Gość: grzegorz Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.centertel.pl 01.07.09, 18:54 czy wszystkie przedmioty kończą się egzaminami w pierwszym roku pod koniec I semestru ? z których przedmiotów są egzaminy ? jak wyglądają sesje ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 02.07.09, 11:04 Witam, Niektóre przedmioty po pierwszym semestrze kończą się egzaminem a niektóre zaliczeniem (zwykle te ćwiczeniowe). Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.centertel.pl 01.07.09, 19:04 Jak jest w waszej szkole z podręcznikami ? studenci zmuszeni są kupować książki ? Znam takie szkoły w których na jednym przedmiocie pracuje się na bardzo wielu książkach. to nie jest za ciekawe. wykładowcy każą pracować na dużej ilości podręczników a z każdego biorą tylko niewielką część. to troche niewygodne i męczące dla studentów najgorsze jest cos takiego : "troche przeczytaj sobie w tej ksiazce, troche poczytaj w tej, a troche w tej" nie ma jednej książki na której się pracuje czy w waszej szkole pracuje sie na okreslonych ksiazkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 02.07.09, 11:03 Witam, Wszystkie lektury zarówno obowiązkowe jak i uzupełniające są dostępne dla studentów do wypożyczenia w naszej Bibliotece w wielu egzemplarzach. Jest także możliwość skserowania na miejscu poszczególnych stron lub rozdziałów. Studenci są zadowoleni i nie mają problemów z dostępnością do książek. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.centertel.pl 01.07.09, 19:08 czy koźmiński (jako szkoła / budynek) w warszawie leży w spokojnej okolicy ? a co znajduje się w jego okolicach ? jakieś centrum handlowe itd itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 02.07.09, 10:59 Witam, Jest to dość spokojna okolica, Praga północ w pobliżu Ronda Starzyńskiego. Najbliższe Centrum handlowe to Arkadia na Al. Jana Pawła II. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowisz Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.centertel.pl 01.07.09, 19:15 A. ) kiedy odbywa sie ten test z jezyka angielskiego ktory ma za zadanie zakwalifikować studentow do okreslonych grup? B. ) czy nauka jezyka niemieckiego zaczyna sie od poziomu początkującego ? od podstaw ? C. ) jak wygląda nauka języka chińskiego ? -bo rozumiem że jego tez mozna zaczac. czy bedzie on łatwiejszy i ciekawszy od niemieckiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 02.07.09, 10:57 Witam, Testy językowe odbywają się na Dniu adaptacyjnym 19 września. Naukę języka niemieckiego oferujemy zarówno na poziomie podstawowym jak i kontynuowanym. Język chiński tylko dla początkujących natomiast na pewno jest to ciekawa propozycja. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-P Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.centertel.pl 01.07.09, 19:19 Jeśli można zapytać : Kim Pani (M.R.) jest w Akademii Koźmińskiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.09, 23:40 Kierownik Biura Rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.centertel.pl 01.07.09, 19:22 Czy mozna juz teraz złożyc dokumenty do Państwa szkoły ? czy od kiedy zaczyna sie rekrutacja ? Jakie zdjecia i ile należy dołączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 02.07.09, 10:54 Witam, Rekrutacja trwa od 4 maja natomiast dla tegorocznych maturzystów rozpoczęła się ona 30 czerwca. Dokumenty już można składać w Biurze Rekrutacji. Rekrutacja trwa do momentu wyczerpania limitu miejsc. Wymagane są 4 zdjęcia standardowej wielkości-legitymacyjne. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G...ość Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.centertel.pl 01.07.09, 19:31 WITAM SERDECZNIE ! Piszę z pytaniem: Czy Akademia Leona Koźmińskiego prowadzi naukę na BARDZO wysokim poziomie? Czy trudno jest przetrwać sesję? Czy dużo studentów wypada ze szkoły ze względu na niepozaliczane sesje? Interesuje mnie również czy : Nauczają u Państwa wykładowcy tak zwani "gnębiciele studentów" ? Z ostatnich studiów musiałem zrezygnować właśnie z takiego powodu. Większość wykładowców chciało pokazać nam-studentom swoją wyższość i zamiast nauczać i dzielić się swoją wiedzą woleli dręczyć studentów. POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODPOWIEDŹ Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 02.07.09, 10:52 Witam, Nasi wykładowcy to na pewno nie "gnębiciele studentów". Oczywiście cześć wykładowców jest wyjątkowo wymagająca i z pewnością zaliczenie sesji nie podlega zasadzie "płacisz-zdajesz" więc systematyczna nauka jest nieodłączną częścią studiowania na naszej uczelni. Poziom kształcenia jest wysoki co jest potwierdzone licznymi akredytacjami jakie posiada ALK. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?_? Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.centertel.pl 01.07.09, 20:21 czy macie gdzieś jakieś forum na którym wypowiadają się obecni wasi studenci? jeżeli tak proszę o link Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 02.07.09, 10:43 Oczywiście, ze tak. Przede wszystkim jest to: www.miasteczko-kozminskiego.pl . Poza tym studenci ALK stworzyli fora na www.grono.net oraz www.goldenline.pl Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkawadowice Re: Akademia Leona Koźmińskiego 01.07.09, 22:09 Dobry wieczór. Zacznę od tego, że należą się Pani podziękowania od kandydatów i zainteresowanych studiami, za udzielanie tak wyczerpujących odpowiedzi. Mam na imię Marlena, mieszkam ok. 100 km od stolicy, ale zainteresowała mnie Państwa oferta. Chciałabym zapytać: 1. Czy na studiach tych istnieje możliwość pogodzenia studiowania innego kierunku w innej uczelni? Dokładnie chodzi mi o to, że zastanawiam się nad studiowaniem innego kierunku w soboty... Z aństwa oferty chciałabym wykorzystać studia niestacjonarne I stopnia zaoczne, a więc w weekendy. Nie ukrywam, że bardziej zależy mi na Państwa uczelni, więc starałabym się nie opuszczać wykładów, ale nie zawsze to da się wykonać w takiej sytuacji :( Jakie są konsekwencje opuszczania niektórych wykładów bądź ćwiczeń? 2. Co należałoby zrobić, gdyby pokryły mi się kolokwia w Państwa uczelni i tej drugiej, której przecież też nie mogę aż tak zaniedbywać? Czy jest możliwość zaliczenia we wcześniejszym terminie, bądź przesunięcia w takim wypadku? 3. Do kiedy trwa rekrutacja w Państwa uczelni? 4. Czy jeśli mamniecałe 300 punktów z matury wg Państwa przelicznika mam szansę startowania ? 5. Jeśli tak, i na przykład zostałabym przyjęta na studia zaoczne na jednym z tych kierunków, to do kiedy należy złożyć dokumenty? Przepraszam że zadałąm Pani aż tyle pytań. Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Serdecznie pozdrawiam- Marlena Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 02.07.09, 10:32 Witam, Bardzo dziękuję za uznanie. Na studia niestacjonarne decyduje kolejność zgłoszeń i nie liczymy punktów maturalnych. Decyzja o przyjęciu zostaje Pani wydana w dniu złożenia kompletu dokumentów więc im szybciej je Pani złoży tym lepiej:) Akademia oferuje studentom IPSiPN-indywidualny plan studiów i programu nauczania lub IRPSiPN-indywidualna realizacja planu studiów i programu nauczania. Myślę więc, że dzięki tym programom bez problemu pogodzi Pani studia na dwóch kierunkach. Mogę w tym miejscu zaproponować Pani podjęcie drugiego kierunku na naszej uczelni gdyż ma Pani wówczas zniżkę w opłatach 50% i jest Pani zwolniona z wpisowego. Rekrutacja trwa do momentu wyczerpania limitu miejsc. W ubiegłym roku był to przełom sierpnia i września (w zależności od kierunku). Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLKA.JOLKA Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.centertel.pl 02.07.09, 19:57 też jestem ciekawa odpowiedźi na pytanie : " jak (przykładowo) wyglądają ćwiczenia na zarządzaniu w psychologii ?? jak się to odbywa ? co się dzieje ? " a i jeszcze chciała bym zapytać o te zdjęcia - legitymacyjne ? tak ? ale wielkość zdjęć do legitymacji jest chyba różna. to mają być takie do legitymacji STUDENCKIEJ ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 06.07.09, 14:15 Witam, Ćwiczenia na Psychologii w Zarządzaniu odbywają się w różnej formie. 1) Przygotowywanie prezentacji na podstawie lektury obowiązkowej, uzupełniającej bądź wybranej przez studenta 2) Realizacja projektów, case-ów różnego rodzaju 3) Przygotowywanie badań, 4) Analiza wyników badań Zdjęcia legitymacyjne-studenckie, mogą być takie jak do dowodu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 195.170.191.* 03.07.09, 16:42 Witam, interesuje mnie prawo zaocznie w ALK. Z tego co widzę, przedmioty są identyczne jak te na studiach dziennych i prawie nie odbiegają od tych na UW - co mnie cieszy. Pytanie jednak czy jest różnica w ilości przerabianego materiału? - jest mniej godzin no i wykłady są rzadziej, bo co drugi tydzień, czasami do wykładów nie ma ćwiczeń, które są przy studiach dziennych. Czy poziom jest taki sami? Czytałam w informatorze, że na tych studiach są osoby, które już mają dyplom magistra z innej dziedziny. Jak rokłada się stosunek tego rodzaju studentów do świeżo upieczonych maturzystów? Mam certyfikat advanced z angielskiego - czy w związku z tym muszę chodzić na lektoraty z tego języka? Jest stosunkowo mało miejsc na te studia w trybie niestacjonarnym...do kiedy trzeba składać dokumenty aby mieć pewnośc, że się dostanę? Ile osób kończy studia? Czy dużo osób "odpada" w trakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 10.07.09, 11:14 Witam, Poziom na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych jest taki sam. Na niestacjonarnych jest obowiązkowy jeden język-angielski a na stacjonarnych dwa. Certyfikat Advanced nie zwalnia z zajęć gdyż wykładany język jest raczej typowo prawniczy.Po ukończeniu trzeciego roku nauki podchodzi się do egzaminu TOLES. Dokumenty na Prawo należałoby złożyć do końca lipca. Rzeczywiście po pierwszym roku Prawa część osób rezygnuje bądź zmienia kierunek gdyż nauka na Prawie wymaga systematyczności i sporego wysiłku. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 10.07.09, 14:22 w kwestii jęz. hiszpańskiego chodziło mi o test wstępny na prawo stacjonarne.Ponieważ do tej pory nie miałam styczności z tym językiem nie wiem czy w czasie wakacji zdołam się tak przygotować aby zaliczyć test dlatego też prosiłam o wskazówki dot.zakresu materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 05.07.09, 00:22 Bardzo proszę o pomoc.Od pazdziernika zaczynam naukę w ALK i muszę rozpocząć poszukiwanie mieszkania.Poniewaz mieszkam daleko proszę o podpowiedz w jakich dzielnicach ,na jakich ulicach lokalizacja mieszkania byłaby najbardziej dogodna.chodzi o dojazd i bliskie położenie uczelni.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 06.07.09, 13:39 Witam, Dosyć blisko i z dobrym połączeniem komunikacyjnym do naszej Uczelni jest z Bielan, Żoliborza, Pragi, Śródmieścia, Mokotowa. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika. Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 11:05 jestem zainteresowana studiowaniem w państwa akademii w systemie zaocznym. czy zajęcia odbywają sie w pt, sob i nd, czy istnieje szanse ułożenia planu w ten sposób aby zajęcia odbywały sie tylko w sob i nd? i czy na kierunku finanse i rachunkowośc jest bardzo trudna matematyka, w liceum realizowałam jedynie poziom pods. z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 83.1.93.* 23.08.10, 16:45 Jak jest na Koźmińskim z zerówkami?? są przy każdym (lub prawie) każdym egzaminie, czy nie ma, bo niestety z tym spotkałam się na jednej z prywatnych uczelni? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGAA Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.subscribers.sferia.net 05.07.09, 11:29 Witam Mam pytanie odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej na studia II stopnia Finanse i Rachunkowość. Prawie 8 lat temu skończyłam studia I stopnia na inne uczelni, teraz zastanawiam sie nad uzupełnieniem wykształcenia.Mam pytanie odnośnie stopnia trudności rozmowy kwalifikacyjnej: 1) czy na rozmowie zadawane są szczegółowe pytania z zakresu finansów i rachunkowość? 2) czy jest to forma egzaminu? 3) może są gdzieś dostępne przykładowe pytania lub zakres materiału. Z góry dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 06.07.09, 13:37 Witam, Rozmowa kwalifikacyjna ma głównie na celu ustalenie różnic programowych. Pytania na rozmowie dotyczą podstawowych pojęć i teorii związanych z kierunkiem. Nie posiadamy przykładowych pytań gdyż Komisja na bieżąco w trakcie rozmowy z kandydatem zadaje mu pytania. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.07.09, 16:09 Proszę o wyjaśnienie jaki zakres materiału obejmuje test z jęz.hiszpańskiego.Do tej pory nie uczyłam się w/w języka a bardzo chciałabym rozpocząc jego naukę.Czy jest możliwe aby zaliczyc test w oparciu o naukę w czasie wakacji.proszę o sugestię na co zwrócic uwagę i jak skonstruowany jest test.Bardzo dziękuję za wskazówki.Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 82.139.26.* 11.07.09, 17:22 witam, chciałabym się dowiedzieć czy są jeszcze wolne miejsca na studia I stopnia stacjonarne na kierunku europeistyka? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 194.152.46.* 12.07.09, 16:59 witam. Czy na kierunku finanse i rachunkowość I stopnia (bez względu na to czy stacjonarne czy niestacjonarne) są jeszcze wolne miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.acn.waw.pl 13.07.09, 14:57 chciałabym się dowiedzieć czy na studiach niestacjonarnych student również może otrzymać stypendium naukowe? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 14.07.09, 08:59 Witam, Oczywiście studentom niestacjonarnym przysługują takie same stypendia jak na studiach stacjonarnych. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 14.07.09, 09:00 Witam, Mamy jeszcze wolne miejsca zatem zapraszamy do rejestracji on-line i do złożenia dokumentów w Biurze rekrutacji. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 14.07.09, 08:58 Witam, Mamy jeszcze wolne miejsca więc zapraszamy do złożenia dokumentów. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 193.201.167.* 15.07.09, 15:11 Witam czy sa jeszcze miejsca na studia II stopnia anglojęzyczne w systemie zaocznym i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, jak weryfikowana jest znajomość języka angielskiego??? pozdrawiam Karol Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 16.07.09, 14:20 Tak, miejsca na studia MSC IBM niestacjonarne są i zapraszamy do złożenia dokumentów i do zapisania sie na rozmowę kwalifikacyjna na jeden z poniższych terminów: 1 sierpnia, 11 i 18 września. Rozmowa kwalifikacyjna sprawdza predyspozycje kandydata do podjęcia studiów w języku angielskim, nie jest to jednak test z wiedzy. Pozdrawiam serdecznie Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 16.07.09, 14:23 Oczywiście miejsca są, zapraszamy do składania dokumentów. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachnyczka zarządzanie zaoczne IP: *.acn.waw.pl 17.07.09, 14:09 witam! mam kilka pytań. Czy rejestrując się on-line i składając dokumenty a nie wpłacając jeszcze wpisowego czy mam u Państwa zarezerwowane miejsce, czy mi po prostu przepada? Jak jest na studiach zaocznych na kierunku zarządzanie? czy dużo osób odpada po pierwszym roku? jak jest z poziomem, czy jest az tak bardzo wysoki? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: zarządzanie zaoczne 20.07.09, 09:47 Witam, Potwierdzenie dokonania opłaty rekrutacyjnej jest jednym z wymaganych dokumentów więc należy je mieć aby móc uzyskać decyzję o przyjęciu. Jeżeli chodzi o poziom to rzeczywiście jest on dość wysoki więc zwłaszcza na pierwszym roku trzeba się przyłożyć. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckoross Re: zarządzanie zaoczne 16.06.10, 16:26 Zastanawiam się nad studiowaniem zarządzania na Akademii Kozmińskiego ale nie ukrywam że boję się spotkania z matematyką.Czy ktoś z brakiem wybitnych zdolności mat. tam studiuje/studiował.Czego dokładnie wymaga się na tym przedmiocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 17:30 Witam, wybieram się do Państwa na Zarządzanie w trybie niestacjonarnym. Jestem juz po licencjacie z filologii angielskiej i chciałam zapytać, czy jest możliwość zwolnia z lektoratu z języka obcego? I drugie pytanie, jakie specjalności można wybrać na zarządzaniu? Pozdrawiam, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 20.07.09, 09:50 Witam, Na studiach II stopnia nie prowadzimy obowiązkowych zajęć z języka. Specjalności do wyboru: - Marketing - Zarządzanie zasobami ludzkimi - Psychologia ekonomiczna - Zarządzanie strategiczne - Rozwój regionalny i pozyskiwanie funduszy europejskich - Przedsiębiorczość - Zarządzanie jakością - Rachunkowość Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:10 Witam ponownie, mi jednak chodzi o studia I stopnia z zarządzania w trybie niestacjonarnym :) czy mając dyplom licencjata z filologii angielskiej będę musiała uczestniczyć w lektoratach? Pozdrawiam, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 22.07.09, 08:27 Witam, Na rozmowie kwalifikacyjnej mogą Pani zostać wyznaczone różnice programowe jednak nie są one obowiązkowe ani płatne. Są jedynie sugerowane do uzupełnienia. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 22.07.09, 08:30 Przepraszam, źle zrozumiałam. Jeżeli chodzi o język angielski to z reguły jest on obowiązkowy. Decyzję o zwolnieniu może jedynie podjąć Dziekan bądź Dyrektor Centrum języków obcych. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaliAAA Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 12:46 witam czy są jeszcze wolne miejsca na psychol. w zarządz. - stacjonarną ? jeżeli tak, to czy dużo wolnych miejsc jeszcze zostało ? ile ? oczekuję na odpowiedź i pozdrawiam DaliAAA Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 27.07.09, 10:46 Witam, Są jeszcze wolne miejsca z tym, że jest ich już nie wiele więc myślę, że należałoby złożyć dokumenty do mniej więcej 15 sierpnia. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina ^^ Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:12 witam Panią wczoraj dokonałam rejestracji on-line w Państwa szkole na Waszej stronie . . dziś ide do banku przelać opłatę rekrutacyją na Państwa konto. w jakim czasie muszę teraz dowieść dokumenty do Waszej szkoły ? (po zakończeniu tej rekrutacji on-line otrzymałam swój nr rekrutacyjny - ktory ma być jedncześnie moim loginem - a hasłem pesel, jak mogę dotrzeć do mojego konta ? gdzie to trzeba się logować żeby uzyskać do niego dostęp ? bo nie mogła tego znaleźć na www.koźmiński.edu.pl -w które zakladki mam klikać ? czy do tego słuzy jakaś osobna strona ? prosze o pomoc.. ) pozdrawiam ciepło Ewelina. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 27.07.09, 10:49 Witam, Login i hasło, które dostał Pan mailem służą tylko do edycji formularza on-line. Dostęp do Wirtualnej Uczelni otrzymają Państwo na Dniu Adaptacyjnym 19 września. Dokumenty należałoby złoży możliwie jak najszybciej. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potrunio Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.wspiz.edu.pl 28.07.09, 09:28 Witam, chciałbym wiedzieć kinm jest Leon Koźmiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziołek Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 22:08 witam, chciałbym wiedzieć jakie znane posteacie(wykładowcy) wykładaja u was w szkole. pozdrowienia z Pacanowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 10.08.09, 09:06 Witam, Wykładają u nas tak znamienite osobistości jak: prof. Grzegorz Kołodko, prof. Bazyli Samojlik, prof. Leszek Kubicki, prof. Fryderyk Zoll, prof. Tadeusz Tyszka, prof. Jerzy Cieślik, prof. Lech W. Zacher oraz wielu innych wybitnych teoretyków i praktyków z zakresu zarządzania, finansów, ekonomii jak i prawa. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 10.08.09, 09:00 Witam, Prof. Leon Koźmiński urodził się 1904 roku na Ukrainie. Szkołę średnią ukończył w Lozannie, w Szwajcarii. Następnie studiował w kraju, w Szkole Głównej Handlowej, w której uzyskał magisterium. Stopień doktora obronił na Sorbonie, w Paryżu, w wieku 26 lat. Był to rok 1929. Habilitował się w latach 30-tych. Był docentem w SGH specjalizującym się w organizacji i technice handlu. Uczył tam też języka francuskiego. We wrześniu 1939 roku walczył jako porucznik w 21 pułku piechoty. Udało mu się uniknąć niewoli rosyjskiej. W czasie okupacji niemieckiej uczył w Miejskiej Szkole Handlowej w Warszawie, która była faktycznie zakonspirowaną SGH. Od roku 1947 Profesor współorganizował ponowne uruchomienie SGH, w której był kierownikiem katedry i dziekanem. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 194.152.46.* 12.08.09, 12:33 Przepraszam bardzo... Wydaje mi się, że nikt nie czyta wiadomości na poczcie internetowej wiec postanowiłam odezwać się tutaj. Prawie miesiąc temu prosiłam o odesłanie dokumentów w związku z rezygnacją ze studiów. Dzwoniła, wysłałam 2 maile i do tej pory dokumenty nie zostały odesłane! Zastanawiam sie jaka jest tego przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 13.08.09, 11:56 Witam, Na e-maile, które przychodzą na adres rekrutacji odpowiadamy codziennie, więc dziwi mnie, że nie dostała Pani listu zwrotnego. Jeszcze raz przejrzałam skrzynkę i nie ma w niej żadnego maila pozostawionego bez odpowiedzi. Uprzejmie proszę o przesłanie raz jeszcze wiadomości ze swoim nazwiskiem na adres rekrutacja @alk.edu.pl. Jeśli nie będzie odpowiedzi w ciągu 10 min, bardzo proszę o telefon. Sprawę postaram się wyjaśnić jak najszybciej. Cokolwiek się wydarzyło, bardzo przepraszamy. pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.acn.waw.pl 28.08.09, 18:36 Witam, Chciałabym się upewnić kiedy dokładnie zaczynają się zajęcia na niestacjonarnych studiach na kierunku finanse ( I stopnia) , ponieważ docierają do mnie informacje o 2 datach - 18 i 19 września. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marika Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.chello.pl 16.08.09, 22:23 Witam, Czy są jeszcze wolne miejsca na Socjologii (studia niestacjonarne II stopnia). Obroniłam się w lipcu, nie posiadam w tej chwili dyplomu, otrzymam go dopiero we wrześniu. Czy w takiej sytuacji mogę wziąć udział w rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 18.08.09, 13:03 Witam, Są jeszcze wolne miejsca, zapraszamy. Podstawą przyjęcia na studia drugiego stopnia jest rozmowa kwalifikacyjna. Najbliższy jej termin przypada w piątek, 21 sierpnia. Aby przystąpić do rozmowy wystarczy zaświadczenie, że jest już Pani po obronie. Bardzo prosimy o zarejestrowanie się na naszej stronie www. alk.edu.pl i przesłanie informacji na adres : rekrutacja @alk.edu.pl Serdecznie pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.acn.waw.pl 28.08.09, 18:37 Witam, Chciałabym się upewnić kiedy dokładnie zaczynają się zajęcia na niestacjonarnych studiach na kierunku finanse ( I stopnia) , ponieważ docierają do mnie informacje o 2 datach - 18 i 19 września. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaTT Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.interkonekt.pl 30.08.09, 16:08 dzień dobry mam do Pani pytanie mianowicie w roku akademickim 2010 kończę Europeistykę na ALK i chciałbym się zapytać czy uczelnia planuje otworzyć studia magisterskie na Europeistyce gdyż nie chcę iść na zarządzanie ani na administrację na SUM. Dziękuję a odpowiedź pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 04.09.09, 11:19 Witam, Władze Uczelni prawdopodobnie nie planują otworzenia studiów drugiego stopnia na tym kierunku. W zamian za to, na kierunku Zarządzanie (studia drugiego stopnia) można wybrać specjalność: Rozwój regionalny i pozyskiwanie funduszy europejskich. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 04.09.09, 11:24 Witam, Zajęcia rozpoczną się 18 września. Dokładne plany zajęć na cały semestr będą prawdopodobnie jeszcze dzisiaj widoczne na stronie internetowej uczelni. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.wspiz.edu.pl 13.09.09, 13:01 witam, czy jeszcze państwo prowadzą nabór na studia II stopnia na kierunku, administracja specjalność administracja samorządowa w formie studiów niestacjonarnych? pozdrawiam konik Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 14.09.09, 12:52 Witam, Tak, są jeszcze wolne miejsca. Zapraszamy na rozmowę kwalifikacyjną w najbliższy piątek, po wcześniejszym złożeniu dokumentów. pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Akademia Leona Koźmińskiego - pytanie IP: 193.138.242.* 15.09.09, 14:43 Witam, chciałem dowiedzieć się czy na wykładach można korzystać z laptopów bądź mniejszych od nich netbooków w celu robienia notatek? Czy takie praktyki są stosowane przez studentów ALK? Pisanie ręczne w notatniku jest męczące i (w moim przypadku) trwa o wiele dłużej niż na klawiaturze komputera. Rozpoczynam naukę w ALK tego roku i planuję kupno któregoś z urządzeń. Proszę o wskazówki dotyczące mojego problemu. Pozdrawiam Młody Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego - pytanie 21.09.09, 11:22 Witam, Jak najbardziej można korzystać z tzw. note lub net booków. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netek Re: Akademia Leona Koźmińskiego - pytanie IP: *.acn.waw.pl 28.09.09, 23:31 Witam , Czy jest może szansa aby przepisać ocenę jeśli już ktoś zaliczał BHP na innej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego - pytanie 21.10.09, 11:16 Witam, Niestety, wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości.Ostateczna decyzja należy jednak do p. dr Jana Kruszewskiego, który jest odpowiedzialny za szkolenia BHP na naszej uczelni. pozdrawiam serdecznie Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.09, 20:07 Jestem zainteresowany ofertą studiów podyplomowych (Zarządzanie w Mediach), jakie praktyki, tudzież warsztaty proponujecie studentom? Jak ułatwiacie znalezienie pracy absolwentom tej specjalności (w jakich firmach?)- (domach produkcyjnych, stacjach tv?) dziękuję za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 27.10.09, 12:23 Witam, Na studiach podyplomowych Zarządzanie w Mediach zajęcia są prowadzone w formie wykładów połączonych z ćwiczeniami (tam gdzie to oczywiście jest możliwe). Przy poszukiwaniu praktyk, bądź pracy można liczyć na kompleksową pomoc działającego na uczelni Biura Karier "Kuźnia". Pomagamy nie tylko w znalezieniu interesującej oferty, ale również przygotowujemy do rozmowy kwalifikacyjnej i otaczamy opieką w okresie odbywania praktyk. Nasi studenci odbywali praktyki w takich firmach, jak m.in.: Bank PKO SA, PKO BP, BRE Bank, British American Tabaco Poland, Coca-Cola, Giełda Papierów Wartościowych, Ministerstwo Finansów, Telekomunikacja Polska, TVN, Wojewódzki Sąd Administracyjny. pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Oferta Kolegium Prawa wykładów w języku angielskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 22:10 Witam, mam pytanie, czy oferta Kolegium Prawa wykładów w języku angielskim dotyczy wszystkich studentów prawa, czy tylko tych którzy studiują prawo w języku angielskim. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Oferta Kolegium Prawa wykładów w języku angie 06.04.10, 10:19 Witam serdecznie, Od pierwszego roku studiów każdy student kierunku prawo może wybierać wykłady do wyboru oferowane w języku angielskim. Poniżej link, w którym można znaleźć przykładowe przedmioty do wyboru: www.kozminski.edu.pl/index.php/pl/prawo_/realizowane_przedmioty_studia_ma/ Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Język obcy zdawany na poziomie dwujęzycznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 10:26 Dziękując za odpowiedź mam jednocześnie jeszcze jedno pytanie, na które nie znalazłam odpowiedzi analizując warunki rekrutacji. A mianowicie: jak przeliczany jest wynik matury z języka obcego zdawany na poziomie dwujęzycznym? Z góry dziękuję za odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArek Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.10, 18:02 Witam serdecznie. Zainteresowała mnie Wasza oferta studiów interdyscyplinarnych Prawo +, w moim przypadku Prawo + finanse i rachunkowość. Takie połączenie kierunków bardzo by mi odpowiadało, zważywszy na pomoc ze strony opiekuna (tutora), który pomaga w pogodzeniu obu kierunków. Jednak interesuje mnie jedna dość istotna sprawa, a mianowicie jeżeli nie byłbym w stanie pogodzić tych dwóch kierunków, załóżmy na 2 roku studiów w Waszej uczelni, czy istnieje możliwość rezygnacji z jednego kierunku i kontynuowania tego, który bardziej mi odpowiada? Czy jednak ww. studia traktowane są jako całość i nie ma możliwości rezygnacji np. z prawa? Bardzo zależy mi na odpowiedzi. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.interkonekt.pl 14.05.10, 00:10 Mam pytanie studiuję na 4 roku socjologię w ALK i chciałbym rozpocząć studia doktoranckie z tego zakresu. Na uczelni chodzą słuchy, że Akademia ma dostać uprawnienia z tej dziedziny, Czy to prawda. Jeśli tak to kiedy co gdzie i jak :) dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 24.05.10, 10:12 Witam serdecznie, Jeszcze nie mamy uprawnień do nadawania tytuły doktora socjologii, natomiast mamy w planach wystąpienie w przyszłości o uprawnienia doktorskie z tej dziedziny. Proszę śledzić naszą stronę internetową www.kozminski.edu.pl Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa > Mam pytanie studiuję na 4 roku socjologię w ALK i chciałbym rozpocząć studia > doktoranckie z tego zakresu. Na uczelni chodzą słuchy, że Akademia ma dostać > uprawnienia z tej dziedziny, Czy to prawda. Jeśli tak to kiedy co gdzie i jak : > ) > dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 24.05.10, 10:10 Witam serdecznie, Oczywiście jeżeli byłaby taka konieczność można zrezygnować w trakcie studiów w drugiego kierunku i kontynuować jeden, ten preferowany. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja!!kand! Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 17:04 Witam, Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda program Erasmus na Państwa uczelni.Czy dużo osób z Koźmińskiego korzysta z takich wyjazdów?Gdzie mogę znaleźć listę uczelni zza granicy z którymi Państwo współpracują? Drugie pytanie dotyczy przedmiotów na Zarządzaniu oraz Finansach i Rachunkowości.Czy na Zarządzaniu dużą wagę przykłada się do zajęć związanych z Marketingiem i PR? Które z tych dwóch kierunków byłyby lepsze jeśli chodzi mi o zdobycie umiejętności finansowych związanych z kierowaniem firmą. Czy ilość matematyki diametralnie różni się na tych kierunkach? Jaka jest podstawowa rożnica pomiędzy Zarządzaniem a FiR? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Wymiana studencka 10.06.10, 15:52 Witam, Akademia Koźmińskiego współpracuje z wieloma uczelniami na świecie w zakresie wymiany studenckiej. Co roku wyjeżdża na semestr studiów około 130 studentów naszej uczelni. Odwiedzają nas także studenci z wielu krajów i studiują w Koźmińskim na studiach prowadzonych w języku angielskim. Rokrocznie przyjeżdża do nas około 100 studentów zagranicznych z uczelni partnerskich. Każdy student Koźmińskiego może ubiegać się o wyjazd na semestr studiów w ramach programu Erasmus oraz w ramach programu bilateralnego. Program Erasmus obejmuje kraje europejskie, w ramach programu bilateralnego można ubiegać się o wyjazd na wymianę do uczelni poza Europą i kilku uczelni europejskich, z którymi nie ma wymiany Erasmus. Wymiana w ramach programu Erasmus jest dofinansowywana. Uczelnia ma podpisanych 110 umów w 40 krajach. Na obu kierunkach: Zarządzaniu oraz Finansach i rachunkowości jest trochę przedmiotów związanych z matematyką, chociaż jest to inny rodzaj matematyki, niż realizowana w szkole średniej. W programie zarządzania przywiązuje się dużą wagę do takich przedmiotów jak marketing i PR. Można połączyć oba kierunki studiując np. Zarządzanie na studiach pierwszego stopnia a Finanse i rachunkowość na studiach drugiego stopnia lub odwrotnie.Pozwala to na pogłębienie wszechstronności wykształcenia. pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
futrzu Re: Akademia Leona Koźmińskiego 17.06.10, 14:17 Witam. Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat studiów podyplomowych: „Japanese Law”. - Jakie są zasady rekrutacji? - Koszt 8200 zł dotyczy 2 semestrów czy jednego? - Jakie są zasady zaliczenia? Egzaminy? Praca? - Czy obowiązkowa jest znajomość języka japońskiego? Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 06.07.10, 11:51 Witam serdecznie, aby dokonać zapisu na studia podyplomowe Japanese Law należy wypełnić formularz zgłoszeniowy i złożyć następujące dokumenty: cv, kserokopię dowodu osobistego dyplom ukończenia studiów wyższych zdjęcie potwierdzenie wpłaty wpisowego 150 zł. Cały program prowadzony jest w języku angielskim, więc nie ma potrzeby znajomości języka japońskiego. Koszt studiów to 8300 PLN, przy płatności jednorazowej 8000 PLN. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 11:08 Witam Interesują mnie studia prawo+zarządzanie lub prawo+FR. Jakie przedmioty będą realizowane na tych kierunkach? Czy są to wszystkie przedmioty z prawa i z zarządzania lub jest to jakiś okrojony materiał. Wybierając na prawie specjalność ogólną czy mogę przepisać 14 przedmiotów z zarządzania? Język angielski jest obowiązkowy na Państwa uczelni, jednakże prowadzone są zajęcia z angielskiego dla studentów prawa i tę związane z zarządzaniem, a wiec które zajęcia będą obowiązywać studentów prawa+zarządzanie. O jakie stypendium naukowe mogą się ubiegać studenci tych studiów? Czy można dostać stypendium za prawo i odrębne za zarządzanie, lub będzie stworzona specjalna lista rankingowa dla studentów prawa+? Czy zajęcia z prawa będą się pokrywały z zajęciami z zarządzania(czasowo),czy planują Państwo stworzenie planu biorąc pod uwagę te dylematy. Rozumiem, że we współpracy z tutorem będziemy układać plan studiów, jednakże jesteśmy zobligowani do realizacji programu. Czy zniszki na Państwa uczelni się sumują? Z góry dziękuję za udzielenie informacji i przepraszam na tak dużą ilość pytań Pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.acn.waw.pl 17.07.10, 15:22 Witam Interesują mnie studia prawo+zarządzanie lub prawo+FR. Jakie przedmioty będą realizowane na tych kierunkach? Czy są to wszystkie przedmioty z prawa i z zarządzania lub jest to jakiś okrojony materiał. Wybierając na prawie specjalność ogólną czy mogę przepisać 14 przedmiotów z zarządzania? Język angielski jest obowiązkowy na Państwa uczelni, jednakże prowadzone są zajęcia z angielskiego dla studentów prawa i tę związane z zarządzaniem, a wiec które zajęcia będą obowiązywać studentów prawa+zarządzanie. O jakie stypendium naukowe mogą się ubiegać studenci tych studiów? Czy można dostać stypendium za prawo i odrębne za zarządzanie, lub będzie stworzona specjalna lista rankingowa dla studentów prawa+? Czy zajęcia z prawa będą się pokrywały z zajęciami z zarządzania(czasowo),czy planują Państwo stworzenie planu biorąc pod uwagę te dylematy. Rozumiem, że we współpracy z tutorem będziemy układać plan studiów, jednakże jesteśmy zobligowani do realizacji programu. Czy zniszki na Państwa uczelni się sumują? Z góry dziękuję za udzielenie informacji i przepraszam na tak dużą ilość pytań Pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 10.08.10, 14:17 Witam serdecznie. Co do przedmiotów realizowanych na studiach interdyscyplinarnych Prawo + Zarządzanie oraz Prawo + FiR, to realizuje Pani cały program studiów prawniczych i studiów z zarządzania albo finansów. Wybierając specjalność ogólną na kierunku Prawo wybiera Pani 14 przedmiotów uruchamianych co roku z oferty Kolegium Prawa. Co do stypendiów będą mieli państwo przyznawane wspólne stypendium z obydwu kierunku. Plan zajęć będzie tak układany aby mieli państwo bezkolizyjnego uczestnictwa w zajęciach z Prawa jak i Zarządzania. Zniżki na uczelnii nie sumują się. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniq Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 188.33.145.* 28.07.10, 18:13 Witam. Mam pytanie dotyczące tego, jak wygląda procedura przyjmowania olimpijczyków na studia i na czym polega możliwość zwolnienia z opłat za studia - to znaczy, co trzeba zrobić, aby to uzyskać? Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 83.1.93.* 29.07.10, 12:56 Witam, Jakie są warunki wyjazdu na wymianę? jaką trzeba mieć średnią? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 03.08.10, 15:22 Witam, warunki jakie muszą spełnić Państwo aby wyjechać na wymianę to: - aktywność studenta na rzecz Uczelni, - znajomość języka obcego - oraz dobre wyniki w nauce. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
ann1989 Re: Akademia Leona Koźmińskiego 04.08.10, 01:47 Witam, czy test z języka angielskiego dla cudzoziemców ubiegających się o przyjęcie na studia w j.angielskim ma wysoki poziom trudności? Gdzie można znaleźć informacje dotyczące formy powyższego egzaminu jak również zakres wymaganego materiału? Czy Uniwersytet L.Koźmińskiego zatrudnia swego "przedstawiciela" ds. cudzoziemców, do którego można kierować ewentualne pytania i wątpliwości? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 10.08.10, 13:31 Witam, Laureaci olimpiad szczebla ogólnopolskiego otrzymują specjalne stypendium Rektora pokrywające czesne za pierwszy rok studiów. Warunkiem przyznania stypendium w kolejnych latach jest uzyskanie średniej arytmetycznej ocen na poziomie co najmniej 4,2. Przy składaniu dokumentów musi Pani przedłożyć dokument potwierdzający fakt, że jest pani finalistką olimpiady. pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 188.33.50.* 13.08.10, 03:08 Czy jeżeli test z języka angielskiego bardzo słabo mi pójdzie(jest on 19 września) to nie zostanę przyjęta na prawo? Dodam,że angielskiego się nie uczyłam a czesne mam już opłacone. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 18.08.10, 11:25 Witam serdecznie, test ma zadanie przyporządkować Państwea do grup odpowiadających Państwa poziomowi znajomości języka angielskiego. Tak więc napewno zostanie przyjęta na Prawo. Pozdrawiam Andrzej Gęsina Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 19.09.10, 13:23 Witam, zostanie Pani przyjęta. Tylko będzie Pani się uczyć ww. języka od podstaw. Pozdrawiam Małgorzata Żak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.acn.waw.pl 03.09.10, 10:16 Kiedy będzie znany plan zajęć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.147.203.97.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.09.10, 13:39 Witam, mam pytanie odnośnie testu BHP który ma się odbyć 19 września. Idę na pierwszy rok studiów niestacjonarnych na administracje. chciałbym się dowiedzieć jak wygląda ten test, czy jest trudny i czy trzeba się do niego jakoś specjalnie przygotowywać? i mam jeszcze pytanie, co mamy robić między godz. 12 a 15.45 po testach językowych? bo dopiero o 15.45 zaczyna sie szkolenie BHP. Proszę o odpowiedź , dziękuję, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezario Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.xdsl.centertel.pl 12.09.10, 14:38 witam. zostałem przyjęty na I rok studiów II stopnia niestacj. na spec. psychologia w zarządzaniu. zastanawiam się jednak nad przeniesieniem na zarządzanie i obraniem spec. psychologia ekonomiczna. jaką mam gwarancję że akurat w tym roku dana spec. zostanie uruchomiona. przeglądałem plany zajęć na Państwa stronie i z tego co widzę nie ma tam planu dla tej spec. (z czego by wynikało że w zeszłym roku nie została uruchomiona). inna sprawa to różnice w nauczaniu niektórych przedmiotów. Jak jest z przedmiotami psychologicznymi? czy rzeczywiście na psych. ekonom. realizuje się program od podstaw podczas gdy na psych. w zarz. wymaga się od studentów więcej? i jeszcze jedno. czy statystyka na zarządzaniu jest mniej wymagająca od tej na psych. w zarządzaniu. gdzieś na forum przeczytałem że w przypadku zarządzania jest tworzona nawet oddzielna grupa dla osób które wcześniej nie miały z nią styczności. będę wdzięczny za szybkie udzielenie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 19.09.10, 13:21 Witam, W zeszłym roku dana specjalność faktycznie nie została uruchomiona. Ale po rozmowach z kandydatami istnieje prawdopodobieństwo, że zostanie utworzona. Przy wyborze specjalności i tak wybierają Państwo drugą rezerwową. Na Psychologii ekonomicznej przedmioty są realizowane rzeczywiście od podstaw. Co do statystyki istnieje możliwość zmiany grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 19.09.10, 13:14 Witam serdecznie, Nie potrzeba specjalnie przygotowywać się do do testu. Test zostanie poprzedzony wykładem, dlatego nie sprawi Panu żadnych trudności. Pozdrawiam Małgorzata Rybitwa Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 19.09.10, 13:20 Witam, Plany zajęć już są na stronie uczelni. pozdrawiam Małgorzata Żak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.10, 11:11 Witam serdecznie. Od tego roku jestem studentem studiów stacjonarnych na kierunku finanse i rachunkowość i mam następujące pytanie. NA planie ( link do planu www.kozminski.edu.pl/index.php/pl/finanse_i_rachunkowosc_stac/rok_i/plan_zajec_f1s/ ) w poniedziałek są zaznaczone zajęcia z prawa, jednak jest również podana tam data ( 11 października), czy oznacza to, że ww zajęcia będą w planie jednorazowo, a 1 poniedziałek 27 września nie ma zajęć z tego przedmiotu i automatycznie po dniu 11 października, każdy poniedziałek jest wolny od zajęć? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 25.09.10, 11:33 Witam, zajęcia te odbędą się tylko w poniedziałek 11. Pozdrawiam Małgorzata Żak Odpowiedz Link Zgłoś