Konturkiem w tydzień czy dwa jest raczej
          nierealne więc może skombinuj sobie coś mniejszego - ja robiłem Ganonga i dobrze
          na tym wyszedłem. No i powodzenia - jeszcze niecały miesiąc i jesteś na trzecim
          roku a tam tylko plaża i drinki z palemką :)
          • ray-of-light Re: sesja 11.06.07, 18:42
            Jakbyś zgadł :) Dwa miechy temu Gumiszon oznajmił na wykładzie że ułożył już
            nowe pytania do egzaminu i radzi zacząć powtarzać pierwszy semestr z bio :)
            Pamiętam jak w zeszłym roku w połowie maja miałem już powtórzonego poł Bochenka
            z anatomii a tu środek czerwca i ja dopiero dzisiaj do fizjo zajrzałem :) A
            pierwszą pomoc zdałem mimo że sprawdzono mi ją według innego klucza odpowiedzi
            :))))))))

Z fizjo to będzie porażka bo miałem cały rok nowego asystenta, świeżo po
            studiach (był na roku z Syzdółem) i się praktycznie nic nie uczyliśmy, dlatego
            jedni ci co mieli z Larysz-Brysz, Maritą będą musieli powtórzyć fizjo, a ja sie
            będe jej musiał nauczyć od podstaw :/

• pink_hamster Re: sesja 11.06.07, 19:36
              raaay!!!ja Cie prosze,nie oslabiaj mnie...Ty sie na kazde fizjo uczyles z Kontura i jeszcze narzekasz?!ja tez dopiero dzisiaj zajrzalam do fizjo na powaznie,a jeszcze w piatek mam te biochemie
              btw,Zaphod,czy warto w ogole brac sie do Bullocka z fizjo przed egzaminem?
              • zaphod_beeblebrox Re: sesja 12.06.07, 09:19
                Bullocka widzialem raz na oczy, jesli dobrze pamietam jest napisany jak Virella
                do mikrobów - w punktach czyli dobry do powtórek, ale nie wiem czy się pokrywa z
                tym czego wymaga katedra. Wiem że z asystentów tylko Pietrucha-Dutczak polecała
                Bullocka, resza standardowo - Kontur, Traczyk i ewentualnie Ganong.
                • ray-of-light Re: sesja 12.06.07, 10:41
                  Bullock mi sie kojarzy z Fixem do anatomii, a ten mi się już mega-niedobrze
                  kojarzy :/ Kurczę, jeszcze 3 tygodnie i WAKACJE (ja pikolę, ale to szybko
                  zleciało... pamiętam zaphod jak na pierwszym roku kupowałem od ciebie pierdolnik
                  a wydaje się jakby to było wczoraj :)

Konturek fajna rzecz jak się ma na niego czas. Duże plusy to: co jakiś czas
                  powtarza to samo zdanie więc wiesz o czym czytasz nie zapominając co było na
                  poprzedniej stronie:), a dwa - jak Kontur coś zacznie tłumaczyć to od ogółów do
                  szczegółów. Duży Tracz przy nim to pierdoła która wygląda ładnie na półce :/

Dobra, wracam do angielskiego i "rzężeń grubobańkowych"...
      • myszo-skoczek Re: sesja 11.06.07, 21:08
        u nas już prawie wszyscy mają wakacje - ja zdawałam anatomię w sobotę :)
    • zielony_groszek Re: sesja 11.06.07, 22:16
      no ja też jeszcze jeden mam, fizjoły mi zostały. ten gorszy, biochemie, zdałam i
      jestem w związku z tym najdumniejsza na świecie :)
      myszo-skoczek a skąd Ty jesteś, bo ja Cie kojarze tylko nie moge sobie
      przypomnieć gdzie sie uczysz...
    • lionne7 dużo przede mną:( 12.06.07, 13:16
      Przede wszystkim biochemia - najgorszy dla mnie egzamin w tym roku:( Strasznie
      dużo tego i nudne:/ Tyle tych nazw... Mam nadzieję, że będę miała szczęście, bo
      nie chciałabym tego przerabiać jeszcze raz we wrześniu.
    • encorton1 w piątek ostateczny koniec!!!!! 12.06.07, 21:58
      Składam papiery aby miła pani z dziekanatu wydrukowała dyplom i jak powidział
      klasyk " nie będzie wszystkiego":)
      • zaphod_beeblebrox Re: w piątek ostateczny koniec!!!!! 13.06.07, 07:49
        Niektórym to dobrze - możesz odebrać papiery i spokojnie przyłączyć się do
        strajku :P
    • cleare Re: sesja 14.06.07, 20:38
      a ja siedze od tygodnia non stop... juz nie mam sily :/ ale trzeba to goofno w
      koncu zaliczyc! =/

jeszcze tylko tydzien ;) a pozniej wakacje! :D
      • f-stfo Re: sesja 15.06.07, 18:11
        ehh ja mam za soba dopiero jeden egzamin, do drugiego ryje od tygodnia calymi
        dniami a mimo to wiem, ze moge nie zdac :/ (histo- rok temu oblalo ok 50%).
        Pozniej znowu rycie bo anato dopiero 29. A tego to jestem prawie pewna ze nie
        zalicze ;) W tamtym roku podobnie jak histo-nawet obnizali prog, zeby zdala
        polowa i zeby nie musieli uniewazniac egzaminu. :/ dlaczego jedni maja lekko a
        inni caly czas pod gorke? ;)
        • cleare Re: sesja 26.06.07, 14:53
          tak wlasnie zobaczylam ze u nas 1st termin z anatomii szpilki polało 160 osob... lol
          • f-stfo Re: sesja 02.07.07, 00:26
            U mnie histo ok 30% ma w plecy, anatomie ok 150/350 z czego na stomatologii
            40/76 =54% Rewelacja po prostu :((

Cleare, a gdzie jestes?? Pisalam to na podstawie rozmow ze znajomymi z Lublina,
            Bialegostoku, Katowic i Lodzi.
            • cleare Re: sesja 03.07.07, 20:17
              ja jestem w Gdańsku. ale mam zamiar sie przenieść ;)
              do białego, mam nadzieję że tam jest lepiej :pp
              • f-stfo Re: sesja 14.07.07, 17:32
                Z tego co slyszalam to w Bialymstoku na lek studenci sie nie przemeczaja ;)
                Zreszta poszla tam moja kolezanka, i twierdzi ze czuje sie jak na wakacjach.
                Duzo czasu, przyjazni asystenci, malo zajec. W sesji letniej I roku mieli chyba
                tylko anatomie, lacina i biofizyke (z czego z laciny mozna bylo byc zwolnionym
                za srednia 4, a z biofizyki byla zerowka). Jak porownam sobie z moja sesja to
                robi sie niedobrze: 3 egzaminy: anatomia, histologia, materiałoznawstwo, i
                zaliczenia: chemia, higiena, I pomoc, propedeutyka stomatologii, lacina,
                niektore grupy jeszcze z psychologii i filozofii (fakultet). :/

W Gdansku tez tak cisna?? Ja myslalam o przeniesieniu do Lublina, ale juz sama
                nie wiem co zrobie. Wszyscy mi to odradzaja. A Ty jestes juz zdecydowana?
                • cleare Re: sesja 16.07.07, 14:55
                  raczej tak. również mam kilku znajomych w Białym i mówią że studia medyczne nie
                  są ciężkie... a to chyba o czymś świadczy (jak dla mnie w Gdańsku jest ciężko i
                  to baaaaaaardzo...)

ja tam nie radzę ci się przenosić do Gdańska... możesz później żałować :/
                  • f-stfo Re: sesja 18.07.07, 15:08
                    Niee no do Gdańska na pewno się nie przeniosę :) Nigdy zreszta nie myslalam o
                    tym miescie ze wzgledu na ogromna odleglosc :) Ale zastanawiam się nad
                    Lublinem. I tez nie mogę podjąc decyzji:/ Nie wiem co zrobie... P.S. W Krk tez
                    jest cholernie ciezko... :/
    • snajperos Re: sesja 15.06.07, 18:30
      W polsce tez jest egzamin po trzecim roku "ze wszystkiego"?
    • nordique14 Re: sesja 26.06.07, 14:32
      Ja też już jestem na drugim roku :) Cudne uczucie!!! :D
      • szekiera Re: sesja 26.06.07, 23:50
        to ja chyba mam lzejsza uczelnie, z grozniejszych przedmiotow na 1. roku jest tylko anatomia /a i to nie bardzo/
        zreszta moze to tylko moje odczucie, jak ktos nie zdal biofizyki w lutym to teraz ma nie za ciekawie...
    • ray-of-light Re: sesja 29.06.07, 13:54
      Dzisiaj o godzinie 13:05 zakończyłem sesję! 3 miechy wakacji!!! :D

A tym co się będą męczyć we wrześniu, życzę wytrwałości i wiary w swoje możliwości .
      • magdaam Re: sesja 29.06.07, 14:54
        dzisiaj o 13:05 ja również zakończyłam sesję !!!! witaj trzeci roku :D

również gratulacje i wytrwałości tym co jeszcze jej będą potrzebować..
        • d-st Re: sesja 29.06.07, 19:51
          ja sie obecnie praktykuje ale tez juz jestem praktycznie na 2 roku i to z
          calkiem dobra srednia;]
          • cleare Re: sesja 29.06.07, 19:58
            gratulujemy ;)
            • d-st Re: sesja 29.06.07, 20:14
              thx i wzajemnie;]
              • cleare Re: sesja 29.06.07, 20:41
                mnie jak zwykle nie ma czego gratulowac, braklo mi 2 pkt... no i coz, kampania
                wrzesniowa =(

na szczescie tylko jeden exam :P
    • aniazacha Re: sesja 09.07.07, 15:47
      myszo-skoczku, ja zakończyłam sesję z wszystkim w przedterminach 8 czerwca na AM
      :)))
      • aniazacha Re: sesja 09.07.07, 15:52
        i też jestem jużna drugim roku lekarskiego i jeszcze chyba to do mnie nie
        dotarło, może dotrze przed jakim kołem z biochemii albo biofizy ;) a teraz
        wakacje po praktykach odbytych też w przedterrminie :)
    • zielony_groszek Re: sesja 16.07.07, 20:37
      aniazacha no o Twoim geniuszu to w sieci aż huczy, więc cieszy mnie niezmiernie, że zaszczyciłaś Nasze skromne forum :)
      • cleare Re: sesja 17.07.07, 12:57
        zielony_groszek napisała:

> aniazacha no o Twoim geniuszu to w sieci aż huczy, więc cieszy mnie niezmiernie
        > , że zaszczyciłaś Nasze skromne forum :)

serio?! a ja nic nie wiem :P

hhehehe
    • zielony_groszek Re: sesja 17.07.07, 20:07
      clear się opuściłaś w buszowaniu w sieci :D aniazacha ma same piątki i stypendium najwyższe i przedsesje i w scapuli brała udział a egzamin napisała z anatomii nawet lepiej od scapulowiczów i na forum dla kandydatów się udziela, służy dobrą radą, poradą, pouczeniem a przy tym wszytskim wogóle sie nie przemęcza. pozdrawiam aniazacha :)
      • aniazacha Re: sesja 18.07.07, 16:31
        ojojoj... aż się zarumienię ... ;)
        a to tylko dlatego, że uwielbiam moje studia :)
        też pozdrawiam i nie wiedziałam nawet, że tak głośno o mnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka