17.07.07, 14:57
Co by nie bałaganić w wątku dot. MISHów KULowskiego i UMCSowskiego - my -
MISHowcy z KULu łączmy się tutej - dzielmy naszymi wrażeniami - radościami i
smutkami - razem zawsze raźniej :)

To może rozpocznijmy od tego kto jest kim - czyli krótko o nas :) [nie tylko
pierwszoroczni].

Adrian z okolic Lublina, w ramach MISHu studiował będę prawo, być może
filologię angielską, a i na pewno jakieś zajęcia z muzykologii się trafią w
planie zajęć :)
Obserwuj wątek
    • napoleon1234 Re: MISH KUL 18.07.07, 10:43
      hello? :-)
      nie wierzę, że tylko ja i 44 się dostaliśmy ;-)

ja na MISHu ten sam zestaw: prawo + anglistyka i dodatkowo kilka innych
      ciekawych przedmiotów (jeszcze się nie zdecydowałam ;-))

jak ktoś rok/... 'wyżej' ma coś interesującego do polecenia, piszcie :-)
    • aleciacho Re: MISH KUL 21.07.07, 19:15
      hmm a ja chyba jednak zrezygnuję i ustąpię w ten sposób miejsce osobie bardziej
      zdecydowanej niż ja:) hahaha
      dostałam się również na filologię angielską i chyba jednak ją wybiorę zamiast
      MISHu. może za rok spróbuję znów?
      • vierundvierzig Re: MISH KUL 21.07.07, 21:29
        Ja tak zrobiłem... rok temu dostałem się na prawo i je też wybrałem. No i teraz
        mam rok do tyłu - bo na MISH jednak chciałem iść. Odczuwałem ogromny niedosyt :)
        • aleciacho Re: MISH KUL 24.07.07, 11:13
          też się nad tym zastanawiałam, ale nie mam tak dokładnie sprecyzowanych planów
          na przyszłość jak większość wybierających MISH i sama jeszcze nie wiem, co
          chciałabym oprócz anglistyki studiować, więc zrezygnuję:) myślę, że za rok,
          jeśli mi się odmieni, nie będzie większych problemów, żeby dostać się tam na
          nowo, biorąc pod uwagę, że zamierzam poprawić maturę z angielskiego:D no i tak
          naprawdę to chyba będę startować na UAM jeszcze raz, bo to jest jednak moja
          wymarzona uczelnia i filologia na niej:))
        • aleciacho Re: MISH KUL 24.07.07, 11:14
          aha, i rok w plecy nie wydaje mi się taki straszny:) zawsze to jakieś
          doświadczenie i nauczka
        • cahir.aep.amendil Re: MISH KUL 28.07.07, 20:45
          hmmm, takie pytanko <do wszystkich>: czy ktoś z was ma wolne miejsce w pokoju/mieszkaniu itp, ew chce skonsolidowac sily w celu wspolnego poszukiwania wyrka? ;) bo nie bardzo mam gdzie i z kim mieszkać... :/
    • napoleon1234 Re: MISH KUL 22.07.07, 00:37
      a tak z innej beczki, gdzie dokładnie(j) trzeba zanieść te wszystkie dokumenty?
      bo ja nie bardzo zorientowana jestem, hehe, a już praaawie skompletowałam ;-)
      • vierundvierzig Re: MISH KUL 22.07.07, 12:23
        Do dziekanatu MISH - na parterze Collegium Norvidianum - ten najnowszy budynek
        obok Gmachu Głównego przy Racławickich i pomnika Norwida :) Wchodząc głównym
        wejściem skręcić trzeba w lewo, póżniej w prawo i praktycznie na wprost są te
        pokoje - wszystko jest napisane na tabliczkach - korytarz biegnie naokoło, nie
        da się więc zgubić, w razie czego można zapytać portiera. Niestety numeru
        pokoju nie pamiętam. Ja się wybieram koło środy/czwartku bo muszę skompletować
        wszystko :)
        • supernowa000 Re: MISH KUL 22.07.07, 20:32
          no witajcie kochani:) ja też wybieram się na MISH... mój zestaw to psychologia, filologia angielska i teologia... o muzykologie też chętnie bym zachaczyła :) w środę rozpoczynam moją wyprawę do Lublina!będę tam pierwszy raz w życiu, ale kiedyś w końcu musze tam pojechać skoro mam tam studiować;) dla mnie będzie to wyprawa : 650 km i 9 godzin w pociągu... cudowna sprawa:) może spotkamy sie gdzieś przed drzwiami dziekanatu: któż to wie:) pozdrawiam serdecznie:* a i jeszcze jedno - gdzie zamierzacie pomieszkiwać w czasie studiów?
          • cahir.aep.amendil Re: MISH KUL 28.07.07, 20:35
            heej! nuu, ja troche bliżej, 320 km <z gór jestem>, ale 7 godz autobusem i podobnie: pierwszy raz w Lublinie. własnie wrocilem, kompletnie nie wiem, gdzie bede mieszkać. Jak pierwsze wrażenia z wizyty w lublinie? bo moje dosyc mieszane, prawie mnie pobili, jak poszedlem wieczorem na dworzec PKS <wracalem nocnym>, dobrze że mialem noz w kieszeni, to ostudzilo troche zapaly dresików, na szczescie bylo ich tylko 3, a ja mialem do pomocy kierowce jakiegos peksa, narobil zamieszania, pogrozil i sie uspokoili... :P a wybieram sie na prawo + elementy psychologii, może troszke ekonomia, ulubione okresy z hist. sztuki ;)
            • vierundvierzig Re: MISH KUL 28.07.07, 22:32
              Witam kolegę z MISHu i prawa. W nocy na dworzec PKS samemu mało kto się
              wybiera, ale widzę, że skoro nóż był w kieszeni to ktoś już zdążył ostrzec.
              Cóż, witamy w Lublinie :)
    • napoleon1234 Re: MISH KUL 23.07.07, 14:44
      CN - pokój 012, żeby już wszystko było jasne ;-)
      • supernowa000 Re: MISH KUL 29.07.07, 18:49
        no i po pierwszej wizycie w Lblinie... kiedy po 10-godzinnej podróży pociągiem dotarłam na miejsce przywitał mnie bardzo ładny dworzec pkp :) ale potem było już trochę gorzej... w deszczu Lublin nie powalił mnie na kolana. ale już następnego dnia powoli zaczęłam odkryewac niepowtarzalny urok tego miasta. przepiękna starówka i bardzo przyjemna atmosferka na krakowskim przedmieściu. ale wciąż wszyscy mówią mi że lepiej byłoby gdybym szła na UAM do Poznania - blisko rodziny, przyjaciół... ale mnie jednak coś tam cięgnie na ten wschód:) mam nadzieje że przyjmą mnie do akademika...
        • cahir.aep.amendil Re: MISH KUL 29.07.07, 21:57
          hmmm, moje wrażenia troche gorsze, ale mimo wszystko się podobało... cóż, przyzwyczajony do jednego duzego miasta- Krakowa, a z tym żadne inne nie moze konkurować... ja na akademik nie licze, więc będe musiał pokombinować... najlepiej by było wynająć jakieś duze mieszkanie w kilka osob <najlepiej z MISH> ;) ale jak na razie prawie z nikim nie miałem kontaktu, wiec chyba nie wypali na pierwszy rok...
          • vierundvierzig Re: MISH KUL 29.07.07, 23:48
            Też szukałem kogos do wynajmowania stancji, no ale juz znalazłem, choć spoza
            MISHu :)
            Proponuję jednak szybko (mimo niezbyt przyjemnych wspomnień) Lublin nawiedzić
            po raz wtóry w celu poszukiwania mieszkania - im pozniej tym mniejszy wybor,
            wiecej nieaktualnych ogloszen etc. Dnia pewnie zabraknie - noclegi np. w
            akademikach UMCSu bardzo tanie z tego co się orientuję. Ale jak z dresami sobie
            jakos poradziles to i z szukaniem mieszkania problemow byc nie powinno :)

pzdr
    • kwiat_paproci Re: MISH KUL 01.08.07, 02:43
      Oj, coś chyba w mężczyzn obrodzi nam mish w tym roku <zaciera rączki>

A ja się nazywam Asia i jestem już na II roku i pamiętam jak dziś ten stres
      sprzed roku :) Także w razie czego służę wszelką możliwą pomocą. Studiuję
      socjologię i trochę filozofii i jeszcze parę innych rzeczy, ale generalnie to
      się nie przemęczam, bo nie lubię ;D

Pomyślcie oczywiście o nauce języka łacińskiego!!! Latina est regina omniarum
      studiarum, czy jakoś tak ;D
      • vierundvierzig Re: MISH KUL 01.08.07, 19:38
        kwiat_paproci napisała:

> Oj, coś chyba w mężczyzn obrodzi nam mish w tym roku <zaciera rączki>

Etam, i tak nas zawsze mniej będzie niż Was :) :) :)

> Pomyślcie oczywiście o nauce języka łacińskiego!!! Latina est regina omniarum
        > studiarum, czy jakoś tak ;D

Otóż to! Zupełnie nie rozumiem kto wymyślił że mathematica... - bez sensu :)
        • kwiat_paproci Re: MISH KUL 06.08.07, 20:10
          Ohoho, dotarły do mnie dziś radosne wieści, że na I roku będzie Was 30, z czego
          aż 11 osobników to mężczyźni <oklaski> Jak taka gwałtowna tendencja się utrzyma
          to MISH niedługo będzie najbardziej zmaskulizowanym kierunkiem na kulu ;DDD
          Tylko jak my się w kanciapie teraz pomieścimy, bo I rok zazwyczaj ją najbardziej
          oblega ? ;D
          • vierundvierzig Re: MISH KUL 06.08.07, 23:24
            OOO, czyli wszyscy potwierdzili? Bo docelowo i tak miało zostać
            20 :) im nas wiecej, tym wieksza szansa na spotkanie ciekawych
            osobowosci :)
            • kwiat_paproci Re: MISH KUL 07.08.07, 15:27
              Hmmm, ciężko mi powiedzieć, czy to oficjalna informacja, bo nie mam jej ani od
              prof. Gutowskiego ani od pań z sekretariatu, ale moje źródło twierdzi, że to już
              pewne :)
              • mam_1_problem Re: MISH KUL 10.08.07, 01:54
                wszyscy nei potwierdzili bo ja sie dostalemna zwolnione i nie wiem co mam robic:

mam problem, dostalem sie tu i tu. papiery juz na jednym leza ale i tak sie
                pytam co byscie wybrali na moim miejscu MISH KUL czy prawo UMCS?

jak oceniacie perspektywy po obu kierunkach.

ps.
                mish wybralbym prawo z ekonomia

tak w ogole to do kiedy trzeba dla drugoturowcow skladac papiery?
                • domi667 Re: MISH KUL 11.08.07, 14:51
                  Witam,
                  bardzo zainteresowały mnie studia w ramach MISH-u na KUL-u. Byłabym wdzięczna,
                  jeżeli ktoś udzieliłby mi pewnych informacji, co do samego studiowania tam.
                  Jestem (a raczej będę już we wrześniu) w klasie maturalnej i szukam idealnego
                  kierunku dla siebie ;)
                  Proszę o kontakt na gg- 8430522
                  • scobin Re: MISH KUL 13.09.07, 21:31
                    Witajcie!

Jestem studentem UAM-u. Tak się jednak złożyło, że w ramach studiów
                    międzyuczelnianych (AAL, coś innego niż MOST) raz w tygodniu będę na
                    KUL-u. Prawdopodobnie od wtorku wieczorem do czwartku rano.

Stąd też moja trochę prośba, a trochę oferta: jeżeli bylibyście chętni (Wy i ludzie, których znacie) do spotkania i rozmowy, może do pochodzenia po Lublinie (preferowany czas: środa od 18 wzwyż), to byłoby mi bardzo miło. I może z takich kontaktów narodziłoby się coś ciekawego?

Innymi słowy, składam niemoralną propozycję integracyjną. ;-)

Kontakt ze mną:
                    krawczykstanislaw@gmail.com (najlepiej pisać właśnie tutaj)
                    GG 2967635
                    nr tel. chętnie podam mailem

Pozdrawiam serdecznie!
                    Staszek Krawczyk

PS. Dwa słowa o mnie: jestem po II roku psychologii i I roku MISH-u (z polonistyką jako kierunkiem głównym). Różne inne dane:

http;//mish.amu.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=61

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka