Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

feng shui?

IP: *.ghnet.pl 16.07.11, 12:02
    co myślicie o zastosowaniu zasad fengshui we własnym mieszkaniu/domu? wierzycie że to ma sens, że istnieje bioenergia i trzeba jej "pomóc" w przepływie?
    Obserwuj wątek
      • nonus85 Re: feng shui? 21.07.11, 14:26
        oczywiście, że ma sens. Te zasady czasem są takie oczywiste np. nie należy spać przed drzwiami. Znaczy leżąc na na łóżku nie powinniśmy leżeć na wprost wejścia. To budzi ogólnie niepokój (przynajmniej mój ;).
        Jeszcze jedną zasadę pamietam - siedząc przy biurku powinniśmy siedzieć na wprost wejścia niż tyłem (nawet logiczne, bo nie trzeba się obracać, jak ktoś wchodzi ;)
        Warto poczytać i takie rozsądniejsze zastosować :)
      • zuza_m_zuza_m Re: feng shui? 23.07.11, 13:27
        Zgadzam się z nonus 85.
        Część zasad feng shui może wydawać się "czarodziejstwem" jak np. ustawianie odpowiedniej ilości figurek żab w przedpokoju czy zamykanie sedesu, żeby nie uciekały pieniądze.
        Ale jest wiele zasad, które po setkach lat stosowania na Wschodzie zostały potwierdzone jako sensowne, skuteczne przez zachodnich psychologów jak np. uspokajające oddziaływanie zieleni, obłych czy zaokrąglonych kształtów, nie siadanie tyłem do drzwi.
        • Gość: olaa Re: feng shui? IP: *.ghnet.pl 25.07.11, 00:52
          właśnie ostatnio bardzo zaciekawił mnie ten temat, musze zatem poczytać o tym, prawie całe życie siedzę tyłem do drzwi, czas na zmiany
          • kingakrakow1 Re: feng shui? 09.09.14, 14:52
            Przeprowadziliśmy się do nowego miasta - nowe mieszkanie, nowa praca, nowe otoczenie. Niestety niedługo po tej przeprowadzce coś zaczęło się psuć. Niespodziewane konflikty domowe, napięta sytuacja w pracy. Przez przypadek w rozmowie z koleżanką dowiedziałam się, że niektórzy na serio traktują feng shui. Na początku uznałam, że nieźle ludzi nabijaja w butelkę, ale byłam już tak zmęczona sytuacją istniejącą w moim życiu, że postanowiłam spróbować. Mimo mojego sceptycznego podejścia do sprawy umówiłam się na rozmowę z p. Elżbietą www.fengshuikrakow.com/ Wiedza jaka posiadała na temat feng shui bardzo mnie poruszyła i może dlatego juz na poważnie poddałam się temu. Zmiany nie były widoczne od razu. To był powolny proces, ale widzę rezultaty i polecam innym, aby może najpierw z uśmiechem na twarzy,a a później na poważnie zainteresowali się tematem feng shui. Polecam mojego mistrza fengshuikrakow.com
      • Gość: Karolek Re: feng shui? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 11:04
        czy ma sens, nie wiem, zauważyłem, że podobno większość fenshui jest nie pełna bo ludzie nie korzystają i nie identyfikują się z własnym ja i wnętrzem mieszkania, nie stosują się do zaleceń książki, ani nie "podpisują" swojego mieszkania sobą, można to zrobić np. poprzez www.naklejkowicz.pl/?znaki-zodiaku,83 stosowanie takich naklejek, lub można np. samemu wykonać na ścianie, ale wtedy należy liczyć się z tym, że jeżeli źle namalujemy trzeba będzie jeszcze raz malować to miejsce, inaczej kolor będzie inny
      • Gość: miron Re: feng shui? IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 12:24
        w niektore zasady wierze, oczywiscie nie wszystko, bo niektore to jest jak dla mnie "wydziwianie"- jak ktos pisal czarodziejstwo, zobacz moze na dompludom.pl ciekawy portal wnetrzarski, maja tez artykul o zasadach feng shui.
      • calineczkazbajkii Re: feng shui? 19.08.11, 18:33
        tak
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka