Dodaj do ulubionych

geodezja UWM czy PW?

IP: 85.222.86.* 17.06.08, 07:31
witam. wybieram się na geodezję, jednakże nie mogę zdecydować się na
uczelnię. ponoć kiedyś ART w Olsztynie wiodło prym (obecny UWM),
lecz teraz to już przeszłość i marny poziom. czy to prawda? dlatego
nie wiem , czy nie lepiej próbować na Politechnikę Warszawską.
Proszę o opinię, a może gdzię jest taki ranking?????
z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: terk Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.98.102.9.ip.airbites.pl 17.06.08, 14:34
      ja też sie wybieram na geodezje i mam podobny problem, tyle że waham sie
      pomiędzy UP we Wrocławiu a WATem. Z jednej strony chciałbym Wrocław, tylko
      zastanawiam sie czy po tej uczelni nie będę mieć przypadkiem wykształcenia
      rolniczego? WAT jest chyba lepszy, ale nie zdawałem fizy i ciężej byłoby mi się
      tam dostać, poza tym Warszawa jakoś mnie nie kręci no i utrzymanie się jest droższe.
      co lepsze??
      • Gość: terk Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.98.102.9.ip.airbites.pl 19.06.08, 13:54
        nikt nic nie wie?
        a co do Olsztyna to słyszałem że geodezja jest tam na dobrym poziomie, miasto
        też fajne
      • Gość: michal_powolny12 Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.iwacom.net.pl 10.07.08, 21:53
        Nie. Będziesz absolwentem geodezji. GEODEZJI. A zresztą co w tym
        złego jak na dyplomie będzie nadruk-akademia rolnicza albo ukończył
        studia rolnicze w zakresie geodezji?
    • Gość: wojti Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 23:40
      geodezja w Olsztynie wcale nie 'zamarla', wrecz przeciwnie, kadra jest nadal mocna i poziom jak najbardziej w porzadku, nie wiem skad masz takie informacje na ten temat ale to jakas bujda. Spoko tam jest.
    • Gość: krystian Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 16:45
      geodezja na UWMie jest nadal na dobrym poziomie! Nie wiem skad masz takie informacja. Pracuja tam dobrzy wykladowcy, a uczelnia dysponuje sprzetem najwyzszej jakosci, bardzo dobre warunki ksztalcenia. Nie wiem jak jest na PW ale UWM jak najbardziej polecam.
      • Gość: marcin Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 20:17
        heloo krystian! zgadzam sie z tym co napisales, ale musze jeszcze dodac, ze poza poziomem ksztalcenia caly UWMowski klimat czyli ludzie i miejsce to po prostu baja!
    • Gość: mag Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:54
      Ja mogę się wypowiedzieć o PW... W zależności na jaki skład
      ćwiczeniowców trafisz te studia mogą być bajką, lub koszmarem. W
      sumie wykładowcy z 1 roku, oprócz jednego są w porządku. Z
      ćwiczeniowcami inna bajka. Stary typ ludzi. Kilku jest tak wrednych,
      że już po skończonych ćwiczeniach boisz się następnych. No i
      oczywiście oblewanie, nawet dobrych prac. A nie podskoczysz, bo to
      oni mają racje. Co do sprzętu. Na pierwszym roku z ZSRR i NRD, stary
      AutoCad... Plusem są ludzie z roku. W większości bardzo mili. Cóż,
      to chyba tyle.
    • Gość: tomasz Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 22:28
      UWM!!! Jest super. Niestety koncze w tym roku ale moglbym jeszcze raz zaczac od poczatku. Super klimat, ludzie, miasto, w takich warunkach studia to sama przyjemnosc!
    • Gość: sylwek Re: geodezja UWM czy PW? IP: 86.43.110.* 30.06.08, 18:21
      UWM! w tym roku juz koncze i bede dobrze wspominal caly olsztynski uniwerek!!!
    • Gość: pawel Re: geodezja UWM czy PW? IP: 86.43.110.* 03.07.08, 16:35
      to nieprawda!!!UWM nadal trzyma poziom, a na geodezji sa serio dobrzy
      wykladowcy, maja sukcesy, takze nie wiem skad masz takie informacje.
    • Gość: lukasz Re: geodezja UWM czy PW? IP: 193.120.116.* 07.07.08, 22:01
      ja bym wybral uwm, zdecydowanie! moj brat tam konczyl geodezje i byl zadowolony,
      w ogole panuje tam fajny klimat, wiem bo sam tez tam studiuje;)
      • Gość: :) Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.tvk.torun.pl 08.07.08, 19:43
        Mam pytanko :] Chciałabym studiować geodezje na uwm, ale mam
        wątpliwości, czy wyniki, które uzyskałam na maturze będą
        wystarczające, żeby się dostać :( Pamiętacie jaki próg był w zeszłym
        roku? Pisałam fize rozsz (67%), chemię rozsz (75%) i angol podst
        (98%). Szczerze mówiąc nigdy nie śledziłam rekrutacji w poprzednich
        latach i dlatego byłabym wdzięczna za odpowiedź :) (chciałabym
        wiedzieć, czy w ogóle mam szanse sie dostać, czy od razu odpuścić)

Pozdrawiam :)
    • Gość: slawek Re: geodezja UWM czy PW? IP: 193.120.116.* 08.07.08, 22:15
      to prawda ze ATR wiodlo prym ale UWM dalej to kontynuuje! Pracuja tam najlepsi w
      Polsce spece od oczyszczalni sciekow. Ogolnie maja sukcesy, takze na pewno nie
      mozna powiedziec ze jest zle.
      • Gość: Studentka PW Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:28
        Geodezja na PW, jest okropna. Naprawde nie polecam. Zupełny brak
        szacunku dla kogokolwiek, ciągłe intrygi i wyżywanie się na
        studentach. Naprawde nie polecam.
        • Gość: STUDENTKA Re: geodezja UWM czy PW? IP: *.cust.tele2.pl 10.07.08, 17:25
          Heh, mam wrażenie, że koleżance zależy, żeby się tam dostać i próbuje zniechęcić
          innych do wyboru tej uczelni. Poza tym nie wiem kto się na Tobie tak wyżywa, bo
          ja nie zauważyłam nic podobnego. Przyszli studenci - opinie o uczelni można
          wyrobić sobie jedynie osobiście, że tak powiem organoletycznie ;) Nie dajcie się
          zwieść głupim komentarzom. Pozdrawiam.
    • Gość: ariel Re: geodezja UWM czy PW? IP: 193.120.116.* 10.07.08, 19:30
      geodezja dalej wiedzie prym na UWMie, przeciez kadra sie nie zmienila. Co do
      politechniki to sie nie wypowiadam, bo nie wiem jak jest ale w Olsztynie maja
      dobry poziom, zajrzyjcie sobie na stronke uniwerku, tam jest wiecej informacji o
      tym kierunku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka