Dodaj do ulubionych

Politechnika Wrocławska

IP: 62.148.80.* 03.04.08, 01:39
Witam, chciałabym zrobic male rozeznanie;) Chodzi mi o Zarządzanie i Inżynierię Produkcji - Wydział Mechaniczny, Inżynierię Materiałową - Wydział Chemiczny oraz o Inżynierię Biomedyczną -Wydział Podst. Problemów Techniki. Jeżeli ktoś jest na którymś z w/w kierunków, to bardzo proszę o odpowiedź;) Dotyczącą ogólnych informacji: czy jest to trudny kierunek (mniej więcej ile osób odpada...) i przede wszystkim czy warto, czy są perspektywy dobre;)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Politechnika Wrocławska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 17:37
      ZIP na mechanicznym
      musisz byc naprawdę kretynem, żeby wylecieć. a i tak wylatujesz na wlasne
      zyczenie. z naszych 150 osob odpadlo moze 5. jest pare przedmiotów ktorej daje w
      kosc, ale ogolnie jest całkiem przyjemnie ;-)
      zabawa i przyjemnosc
      • Gość: bart Re: Politechnika Wrocławska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 23:23
        inżynieria biomedyczna - fajny kierunek. powstaje na coraz większej ilości
        uczelni tylko problem w tym, że tak samo szybko jak studentów nie przybywa
        miejsc pracy... R&D w Polsce w tej dziedzinie istnieje marginalnie, a pieniądze
        z budżetu państwa skoncentrowane jest na "bidulkach lekarzach" przez co na
        inwestycje w inne działy po prostu brakuje funduszy.
        pominę już stosunek większości lekarzy do pomysłów inżynierów. nie bo nie.. po
        co pan doktorek miałby się uczyć nowych technik. tylko część młodego pokolenia
        jest otwarta na współprace co dobrze może rokować, ale za jakieś 10 lat;]

ZiP - teoretycznie fajny kierunek tylko problem w tym, ze jest na co drugim
        wydziale. nie będę oceniał, bo nie mam informacji na ten temat, ale mogę
        podejżewac, że nie jest tak łatwo przebić się w takim tłumie.
        • droga2 Re: Politechnika Wrocławska 03.04.08, 23:32
          na pwr masz tylko na jednym wydziale

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka