Dodaj do ulubionych

matma na farmacji

02.08.07, 16:46
Bardzo prosze o rozwianie moych wątpliwości odnośnie matmy na am we wrocławiu. Dostałam się na ten kierunek, ale jestem przerażona tym przedmiotem. doszły do mnie słuchy, że najwięcej osób odpada właśnie przez matme..:( Jeśli ktoś wie coś na ten temat, to byłabym wdzięczna. Czy mozna sobie poradzić na farmacji nie będąć szczególnnie uzdolnionym matematycznie???
Obserwuj wątek
    • bartoszens Re: matma na farmacji 02.08.07, 16:55
      ooo, no prosze... Kolezanka z farmacji we Wrocku:) Witam, ja też sie dostalem i
      tez sie zastanawiam nad matematyka:P Miejmy nadzieje, ze nas przez nia nie
      wykosza... Szczerze mowiac, nie lubie matmy, w lo bylem dobry, ale to inna
      bajka:D:D
      • beatusg Re: matma na farmacji 02.08.07, 16:57
        równiez dołaczam sie do pytania ;)
    • mlodasosna1 Re: matma na farmacji 02.08.07, 17:04
      nie moge Wam powiedziec nic napewno, ale wydaje mi sie, że dlatego o matmie
      krążą takie słuchy, ponieważ na farmację idą ludzie dobrzy z biologii i chemii
      a nie z matmy. A jakoś większość jakoś daje rade się przez to prześlizgnąć.
      myślę, że jeżeli ktoś dawał sobie radę w ogólniaku to tutaj też! Pozdrawiam!
    • bratek_17 Re: matma na farmacji 02.08.07, 21:21
      he he matma na am we Wrocławiu he he nie macie się czego bać ja właśnie
      skończyłam pierwszy rok i powiem wam na pocieszenie że u nas nikt przez to nie
      odpadł. Wierzcie mi są gorsze problemy na pierwszym roku niż matma. Janka93 nie
      wiem skąd masz takie informacje ale na pewno nie od kogoś kto studiował na AMWr
      • phoebe2 Re: matma na farmacji 02.08.07, 22:17
        a ktos wogole odpadl z Twojego roku z farmacji (ile osob na ile?)? jaki
        przedmiot sprawil Ci wogole najwiecej trudnosci? i jeszcze ostatnie pytanko- ile
        miales zajec w tygodniu?:) pzdrawiam i z gory dziekuje za odp!
        • bratek_17 Re: matma na farmacji 03.08.07, 10:59
          No wiec tak myślę że ok 10 osób na 150 chyba odpadło może nawet trochę mniej,
          nie wiem dokładnie ile osób nie zdało egzaminów z drugiego półrocza bo na
          poprawkach byłam już w domu ale nawet jak by nie zdale to mają jeszcze szanse
          we wrześniu więc może stan osób które odpadły po pierwszym roku się nie
          powiększy. Najwięcej trudności sprawiła mi fizjologia, tak jak prawie każdemu.
          Fizjologia to taki postrach ale da się przejśc. Jeśli chodzi o ilośc zajęć to w
          pierwszym semestrze jest ich całkiem sporo przynajmniej tak mi się zdawało bo
          była to dla mnie pewnego rodzaju nowość że nie mam wszystkich zajęć po sobie
          tylko porozwalane po całym dniu ale idzie się przyzwyczaić. Za to w drugim
          semestrze jest bardzo mało zajęć i to wogóle jest super semestr zresztą sama
          się przekonasz. Pozdrawiam
    • helianthus_72 Re: matma na farmacji 04.08.07, 22:45
      No to witam wszystkich pierwszorocznych na farmacji we Wrocławiu, sama do Was
      należę:) I mam nadzieję, że czekają nas wspaniałe studia, wiadomo, że nauka
      będzie, ale jeśli i fajny klimat, to damy radę:)
      • bartoszens Re: matma na farmacji 04.08.07, 23:09
        haha, wiadomo, ze damy rade... w koncu same bystrzaki ida do tego wrocka,
        nie?? ;>
        • m-onika1 Re: matma na farmacji 05.08.07, 08:52
          no jasne :D
          a sł€chajcie zaczęliście już jakieś przygotowania do studiów? bo jak czytam na
          innych forach o jakichś ksiązkach itd to mi trochę słąbo ;) podobno to wszystko
          dopiero w październiku? a i jedziercie na jakiś obóz??
    • helianthus_72 Re: matma na farmacji 05.08.07, 10:39
      Na obóz niestety nie jadę, choć na pewno będzie tam świetna integracja. Ale
      myślę sobie, że i tak życie studenckie zintegruje nas najlepiej:) A jeśli
      chodzi o naukę, to myślę, że trochę śmieszne byłoby nie korzystać z wakacji,
      które nam się przecież po maturze jak najbardziej należą i już zaczynać jakąś
      naukę. Rok akademicki zaczyna się przecież od października i jak czytam te
      wypowiedzi na innych forach, o tym czy już coś powtarzać, kupować książki,
      notatki, etc., to zastanawiam się czy ze mną jest coś nie tak, czy to inni
      lekko przesadzają. I dochodzę do wniosku, że jednak to drugie:) W końcu
      będziemy się uczyć dużo przez najbliższe 5,5 roku. Takie jest przynajmniej moje
      zdanie, ale jeśli nie mam racji, to dajcie znać:) Zdążę nadrobić zaległości:) A
      co do tematu, czyli matmy na farmacji, to mam nadzieję, że nie będzie tak źle.
      Lubię ten przedmiot, bo uczy logicznego myślenia, ale mam nadzieję, że nie będę
      musiała uczyć się go najwięcej:) Pozdrowienia dla wszystkich
      wrocławiskich 'farmerów'. :)
      • janka93 Re: matma na farmacji 05.08.07, 11:27
        Wielkie dięki za rozwianie moich wątpliwości...(uff), naprawdę czuje ulgę:)

Odnośnie obozu, to niestety też się niewybieram, ale mam nadzieję że największa integracja rozpocznie się dopiero od pazdziernik i najlepsza zabawa mnie nie ominie...
        A co do wakacyjnej nauki, to myślę że nie ma co przesadzać, ja napewno nie zamierzam się teraz uczyć, także helianthus_72jakby coś to będzie nas dwie:)
        • m-onika1 Re: matma na farmacji 05.08.07, 11:31
          trzy :D
          ja też na obóz się nie wybieram ;)
          a zamierzacie mieszkać w akademiku czy mieszkaniu?
          • janka93 Re: matma na farmacji 05.08.07, 11:38
            ja już mam wynajęty pokoik, co prawda troche się nad tym zastanawiałam bo od pażdziernika wybieram się do wrocławia całkiem sama...ale myśle że mieszkanie to chyba lepszy wybór niz akademik (choć moge się mylić... :)
            • bartoszens Re: matma na farmacji 05.08.07, 13:01
              Będzie nas czterech, bo tez nie zamierzam się uczyć:P Nawet mi to do głowy
              przez moment nie przyszło... Czekam na pogodę i wybywam z ekipą nad jeziorku
              lub coś, trzeba się w końcu ostro rozerwać:D:D A temat książek jest dla mnie
              śmieszny i żenujący, więc nawet go nie rozwijam:P A na oboż... nie jadę, już
              mam inne plany... Ale spoko, zintegrujemy się... już powoli się integrujemy na
              tym forum :P ;)
              • m-onika1 Re: matma na farmacji 05.08.07, 13:23
                jakaś imprezka integracyjna obowiązkowo :D
                • bartoszens Re: matma na farmacji 05.08.07, 14:01
                  to może się już na gg stykniemy? moje 1850995 :P
                  • syronaj Re: matma na farmacji 05.08.07, 14:43
                    uczyc to my sie bedziemy uczyc na tydzien gora 2 przed sesja ;)
                    wiec nie ma co teraz panikowac :p a korki z matmy zawsze u studentow polibudy
                    zalatwic mozna.. :]
                  • janka93 Re: matma na farmacji 05.08.07, 15:09
                    Popieram, integracja jak najbardziej wskazana :P
                    Moje gg to 9609805, zapraszam wszystkich przyszłych farmaceutów z wrocka ;D
              • stokrotka137 Re: matma na farmacji 18.08.07, 23:56
                jest juz nas pieciu;)
                jak mozna juz sie uczyc? skoro zazwyczaj wszyscyy sobie obiecuje,ze beda chodzic
                na wyklady, w miare sie systematycznie uczyc itp. tak naprawde zryw nauki
                przychodzi na chwile przed sesja... nawet mozna sobie poradzic z 11
                egz...kwestia zarwanych nocy i jest ok. da sie obejsc bez poprawkowej. wiem to z
                autopsji,gdyz mam za soba juz pierwszsy rok biotech...
                a teraz zaczynam przygode z farma:)
              • stokrotka137 Re: matma na farmacji 18.08.07, 23:58
                jest juz nas pieciu;)
                jak mozna juz sie uczyc? skoro zazwyczaj wszyscyy sobie obiecuje,ze beda chodzic
                na wyklady, w miare sie systematycznie uczyc itp. tak naprawde zryw nauki
                przychodzi na chwile przed sesja... nawet mozna sobie poradzic z 11
                egz...kwestia zarwanych nocy i jest ok. da sie obejsc bez poprawkowej. wiem to
                pierwszy rok biotech...
                a teraz zaczynam przygode z farma:)
                ciesze sie,ze znalazlam Was na forum...
                moje gg 5279479
    • helianthus_72 Re: matma na farmacji 05.08.07, 17:49
      Ale nas dużo:) Fajnie:) Dołączam się oczywiście do integracji, chwilowo tej
      internetowej i podaje gg: 2535852. A jeśli chodzi o mieszkanko, to też mam
      wynajęty pokój, ale jest to stancja, co nie do końca jest spełnieniem moich
      marzeń, więc liczę, że to tylko przejściowe, a jak już poznam więcej ludzi (też
      idę prawie sama), to może uda się wynająć z kimś z roku, myślę, że takie
      wyjście byłoby najlepsze. :)
      • m-onika1 Re: matma na farmacji 05.08.07, 19:11
        moje gg - 5368373 chętnie poznam osoby z Wrocka z farmacji :)
        teraz na gg mnmie nie ma, bo nie ma mnie w domku, ale za tydzień się do Was
        odezwę :)
        • bebe160422 Re: matma na farmacji 06.08.07, 11:24
          nie wiem dlaczego boicie sie matmy na farmie... ona bedzie przez 1 sem i to na
          zaliczenie... uwierzcie mi... nie bedzie zle... ja studiowalam ubiegly rok na
          politechnice lodzkiej (ponoc 4 uczelnia w polsce) tam to byla matma...
          tragedia... rozumiem gdybyscie sie bali na polibudzie.. ale na medycznej? ja sie
          jej nie boje... polibuda mnie nauczyla, a takiej matmy jak tam na medycznej
          napewno nie bedzie...
          damy rade :)
          • vindavana Re: matma na farmacji 06.08.07, 11:34
            Cześć wszystkim! Ja jestem po pierwszym roku farmacji we Wro i też przed
            studiami straszono mnie matmą, ale powiem wam szczerze NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ! :)
            W dodatku jeśli traficie na pewnego Pana z typowym dla niego poczuciem humoru,
            to będziecie mieli na prawdę wesoło, i nie ma co się bać zadanek pod
            tablicą. :P Swoją drogą, nie mają zwyczaju udupiania studentów na matmie.
            Btw. zostało mi trochę materiałów z pierwszego roku i mogę je opylić jeśli ktoś
            byłby chętny. ;)
            • stokrotka137 Re: wf na farmacji 19.08.07, 00:06
              jw
              jak wyglada?? czy jest cos do wyboru? w jaki sposob uzyskuje sie zaliczenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka