Gość: arek IP: 81.210.21.* 02.03.08, 00:15 co myślicie o tym kierunku ? Bo szukam sobie jakichś studiów i pomyślałem o takim czymś. Jak z pracą po tym kierunku ? Będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M. Re: Finanse i rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 00:38 a co Cię w nim zainteresowało? Jakieś przedmioty? Książka? Interesujesz się ekonomią? Może giełda? Studia są łatwe, a absolwentom płacą 5tys PLN od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Finanse i rachunkowość IP: 81.210.21.* 02.03.08, 10:38 ekonomią trochę sie interesuje ale głównie zainteresowała mnie giełda. Z mamtą nie mam wielkich problemów więc myślę że bym sobie poradził O jakich konkretnie zawodach mówisz że dostają taką płacę od razu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Finanse i rachunkowość IP: 81.210.21.* 02.03.08, 19:34 a i jeszcze jedno. Nie uważacie że to kierunek typowo nie dla facetów ? Że im później ciężej znalezc prace po takich studiach ? Czy tylko ja mam jakies takie stereotypowe odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unicorn Re: Finanse i rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 10:39 Giełda przede wszystkim dla facetów, musisz mieć nerwy ze stali, jeżeli będziesz na renomowanej uczelni, gdzie grasują "łowcy głów" to będziesz pracować jeszcze na studiach w zawodzie; w prestiżowych firmach konsultingowych mimo dyplomu mgr przeprowadzają dodatkowe egzaminy,bo chcą mieć najlepszych; możesz też być całe życie fakturzystą w fabryce octu i musztardy - wszystko w twoich rękach, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olejpunk a matematyka finansowa? IP: *.gprs.plus.pl 06.03.08, 22:36 a może potraficie odpowiedzieć czy nie ciekawszymi studiami od FiB mogłaby być matematyka stosowana? bo niedawno słyszałem o takim kierunku i mnie zainteresował. Interesuje mnie również czy po takim kierunku nie będzie trudniej o pracę niż po FiB? Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: a matematyka finansowa? 06.03.08, 22:50 Po matematyce (i to stosowanej) to masz chłopie wejście wszędzie :) Odpowiedz Link Zgłoś