Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dom SARA czy LIBRA

15.12.10, 20:56
    Witam,
    Proszę o radę. zastanawiamy się z mężem nad 2 projektami domów : Sarą i Librą. Co o nich sądzicie? Mamy wąską działkę- 19,5 m i naprawdę niewiele projektów się na niej mieści:(
    pprojekt.pl/projekt88-sara__129_9_m.html - SARA
    www.extradom.pl/projekt-domu-libra-wrh1034.aspx - LIBRA
    Dziękuję z góry za wszystkie opinie. Nie mamy się kogo poradzić:(
    Obserwuj wątek
      • Gość: a Re: dom SARA czy LIBRA IP: *.home.aster.pl 16.12.10, 02:19
        Te domy to paskudne gargamele. Tyle jest ładnych projektów nowoczesnych, praktycznych domów. Jak można wybrać taki projekt.
      • Gość: a Re: dom SARA czy LIBRA IP: *.home.aster.pl 16.12.10, 03:14
        www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_wolnostojacy/z_poddaszem_mieszkalnym/Z147/PDJ-4095.html
        www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_wolnostojacy/z_poddaszem_mieszkalnym/Zx8/PDJ-3470.html
        www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_wolnostojacy/z_poddaszem_mieszkalnym/Z154/PDJ-4288.html
        www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_wolnostojacy/z_poddaszem_mieszkalnym/Z125/PDJ-4089.html
        www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_wolnostojacy/z_poddaszem_mieszkalnym/Z117/PDJ-3886.html
      • fufunia81 zgadzami się z przedmówcą 16.12.10, 10:01
        zgadzam się z przedmówcą - "dajciesz" wreszcie spokój z tymi "dworeckami", tym bardziej, że nie masz szerokiej, dużej działki, na której taki dworek mógłby fajnie się prezentować;

warto skorzystać z powyższych prezentacji, szukaj ich więcej na stronie www.z500.pl albo na www.lipinscy.pl, może jeszcze na lk-projekt; warto poszukać fajnych, nowoczesnych, dwuspadowych domów - będzie i ładniej i taniej

pozdrawiam i odwagi :-)
      • kasiak37 Re: dom SARA czy LIBRA 16.12.10, 10:16
        zaden,delikatnie mowiac obydwa sa brzydkie.
        Nie wiem jakie sa wymogi w PL dlot. zachowania odstepow od granic ale ja mam dzialke 14 m szeroka i staje na niej dom o szerokosci 9 metrow.
        Nie lepiej zrobic projekt indywidualny?
      • karolina79_pl Re: dom SARA czy LIBRA 16.12.10, 11:49
        kareninanna napisała:

> Witam,
        > Proszę o radę. zastanawiamy się z mężem nad 2 projektami domów : Sarą i Librą.
        > Co o nich sądzicie? Mamy wąską działkę- 19,5 m i naprawdę niewiele projektów si
        > ę na niej mieści:(
        > pprojekt.pl/projekt88-sara__129_9_m.html - SARA
        > www.extradom.pl/projekt-domu-libra-wrh1034.aspx - LIBRA
        > Dziękuję z góry za wszystkie opinie. Nie mamy się kogo poradzić:(

Faktycznie ciężko jest znaleźć coś na wąską działkę..szczególnie jeżeli szuka się gotowego projektu. Podsyłam parę linków które mogą być przydatne..... ;)

Projekt Aga
        Projekt Amelia

Pozdrawiam

• Gość: lajlah Re: dom SARA czy LIBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 13:23
        Wierzyć się nie chce, że jeszcze ktoś chce wydawac swoje ciężko zrobione pieniądze na takie coś. Te dwa projekty powstały chyba jeszcze w zeszłym wieku, bo wtedy była moda na pseudo -dworki, kolumienki, wykusze i lukarny na każdą stronę świata.
        Poradźcie się dobrego architekta.
      • Gość: hakuna Re: dom SARA czy LIBRA IP: *.emapa.pl 16.12.10, 14:28
        1. zapytajcie się w starostwie albo gminie o możliwość budowania na wąskiej działce
        ja też mam działkę niecałe 20m z frontu i ogólnie stwierdzili, że jak chcę to mogę się stawiać nawet w granicy (ale dom się zmieścił, 11m szerokości).

2. zastanówcie się nad tym dachem, im więcej połaci tym więźba droższa, bardziej skomplikowana, i przy pokryciu więcej odpadów.

3. zastawówcie się jak duży dom wam jest potrzebny, dzieci się wyprowadzą, a dom trzeba ogrzać, naprawiać itp

4. jaki rodzaj ogrzewania, bo kotłownie są dość małe (jak gazowe to chyba wystarczy, ale nie wiem jak z miałowym piecem by było)

domki fajne, dużo miejsca, sporo traci się pod skosami (dlatego nie lubię kopertówek)
        ja osobiście wybrałem iskierkę z www.hbstudio.pl i częściowo przerobiłem w czasie adaptacji i przerabiam dalej w czasie budowy :D

Pozdrawiam i miłej budowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka