Gość: zorro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.09, 17:46 Jakiego zawodu nie chcielibyscie wykonywać,z różnych powodów,miło by było gdybyście swój wybór uzasadnili,proszę o szczery wybór zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Zły zawód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 18:46 Zorro jesteś strasznie nudny jak nie jakaś debilna sonda to debilne pytanie ile ty wogóle dziecko masz lat?? Może fora cie się pomyliły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Zły zawód IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 01.05.09, 18:51 Nie chciałabym wykonywać prac fizycznych - bo wolę pracować umysłem niż rękoma :). Nie chciałabym wykonywać typowych prac biurowo-urzędniczych - ze względu na monotonię. Nie chciałabym pracować jako nauczyciel w szkole podstawowej, gimnazjum lub średniej - bo wkurzałaby mnie cała papierkologia i nastawienie na testy (dodajmy, często idiotyczne). Nie chciałabym wykonywać żadnej pracy typowo laboratoryjnej - nie wystarczyłoby mi precyzji i cierpliwości w czekaniu na rezultaty. Nie chciałabym wykonywać pracy, w której nie ma się kontaktu z ludźmi (czyli jestem ja i moje biurko, a ludzie co najwyżej na przerwie na kawę). Dużo by się jeszcze znalazło rzeczy, których nie chciałabym robić... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marietta Re: Zły zawód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 19:40 wychodzi na to,że wcale nie chciałabyś pracować tylko siedzieć w domu przed tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Zły zawód IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 01.05.09, 20:21 No co Ty, od TV wolę komputer ;). A poważniej: jest masa rzeczy, które mogłabym czy wręcz chciałabym robić (a których, naturalnie, nie obejmuje opis powyżej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Zły zawód IP: *.net.autocom.pl 03.05.09, 12:05 heh,miałam podobnie do Tawananna, i odkąd pracuej w branży reklamowej odwróciło mi sie o 180%. Intensywna praca umysłowa przez 10 godz dziennie jest5 baaardzo wyczerpująca, i jestem mega szczesliwa jak zakasuje rekawy ;) (zwykle przygotowywanie eventów- niestety niewielki element mojej pracy). Jeśli chodzi o monotonność pracy- to powoli zaczynam marzyć zeby choć jeden dzień był podobny do poprzedniego, heh może to już starość, ale ciągłe zmiany i praca na wysokich obrotach jest baardzo stresująca i męcząca. Praca przedewszystkim wymaga pełnego zaangarzowania umysłu- a to moze być ciężkie zwłaszcza gdy napatoczą się jakieś problemy prywatne. Wtedy zaczyna się koszmar- ja nie mogę się skoncentrować bo martwię się czymś innym, a zespół czeka za plecami w oczekiwaniu na genialne pomysły z którymi i tak już jestem spóźniona. Czasem zazdroszcze tym co mogą się wyłączyć i niemyśleć, odbębniać robotę. CO od kontaktów z ludzmi- już wiem ze w mojej kolejnej pracy chcę ich jak najmniej :) oczywiście wszystko zależy na jaki zespół się trafi, ale chyba wszedzie jest choć jedne wredniak który potrafi zatruć zycie, a z którym niestaty trzeba będzie współpracować. POdsumowjując: w moim przypadku pierwsza praca zwerfikowała całkowicie moje wyobrażenia o zawodzie który chcę wykonywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja kolej Re: Zły zawód IP: *.mikolow.net 03.05.09, 15:34 Na pewno nie chciałabym pracować w banku - wypłacać ludziom pieniędzy (strasznie nudne). Nie chciałabym też - być farmaceutką i pracować w aptece (nuuuda) - być dentystą i grzebać ludziom w zębach - być lekarzem, pielęgniarką, laborantką - mdleję na widok krwi - być fryzjerką - dotykanie cudzych włosów mnie obrzydza - być kosmetyczką - podobne powody co wyżej - pracować fizycznie np. zbierając truskawki ;) - pracować w sklepie mięsnym i w sklepie spożywczym - pracować w sanepidzie badając próbki czyjegoś kału :D No to gdzie chciałabym pracować? Myślę, że sprawdziłabym się w pracy biurowej w jakiejś średniej/większej firmie, albo na recepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: Zły zawód IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.09, 10:32 zaciekawilo mnie to co napisalas bo dokladnie tak samo mysle... wiec co chcesz robic bo ja stoje przed decyzja wyboru studiów i nie wiem co mam zrobic :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Zły zawód IP: *.2-85.cust.bluewin.ch 04.05.09, 14:26 Mam różne pomysły, częściowo zresztą dające się połączyć. Najnowszy to tłumaczenia ustne (ale pisemne już raczej nie, bo stukanie w klawiaturę w domowym zaciszu mnie nie pociąga). Wybór pracy z wyłączeniem wymienionych przeze mnie zawodów nie jest wcale tak trudny - mam sporo znajomych z podobnymi preferencjami i spełniają się np. w pracach teoretycznie "zabiurkowych", ale jednak koncentrujących się na świecie zewnętrznym czy współpracy w zespole (różne PR-y, HR-y, marketing, promocja, reklama itd. - dużo zależy od konkretnej agencji/firmy), w edukacji (szkoleniowiec, praca na uczelni, ew. lektor języka obcego - przy czym to ostatnie wiele osób traktuje raczej jako zajęcie tymczasowe) czy w wolnych zawodach. Minus - w większości tych zawodów konkurencja jest dość duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Zły zawód IP: *.oxfd.cable.ntl.com 03.05.09, 19:11 Nie chcialabym byc - lekarzem (nie mam powolania) - aktorem (w kolko uczenie sie roli, a potem wzruszanie sie na zawolanie - nie kreci mnie to) - rzeznikiem - akwizytorem (nie jestem namolna) - zolnierzem (nie rajcuje mnie zabijanie) - prostytutka - katem Wymieniac dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemia.ognista Re: Zły zawód 03.05.09, 19:29 Żadnej pracy fizycznej, ani takiej np. w fabryce, gdzie stoi się kilka godzin i wykonuje jedną i tę samą czynność dziesięć tysięcy razy. Lekarz/dentysta/fryzjer/kosmetyczka i jakikolwiek zawód, w którym trzeba dotykać ludzi. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adinka Re: Zły zawód IP: *.zone6.bethere.co.uk 04.05.09, 00:17 Ja nie mogłabym wykonywać zawodu związanego z dziećmi: nauczycielka czy opiekunka. A tak to wszystko mi podejdzie, od pracy fizycznej po kierowanie korporacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AmericanGirl Re: Zły zawód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 06:32 Nie: - opiekunka ( ani do dzieci , ani do os chorych i starych ) - dentysta ( nie mogłabym grzebać w zębach ) - praca fizyczna - hydraulik - sprzątaczka - pomoc kuchenna ( w sensie zmywanie naczyń itp ) - prostytutka - chirurg - panią na poczcie ( nudaaaaaaa ) - motorniczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Zły zawód IP: *.promax.media.pl 04.05.09, 14:42 fizjoterapeuta- nie dla mnie masowanie i inne macanki starych ludzi pedagogika i inne nauczycielskie specjalnosci- brak podejscia do dzieci i w ogole nie lubie dzieci, pielegniarka--marne zarobki, wiec tylko z powolania bym na to poszla,ale go nie mam;p Odpowiedz Link Zgłoś