Gość: tom IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.12.03, 19:05 kiedy mam w przypisie pisać por. a kiedy tylko samego autora i tytul ksiazki?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: przypisy IP: *.gwiazda.net.pl 18.12.03, 19:41 wiesz ja mialam ostatnio kolosa z przypsiow ale nei bardzo wiem o co ci chodzi tzn co to za srot por. jak wyjasnisz mi to to chetnie pomoge bo dostalam 5 ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: przypisy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.12.03, 22:42 chodzi mi o to, że czasami w dolnym przypisie pisze się na T. Kowalska "abc" itp. a czasami por. T.Kowalska "abc". aa i czy zawsze trzeba w przypisie pisac strony, czy tylko przy cytowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: przypisy IP: *.gwiazda.net.pl 18.12.03, 22:48 gosciu uczyl nas ze mamy pisac np T.Kowalski bez zadnych innych wczesniejszych skrotow wiec nie slyszlam o tym por. a co do stron to tez kazal pisac strony to byl jego schemat wiec nie wiem czy to bedzie ci odpwoiadalo ale na pewno jest poprawny powodzenia pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przypisy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.12.03, 09:57 por. to jest przypis polemiczny i używasz go wtedy, gdy chcesz jakieś rozważanie poddać dyskusji a poglądy wyrażone w tekście głównym chcesz skonfrontować z innymi dlatego piszesz por., jeżeli chcesz swoją wypowiedź z tekstu głównego rozszerzyć wtedy odsyłasz w przypisach do innej literatury, ale wtedy piszesz zob. Odpowiedz Link Zgłoś