algaria 26.10.13, 13:04 Jaką niespodziankę finansową zrobiła mi dziś moja córcia? Kto chętny to zapraszam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leda-is-one Re: Zagadka finansowa 26.10.13, 13:14 Ha...Szostka Buław..czyżby otrzymała jakąś nagrodę pieniężną???może stypendium? Dumna taka,i czeka na gratulacje i zachwyty. Poza tym ,próba nie strzelba a zawsze się na jakiś kamyczek załapie... Odpowiedz Link
kita32 Re: Zagadka finansowa 26.10.13, 18:12 Król Buław, 6 Buław - Przygotowała coś ekskluzywnego, zabrała w jakieś miejsce, w którym mogłaś poczuć się "Panią", ale co to mogło być konkretnie, to nie mam pomysłu... Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Zagadka finansowa 26.10.13, 18:25 Kita,widać nas tarot poważnie traktuje Odpowiedz Link
kita32 Re: Zagadka finansowa 26.10.13, 18:15 zgubiłam słowo "Ciebie": zabrała Ciebie w jakieś miejsce Odpowiedz Link
algaria Odpowiedź 29.10.13, 13:02 Skoro nie ma więcej chętnych odpowiadam Moje dziecię wróciło w sobotę od babci z...... mandatem w wysokości 180 zł .. Moja córka miała bilet, ale że przyzwyczajona do jazdy na "miesięcznym" nie skasowała jednorazowego... Co Wam pokazały karty: Król buław - kanar - 6 buław - jej triumfalny powrót do domu - otóż łaskawy pan kontroler - po dogadaniu się z młodą wypisał jej mandat za brak miesięcznego - w związku z tym przysługuje nam odwołanie - ale czy zostanie rozpatrzone tego jeszcze nie wiem. W każdym razie córa cala w skowronkach i z wypiekami na twarzy informowała mnie, że ja nie zapłacę 180 zł a jedynie 10.. Pożyjemy zobaczymy - w razie czego pożegna się z prezentem pod choinkę i wtedy nie będzie już taka "happy" Odpowiedz Link
algaria Kita 29.10.13, 13:07 Kamień dla Ciebie i dziękuję za udział- na Ciebie zawsze można liczyć w zagadkach AGAT MSZYSTY - Bezpieczeństwo - Szykuje Ci się spokój i odpoczynek. Usuniesz przeszkody które się nagromadziły na Twojej drodze. Będziesz miała sprzyjające warunki do realizacji planów. Pospaceruj - kontakt z przyroda, lasem, ogrodem, naturą - da Ci energii na następne miesiące. Korzystaj z ostatnich ciepłych dni. Nie przemęczaj się, nie goń, zwolnij, nie ma sensu gnać i robić coś na siłę - bo zamiast łapania energii to będzie się błąkać i miotać - bez sensu - Czas na uszanowanie siebie i taki małe egoizm w dobrej wierze Odpowiedz Link
algaria Leda 29.10.13, 13:26 Jak się wepchałaś to i dla Ciebie wyciągnęłam OBSYDIAN- przemiana - Przewartościujesz swoje sprawy, przejdziesz przeobrażenie i zaczniesz nową drogę z klarownością idei. Nie zamartwiaj się te łzy i przykrości których możesz doznać nie będą aż tak wielkie by się nimi przejmować. Uważaj bo coś ważnego możesz zgubić Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Leda 29.10.13, 14:20 Dziękuje ale jak to się wepchałam?!?nikogo nie było przede mną przecie. jednak na kamienie jestem łasa.. Odpowiedz Link
kita32 dziękuję :) 29.10.13, 21:15 Dziękuję za kamień Mam nadzieję, że przy takich ładnych i nieodwróconych kartach wszystko pozytywnie się załatwi. Król Buław, to pewnie ten kontroler, a 6 Buław to wynegocjowanie takiego mandatu, który daje możliwość wybronienia się z dużej kary. Odpowiedz Link
algaria Ulga 21.11.13, 22:03 Dziś dostałam odpowiedź że reklamacja została uwzględniona.. kara wyniosła jedynie 10 zł w formie opłaty manipulacyjnej..potrącę sobie z kieszonkowego Odpowiedz Link
prognosis Re: Odpowiedź 24.11.13, 04:45 Dobrze, że tylko tak się skończyło. Myślę, że dużo zależny od kontrolera. Ok 3 lat temu mój jeszcze niepełnoletni syn skasował bilet ulgowy, nie miał przy sobie legitymacji i kanar wypisał mu mandat. Syn zawsze wyglądał i wygląda na dużo młodszego, ale w sumie nie jest to istotne. Od tamtej pory nosi zawsze przy sobie legitymację. Tłumaczył wtedy kanarowi, że zapomniał legitymacji, nic to nie dało. Fakt trochę Młody spanikował, bo dopiero po jakimś czasie się przyznał, a może można było się odwoływać. Zapłacił wtedy sam z kieszonkowego. Odpowiedz Link
algaria Re: Odpowiedź 24.11.13, 12:40 Tak wszystko zależy od kanara -byłam zdziwiona że tak łagodnie ją potraktował w sumie to poszedł jej na rękę. Może jej uroda i wdzięk odziedziczone po mamusi jej pomogły Za brak legitymacji u nas jest mandat 20 zł - ale właśnie tylko kiedy się odwoła czyli wyśle potwierdzone ksero dokumentu i zapłacony w ciągu 7 dni mandat Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Odpowiedź 24.11.13, 13:01 Dokładnie to chciałam napisać: wdzięk i urok osobisty podziałały na pana kanara Odpowiedz Link