Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przegłosowali:) ale...

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 20:33
    To duzy sukces:) a tych ale to jest mnostwo (musze ochlonac po zenujacym
    spektaklu ktory dali radni szczegolnie pan Kurzyca , Skuratowicz , Kretkowska
    (glosowala za co prawda) Rotnicka , Mikolajaczak i bodajze Pawelczyk
    (Pawlaczyk?)...
    Obserwuj wątek
      • Gość: P.B Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 20:39

Byłeś w sali obrad?
        Podpierałeś ścianę tyle godzin?
        Szczegóły?

• Gość: Lechfan Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 21:07
          Wszystko to gra polityczna.Każdy chce się utrzymać na stołku.To jest chory
          system.Już nikomu nie zależy na dobru społecznym.Można tylko zapłakać...
      • Gość: banan Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.06.02, 20:42
        Czyli mozemy swietowac
        W GORE SERCA NIECH ZWYCIEZA LECH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • mantis1 Re: Przegłosowali:) ale... 25.06.02, 20:53
        byles na sali?

SUKCES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Radost Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 21:02
          Bylem na sali:) a pod Urzedem juz od 8 rano...to byl dzien pelen wrazen. Jak
          wszystko sobie poukaldam to bede pisal i pisal:) a na razie cieszmy sie z tej
          decyzji..
          • mantis1 Re: Przegłosowali:) ale... 25.06.02, 21:11
            daj opis jak mozesz jeszcze dzis, plizzzz
            • Gość: Radost Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 21:20
              mantis1 napisał(a):

> daj opis jak mozesz jeszcze dzis, plizzzz

jak ktos ma ochote jestem jeszcze przez pol godziny na gg moj numer 1152163 -
              udziele wywiadu:) a na forum zaczen pisac jak ochlone:)
          • Gość: Radost www.kolejorz.pyry.net IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 21:15

zdjcia i niedlugo opis tego co sie dzialo:)Daje relacje autorowi strony wiec:))
            zapraszam!
            P.S co wcale nie oznacza ze nie bedziemy dzialac "tutaj" na forum...a jest sporo
            spraw do poruszenia..pzdr
            • forza_imperial Re: www.kolejorz.pyry.net 25.06.02, 21:26
              przepraszam ze tak nachalnie i odrazu

lecz kiedy dadza te 8 mln i kiedy rusza prace (zima?)
      • forza_imperial Re: Przegłosowali:) ale... 25.06.02, 22:12
        Prezes Lecha Radosław Majchrzak opuszczał magistrat niezadowolony. Przyjęta
        uchwała to tylko deklaracja. Klubowi zależało na konkrecie: by radni jeszcze
        wczoraj przyjęli poprawkę do tegorocznego budżetu o przekazaniu pierwszych 8
        mln zł na modernizację stadionu. Ta decyzja zostanie jednak podjęta dopiero za
        tydzień.

No to jeszcze musimy poczekac
        • Gość: apcio Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.icpnet.pl 25.06.02, 22:52
          Wlasnie czekamy do 2 lipca mam nadzieje ze bedzie wtedy rownie smiesznie jak
          dzis prawda Radost ale takze licze na korzystne uchwalenie omawianej uchwaly :)
        • andy02 Re: Przegłosowali:) ale... 25.06.02, 22:59
          Mnie zaciekawil ten fragment:

Najważniejsze było jednak przekonanie SLD. Lewica zgodziła się głosować "za",
          gdy zarząd dopisał na listę halę w parku Wilsona (z lodowiskiem) oraz halę do
          taekwondo.

Moze mi ktos wytlumaczyc po co w Poznaniu hala do taekwondo???? Moze jeszcze
          tor bobslejowy zbudujemy??? Czy ci ludzie na glowe kompletnie upadli juz?

Chyba ze dziennikarz zle uslyszal, to wtedy przeprosze radnych :-). Ale jesli
          radni (w tym wypadku lewicowi) domagaja sie budowy hali, ktorej mialaby glownie
          sluzyc sportowcom uprawiajacym taekwondo to po prostu brak mi slow...
          • Gość: Goldi Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.06.02, 23:20
            moze jeszzce tak hali do gry z szachy brakuje nam, np w okolicy parku moniuszki
            • Gość: apcio Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.icpnet.pl 26.06.02, 00:47
              No hala do tego no tek itd jest istotna poniewaz ... no wlasnie tak :)
              Ej Goldi a szachy sa cool hehe i hala by sie przydala :) albo chociaz stoliki
              dla starszych i wytrawnych graczy w poznanskich parkach hehe jak w Nowym
              Yorku :)
          • misza01 Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 07:57
            andy02 napisał(a):

> Mnie zaciekawil ten fragment:
            >
            > Najważniejsze było jednak przekonanie SLD. Lewica zgodziła się głosować "za",
            > gdy zarząd dopisał na listę halę w parku Wilsona (z lodowiskiem) oraz halę do
            > taekwondo.
            >
            > Moze mi ktos wytlumaczyc po co w Poznaniu hala do taekwondo???? Moze jeszcze
            > tor bobslejowy zbudujemy??? Czy ci ludzie na glowe kompletnie upadli juz?
            >
            > Chyba ze dziennikarz zle uslyszal, to wtedy przeprosze radnych :-). Ale jesli
            > radni (w tym wypadku lewicowi) domagaja sie budowy hali, ktorej mialaby glownie
            >
            > sluzyc sportowcom uprawiajacym taekwondo to po prostu brak mi slow...

he, he, myslałem,że to jakaś pomyłka. czekam na głosy oburzenia. Stadion , który
            regularnie odwiedza tysiące Poznaniaków budzi tyle kontrowersji, a hala do
            taekwondo..., no tak.No comment.
            Bardziej martwi mnie odwleczenie głosowania nad uchwałą na dwa tygodnie. Zaczyna
            się? niby są za, ale konkretów nie ma. ze świętowaniem chyba trzeba trochę
            poczekać.

• feelgood Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 08:53
              Jako towarzysz dzielnego Radosta :), a więc naoczny świadek wydarzeń :)
              odpowiem skąd pomysł dwóch obiektów sportowych. Otóż zadaszenie stadionu
              zostało wpisane jako punkt pierwszy uchwały o zorganizowaniu w Poznaniu letniej
              Uniwersjady w 2007 (lub 2009) roku. Tak więc stadion Lecha, na którym mają się
              odbyć otwarcie/zamknięcie oraz turniej piłki nożnej stał się częścią tego
              planu, ale nie był jedynym obiektem debaty! (Choć dla nas najważniejszym).
              Inwestycje związane z U. mają objąć wiele obiektów sportowych w Poznaniu i
              okolicach.
              Kolejnym punktem rady miała być uchwała zmieniająca tegoroczny budżet m.in. o
              kwotę 8 mln złotych na stadion. Ponieważ była godz 19, radni postanowili udać
              się na rodzinną kolację do domów przekładając dyskusję na 2 lipca.
              Ogólnie wrażenia niesamowite. Gdyby nie fakt, że mam ustalone preferencje
              polityczne także przy wyborach, a ograniczono by wybór do radnych zgromadzonych
              wczoraj na sali, to wiedziałbym na kogo nigdy nie oddać swojego głosu. Na czele
              listy Kurzyca z partyjki umierającej w wyjątkowo brzydkiej agonii. Potem
              Skuratowicz za pewne zachowanie rodem z MTP.

nARKA
              • Gość: grzeda Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.wsb.poznan.pl 26.06.02, 09:34
                A pani Kretkowskiej było wstyd, że tych dyskusji na sali musiała się
                przysłuchiwać ta "biedna młodzież"....:)
                Ale najbardziej to mnie wczoraj wkurzyła pani Rotnicka i pan Maćkowiak (?),
                który udzielił "pięknego" wywiadu dla WTK podczas naszej manifestacji. Pewnie
                był mocno zawiedziony, że wszystko odbyło się w spokoju i nie doszło do nawet
                najmniejszego zakłócenia porządku. Współczuję panu panie Maćkowiak, ja również
                jestem zawiedziony..............postawą niektórcych miejskich rajców i ich
                wypowiedziami:(

Pozdr
                • Gość: apcio Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.icpnet.pl 26.06.02, 10:06
                  Zeby bylo jasniej to nie ma oburzenia co do hali do taekwondoo i hali z
                  lodowiskiem w parku Kasprowicza poniewaz miasto do tych inwestycji nic nie
                  doklada. One sa wykonywane przez prywatnych inwestorow i za 10 i 15 alt wroca
                  do miasta wiec Poznan na tym tylko zyska nie tracac nawet zlotowki. dlatego sie
                  niekt nie klucil o to. Zreszta chodizlo tylko o wpisanie tych dwoch obiektow na
                  liste obiektow ktore mogla byc wykorzystane podczas Uniwersjady.
                  • feelgood Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 10:28
                    Dokładnie tak. Poza tym dla nas nieistotne były tego dnia gierki polityczne,
                    czy modyfikacje planu. Najważniejszy był dach i budżet. Zwycięstwo na razie
                    połowiczne.

Na radzie jedna rzecz była naprawdę dobra: ciasteczka :)

Tak więc pozdrawiam zjadaczy ciasteczek :)
                    • Gość: Goldi ilu bylo ludzi IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.06.02, 11:22
                      ile wogole bylo ludzi przed urzedem +- ,wie ktos ?
                      • feelgood Re: ilu bylo ludzi 26.06.02, 11:39
                        fotorelacja na kolejorz-pyry.net
                        • Gość: Goldi Re: ilu bylo ludzi IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.06.02, 11:56
                          z fotorelacji widze ze 100 osob
                          • Gość: Goldi Re: ilu bylo ludzi IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.06.02, 12:10
                            okej juz wiem mniej wiecej
                            200

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=896904&dzial=pop010100
                  • andy02 Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 14:10
                    Gość portalu: apcio napisał(a):

> Zeby bylo jasniej to nie ma oburzenia co do hali do taekwondoo i hali z
                    > lodowiskiem w parku Kasprowicza poniewaz miasto do tych inwestycji nic nie
                    > doklada. One sa wykonywane przez prywatnych inwestorow i za 10 i 15 alt wroca
                    > do miasta wiec Poznan na tym tylko zyska nie tracac nawet zlotowki. dlatego sie
                    > niekt nie klucil o to. Zreszta chodizlo tylko o wpisanie tych dwoch obiektow na
                    > liste obiektow ktore mogla byc wykorzystane podczas Uniwersjady.

To niepotrzebnie sie zdenerwowalem :-). Ale tak na marginesie w artykule GW
                    powinna takie rzeczy zaznaczyc.

W kazdym razie dzieki za wyjasnienie.
      • student# Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 11:06
        Z tego co Wy i prasa pisze widzę, że chyba dobrze jest. Co prawda konkretna
        decyzja przełożona na za tydzień, ale jest tylko logiczną konsekwencją decyzji
        wczorajszych (odpukać, bo radni, mogą być z logiką na bakier, a ich "zdolności"
        znamy nie od dzisiaj).
        Ciekawi mnie również parę innych kwestii:
        1. Czym różni się hala do teakwondoo od zwykłej hali ?
        2. Gdzie w Parku Wilsona mają stanąć te obiekty ?
        3. Dziwne że SLD tak się targowało o te dwie rzeczy. Skoro mają je postawić
        prywatni inwestorzy to wnioski mi się nasuwają same, ale nic nie piszę, bo
        znowu jakiś nawiedzony powie, że to bezpodstawne insynuacje ;-)
        • feelgood Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 11:20
          student# napisał(a):

> Z tego co Wy i prasa pisze widzę, że chyba dobrze jest. Co prawda konkretna
          > decyzja przełożona na za tydzień, ale jest tylko logiczną konsekwencją decyzji
          > wczorajszych (odpukać, bo radni, mogą być z logiką na bakier, a ich "zdolności"
          >
          > znamy nie od dzisiaj).
          > Ciekawi mnie również parę innych kwestii:
          > 1. Czym różni się hala do teakwondoo od zwykłej hali ?
          > 2. Gdzie w Parku Wilsona mają stanąć te obiekty ?
          > 3. Dziwne że SLD tak się targowało o te dwie rzeczy. Skoro mają je postawić
          > prywatni inwestorzy to wnioski mi się nasuwają same, ale nic nie piszę, bo
          > znowu jakiś nawiedzony powie, że to bezpodstawne insynuacje ;-)
          Jeśli inwestorzy będą z odpowiedniej strony, to przestaje być dziwne :(
          nARKA

• Gość: plastic Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.06.02, 11:22
          wg mnie im wiecej buduja tym lepiej dla poznania( patrz koniunktura)... mi
          takze sie wydaje ze 2 lipca zapadnie decyzja bedaca konsekwencja( wynikajaca z)
          decyzji z wczoraj! moze wreszcie zacznie dziac sie cos pozytywnego w poznanskim
          sporcie?... oby tak dalej, inwestycje w sport zwroca sie
          ps. calkiem, calkiem te plakietki... moja zdejme z plecaka dopiero gdy
          powstanie to cudo :))))))
          narka
      • Gość: plastic A CO Z INWESTOREM NA BULGARSKIEJ? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.06.02, 11:27
        wiem ze majchrzak powiedzial ze znalezienie inwestora to nie jest juz byc albo
        nie byc ale... jakis czas temu prezesi mowili ze sprawa jest bliska
        finalizacji, i co? i nic...
      • Gość: plastic A CO WY NA TO?... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.06.02, 11:34
        Zastanawiam się tylko, jak się ma przyznanie
        uniwersjady Poznaniowi (decyzja 30.06 - Genewa)
        do sesji o zmianie budżetu (02.07)?!?!?
        • feelgood Re: A CO WY NA TO?... 26.06.02, 11:38
          To już nie ma żadnego znaczenia: miasto zgłasza kandydaturę popartą deklaracją
          rady ministrów i wsio. Poza tym 2.07 będzie debata nad korektą TEGOROCZNEGO
          budżetu (połowa roku) - między innymi o kwotę 8 mln na stadion. Pozostałe
          wydatki związane z organizacją Uniwersjady obciążą kolejne budżety.
          nARKA
          • Gość: plastic thanx bt. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.06.02, 11:47
            • misza01 Re: jeszcze a propos hali i innych obiektów 26.06.02, 12:30
              Z dzisiejszego Głosu:

Dlatego w ramach inwestycji przewidzianych do realizacji przed zawodami
              znalazło się dziesięć obiektów. Cztery z nich trzeba zmodernizować (miejski
              stadion przy ulicy Bułgarskiej, stadion lekkoatletyczny przy ulicy Warmińskiej,
              hala Arena i tor regatowy Malta), a pozostałe wybudować od podstaw salę
              wielofunkcyjną AWF przy Drodze Dębińskiej, kompleks sportowy AZS przy ulicy
              Pułaskiego, 50-metrowy basen pływacki, halę sportową na obiektach POSiR przy
              ulicy Chwiałkowskiego, halę do taekwondo i halę ze sztucznym lodowiskiem w
              parku Kasprowicza.
              Aby sfinansować te inwestycje, według wstępnych szacunków potrzeba około 200
              milionów złotych, z czego 66 pochodziłoby z budżetu miasta. Jednak w
              Wieloletnim Programie Inwestycyjnym na sport w ciągu najbliższych czterech lat
              przewidziano tylko 12 milionów. Dlatego konieczna jest zmiana w tegorocznym
              budżecie miasta.

Czyli rzeczywicie znaczna część, prawie 3/4 środków, pochodziloby ze źródeł
              innych niż budżet. W związku z powyższym wycofuję się z wcześniejszych
              wypowiedzi na temat hali do taekwondo-niech se bedzie-myslałem,że miasto ma
              sfinansować budowę takiej hali. A swoją drogą- modernizacja 10 obiektów za 66
              mln PLN z budżetu....I jak tu nie stwierdzić,że takie teksty jak kolegi
              Redaktora MW, czy niektórych radnych nie są wsadzaniem kija w mrowisko? Troche
              wyobraźni, to chyba nie tak wielkie wymaganie?
              I jeszcze jedno- co podkreslił dobroczuj- nie chodzi o jeden stadion, nie
              chodzi o fundowanie dachu cz trybuny "just like that". W grę wchodzi wieloletni
              plan inwestycyjny, dzięki któremu doczekamy się wreszcie grupy obiektów
              sportowych z prawdziwego zdarzenia, które będą służyc miastu i jego mieszkańcom
              latami.
        • redakcja Re: A CO WY NA TO?... 26.06.02, 13:22
          wyjasniamy

30 czerwca nie ma zapasc decyzja w sprawie przyznania organizacji Uniwersjady
          to jedynie termin zglaszania kandydatow

prezydent Frankiewicz zapewnil, ze Poznan zostanie zgloszony niezaleznie od wynikow glosowania na
          Radzie

decyzja o tym, kto zorganizuje Uniwersjade zapadnie pozniej
          i nie w Genewie, lecz w Brukseli
      • Gość: Alchem Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 12:28
        mam takie pytanie do tych ktorzy byli:
        nie chce mi sie szukac we wszystkich postach i zbierac polowicznych informacji
        do kupy, wiec moze ktos strescilby konkretnie ktory z radnych glosowal za, a
        ktory przeciw, bo same stwierdzenie "ten to mnie wkurzyl, a tamten to juz
        wogole..." to niewiele mi daja... a o co mi chodzi? o wybory oczywiscie, bo
        bede bardzo subiektywnie glosowal (wcale mi z tego powodu nie jest przykro ;))
        i chcialbym wiedziec gdzie postawic moj krzyzyk ;)

pozdro
        • feelgood Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 13:29
          Nie jestem w stanie teraz z pamięci napisać kto jak głosował. Projekt przeszedł
          znaczną większością głosów. Przeciwko głosowała pani z SLD (Rotnicka? - Radost
          by pamiętał) - dokładnie odwrotnie niż jej koleżanki i koledzy). Warte
          zapamiętania po głosowaniu był gesty radnych Kurzycy i Skuratowskiego - obaj
          złożyli votum separatum do uchwały. Kurzyca żądał wyłączenia stadionu z uchwały
          o Uniwersjadzie, a potem to już chyba sam przestał rozumieć o co mu chodzi, a
          Profesor od samego początku był przeciw, choć nie bardzo wiedział o co chodzi,
          ale przy wyjściu do domu DWÓCH szalików od Lecha "Budujemy stadion" do teczki
          nie omieszkał włożyć.

nARKA
          • misza01 Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 14:43
            żałosne..i jak tu nie powtarzać do złudzenia,że cały ten szum o stadion jest
            prywatną wojenką paru ludzi...nie ważna są dotacje, nie ważne co miasto może
            zyskać...Byle stanąć okoniem, byle w poprzek w imię urażonej dumy. Ja rozumiem
            jakieś sensowne argumenty, ale to o czym piszecie to...Żałosne.
      • Gość: Rataje Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.pozn.gazeta.pl 26.06.02, 14:38
        Hehehe jestem kolejny, ktory przetrwal do konca wczoraj :-) A trzeba przyznac,
        ze malo nas bylo pod koniec... Jedno jest pewne wiemy na kogo glosowac w
        wyborach samorzadowych... Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy wczoraj byli
        obecni!

Rataje
        • Gość: apcio Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.icpnet.pl 26.06.02, 14:52
          Ktos sie pytal gdzie maja byc te dwie hale otoz hala do taekwondoo niby jest
          ale jest modernizowana znajduje sie przy ul reymonta za arena, a hala z
          lodowiskiem powstaje w parku kasprowicza zaraz przy letniej plywalni.

alhem wiekszosc, znaczaca wiekszosc glosowala za, a przeciw to glownie Ci
          ktorzy wkurzyli Radosta (poza pania Kretkowska co nie oznacza ze ona nie
          dzialala nam na nerwy :P)
          • Gość: Rataje Re: Przegłosowali:) ale... IP: *.pozn.gazeta.pl 26.06.02, 15:13
            Pani Kretkowska bardzo dzialala nam na nerwy :-) Jeszcze jedna sprawa, po
            zakonczeniu sesji gdy stalem z szalikiem przed Urzedem podeszla do mnie jakas
            radna (blondynka) i powiedziala:

”Nie glosowalam przeciwko wam, tylko przeciwko SLD, to co zrobila rada miejska
            jest okropne, SLD prowadzi kampanie wyborcza. Dlatego glosowalam przeciw”

To juz jest denerwujace, nikt z Radnych nie mysli o Poznaniu (Lechu) tylko
            niepotrzebnie walcza... Po tym co wczoraj zobaczylem wiem dlaczego wszystko z
            Poznania wyciaga Wroclaw czy Warszawa...

Panowie!!! Idziemy na wybory!

Pozdrawiam
            • misza01 Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 15:39
              powtórzę, przerażające i żałosne- gierki, oskarżenia-my przeciw nim, oni
              przeciw nam, ja przeciw niemu, a ja jestem obrażony więc jestem przeciw. Rozwój
              infrastruktury, dotacje z budżetu, obiekty sportowe mające służyć mieszkańcom,
              miejsca pracy, inwestycje,Uniwersjada, która może "popchnąć" trochę to miasto-
              kogo to obchodzi?
              qrwa mać czy w tym kraju się to nigdy nie zmieni?
              • forza_imperial Re: Przegłosowali:) ale... 26.06.02, 18:50
                miasto chcialo postawic (5 miesiecy temu) lodowisko kolo Areny!

skonczylo sie na projekcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka