Dodaj do ulubionych

przykładowe magisterki

08.08.08, 17:56
Znacie jakieś darmowe strony internetowe, na których można przejrzeć przykładowe gotowe prace magisterskie z psychologii?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość portalu Re: przykładowe magisterki IP: *.gprs.plus.pl 08.08.08, 21:37
      Przykładowe w jakim sensie ? Nie ma wzoru pracy magisterskiej, bo każdy temat
      jest inny, a nawet jak jakieś zagadnienie jest przedmiotem kilku prac
      magisterskich, to mają one różną strukturę. Czego poszukujesz więc ?
      • Gość: grzyby po deszczu Re: przykładowe magisterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 16:03
        A w bibliotekach uczelni nie ma przypadkiem prac?
      • weroniczusia Re: przykładowe magisterki 10.08.08, 02:49
        Tematy są mi obojętne, ważne żeby prace były z dziedziny psychologii. Po prostu chciałam zobaczyć, jak inni sobie poradzili z raportem z badań empirycznych, który musi być w takiej pracy zawarty. Może są jakieś strony, na których studenci umieszczają swoje obronione już prace? Jeśli nie jest to jakaś zbiorcza strona, to może na stronach niektórych konkretnych uczelni są? U mnie jest ale tylko jedna.
        • sundry Re: przykładowe magisterki 10.08.08, 08:55
          Najlepiej sprawdź na swojej uczelni,wątpię,żeby były na necie,chronią je
          przecież prawa autorskie.
        • Gość: Gość portalu Re: przykładowe magisterki IP: *.gprs.plus.pl 10.08.08, 11:14
          Sądzę, że sposób przedstawienia przeprowadzonych badań jest ustalany w
          uzgodnieniu z promotorem. W końcu praca magisterska jest pracą kierowaną i
          ćwiczebną, więc konsultowanie najróżniejszych kwestii z promotorem to podstawa
          przygotowania magisterki.
          • candy-datka Re: przykładowe magisterki 10.08.08, 11:36
            też mi się wydaje, że skoro masz temat-musisz opracować założenia tych
            empirycznych badań, jakiś kwestionariusz może? Promotor powinien ocenić czy jest
            poprawny metodologicznie . A stron z magisterkami na pewno nie ma, wyobrażasz
            sobie ile byłoby plagiatów, które i tak są zmora polskich uczelni. Nie mówiąc
            już o tym, że skoro masz inny temat to chyba i założenia i metodologia badań do
            innego tematu raczej mało przydatne moga się okazać. Musisz wysilić sie trochę,
            skoro piszesz mgr to chyba czegoś się nauczyłaś, skorzystaj z tej wiedzy, idź do
            biblioteki, w ostateczności spróbuj zmienić temat!
            • Gość: Dugo Re: przykładowe magisterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 00:00
              Na 99% nie ma stron z pracami mgr, a na 100% nie ma takich umieszczonych
              legalnie, oficjalnie. Przecież prawa autorskie obowiązują. Chciałabyś żeby Twoja
              praca mgr była na necie dostępna dla milionów? Ja bym swojej nie pozwolił
              wystawić. Ci co trzeba ją przeczytają i tak :)
    • inz_mech Re: przykładowe magisterki 11.08.08, 00:12
      A po co ci wzor pracy? Przeciez na psychologi jest elita i geniusze-nie umiesz
      sama napisac pracy? No tak, elita.
      • Gość: candy Re: przykładowe magisterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 17:22
        i po co ta uwaga? Twoje posty stają się coraz mniej merytoryczne, więc ci
        odpiszę w tym samym stylu: elita jest na mechanice i budowie maszyn - np w tym
        roku na polibudzie wrocławskiej próg wyniósł 0 (słownie zero)możesz sprawdzić
        www.studiuj.pwr.wroc.pl/15986.xml
        • inz_mech Re: przykładowe magisterki 11.08.08, 17:25
          No i co z tego?
          A dlaczego mam takiej prawidlowosci nie zauwazyc (jesli chodzi o psychologie)?
          Przeciez ci ludzie sa lansowani na elite i bog wie co jeszcze. Chyba moge sie
          zapytac dlaczego wiec potrzebuja wzorcow magisterek. Przeciez to sa najlepsi z
          najlepszych-a jesli sami nie potrafia napisac pracy to az boje sie myslec co
          prezentuja soba studenci mniej "elitarni".
          No i co z tego ze prog tyle wynosil? Jakie to ma znaczneie?
          Jak widzisz prog nie jest wyznacznikiem-studentka "elitarnej" psychologi nie
          potrafi pracy napisac. Ale prog byl wysoki.
          • Gość: qwerty Re: przykładowe magisterki IP: *.chello.pl 12.08.08, 03:00
            > A dlaczego mam takiej prawidlowosci nie zauwazyc
            Ale jak dotąd nie zauważyłeś w tym wątku ŻADNEJ prawidłowości. Twoja opinia o czymkolwiek to jeszcze nie prawidłowość.

> Przeciez ci ludzie sa lansowani na elite i bog wie co jeszcze.
            Jedynym miejscem gdzie spotkałam się z lansowaniem psychologów na elitę jest to forum i twoje posty (pomijając oczywiście reklamy uczelni, bo w nich każdy kierunek jest lansowany jak tylko się da).

> zapytac dlaczego wiec potrzebuja wzorcow magisterek.
            Na razie masz jedną osobę, która takiego wzorca potrzebuje, skąd więc liczba mnoga? I biorąc pod uwagę, że co roku podobno psychologię kończy kilka tysięcy to nie jest jest to nawet promil absolwentów.

> Jak widzisz prog nie jest wyznacznikiem
            Pewnym wyznacznikiem jednak jest - na kierunku z niziutkim progiem będzie procentowo więcej kretynów niż tam gdzie trzeba się na starcie czymś wykazać.
            • Gość: candy Re: przykładowe magisterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 19:37
              Brawo quwerty! wyjąłeś mi to spod palców:) Zabójczo logiczne i rzeczowe
              skwitowanie kolejnej madrości samozwańczego guru tego forum!
    • Gość: Jacek Re: przykładowe magisterki IP: *.cdma.centertel.pl 13.12.13, 05:37
      Może warto zajrzeć do biblioteki wydziałowej, z tego co pamiętam, można tam było przeglądać archiwalne prace.
      Prace licencjackie psychologia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka