mistrz_ip 22.10.08, 15:32 jaki tytul to daje? nadmagistra? czy wogole zadnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: studia podyplomowe IP: *.chello.pl 22.10.08, 15:41 Żadnego. Ale studia mają chyba dawać wiedzę, a nie tytuł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ip Re: studia podyplomowe 22.10.08, 16:53 w sumie racja ale czesto jest na odwrot ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sanjoseshark Re: studia podyplomowe 22.10.08, 19:26 Mają poszerzać wiedzę zdobytą na studiach. W praktyce robi się je dla papierka, żeby móc wykonywać zawód, do którego nie przygotowały cię studia. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ip Re: studia podyplomowe 23.10.08, 15:15 to ja jeszcze z pytaniem wlasnie sie zorientowalam, ze moje studia kompletnie nie przystaja do rzeczywistosci na rynku pracy (nie ma to jak sie pokapowac po 5 latach :> ) i jak sobie wybiore podyplomowke bardziej przystajaca a przez nieposzerzajaca wiedzy ze studiow mgr to i tak to nie ma sensu jak rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
sanjoseshark Re: studia podyplomowe 23.10.08, 18:18 Za podyplomówki trzeba słono płacić a ich poziom jest zwykle niski. Nie wiem, czy są ludzie, którym przekwalifikowanie (a nie dorabianie brakującego papieru) realnie pomogło w znalezieniu pracy, sam jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: studia podyplomowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 11:42 No chyba, że to porządne MBA... Chociaż z drugiej strony, raczej mało kto robi MBA za ciężkie pieniądze, żeby szukać pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ip Re: studia podyplomowe 24.10.08, 21:42 to po co robi? dla hobby? :>mam duzo znajomych z MBA i wszyscy robili po to by znalezc lepsza prace a nie praca jakakolwiek... +MBA zaraz po mgr tez sie nie robi bo bez doswiadczenia w zarzadzaniu daleko tam nie zajedziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: studia podyplomowe IP: 80.48.227.* 25.10.08, 16:07 A możecie coś powiedzieć o studiach uzupełniających II stopnia, nie po licencjacie, a jako 2-gi mgr? Ktoś ma takie doświadczenia, warto? Odpowiedz Link Zgłoś