Dodaj do ulubionych

Informatyka stosowana vs. budownictwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 16:03
Czesc. Mam pytanie bo nie wiem na co sie zdecydowac. w gre wchodzi tylko Informatyka oraz Budownictwo. Ktory zawod bedzie lepszy. Aha i jak juz to tylko Krakow. jak by ktos mogl mi udzielic wyczerpujacej odpowiedzi. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kikiabaddon Re: Informatyka stosowana vs. budownictwo IP: *.brzesko.net.pl 24.07.08, 11:47
      Wiesz, wszystko zależy od tego, co bardziej Cie kręci. Jeśli jesteś niezdecydowany to usiądź sobie spokojnie i zrób wizualizacje swoich studiów i przyszłej kariery. Napewno jeden i drugi kierunek jest ciekawy i przyszłościowy. Po inf. stosowanej możesz napewno rozpocząć pracę w zawodzie wcześniej, jeszcze na studiach. Na absolwentów budownictwa bez doświadczenia nie traktują w 100% poważnie, aczkolwiek moge się mylić, ale po zrobieniu uprawnień i zdobyciu doświadczenia praca wydaje się być zajebista. No i druga sprawa, budownictwo wiąże się wg mnie chyba też z pracą w terenie. Zależy jaką inf. stosowaną chcesz studiować jeszcze, jeśli kraków to rozumiem, że chodzi o tą AGH, a budownictwo PK?
      • Gość: Paraglider Re: Informatyka stosowana vs. budownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 23:22
        No raczej tak. ale na PK tez jest chyba Informatyka. a co np bede mogl robic bo Informatyce stosowanej?
        • Gość: kikiabaddon Re: Informatyka stosowana vs. budownictwo IP: *.brzesko.net.pl 25.07.08, 13:52
          Owszem jest infa na PK, ale nie wiem, czy to stosowana, czy jest tylko taka specjalność. Informatyka stosowana to głównie projektowanie w jakiejś zawężonej dziedzinie gospodarki, dyscyplinie naukowej. Tak czy tak nabędziesz wiedze informatyczną, która pozwoli ci pracować jako programista, tak jak ten, który skończył np. 'czystą' informatykę. Lecz będziesz specjalistą przykładowo programowania w medycynie, fizyce, czy geologii. Przeglądnij sobie to: 64.233.183.104/search?q=cache:-kbUyXqaYL4J:www.kongres.org.pl/3kip_prezentacje/3kip_r_tadeusiewicz.ppt+informatyka+stosowana+tylko+na+agh%3F&hl=pl&ct=clnk&cd=6&gl=pl
          To stosunkowo nowy kierunek, który powstał zaledwie kilka lat temu, dlatego się zastanów. Pozdrawiam
          • Gość: Paraglider Re: Informatyka stosowana vs. budownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 17:42
            Aha. no jest chyba ten jeden minus ze jest to kierunek nowy, eksperymentalny:/ hmm to wkoncu nie wiem. bo budownictwo to raczej kierunek oblegany.. wiec przyszlosciowy(chyba). Ale wkoncu to chyba informatyka jest nauka przyszlosci. A moze w KRK mozna studiowac jakies inne rodzaje informatyki. nie ukrywam ze interesuje mnie wlasnie programowanie oraz grafika 3D..
            • Gość: kikiabaddon Re: Informatyka stosowana vs. budownictwo IP: *.brzesko.net.pl 25.07.08, 19:01
              Jeden i drugi kierunek jest spoko, z tym, że budownictwo jedynie na PK. Co do twoich zainteresowań - programowanie masz na każdej z informatyk, a grafika jest też jako przedmiot, ja studiuje inf. stosowaną i tej grafiki chyba jest mało, jeden semestr tylko. Posprawdzaj specjalności na każdej z informatyk. Może na UJ, albo PK jest coś z grafiką.
              • Gość: Paraglider Re: Informatyka stosowana vs. budownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 22:45
                dzieki:) jesli bede jeszcze cos potrzebowal bede pytal:) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka