Dodaj do ulubionych

kosmetologia??

IP: *.ip.netia.com.pl 23.06.07, 08:48
Czy warto to studiowac i jaka przyszlosc po takim kierunku?prosze o wszelkie
sugestie
Obserwuj wątek
    • Gość: renata Re: kosmetologia?? IP: *.leed.cable.ntl.com 24.06.07, 22:00
      Pracowalam z kosmetyczkami - wiekszosc to dno i wodorosty. Ciezko ci bedzie
      porozmawiac w tym towarzystwie o czymkolwiek.Jak dalam najlatwiejsze pytania,
      to zaraz byl raban do wladz, ze za trudne. Pewnie, w porownaniu np. do
      kosmetyki pielegnacyjnej ('opisz w 3 zdaniach cere sucha').
      Uczyc sie (bo wyraz 'studiowac' bylby w tym przypadku naduzyciem) mozesz, zawod
      zdobedziesz i na zycie zarobisz. Ale jesli liczysz na jakikolwiek rozwoj
      intelektualny, to zapomnij.
      Kosmetologia jest prowadzona wylacznie na studiach I stopnia (licencjackich).
      NIE MA magisterki na tym kierunku. Kosmetologia moze byc jedynie specjalnosciá,
      np. na kierunku zdrowie publiczne.
      • Gość: m. Re: kosmetologia?? IP: *.icpnet.pl 24.06.07, 22:09
        W wiekszosci zgadzam sie z poprzedniczka, wedlug mnie jedyna ciekawa opcja po
        licencjacie to uzupelniajace na chemii kosmetykow < czy tam kosmetycznej>,
        tylko przypuszczam, ze zeby dac rade to trzeba sie poduczyc chemii we wlasnym
        zakresie, no chyba ze idziesz na kosmetologie na AM:)
        • Gość: kajaix Re: kosmetologia?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 17:59
          Jestem kosmetologiem, magistrem zdrowia publicznego...kosmetologia to moja
          pasja...pracuje w zawodzie jako kosmetyczka i uczę w policealnym studium
          kosmetycznym. Uogólnianie ze kosmetyczki to wodorosty jest lekko mówiąc
          niestosowne. Po przeczytaniu tego postu tylko sie uśmiałam...Realizuje sie
          zawodowo, jestem dobra w tym co robie i zapewniam wszystkich ze wiem czym
          charakteryzuje sie cera sucha. Zdaje sobie sprawę z tego ze są kosmetyczki i
          "kosmetyczki" ja jednak pracuje z kosmetologami, którzy znają sie na tym co
          robią i zapewniam ze potrafią rozwiązać niejeden problem.
          • Gość: kaśka Re: kosmetologia?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:01
            Kosmetologia jest na Śląskiej Akademii Medycznej jako licencjat. Jeżeli
            interesuje Cię praca kosmetyczki, a chcesz pracować w renomowanych gabinetach
            lub w ośrodkach SPA to jak najbardziej. Na Zachodzie kosmetyczki też są
            poszukiwane. Na Twoim miejscu starałabym się połączyć kosmetologię z dietetyką
            (oba kierunki - licencjaty na ŚAM).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka