Dodaj do ulubionych

do studentów prawa UWr, help!!!

19.07.07, 20:24
zakwalifikowałam się na prawo złożyłam oryginały, ale jestem poza listą
przyjętych na pewno, limit wzrósł o 50 obecnie wynosi 350 osób czy to możliwe
żeby zrezygnowało 37 osób, bo tyle musi żebym się dostała, jak było w
ubiegłych latach?ile średnio rezygnuje? czy później jest jeszcze jakiś drugi
nabór/odwołania itp.?
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasz Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: 80.48.49.* 19.07.07, 21:10
      w zeszlym roku sporo osob zrezygnowalo,mysle,ze sie dostaniesz
      • 88ulka Re: do studentów prawa UWr, help!!! 19.07.07, 21:16
        dzięki. a masz może jakieś szczegółowe informacje? bo ja strasznie przejęta
        jestem tym wszystkim
        • Gość: lukasz Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: 80.48.49.* 19.07.07, 21:54
          studiuje prawo dziennie we Wroclawiu,jestem na II roku,wiec wiem jak wygladala
          rekrutacja w zeszlym, po pierwsze bylo wielkie zamieszanie,nikt nie wiedzial co
          to ta lista przyjetych do dalszego postepowania,z tego co pamietam,a srednio
          pamietam niestety,na tej liscie bylo ok 430 osob,wszyscy z tej pierwszej listy
          sie dostali,nawet pozniej powstala 2 tak duzo osob zrezygnowalo,ludzie
          zakladali,ze beda przyjecia od 120 ptk(byl inny przelicznik),a skonczylo sie na
          chyba 204,a wiec jezeli jestes blisko... to mysle,ze dasz rade,bo na bank 1/3
          osob zrezygnuje,bynajmniej tak bylo rok temu,ale nie sadze by w tej kwestii sie
          wiele zmienilo,czlowiek swoje musi przeyzyc stres itp:Ptaki maly wstep to
          pierwszej sesjii:)pozdrawiam
          • 88ulka Re: do studentów prawa UWr, help!!! 20.07.07, 05:13
            hej dzieki jeszcze raz podniosłeś mnie na duchu, bo już trochę zwątpiłam
            zwłaszcza że zbliżają się wyniki, to może spotkamy się kiedyś gdzieś tam na
            korytarzu:p pozdrawiam
            • Gość: luaksz Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: 80.48.49.* 20.07.07, 11:46
              nie ma za co:)sam bylem w podobnej sytuacji ,wiec wiem jak to jest:/jak masz
              jeszcze jakies pytania to pisz,aha no i daj znac jak poszlo:)pozdrawiam
              • Gość: ka8 Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: 217.153.169.* 20.07.07, 16:40
                Umow sie z tym gosciem, faceci z prawa to spoko ziomki, ale laski..... szkoda
                gadac, obys nie stala sie tak przewartosciowana jak wiekszosc z nich. pozdrawiam
                i powodzenia na rzymskim hehe
                • 88ulka Re: do studentów prawa UWr, help!!! 21.07.07, 15:04
                  tak też myślałam zaraz zapytam go o jakieś namiary;)
              • Gość: Ania Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:55
                W końcu ktoś życzliwy i mam nadzieję obiektywny:), możesz mi coś powiedzieć o
                atmosferze na wydziale, ludziach itd. wahałam się między UAM a UWr...wróć!dalej
                się waham;) Wrocław na pewno będzie większym wyzwaniem, ale czy warto??? z góry
                dziękuję:)
                • Gość: lukasz Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: 80.48.49.* 20.07.07, 22:17
                  Jezeli chodzi o obiektywizm...hmm jestem dopiero na drugim roku,wiec niestety
                  nie moge Ci napisac,jaka atmosfera jest na kolejnych latach,zwlszcza jakie sa
                  relacje student-wykladowca.Ogolnie na uczelni panuje lekki chaos z
                  organizacja,ale wydzial jest znakomicie wyposazony,nowe budynki itp,a i samo
                  miasto jest wlg. mnie ladniejsze i ciekawsze od Poznania,zwlaszcza jego
                  tajemniczosc, historia itp,nigdy nie bedziesz sie tu nudzila:)Jezeli chodzi o
                  wykladowcow,wiekszosc nie robi problemow na egzaminach,to samo tyczy sie cwiczen
                  (oczywiscie wszedzie zdarzaja sie wyjatki)ale ogolnie rzecz biorac,przynajmniej
                  na I roku wszystko przedstawia sie pozytywnie,a i na Rzymie jak sie trafi na
                  Pana W. nie jest tak ciezko:)co sie tyczy ludzi..hmm,to mysle,ze na kazdym
                  wydziale sprawa wyglada podobnie,jest sporo osob,ktorym wydaje sie,ze juz na I
                  roku sa prawnikami:/jednak sa tez osoby,z ktorymi da sie pogadac,a nawet
                  zaprzyjaznic,takze ciezko powiedziec,zalezy z kim sie bedzie chodzilo do
                  grupy,wydaje mi sie,ze juz po paru miesiacach bedziesz miala grupe znajomych,z
                  ktorymi bedziesz sie zadawac:)nauki nie jest duzo(na I roku)takze znajdziesz
                  czas na wszystko:)wlg. wielu osob UAM ma wiekszy prestiz,ale mysle,ze jezeli
                  ktos sie chce uczyc,to po kazdej uczelni moze byc dobrym prawnikiem,adwokatem
                  itp,ani nie naklaniam do podjecia studiow na UWr ani nie odradzam,decyzja
                  nalezy do Ciebie,pozdrawiam
                  • Gość: Ania Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:00
                    Dziękuję:)podjęłam decyzję i chyba tak już zostanie...czasem 3eba
                    zaryzykować.pozdrawiam:)
                    • Gość: lalala Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: 212.244.86.* 21.07.07, 10:39
                      Łukasz,a jak myslisz,mozliwe jest to,że prog obniży się do 71 pkt?Jak osoby
                      które kwalifikowali do nastepnego etapu mialy po 75?Proszę,odpisz.
                    • Gość: wyssana.z.palca Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: *.komster.pl 21.07.07, 14:09
                      jaka decyzje podjelas?? dajesz mi miejsce na uamie?? :DD
                      • Gość: Ania Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 14:45
                        Daję Ci miejsce;) ave
              • 88ulka Re: do studentów prawa UWr, help!!! 21.07.07, 15:20
                mam jeszcze kilka pytań przede wszystkim chodzi o to czy mogę dostać się już
                teraz czy będę musiała jeszcze czekać do sierpnia/września, jak było z tobą?
                postawiłam wszystko na jedną kartę i złożyłam oryginały tam gdzie jestem poza
                limitem który ma wstęp gwarantowany, więc sam rozumiesz, przyznaję, że na prawo
                w ogóle się nie szykowałam i złożyłam jakoś tak spontanicznie i okazało się, że
                tam mam największe szanse się dostać i zaczęłam traktować tą opcję poważnie,
                byłam w tym tygodniu we wrocławiu 2dni, bo ogólnie to strasznie daleko mieszkam
                miasto jest cudowne i nie wyobrażam sobie że będę gdzieś indziej, mam nadzieję,
                że się uda już w poniedziałek. a ty jesteś z Wrocławia? jak miałbyś czas żeby
                pogadać o szczagółach związanych z prawem czy ogólnie o tym jak wygląda życie
                studenta we wrocławiu to daj znać na forum podam ci mój numergg
                • Gość: marta Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.07.07, 15:49
                  wyssana.z.palca: a ile masz punktów na UAMie? bo ja też czycham na miejsce, choć
                  coś kiepsko to widzę...
                  • Gość: lukasz Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: 80.48.49.* 22.07.07, 12:20
                    Jezeli chodzi o to pytanie z punktami,to jest taka szansa,bynajmniej tak bylo
                    rok temu,ze byla jeszcze 2 lista i kilkanascie osob sie dostalo,wtedy obnizyli
                    prog o jeszcze kilka punktow,niestety ciezko napisac jak bedzie teraz,ile osob
                    doniesie dokumenty itp.

88ulka - bardzo chetnie,mozemy pogadac:)nie jestem z Wroclawia,mieszkam 170 km
                    od tego miasta,a jutro wlasnie tam jade na pare dni :)
                    • 88ulka Re: do studentów prawa UWr, help!!! 22.07.07, 13:15
                      do Łukasza; moje gg7706440, odezwij się jak będziesz miał chwilę, pozdrawiam
                      • Gość: dilemma Re: do studentów prawa UWr, help!!! IP: *.satfilm.pl 23.07.07, 19:23
                        mam pytanie do studentow prawa w tym do lukasza tak ladnie pisze :) waham sie
                        miedzy umk a uwroc prawo...uwroc lepszy? jakie jest prawo na uwroc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka