Dodaj do ulubionych

MISH na UJ i UW

17.07.03, 12:59
Napiszcie, jak sobie radzicie z układaniem planu? Czy z wielu rzeczy
musieliście zrezygnować? Czy trudno to wszystko ze sobą pogodzić? Jak to
jest z wyborem tutora? I wreszcie, czy podoba się Wam tam? I w ogóle
wszystko, co tylko przyjdzie Wam do głowy na ten temat.
Pozdrawiam

Vilya.
Obserwuj wątek
    • Gość: lucia Re: MISH na UJ i UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 16:49
      witam! mam jedno tylko pytanie, a który MISH chodzi Ci tak naprawdę? Bo może
      nie zdajesz sobie sprawy, ale różnice istnieją. Po pierwsze na UJ studia te sa
      dosyc nowym kierunkiem, nie wszyscy wykładowcy wiedza co to w ogóle ten cały
      MISH. ale z zapisywanie m na zajęcia nie ma specjalnie problemu. Natomiast w
      Warszawie, z uwagi na wielką ilość MISHowców zdarza się , że nie możesz zapisac
      się na zajęcia. Bo zwyczajnie nie mam miejsc. To w ogóle jest temat na dłuższą
      dyskusję, a tak się składa że sporo wiem na TE tematy - sama jestem z mishu - i
      także z różnic pomiędzu UW a UJ. Smiało więc pytaj. pozdrawiam. Może lepiej
      mailem albo gg.
      • vilya1 Re: MISH na UJ i UW 18.07.03, 10:19
        Bardzo Ci dziękuję, że się odezwałaś. :) Ze względu na to, że w końcu
        zdecydowałam się na UJ, to tenże interesuje mnie w tym momencie bardziej, ale
        i o UW posłuchałabym z zainteresowaniem. A interesuje mnie absolutnie
        wszystko. Trudno mi w tym momencie podać szczegóły, myślę, że bardziej
        konkretne problemy pojawią się na przełomie września i października, ale już
        teraz byłabym niesamowicie wdzięczna za wszelkie informacje.
        Nie mam Twojego mejla, więc gdybyś mogła odezwać się pierwsza... Potem
        rzeczywiście chyba lepiej będzie zastąpić rozmowę na forum mejlami.
        Pozdrawiam ciepło

Vilya.
      • vilya1 Re: MISH na UJ i UW 18.07.03, 10:36
        Nio tak, zapomniałabym o adresie: sayori1@wp.pl :)
      • vilya1 Re: MISH na UJ i UW 20.07.03, 15:16
        No proszę, odezwij się... I może ktoś jeszcze mógłby mi pomóc?
    • Gość: m Re: MISH na UJ i UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.03, 21:12
      skonczylam mish na uw, wiec na temat uj ci nie pomoge, chyba, ze chcesz jakichs
      informacji bardziej ogolnych. ale: bardzo, bardzo polecam taki sposob
      studiowania:
      1. sama decydujesz co, kiedy, u kogo, w jakiej kolejnosci, a takze: czego nie.
      sama ksztaltujesz program,mozesz laczyc specjalnosci, mozesz dobierac zajecia
      do specjalizacji, jakiej w ogole sie nie prowadzi. sama o sobie decydujesz.
      nikt ci niczego nie kaze. a wszystko mozesz. w sumie: po studiach wiecej wiesz,
      wiecej umiesz.
      2. z tlumami na zapisach prawda, ale dotyczy to wszystkich studentow i w takich
      sytuacjach mishowcy sa uprzywiliowani, nawet niesprawiedliwie. bo o mishowcach,
      przynajmniej na uw krazy kilka stereotypow - ze wiecej wiedza, sa bardziej
      aktywni na zajeciach, wiecej czytaja - i prowadzacy wola ich miec u siebie w
      grupie. a pozostali studenci twierdza, ze jestesmy przemadrzali!
      3. jezeli uda ci sie znalezc dobrego tutora - a to bardzo wazne - znalazlas
      skarb! pomoze w publikacjach, wezmie na konferencje, pomoze w planie.
      4. musisz byc odpowiedziala i samodzielna, nikt cie za reke prowadzic nie
      bedzie. sama odpowiesz za kazda decyzje. ale to chyba dobrze?
      pozdrawiam. mish to naprawde dobra decyzja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka