Dodaj do ulubionych

pomocy na jaki kierunek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 16:54
słuchajcie mam wielki problem z wyborem kierunku moich studiów.
jeśli miałabym krótko siebie opisać to z opinii znajomych jestem nie
przeciętna, szalona i wygadana. Bardzo kontaktowa i zawsze
uśmiechnięta.
Myślałam o studiowaniu zarządzania. Sama nie wiem- potrzebuję
kierunku takiego "do ludzi".
Proszę napiszcie wasze pomysły na studia.

jowa100@windowslive.com

Jowita
Obserwuj wątek
    • king_rat Re: pomocy na jaki kierunek 24.08.08, 16:57
      Daruj sobie zarządzanie. To jest kierunek, który każdy może zrobić podyplomowo.
      • Gość: marta Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.satfilm.net.pl 25.08.08, 00:47
        jak mnie denerwują wypowiedzi osób, które zapewne zarządzania nigdy nie studiowały i ten kierunek kojarzą z samą nazwą i kierowaniem. A zarządzanie to takie dziedziny jak logistyka, rachunkowość, finanse, jakość, zasoby ludzkie.Obecnie jestem na 3 roku zarządzania specjalność rachunkowość i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru.
        Są to praktyczne studia, które wymagają logicznego myślenia a nie wkuwania regułek na pamięć. Powinnaś wiedzieć,że na zarządzaniu spotkasz się z takimi przedmiotami jak matematyka,statystyka,mikroekonomia,ekonometria, badania operacyjne.Oczywiście są też humanistyczne przedmioty więc najlepiej żebyś miała ścisły umysł jak i dobrą pamięć.Polecam kierunek:)
    • Gość: fereszte Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 18:21
      cechy jakie podałaś(nieprzeciętna,szalona itd.)w zasadzie w niczym
      tu nie pomogą.możesz być wygadana ale z Twojej wypowiedzi mogą
      wynikać same bzdury,ważne żebyś miała o czym mówić,czyli
      najzwyczajniej w świecie "jakąś" wiedzę.a tu niespodzianka nic nie
      napisałaś o swoich zainteresowaniach. na jakiej podstawie mamy Ci
      pomóc?
      • Gość: jowii Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 19:03
        fakt, pisałam to bez zastanowienia:)
        to dość dziwnie ale moje zainteresowania obiegają wokół muzyki, mody, historii miast, życia codziennego- ułatwiania go, wynalazków, osobną dziedziną są konie.
        długi okres czasu byłam święcie przekonana, że na studiach wybiorę prawo. Był to wybór raczej ze względu na chwilowe przejścia rodzinne niż z pasji.Jednak nie jestem typem kujona- jeśli coś mi się podoba to chętnie wchłaniam wiedzę ale z reguły nie mogę usiedzieć na miejscu dłużej niż godzinę. Lubię się udzielać w apelach publicznych, zawsze to były apele o charakterze rozrywkowym.
        Lubię wyzwania, poznawać nowych ludzi, zmieniać otoczenia. Czuję się wtedy jak ryba w wodzie.

Póki co mam pustkę w głowie:)
        ale liczę, że niebawem doznam rozjaśnienia:)

jowi
        • marajka Re: pomocy na jaki kierunek 24.08.08, 19:18
          Nowych ludzi poznasz na kazdych studiach, gadać możesz
          wszędzie...Może jakieś nauczycielskie? Spożytkujesz swoją energię i
          nagadasz się za wszystkie czasy.
          > jeśli coś mi się podoba to chętnie wchłaniam wiedzę
          Tak ma chyba każdy z nas?
          A może turystyka? Jak lubisz wyzwania to jak najbardziej prawo-
          opasłe komentarze do kodeksów, i zagęszczenie świrów większe niż
          gdziekolwiek indziej...

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono" W.Szymborska
          • darkoo Re: pomocy na jaki kierunek 24.08.08, 19:53
            aktorstwo? :) Mozesz isc tez na administracje, kontakt z ludzmi jest tylko ze po
            roku masz wszystkiego dosc ;P
        • Gość: fereszte Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 11:37
          ok,teraz można bardziej pokombinować.mi na myśl przychodzi animacja
          kultury,tam na pewno wykorzystasz swoją energię, poza tym to właśnie
          kierunek z tych, gdzie trzeba mieć głowę pełną pomysłów, być
          pozytywnie nastawionym do ludzi.no i wydaje mi się, że dużo siedzieć
          nad książkami nie trzeba.
        • chloe111 Re: pomocy na jaki kierunek 26.08.08, 14:34
          a dziennikarstwo???to pierwsze co pomyslałam:))
    • Gość: k. Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.chello.pl 24.08.08, 20:28
      a może kulturoznawstwo, albo animacja kultury?
      • darkoo Re: pomocy na jaki kierunek 24.08.08, 20:30
        a co po tej znajomisci kultury? ;>
        • Gość: jowi Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 22:47
          dzięki, dzięki.
          nawet z Mamą dzisiaj przeprowadziłam poważną rozmowę o studiach.
          zaproponowała mi to samo co Wy:)
          chyba głęboko to przemyślę:)

dzięki jeszcze raz:)

pozdrawiam
          • Gość: oli22 Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.net 25.08.08, 10:36
            a nie za wczesnie sobie przypomnialas o wyborze studiow??? Rozumiem ze na
            prywatne idziesz ... ja bym sobie na twoim miejscu zrobila rok przerwy chyba ze
            chcesz sie pobawic w studiowanie...
            • Gość: jowi Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 12:14
              gdzie na prywatne... o nie!
              na państwowe, chcę studiować:)
              • darkoo Re: pomocy na jaki kierunek 25.08.08, 12:31
                politechnika? bo na uniwerkach to chyba juz nie przyjmujka
              • Gość: xxx Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 21:54
                W tym roku na państwowo żadną się już nie dostaniesz a przynajmniej nie na takie
                kierunki które tu zostały wymienione
                • Gość: kasia Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.08, 00:37
                  nie idź na zarzadzanie,bo to shit. zarzadzanie mozna zrobic ewentualnie do czegos.
                  ja proponuje dziennikarstwo, skoro jestes wygadana i ciekawa swiata;)
                  • Gość: E, tam Re: pomocy na jaki kierunek IP: 83.5.142.* 27.08.08, 01:25
                    LOL. Twierdzisz, że zarządzanie to shit, a polecasz bardziej "shitowe" dziennikarstwo - kierunek, po którym nie jest się specjalistą w żadnej dziedzinie.
                    Dla przykładu: gazeta prawna woli zatrudnić prawnika, a ekonomiczna - ekonomistę, bo o niebo łatwiej nauczyć kogoś poprawnie pisać, niż sprawić, by bez studiów opanował którąś z tych dziedzin.
                    • darkoo Re: pomocy na jaki kierunek 27.08.08, 09:35
                      Na uniwerki, bo na polibudach sa wolne miejscam, a i jeszcze na AJD w
                      Czestchowoie jest nabór. Jak finanse to studiowac na jakies ekonomicznej
                      uczelni, SGH itd.
                    • Gość: dzienikarz Re: pomocy na jaki kierunek IP: 195.117.57.* 27.08.08, 09:37
                      a do przeglądu sportowego piłkarzy którzy 2 zdań po polsku skleić nie
                      potrafią
                      • darkoo Re: pomocy na jaki kierunek 27.08.08, 10:14
                        wystarczy tylko komentator :P
              • Gość: Kasia Re: pomocy na jaki kierunek IP: *.gdynia.mm.pl 27.08.08, 10:39
                Szczerze mówiąc trudno coś doradzić. Muszisz przemysleć czy jestes
                humanistką czy bardziej umysłem ścisłym. To w dużej mierze może
                pomóc przy wyborze kierunku studiów. . Dobrą alternatywa może być
                np. dziennikarstwo, kulturoznawstwo. Napisałaś, że interesujesz sie
                historią miast - jesli pałasz szczególna sympatia do jakiegoś kraju
                mozesz sie zdecydowac na studia w tym kierunku. Np europeistyka-
                uczelnie oferuja wiele ciekawych specjalności, więc mozliwości pracy
                sa dosyć duże. Jeśli lubisz języki obce możesz zdecydowac sie na
                filologię. Myslę, że dobrym kierunkiem mogłaby być logistyka.
                Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka