01.08.06, 17:07
czy ktoś wie może, czy coś dzieje się w sierpniu w Trójmieście?
chodzi mi o wszelkie iprezy flamenco
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • witamina-c Re: imrezy 01.08.06, 20:17
      Hmmm jak narazie nie widzialam zadnych zapowiedzi flamencowych imprezow u nas w
      trojmiescie... szkodasad. Ale jak cos znajde to napewno napisze. Moze Hipiska cos
      wie, bo ona zazwyczaj jest w tych rzeczach zorientowanawink
    • witamina-c Re: imrezy 01.08.06, 20:20
      Wlasnie weszlam na trojmiasto.pl i jest koncert flamenco 3
      sierpnia!www.kultura.trojmiasto.pl/info_imp.phtml?id_imp=79246&miesiac=
      napewno bede;D (jak ci sie nie wyswietla link to w wyszukiwarce na
      trojmiescie wpisz po prostu flamenco)
    • witamina-c Re: imrezy 04.08.06, 14:46
      Byłam na koncercie. Niestety. Gitarzysta jest zenujacy, gdy ze sceny mowi "to
      jedyne miejsce w tym pieprzonym kraju, gdzie jeszcze mozna grac", "szukam nowego
      sponsora - moze ktos jest zainteresowany?", "sluchalem dzisiaj piosenek na
      festiwal w sopocie. Debile wymyslaja te teksty". Do tego koncert flamenco
      zaczal... piosenka po polsku! Znalazl sie tam rowniez motyw przewodni filmu
      "Desperado" czy brzmienia rockowe. Gdy klaskalismy palmas do tangosa w polowie
      przestalismy, bo gitarzysta nie trzymal rytmu i tempa i sie gubilismy. Tancerka,
      ktora zostala nazwa zawodowa, na 3 tance zrobila w kazdym taki sam step
      (indetyczny) tylko w jedym pod koniec sie troszke zmienil. A poza tym w szkole
      tanca, w ktorej sie ucze, tak tancza dziewczyny po pol roku nauki (nie ublizajac
      im oczywiscie - chodzi mi o to, ze napewno nie jest to jeszcze profesjonalizm).
      Przykro mi, ze tak to zjechalam, ale moge komus odradzic wydania bez sensu
      pieniedzy i zmarnowania czasu...smile Wyszlam w trakcie 2 czesci (byly 3), bo nie
      doczekalam sie nawet sevillanas. Dziewczyny tanczace z flamenco z innych szkol
      wyszly zdegustowane jeszcze wczesniej.

P.S. to nie byla ta tancerka, ktorej imie i nazwisko widnialo na plakacie,
      poniewaz zwracali sie do niej Magda.
      • hipiska7 Re: imrezy 05.08.06, 19:10
        flamenco to to nie było! Szłąm nastawiona sceptycznie, bo zupełnie nieznany i
        nie współpracujący z żadną znaną w polsce szkołą czy zespolem, reklamował sie
        jako najlepszy gitarzysta flamenco w Polsce ( wczytawszy sie w źródła, można
        znaleźć info, ze został takim wybrany przez jakąś gazetę w latach - !- 19995-
        97) Ale to co, zaserwowano jako muzyke flamenco, przerosło moje najśmielsze
        oczekiwania. Zgadzam sie z Witaminą- komentarze żenujące, pozowanie na
        rockowego buntownika i artystę (szkoda ,ze nie pamięta, ze to jednak
        sponsorowany konecrt w centrum komercyjnym...) Dziewczyna może i ruszał sie
        łądnie, ale robić obroty o każdy umie. Przykro mi, ze po tym występie zwiekszy
        sie grono osób, mylących, ze flamenco to takie ładne kręcenie sie i machanie
        spódnicą oraz szybko grane gitarowe solówki w ,,hiszpańskiej'' skali.
      • alekswir Re: imrezy 07.08.06, 22:01
        Masz rację - to była jedna wielka żenada! Choć nie oczekiwałam zbyt wiele,
        jednak wybrałam sie na koncert - flamenco! A to, co zobaczyłam... Nawet nie chce
        mi się komentować. Przynajmniej miałam okazję ujrzeć na żywo niekwestionowanego
        najlepszego gitarzyste flamenco w Polsce - bo takim mianem Pan ów się tytułuje.
        Jeżeli zatem ktoś z Was miał zamiar zapłacić za obejrzenie tej grupy w
        Mandarynce, szczerze odradzam.
    • witamina-c Re: imrezy 05.08.06, 20:56
      A elasnie Hipisko co u Ciebie? Widzialam Cie na koncercie;D. Bylas juz na tych
      warsztatach chyba w Tormencie w Poznaniu? z Tea Barr... (nie pamietam dalej
      hehe) czy jeszcze ich nie bylo? Jestem ciekawa wrazensmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka