Dodaj do ulubionych

praca socjalna

IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.07, 19:46
czy warto studiować ten kierunek??
Obserwuj wątek
    • Gość: trela Re: praca socjalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 10:49
      moja kolezanka skonczyła prace socjalna a teraz płacze ze pracy nie moze znalezc
      • Gość: Weronika Re: praca socjalna IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 11:31
        ja to studiuję i dlatego mysle jeszce o socjologii
        • dexter_morgan Re: praca socjalna 17.11.07, 13:55
          A gdzie studiujesz, na APS może?
          • Gość: Weronika Re: praca socjalna IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 14:25
            tak na aps,a ty?
    • Gość: kemot Re: praca socjalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.07, 13:47
      To zależy w jakich kategoriach oceniać wartość tego kierunku. Sam kierunek dość ciekawy i miło się studiuje. Sama praca zawodowa w tym kierunku, bo to jest chyba istotniejsze, jest wymagająca, narażona na wypalenie zawodowe, ale mogąca dać pewnie dużą satysfakcję i spełnienie. Zarobki takie sobie, ale możliwości zatrudniania chyba nie są aż tak złe. No i do tego dochodzą całe zawirowania wokół zawodu pracownika socjalnego i ciągle zmieniające się przepisy i formy pracy - taka konsekwencja życia w ciągle zmieniającej się rzeczywistości. To tyle jeśli chodzi o - trochę uproszczone i w dużym skrócie przedstawione - przemyślenia studenta pracy socjalnej. Może ktoś się dołączy?
      • dexter_morgan Re: praca socjalna 18.11.07, 15:32
        Weronika, nie, studiowałem tam jakiś czas, w każdym razie krótko ;-)
        Zrezygnowałem bo to nie dla mnie, trochę przez przypadek się tam znalazłem.
        Nadal wszyscy idą na edukację medialną i komunikację interpersonalną, a
        pojedyncze osoby na te pracę socjalną? :-)

Studiuj jak Ci się to podoba, moim zdaniem strata czasu, ale jak w powyższym
        poście - co kto lubi.
        • Gość: Weronika Re: praca socjalna IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.07, 18:16
          prca socjalna to teraz oddzielny kierunek, a nie jako specjalnośc na
          pedagogice, jedyne co mnie martwi w tej pracy to nissie zarobki... a
          z edukacji medialnej to narzekają,że ich nigdzie nie chca na praktyki
          • Gość: panna Re: praca socjalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 20:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka