Dodaj do ulubionych

Finanse i rachunkowość

IP: 81.210.21.* 02.03.08, 00:15
co myślicie o tym kierunku ? Bo szukam sobie jakichś studiów i pomyślałem o
takim czymś. Jak z pracą po tym kierunku ? Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Finanse i rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 00:38
      a co Cię w nim zainteresowało? Jakieś przedmioty? Książka? Interesujesz się ekonomią? Może giełda?

Studia są łatwe, a absolwentom płacą 5tys PLN od razu.
      • Gość: arek Re: Finanse i rachunkowość IP: 81.210.21.* 02.03.08, 10:38
        ekonomią trochę sie interesuje ale głównie zainteresowała mnie giełda. Z mamtą
        nie mam wielkich problemów więc myślę że bym sobie poradził

O jakich konkretnie zawodach mówisz że dostają taką płacę od razu ?
    • Gość: arek Re: Finanse i rachunkowość IP: 81.210.21.* 02.03.08, 19:34
      a i jeszcze jedno. Nie uważacie że to kierunek typowo nie dla facetów ? Że im
      później ciężej znalezc prace po takich studiach ? Czy tylko ja mam jakies takie
      stereotypowe odczucia
      • Gość: unicorn Re: Finanse i rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 10:39
        Giełda przede wszystkim dla facetów, musisz mieć nerwy ze stali, jeżeli będziesz na renomowanej uczelni, gdzie grasują "łowcy głów" to będziesz pracować jeszcze na studiach w zawodzie; w prestiżowych firmach konsultingowych mimo dyplomu mgr przeprowadzają dodatkowe egzaminy,bo chcą mieć najlepszych; możesz też być całe życie fakturzystą w fabryce octu i musztardy - wszystko w twoich rękach, powodzenia!
        • Gość: olejpunk a matematyka finansowa? IP: *.gprs.plus.pl 06.03.08, 22:36

a może potraficie odpowiedzieć czy nie ciekawszymi studiami od FiB mogłaby być
          matematyka stosowana? bo niedawno słyszałem o takim kierunku i mnie
          zainteresował. Interesuje mnie również czy po takim kierunku nie będzie trudniej
          o pracę niż po FiB?
          • ansag Re: a matematyka finansowa? 06.03.08, 22:50
            Po matematyce (i to stosowanej) to masz chłopie wejście wszędzie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka