Gość: Weronika IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.07, 19:46 czy warto studiować ten kierunek?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trela Re: praca socjalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 10:49 moja kolezanka skonczyła prace socjalna a teraz płacze ze pracy nie moze znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: praca socjalna IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 11:31 ja to studiuję i dlatego mysle jeszce o socjologii Odpowiedz Link Zgłoś
dexter_morgan Re: praca socjalna 17.11.07, 13:55 A gdzie studiujesz, na APS może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: praca socjalna IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 14:25 tak na aps,a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot Re: praca socjalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.07, 13:47 To zależy w jakich kategoriach oceniać wartość tego kierunku. Sam kierunek dość ciekawy i miło się studiuje. Sama praca zawodowa w tym kierunku, bo to jest chyba istotniejsze, jest wymagająca, narażona na wypalenie zawodowe, ale mogąca dać pewnie dużą satysfakcję i spełnienie. Zarobki takie sobie, ale możliwości zatrudniania chyba nie są aż tak złe. No i do tego dochodzą całe zawirowania wokół zawodu pracownika socjalnego i ciągle zmieniające się przepisy i formy pracy - taka konsekwencja życia w ciągle zmieniającej się rzeczywistości. To tyle jeśli chodzi o - trochę uproszczone i w dużym skrócie przedstawione - przemyślenia studenta pracy socjalnej. Może ktoś się dołączy? Odpowiedz Link Zgłoś
dexter_morgan Re: praca socjalna 18.11.07, 15:32 Weronika, nie, studiowałem tam jakiś czas, w każdym razie krótko ;-) Zrezygnowałem bo to nie dla mnie, trochę przez przypadek się tam znalazłem. Nadal wszyscy idą na edukację medialną i komunikację interpersonalną, a pojedyncze osoby na te pracę socjalną? :-) Studiuj jak Ci się to podoba, moim zdaniem strata czasu, ale jak w powyższym poście - co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: praca socjalna IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.07, 18:16 prca socjalna to teraz oddzielny kierunek, a nie jako specjalnośc na pedagogice, jedyne co mnie martwi w tej pracy to nissie zarobki... a z edukacji medialnej to narzekają,że ich nigdzie nie chca na praktyki Odpowiedz Link Zgłoś