Dodaj do ulubionych

Pedagogika,psychologia

IP: *.chello.pl 14.09.08, 11:41
Witam.Mam do Was pytania.Wiecie może coś na temat Górnośląskiej
Wyższej Szkole Pedagogicznej w Mysłowicach lub SWPS we Wrocławiu
(psychologia).Chciałabym się też dowiedzieć czegoś o psychologii na
Uniwersytecie Wrocławskim,ciężko się tam dostać??a może polecacie
inne uczelnie (najlepiej zaocznie-psychologia)Z góry dziękuję za
odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • ksieni_radosnego_pierdofonu Re: Pedagogika,psychologia 14.09.08, 12:07
      idź na swps. o uwr - psychologii - nawet nie myśl. bardzo słaba kadra.
      • Gość: Dora Re: Pedagogika,psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 18:24
        niestety zgadzam się...
        jeśli psychologia to jedynie UAM, UJ, bądź UW.
        Co do SWPS polecam jedynie studia w siedzibie głównej, filie
        niestety nie dorostają do pięt:/
        • ksieni_radosnego_pierdofonu Re: Pedagogika,psychologia 14.09.08, 19:36
          rozumiem, że studiowałaś jednocześnie w centrali swps, w sopocie i wrocławiu,
          więc dysponujesz obiektywnymi wskaźnikami porównawczymi?
          • Gość: Dora Re: Pedagogika,psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 19:41
            Jeżeli wskaźnikami obiektywnymi nazwać można grupę wykładowców- to
            owszem, dysponuję.
            • ksieni_radosnego_pierdofonu Re: Pedagogika,psychologia 14.09.08, 22:31
              rotfl - no to konkret, ale lecimy po kolei i porównujemy ww z wwą und zoppot
              przez wszystkie lata; wskaźnikiem niech będzie lista filadelfijska
              • Gość: Dora Re: Pedagogika,psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 23:13
                Lista nie ma tu nic do rzeczy- teoria teorią, a praktyka i tak
                inną/swoją drogą idzie- niestety... pisząc o grupie wykładowców,
                miałam na myśli ich opinie o w/w temacie:)

• ksieni_radosnego_pierdofonu Re: Pedagogika,psychologia 15.09.08, 07:51
                  teoria nie byłaby teorią gdyby za teorią nie szła praktyka. moja droga, poczytaj
                  sobie "erystykę" w tym temacie chociazby. a w ogóle to eot, bo szkoda mi czasu
                  na dysputy z kimś tak głupim
                  • Gość: Dora Re: Pedagogika,psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 11:22
                    "podziwiam", zastanawiam się tylko, czy obrażasz wszystkich, którzy
                    mają odmienne zdanie od Ciebie?W ogóle nie szanujesz swojego
                    rozmówcy,a takie stwierdzenia możesz -a i owszem- stosować do mojej
                    wypowiedzi, ale nie do osoby. Skoro jesteś taki "mądry" podstawy
                    dyskusji powinieneś znać...
              • Gość: mARIA Re: Pedagogika,psychologia IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.08, 07:43
                No proszę bardzo: ja skończyłam studia na swpsie we Wrocku. Oto lista kilkunastu
                profesorow, z którymi miałam zajęcia: Dymkowski, Doliński, Łukaszewski, Ohme,
                Boski, Brzeziński, Łuszczyńska, Sęk, Drat-Ruszczak, Hornowska. Zaleśkiewicz,
                Cwalina, Boski, Siegel.
                Może miałaś z lepszymi w Warszawie? Pochwal się, proszę.
                • Gość: mARIA Re: Pedagogika,psychologia IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.08, 08:08
                  A, jeszcze zapomniałam o profesorach Nosalu i Kowaliku. No to teraz czekam na
                  twoją listę.
                  • Gość: Dora Re: Pedagogika,psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:24
                    1. Część tych osób, które podałaś nie mają tytułu profesorskiego, są
                    dr hab. a jedynie są tytularnymi na SWPS'ie - a to jest różnica.
                    2.prof. dr hab. Iwo Białynicki-Birula,prof. Eugene Burnstein
                    prof. dr hab. Paweł Boski,prof. dr hab. Anna Brzezińska
                    prof. dr hab. Andrzej Falkowski,prof. dr hab. Tadeusz Gałkowski
                    prof. dr hab. Anna Grabowska,prof. dr hab. Halina Grzymała-
                    Moszczyńska,prof. dr hab. Irena Heszen,prof. dr hab. Maria
                    Jarymowicz,prof. dr hab. Ida Kurcz,prof. dr hab. Mirosław Kofta,
                    prof. dr hab. Małgorzata Kossut,prof. dr hab. Tadeusz Marek,prof. dr
                    hab. Andrzej Wróbel,prof. dr hab. Andrzej Nowak,prof. dr hab. Edward
                    Nęcka,prof. dr hab. Jerzy Miziołek,prof. dr hab. Tomasz Maruszewski,
                    prof. dr hab. Ewa Nowicka-Rusek,prof. dr hab. Wojciech Pisula,prof.
                    dr hab. Grzegorz Sędek,prof. dr hab. Helena Sęk,prof. dr hab.
                    Krystyna Skarżyńska,prof. dr hab. Piotr Oleś,prof. dr hab. Zbigniew
                    Wronkowski,prof. dr hab. Elżbieta Szeląg,prof. dr hab. Jerzy
                    Trzebiński,prof. dr hab. Grażyna Wieczorkowska-Wierzbińska,prof. dr
                    hab. Andrzej Strzałecki
                    3. do mARIi:Tu nie chodzi o listę wykładowców i róznice pomiędzy
                    nimi. Polecam przejrzeć wątek od początku, jeśli to nie poskutkuje
                    należy poćwiczyć jednak czytanie ze zrozumieniem:)

• Gość: Dora Re: Pedagogika,psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:32
                      Oprócz tych nazwiski jest jeszcze co najmniej z 20 dr hab. którzy
                      posiadają tytuł prof. na SWPS'ie.
                      CO do dyskusji- bynajmniej nie chodzi tutaj o przeciąganie liny
                      gdzie lepiej i gdzie wiekszy prestiż,a zdrowe podejście i
                      zaakceptowanie faktów...zaznaczam po raz kolejny,że nie jestem
                      studentka SWPS'u w Warszawie ,a jedynie mam kontakt z ludżmi tam
                      wykładającymi co za tym idzie znam ich zdanie i mogę się do niego
                      ustosunkować.
                    • Gość: mARIA Re: Pedagogika,psychologia IP: 78.8.141.* 17.09.08, 17:54
                      Nie rozśmieszaj mnie! Podajesz listę zatrudnionych, a ja cię pytam z kim miałaś
                      zajęcia. Co studentowi po tym, że prof. Kurcz figuruje na jakiejś liście jeśli
                      od 10 lat nie prowadzi żadnych zajęć? Maruszewski? Przecież on pracuje w
                      Sopocie! Poza tym, większość osób na twojej liście to nie psychologowie.

Ja czytam ze zrozumieniem. To, że tobie nie chodzi o listę nazwisk osób, z
                      którymi miałaś zajęcia to jeszcze nie argument, że to nie ma znaczenia dla
                      kogoś, kto zastanawia się gdzie studiować psychologię. Powiedziałabym nawet, że
                      wręcz przeciwnie.

Zdaniem wielu osób dla potencjalnego studenta wrocławski swps jest lepszy od
                      warszawskiego, bo my mamy zajęcia ze wszystkimi gwiazdami (np. tymi, które
                      wymieniłam), a was jakaś znana i kompetentna osoba prowadzi zajęcia tylko dla
                      niektórych, a innymi zajmują się gwiazdy wyraźnie mniejszego formatu.
                      • Gość: wera.ps.klin Re: Pedagogika,psychologia IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.08, 22:05
                        a ty wielka gwiazdeczko nauczyłaś się czegoś od tych mądrych profesorów?
                        widać że kompletnie nic, w głowie ci się poprzewracało.
                        Zresztą kogo będzie obchodzić na rozmowie kwalifikacyjnej z kim to miałaś zajęcia!!!
                        Żałosna jesteś. I mam nadzieje że to wyczują zanim gdziekolwiek cię zatrudnią.

Zmądrzej trochę mARIA bo utwierdzisz bardziej ludzi w przekonaniu że większość
                        dzisiejszych psychologów to sama powinna się leczyć.
                        • Gość: mARIA Re: Pedagogika,psychologia IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.08, 17:19
                          Ja już jestem po rozmowie kwalifikacyjnej. Mało tego, ja mam już angaż od 1 X.
                          Pytano mnie m.in. o to z kim miałam zajęcia i poproszono o pokazanie indeksu.
                          Mam nadzieję, że nauczyłam się czegoś od tych mądrych profesorów. Na pewno nie
                          musiałam się jednak od nich uczyć tego, aby nie pisać na forum inwektyw i nie
                          używać chamskiego języka. To umiałam już przed studiami. Tobie chyba nawet
                          mądrzy profesorowie nie pomogą.
                          • Gość: EUŁ Re: Pedagogika,psychologia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.03.16, 10:09
                            Ciekawe, że osoby po wyższych studiach prowadzą internetową dysputę i to jeszcze na tak żenująco niskim poziomie...
    • Gość: Tito Re: Pedagogika,psychologia IP: *.promax-ck.pl 15.09.08, 11:35
      nie idz na taki shit tylko wybierz kierunek techniczny, po ktorym
      jest pewne ze znajdziesz prace.
    • Gość: grey Re: Pedagogika,psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 15:38
      Psychologia zaocznie ejest tylko na SWPS i chyba jeszcze jednej prywatnej w
      Warszawie, państwowo tylko dzienna i wieczorowa.
    • 1karo77 Re: Pedagogika,psychologia 29.09.15, 21:09
      Ja mogę wypowiedzieć się w sprawie Górnośląskiej Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Mysłowicach, bo jestem jej absolwentką :) Moim skromnym zdaniem uczelnia jest niczego sobie. Jeżeli chcesz się dobrze przygotować do zawodu pedagoga, to będzie to na pewno dobry wybór, bo uczelnia specjalizuje się w kierunkach pedagogicznych. Psychologii różnego rodzaju też jest sporo, tak więc jeżeli interesujesz się psychologią, to pewno też się nie rozczarujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka