Dodaj do ulubionych

Wolny słuchasz?

25.07.07, 21:28
Witajcie

Może ktoś z Was mi pomoże. Otóż zastanawiam się nad tym czy na KULu jest
możliwość uczęszczania na zajęcia z języka angielskiego jako wolny słuchacz.
Czyli chodzi mi to, że na moim kierunku nie ma lektoratu z języka
angielskiego. Więc jak inaczej można skorzystać z nauki tego języka?

Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi :)

Pozdrawiam KULowiczów
Obserwuj wątek
    • kitana5 Re: Wolny słuchasz? 28.07.07, 13:54
      Miałam ten sam problem ,tylko, że z niemieckim i tez będę studiowała 1 rok na
      KUL-u. trochę poszukałam i znalazłam co nieco informacji:

"Na ćwiczenia z obcych kierunków możesz chodzić bez problemu po odwiedzeniu
      dziekanatu"
      "Najmniej formalności jest gdy jesteś z WNH, bo odwiedzasz tylko jeden, swój
      dziekanat. Raczej nie robią problemów, wszystko załatwiasz już na początku roku
      akademickiego. Tylko czasami wymagają od Ciebie zgody osoby prowadzącej zajęcia.
      Nie wiem jeszcze, jak to na romanistyce wygląda, ale pani Marta, która się tym
      zajmowała, jest naprawdę sympatyczna i chętnie pomoże. A taki kurs dużo daje..."
      • zoselin Re: Wolny słuchasz? 28.07.07, 22:56
        kitana5 dzięki za informację. Już traciłam nadzieję, że ktokolwiek zechce mi
        powiedzieć coś na ten temat :) Kochana duszyczko przesyłam w podzięce
        wirtualnego buziaka :**

Pozdrawiam serdecznie
      • kitana5 Re: Wolny słuchasz? 30.07.07, 16:48
        Nie ma sprawy, sama tego szukałam, więc się podzieliłam informacjami. Polecam
        się na przyszłość xP i do zobaczenia w październiku xD.

ps Mam nadzieję, że uda nam się wszystko załatwić z tymi językami ;).
        Pozdrawiam
        papa
        • palulina18 Re: Wolny słuchasz? 30.07.07, 17:03
          A myślałam, że to tylko mnie do wiedzy ciągnie hehehe. A tu widze całe tłumy.
          Ja bym chciałam chodzić sobie na jeden taki wyklad na kulturoznastwie, ale
          myślę, że problemu nie będzie i się może jakoś wtopie w tłum. No i na lektorat
          z hebrajskiego. Też z kulturoznastwem. Tylko nie bardzo chciałabym mieszać w to
          dziekanat. Jak myślicie, czy osoba prowadząca może ot tak sobie przymknąć oko
          na jedną dodatkową osobę?? Czy faktycznie trzeba wszystko załatwiać oficjalnie??
          • zoselin Re: Wolny słuchasz? 30.07.07, 18:17
            Taki pęd do wiedzy może dlatego, że to studenci KULu ;P

też mnie przeraża troszkę to załatwianie w dziekanacie itp. no ale jak mus to
            mus... Chyba nie ma innego wyjścia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka