Dodaj do ulubionych

turystyka i rekreacja

15.05.08, 15:12
co o tym myślicie?? co to wogle jst i co mozna po tym robić?? jestem zielony w
tych kwestiach a już na niektórych uczelniach rozpoczeli zapisy. Moeże cos
doradzicie zdaje gegre rozszerzoną, polak podst. ruski podst. i białoruski
podstawowy, chcaiłbym dostać sie na arch krajobazu, ale msuze też wybrać jakis
kierunek awaryjny, tylko jaki, przegladałem ofert szkół białostockich bo tam
zamierzam studiować, ale nic mi nie wpadło w oko
Obserwuj wątek
    • Gość: Pol Re: turystyka i rekreacja IP: *.acn.waw.pl 15.05.08, 17:52
      haha o śmieszniejszym kierunku jeszcze nie słyszano hahaha "turytyka
      i rekreacja"
      • konik200 Re: turystyka i rekreacja 15.05.08, 22:14
        mozęsz troszke swoją wypowiedź poszerzyć?? bo nie czaje za bardzo??
    • Gość: szukająca - pomocy Re: turystyka i rekreacja IP: *.promax.media.pl 15.05.08, 20:10
      hej ja też chcę iść na architekturę krajobrazu ale zaoczną. boję się że sie nie
      dostanę(poznań, wrocław) bo zdawałam wos! (wiem oczywiście że najpierw egzamin z
      rysunku a potem rekrutacja). mnie interesują tylko studia zaoczne, a na te też
      wymagają przedmioty kierunkowe-tak przynajmniej wynika z tego co piszą na
      stronach uczelni, a przynajmniej nie piszą osobno co z zaocznymi. nie wiem co
      mam myśleć:(
      • Gość: tomas Re: turystyka i rekreacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 21:20
        polecam architekture krajobrazu i agroturystyke na UWMie w Olsztynie:)
    • piotrpp.1 Re: turystyka i rekreacja 16.05.08, 13:36
      Polecam WSOTIH w Warszawie. Jest po tym praca!
      www.wsotih.edu.pl
      • konik200 Re: turystyka i rekreacja 18.05.08, 20:36
        co p otym mozna robic ??? pracować w biurze turystycznym? nic innego do głowy mi
        nie przychodzi
        • piotrpp.1 Re: turystyka i rekreacja 18.05.08, 21:36
          Czesc.
          Można pracować w GROMADZIE bo szkoła należy własnie do tej sieci więc można
          powiedzieć ze kształcą sobie pracowników:) A z tego co slyszalem to glownie
          sredni szczebel w firmie. Zreszta poczytaj u nich na stronie :
          www.wsotih.edu.pl
          albo zamejluj do dziekanatu to Ci wiecej powiedza
          • konik200 Re: turystyka i rekreacja 18.05.08, 21:47
            dzieki wielkie:P
            • piotrpp.1 Re: turystyka i rekreacja 18.05.08, 21:50
              prosze :)
              pozdrawiam
    • snegnat Re: turystyka i rekreacja 18.05.08, 22:25
      Skoro interesuje Cię architektura krajobrazu, to najlepiej jako kierunek
      "awaryjny" wybrać ogrodnictwo.
      • konik200 Re: turystyka i rekreacja 20.05.08, 18:16
        dobra myśl:) ale jednak chciałbym zeby te studia odbywały sie w Białymstoku, a takowego kierunku nie znalazłem na politechnice, za to jest inżynieria środowiska i ochrona środowiska, ale wszyscy mi odradzają mówią ze są to słabe kierunki dla tych którzy juz z niczym sobie nie radzą i idą na łatwizne, to prawda??
        • Gość: Aneta Re: turystyka i rekreacja IP: *.chello.pl 25.05.08, 12:48
          a W warszawie co polecacie? słyszałam o WSOTIH czy jest jeszcze jakas warta
          zainteresowania?
          • Gość: TiR Re: turystyka i rekreacja IP: *.dynip.asn.pl 26.05.08, 20:05
            Ja tam polecam turystykę i rekreacje sama studiuję (jako drugi kierunek) i
            jestem zachwycona a kończąc to nie tylko możesz pracować w biurze podróży ale
            możesz organizować wyjazdy, imprezy rekreacyjne, do tego dochodzi praca w
            hotelach (nie jako recepcjonistka) jako menedżer ale oprócz tego co wymieniłam
            masz ogromne pole manewru przy otwieraniu własnej działalności. A nie patrząc
            się na przyszłość to studia same w sobie SSUPER! dla ludzi aktywnych,
            kreatywnych, dużo zajęć, gdzie trzeba się wykazać swoją inwencją i kilka mniej
            miłych przedmiotów jak np. anatomia ale da się przez to przebrnąć.
            • piotrpp.1 Re: turystyka i rekreacja 27.05.08, 01:29
              A gdzie studiujesz?
            • Gość: xxx Re: turystyka i rekreacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 18:15
              > Ja tam polecam turystykę i rekreacje sama studiuję (jako drugi kierunek) i
              > jestem zachwycona a kończąc to nie tylko możesz pracować w biurze podróży ale
              > możesz organizować wyjazdy, imprezy rekreacyjne, do tego dochodzi praca w
              > hotelach (nie jako recepcjonistka) jako menedżer ale oprócz tego co wymieniłam
              > masz ogromne pole manewru przy otwieraniu własnej działalności. A nie patrząc
              > się na przyszłość to studia same w sobie SSUPER! dla ludzi aktywnych,
              > kreatywnych, dużo zajęć, gdzie trzeba się wykazać swoją inwencją i kilka mniej
              > miłych przedmiotów jak np. anatomia ale da się przez to przebrnąć.

Taaa jasne,a w cuda tez wierzysz?
              • Gość: MarioMas Re: turystyka i rekreacja IP: *.chello.pl 28.05.08, 11:41
                Polecam ten kierunek, po ukonczeniu uczelni od razu dostalem pracę
                • Gość: TiR Re: turystyka i rekreacja IP: *.dynip.asn.pl 03.06.08, 11:57
                  DO xxx:

Myślę, że niewiele masz do powiedzenia na ten temat, najwięcej się wypowiadają
                  osoby, które tak naprawdę nic nie wiedzą o ty kierunku, a ja wiem co piszę, z
                  resztą mam porównanie z drugim kierunkiem, który studiuję.

Do piotrpp.1

Studiuję na AWFie we Wrocławiu. Polecam ten kierunek na AWFach ze względu na to,
                  że nie tylko jest nauka ale jest też dużo ciekawych zajęć sportowych można
                  poznać takie dyscypliny o których nikt nie słyszał.
                  • piotrpp.1 Re: turystyka i rekreacja 03.06.08, 20:04
                    Dzieki za info. Ja się zdecydowałem na WSOTIH i wsumie przekonało mnie to, że po
                    licencjacie dostaje się na UW bo uczelnia ma podpisaną umowę :) Więc się
                    zdecydowałem.
                  • Gość: alicja Re: turystyka i rekreacja IP: *.tvkdiana.pl 04.06.08, 12:39
                    "Myślę, że niewiele masz do powiedzenia na ten temat, najwięcej się
                    wypowiadają osoby, które tak naprawdę nic nie wiedzą o tym kierunku"

Całkowicie się zgadzam. Zobserwowałam to nawet wśród moich
                    znajomych. Ludzie, którzy nie mają nic wspólnego z tym kierunkiem
                    studiów, nie wiedzą o co tak naprawdę chodzi w tej naszej turystyce
                    i rekreacji.
                    • Gość: TiR Re: turystyka i rekreacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 18:08
                      Tak to niestety wygląda, nikt się nie zainteresuje o co tak właściwie chodzi a
                      wypowiada się na ten temat. W każdym razie ja to studiuję i nie interesuje mnie
                      co mówią inni "wszechwiedzący" ludzie kierunek jest przyszłościowy i daję nie
                      tylko jedną możliwość co do wyboru zawodu (tak jak to zwykle bywa) ale
                      przeogromne pole do popisu wystarczy mieć chęci, motywację i być kreatywnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka