Dodaj do ulubionych

studia scisle (EiT)

IP: *.miechow.com 02.12.07, 20:43
czy przecietny uczen przecietnego liceum o profilu mat-inf jest w
stanie poradzic sobie na elektronice i telekomunikacji? chcialabym
wiedziec jakie mam szanse, slyszalam ze jest ciezko... a ja do
wielkich orlow nie naleze:)
Obserwuj wątek
    • Gość: parahyban Re: studia scisle (EiT) IP: *.broker.com.pl 02.12.07, 20:53
      Wszystko zależy od tego jaką masz motywację i czy jesteś na tyle zdyscyplinowana
      żeby się uczyć systematycznie.

Zazwyczaj jest tak, że 80% studiowania to praca własna, a 20% to talent i
      inteligencja.

Kierunek jest trudny - nie ma co ukrywać. Dużo ludzi odpada i tego też nie ma co
      ukrywać, ale dobrze że masz tego świadomość
      • Gość: morfia Re: studia scisle (EiT) IP: *.chello.pl 04.12.07, 17:51
        Próbuj, te studia są tego warte :) Ja nawet nie byłam w mat-fiz, tylko w
        ogólnej(4-letnie liceum, nieprofilowane). Na pierwszym roku było ciężko, bo
        widziałam że mam zaległości w stosunku do innych, ale potem już liczyło się
        tylko to co masz na bieżąco. Trzeba się starać, jak na wszystkich ścisłych...
        Acha, i dziewczyny wcale nie są dyskryminowane - przynajmniej na PG :)
    • Gość: Ap0c Re: studia scisle (EiT) IP: *.icpnet.pl 16.12.07, 14:05
      Jestem na drugim roku EiT na Politechnice Poznańskiej i jest wesoło :-)
      Na początku pierwszego roku było nas około 210, na początku drugiego około 70, w
      tym większość przeszła na warunkach. Na naszej uczelni EiT uchodzi za kierunek
      najtrudniejszy, ale nie ma się co zrażać, tak jak ktoś powiedział, liczy się
      przede wszystkim własna praca i poświęcenie.
      Sam kończyłem liceum profilowane nie związane z matematyką ani fizyką, byłem z
      tych przedmiotów delikatnie mówiąc "blady", ale na szczęście zdawałem sobie
      sprawę z moich gigantycznych wręcz braków i cały pierwszy rok nadrabiałem
      zaległości i uczyłem się materiału który był na bieżąco. Na ogół kilka razy w
      tygodniu spało się po 3-4 godz., nie widywałem się ze znajomymi, krótko mówiąc
      nic czasu dla siebie, ale... dało to efekty :-) Naprawdę wiele zależy od tego
      jak bardzo chcesz i ile jesteś w stanie poświęcić...
    • Gość: student EiTu Re: studia scisle (EiT) IP: *.wlb.vectranet.pl 21.12.07, 15:49
      Studiuje ten kierunek na Politechnice wrocławskiej. Generalnie wszyskie kierunki na pierwszym semestrze maja to samo wiec tutaj nie ma roznicy. problem polega na tym ze poprzyjmowali okolo 600 osob na ten kierunek i wypadnie 2/3. inaczej uczelnia nie wyrobi..takze kierunek taki jak inny ale cizeko bedzie sie utrzymac.. moze juz lepiej tleinfotmatyke (ponc tylko na pwr w polsce dostepny) ale chyba ciekawszy ..
      BTW. Jesli nie masz matury rozszerzonej na poziomie ok 60% to przygotuj sie na spore problemy z matma.
      • Gość: ja Re: studia scisle (EiT) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 19:57
        z ta trudnością matematyki na pwr nie przesadzaj. ja mialam 92% podstawa i 40 %
        rozszerzenie i analiza na 5.0, algebra na 4.0 bez zbyt wielkiego przemeczania sie
    • swdowia1 Re: studia scisle (EiT) 28.12.07, 13:56
      Uda się
      sam jestem tego przykładem
      ale miałem cholernie dużo motywacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka