Dodaj do ulubionych

WSHiP Łazarski

IP: *.acn.waw.pl 18.06.09, 19:32
Hola ludzie! Mam pytanie, wybieram się na prawo i zastanawiam się nad tymi
studiami w Łazarskim. Przejdę się najprawdopodobniej na te warsztaty co mają
być organizowane u nich w tę niedzielę, żeby się trochę więcej na miejscu
dowiedzieć, ale fajnie by było jakby mi ktoś powiedział coś więcej o tej
szkole, a przede wszystkim o tym kierunków tak ze swojej perspektywy. Z góry
dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: WSHiP Łazarski IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 22:51
      Tak naprawdę w Warszawie masz dwie możliwości studiowania prawa w jakiejś
      porządnej uczelni. Poza Łazarskim w grę wchodzi tylko uniwerek, ale nie wiem,
      czy gra jest warta świeczki.

O uczelni sama wiem pewnie niewiele więcej od ciebie. Na pewno działają już od
      dawna i mają wyrobioną markę na rynku.
      • Gość: nichola Re: WSHiP Łazarski IP: *.cebit.com.pl 18.06.09, 23:37
        Tylko wiem tyle, co mówili mi moi znajomi, którzy tam studiują, że fajna
        atmosfera, fajni ludzie, kompetentni wykładowcy i ogólnie że są zadowoleni. Masz
        rację, że najlepiej to przejść się na ten dzień otwarty i dowiedzieć się czegoś
        więcej o uczelni i o wydziale. Ja też się tam wybieram.
        • Gość: popolupo Re: WSHiP Łazarski IP: *.acn.waw.pl 19.06.09, 21:58
          Hmmm...szczerze to wolę prywatną uczelnię dlatego pomyślałam o Łazarskim, a to
          dlatego, że prywatne szkoły lepiej dbają o studenta i mają lepsze zaplecze
          dydaktyczne.
          • Gość: student [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.09, 22:59
            Treść postu jest niedostępna.
            • Gość: kolja Re: WSHiP Łazarski IP: *.171.104.102.static.crowley.pl 23.06.09, 13:55
              Chyba przesadzasz, gdyby tak było to szkoła by nie zajmowała tak wysokich miejsc
              w rankingach. Ja tam uważam, że Łazarski jest spoko i tez się tam wybieram.
              • Gość: --- Re: WSHiP Łazarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 04:57
                W rankingach szkół prywatnych, to nawet Wyższa Szkoła Rydzykowa wygląda
                przyzwoicie. Może warto przejrzeć ofertę?
          • Gość: zaqwsx Re: WSHiP Łazarski IP: *.elomza.pl 23.06.09, 15:51
            przyznaj po prostu, że jesteś słaba i niemasz szans dostać się na uczelnię
            państwową i musisz płacić za coś, co mogłabyś mieć za darmo
            • Gość: michał Re: WSHiP Łazarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 23:13
              państwowe nie znaczy lepsze. Ja byłem na dwóch kierunkach na Politechnice -
              Transport oraz Mechanika i budowa maszyn. Sądziłem, że renomowana uczelnia to i
              lepsza jakość nauki. Niestety pomyliłem się i rzuciłem. Później było UW i
              Zarządzanie. To była masakra, kadra beznadziejna. W Łazarskim się nie uczyłem,
              mam znajomego na Prawie III rok i pracuje w Urzędzie Miasta, więc dziwię się też
              opiniom,że po tej szkole nie zatrudniają.
      • michal_powolny12 Re: WSHiP Łazarski 22.06.09, 21:13
        W W-wie możesz studiować prawo na dwóch państwowych uniwersytetach-
        UW i UKSW oraz na porządnych niepublicznych-Koźmiński, SWPS.
        • Gość: nichola Re: WSHiP Łazarski IP: *.cebit.com.pl 24.06.09, 10:21
          Na UW nie wiem jaki jest poziom studiów prawnych, na UKSW - z tego, co słyszałam
          - na dziennikarstwo i na prawo nie ma się co wybierać, bo uczelnia - co tutaj
          dużo mówić, jest dosyć prawicowa i konserwatywna i nie przygotowują później do
          wykonywania zawodu - chyba że interesuje Cię prawo kanoniczne, to możesz iść. Do
          spisu niepaństwowych rzetelnych uczelni obok Kuźmińskiego i tej drugiej,
          dołączyłabym też WSHiP - opieram się na tym, co mówili moi znajomi. Byłam też na
          tym Dniu Otwartym Prawa i bardzo mi się podobała organizacja.
          • Gość: master Re: WSHiP Łazarski IP: *.acn.waw.pl 24.06.09, 21:58
            Też byłem na tych dniach prawa w Łazarskim, fajna sprawa. Z tego co wyczytałem u
            nich na stronie to aktywnie działa Studencka Poradnia Prawna, świadczącej
            nieodpłatne usługi doradcze potrzebującym oraz Szkoła Prawa swego rodzaju
            warsztatów, których celem jest przekazanie uczniom szkół średnich umiejętności
            skutecznego rozumienia prawa. Ciekawe projekty jak się tam dostanę to się chyba
            zapisze do tej poradni w końcu najwięcej się nauczysz poprzez praktykę.
            • Gość: nichola Re: WSHiP Łazarski IP: *.cebit.com.pl 25.06.09, 07:51
              O fajna sprawa, ta Studencka Poradnia Prawna. Dużo się teraz słyszy i czyta, że
              pracodawcy zwracają na to uwagę, czy absolwent podczas studiów udzielał się w
              jakichś studenckich stowarzyszeniach, w samorządzie studenckim oraz kołach i czy
              brał udział w akcjach wolontariatu, itp. To chyba jest bardzo dobry pomysł
              zapisanie się do tej Studenckiej Poradni Prawnej. Dodatkowa pozycja w cv i
              prawdopodobnie duży plus dla Ciebie od przyszłego pracodawcy.
              • Gość: miki Re: WSHiP Łazarski IP: *.171.104.102.static.crowley.pl 25.06.09, 13:17
                Co do takich akcji na kierunku prawo w Łazarskim to mogę dodać, bo wpadła mi w
                ręce ich ulotka, to że są 1 niepubliczną szkołą, która uzyskała prawo do
                nadawani tytułów doktorskich, oczywiście na wydziel prawo :)
          • Gość: Damian Re: WSHiP Łazarski IP: *.acn.waw.pl 24.06.09, 23:06
            Gość portalu: nichola napisał(a):

> Na UW nie wiem jaki jest poziom studiów prawnych, na UKSW - z tego, co słyszała
            > m
            > - na dziennikarstwo i na prawo nie ma się co wybierać, bo uczelnia - co tutaj
            > dużo mówić, jest dosyć prawicowa i konserwatywna i nie przygotowują później do
            > wykonywania zawodu

Żadne studia w Polsce nie przygotowują do żadnego zawodu prawniczego. Wychodzisz
            z dyplomem i nic konkretnego nie umiesz. W robocie wszystko się zaczyna od zera.
            Takie są realia.

• Gość: nichola Re: WSHiP Łazarski IP: *.cebit.com.pl 25.06.09, 08:02
              A jakieś praktyki? No i w sumie najwięcej to zależy od samego człowieka. Żadne
              nawet najlepsze studia nie przygotują do wykonywania zawodu, jeśli nie wykaże
              się własnej inicjatywy i chęci. Ale pewnie jest różnica między uczeniem się
              jakichś czysto teoretycznych formułek a nauką tego, co później może przydać się
              w pracy lub ułatwi pracę.
        • Gość: molo Re: WSHiP Łazarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 23:46
          nie wiem dlaczego pominąłeś Łazarskiego, który zajął pierwsze miejsce w rankingu
          Gazety Prawnej
          • Gość: nichola Re: WSHiP Łazarski IP: *.cebit.com.pl 25.06.09, 08:06
            > nie wiem dlaczego pominąłeś Łazarskiego, który zajął pierwsze miejsce w ranking
            > u
            > Gazety Prawnej

Fiu, fiu:) Z Gazetą Prawną trudno jest dyskutować:)
            • Gość: tera Re: WSHiP Łazarski IP: *.171.104.102.static.crowley.pl 29.06.09, 13:33
              Dokładnie :) Łazarski jest bardzo dobrą szkołą dlatego cieszy się dużym
              zainteresowaniem. Podejrzewam, że składają się na to bardzo dobre warunki jeżeli
              chodzi o budynek, wykładowcy z najwyższej półki, super atmosfera i to że szkoła
              stara się być aktywna na wielu płaszczyznach czego przykładem jeżeli chodzi o
              prawo to: dzień prawa, kołka naukowe, czy studencka poradnia prawa :)
              • Gość: Damian Re: WSHiP Łazarski IP: *.acn.waw.pl 29.06.09, 21:26
                Boicie się tego UW diabeł święconej wody. :)
    • Gość: Karol Re: WSHiP Łazarski IP: 82.210.179.* 22.06.09, 18:52
      Ja tez sie wybieram do Łazarskiego na prawo, co prawda nie bylem na
      dniu otwartym, bo nie dalem rady...ale jestem na tak- znajomi sobie
      chwala te studia, a poza tym Łazarski juz od dluzszego czasu jest
      wysoko w rankingach uczelni prywatnych, wiec mysle, ze warto mu
      zaufac...
      • Gość: Damian Re: WSHiP Łazarski IP: *.acn.waw.pl 24.06.09, 09:40
        Zobaczymy za 5 lat, jak będą zachwalać :)

Ludzie rozumiem wasz entuzjazm, bo nie macie pojęcia co się dzieje na rynku
        pracy z absolwentami prawa. Ale nawet dla najlepszych po UW są już dziś
        beznadziejne oferty pracy albo wcale. Z roku na rok będzie coraz gorzej, bo jest
        za dużo ludzi po prawie w stosunku do możliwości i potrzeb rynku pracy.
        • Gość: Marta Re: WSHiP Łazarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 10:02
          Moja znajoma skończyła prawo na WSHiP, nie dostała się na aplikację,
          rok szuka pracy. Całe pięć lat wierzyła, że skoro szkoła jest tak
          wysoko w rankingach to absolwenci nie mają problemu ze znalezieniem
          dobrze płatnej pracy.
          Poza tym słyszałam wiele opinii, że ta szkoła jest dla tych co chcą
          mieć wyższe wykształcenie, a nie chce im się uczyć. Polecam raczej
          UW lub Koźmińskiego.
      • Gość: Karol Re: WSHiP Łazarski IP: 82.210.179.* 30.06.09, 11:18
        Łazarski trzyma poziom swiadcza o tym chocby stricte wymagania
        rekrutacyjne, nie ma tak, ze idziesz, placisz i jestes. Dlatego
        konczac ta uczelnie sie liczysz na rynku pracy, bo pracodawcy dobrze
        wiedza jak jest w jakiej szkole i gdzie sie ludzie ucza a
        gdzie "przechodza" przez studia...
        • Gość: marko Re: WSHiP Łazarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 17:37
          mają też dużo programów typu International Legal Skills Program, gdzie studenci
          spotykają się z ekspertami z zagranicy. można się wiele z tego nauczyć
    • Gość: miki Re: WSHiP Łazarski IP: *.171.104.102.static.crowley.pl 25.06.09, 14:01
      Co do prawa to wiem tyle co z ulotki o której wspominałem, więc polecam Ci iść
      do Łazarskiego i się wypytać co i jak. Mnie na Łazarski bardziej ciągnie na
      Ekonomię i Zarządzenie w języku angielski. Po skończeniu tego kierunku będę miał
      dyplom wydany przez Uczelnię Łazarskiego oraz dyplom BA lub MA/MSc wydany przez
      Uniwersytet Walijski w Wielkiej Brytanii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka