Dodaj do ulubionych

medycyna..

IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 24.07.03, 13:22
Powiedzcie mi, z jakich podręczników korzystaliście przygotowując się do
egzaminu na medycynę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: medycyna.. IP: *.vline.pl 26.07.03, 23:28
      "Botanika" Podbielkowskich, "Zoologia" Lewińskiego, "Fizjologia" Hosera (tę
      polecam szczególnie, mnóstwo schematów z tej książki pojawia się w
      testach!), "Fizjologia" Wiśniewskiego, "Genetyka" Lewińskiego, "Vademecum
      kandydatów na Akademie Medyczne" Danowskiego i najważniejsze... testy, testy,
      testy!!! Ja korzystałam jak większość osób ze zbioru testów ze wszystkich lat
      pod red. Persony (2 tomy z biologii, 2 z chemii i 1 z fizyki) - wszystko to da
      się zrobić w 1 rok, ale nie na miesiąc przed egzaminem! Zalecam przede
      wszystkim b. systematyczną pracę własną. Nikt Ci tej wiedzy nie włoży do głowy
      i nie rozwiąże tysięcy (tak, tysięcy!) zadań z fizyki i chemii.

Pozdrawiam

Ania
      • Gość: też ania:) Re: medycyna.. IP: *.icpnet.pl 02.08.03, 20:05
        Do spisu poprzedniczki dodam jeszcze Repetytorium z fizyki wydawnictwa Medyk,
        bo jest rewelacyjne i Materiały przygotowawcze dla kandydatów na akademie
        medyczne wydawnictwa Erem - Fosze ( są z fizy i chemii, jest to zestaw testów z
        wyjaśnionymi rozwiązaniami, mi pomogły). Możesz też zakupić książeczki testowe
        z poprzednich lat w akademii medycznej. Radzę dobrze przerobić chemię i fizykę,
        bo biologia bywa bardzo dziwaczna, poza tym te tysiące testów to niestety
        prawda:( Na egzaminie liczy się nie tylko Twoja wiedza, ale i czas, w dodatku
        jest to duży stres. Jeśli przerobisz wiele testów, bedziesz je liczyć
        mechanicznie i dostaniesz się bez problemu:)
        powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka