Gość: ja*** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 22:01 jak to jest na pierwszym roku filologii rosyjskiej? warto to studiowac? ogolnie napiszcie swoje odczucia i wszystko co mozecie na ten temat. z gory dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelena86 Re: filologia rosyjska 06.09.08, 10:04 Ja studiuję filologię rosyjską na UAM. I rok był względnie łatwy (w porównaniu z II i III) - zestaw lektur niezbyt obszerny, dużo praktycznej ze znakomitymi lektorkami, gramatyka opisowa również bardzo logicznie wykładana. Najtrudniej było przetrwać wstęp do literaturoznawstwa, ale w końcu przekonałam się nawet do tego przedmiotu. Czy warto to studiować? To bardzo subiektywna sprawa - dla mnie warto, cieszę się, że wybrałam te studia. Niedawno wróciłam ze stypedium semestralnego w Moskwie. Zakochałam się w tym mieście i w literaturze rosyjskiej. Na II roku, kiedy przyszedł czas na Dostojewskiego, byłam już całkowicie pewna, że filologia rosyjska to dobry wybór. Zobaczymy, jak będzie z Tobą, rozumiem, że w tym roku zaczynasz? Odpowiedz Link Zgłoś