marii51 03.05.14, 08:59 czy bawicie się w /w oto zasady komuś się przyda?, bo ja lubie tak poodpoczywać .. www.everydayme.pl/dom-i-ogrod/wspanialy-dom/artykul/zasady-feng-shui-w-domu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amityr Re: Feng shui 03.05.14, 09:31 Niby jak odpoczywasz, bo w artykule nic na ten temat nie ma. Same ogólniki. Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 10:34 Siadam tak jak ta pani i rozmyślam ... ach, jaka odnowa organizmu wpisz i dowiedz się; feng shui ""bez tajemnic" Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 10:42 a jak ktoś bardzo rozmyśla --"" z odlotem ""nieobecny ---mówisz a on nie słyszy ... to ja mam radę: ""dumaj nie dumaj carom nie budziesz" stosowanie Feng shui nie przychodzi latwo- w trudnych stanach emocjonalnych -wiadomu nie potrafimy się skupić Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 10:44 Feng shui (czyt. 'fuŋ szłej', dosłownie wiatr i woda) – starożytna praktyka planowania w celu osiągnięcia zgodności ze środowiskiem naturalnym. Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 10:55 Jak ptak, czuję się jak ptak Fruwający po niebie Jak ptak, czuję się jak ptak Jestem wolny i swobodny Jak ptak, czuję się jak ptak Kolorowo w mojej głowie Jak ptak, czuję się jak ptak Rozum i serce dzisiaj mam nowe Ptaki ptakom, ludzie ludziom, niebo ziemi, a ja sobie Wszystko fruwa dookoła Tę piosenkę śpiewam Tobie Jak ptak, czuję się jak ptak Numer jeden, moja wolność Jak ptak, czuję się jak ptak Dziś zostawiam za sobą całe zło Dobry pomysł jest na dziś Jednocześnie taka dobra rada Wszystkie problemy, marki, Wszystkie szare dni, zamykaj w nawias Ptaki ptakom, ludzie ludziom, niebo ziemi, a ja sobie Wszystko fruwa dookoła Tę piosenkę śpiewam Tobie Wszystko fruwa dookoła Tę piosenkę śpiewam Tobie Ptaki ptakom, ludzie ludziom, niebo ziemi, a ja sobie Wszystko fruwa dookoła Tę piosenkę śpiewam Tobie www.tekstowo.pl/piosenka,pajujo,jak_ptak.html Koncepcja yin i yang to pierwsza zasada feng. Początkowo yin i yang oznaczały zacienioną (yin) i nasłonecznioną (yang) stronę wzgórza. Yin klasyfikuje się jako żeńską zasadę natury, tym samym uznaje się ją za bierną i słabą, yang zaś jako zasadę męską; aktywną i silną. Modelu yin/yang używa się do wyjaśniania struktury i ładu wszechświata oraz zachodzących w nim zmian. Wszelkie interpretacje na tym polu cechuje niezwykłej skali alegoryka, głębia i wnikliwość w naturę rzeczy. Według tej koncepcji yin dąży do yang i odwrotnie. Przykładem może być palenie się ognia. Na początku najczęściej mamy mały ogień (yin) który z czasem się powiększa, staje się bardziej yang. Gdy brakuje mu jednak paliwa zaczyna gasnąć stając się ponownie coraz bardziej yin, aż do całkowitego zaniknięcia. Siatka bagua Podstawą planowania w feng shui jest tzw. siatka bagua. Jest to oktagon podzielony na 8 równych części. Każdy przedstawia inną dziedzinę życia. Koło pięciu żywiołów Są to: kariera, wiedza, rodzina/zdrowie, bogactwo, sława i stopień, małżeństwo, dzieci, pomocni ludzie. Każdej części przypisane są specjalne symbole, które wzmacniają te sfery życia[1][2]. Harmonie i poprawę sytuacji życiowej można osiągnąć poprzez urządzenie domu wg. właśnie siatki Bagua. Nakładając plan domu na kartkę, wpisując go w kwadrat lub też prostokąt a następnie na podobnym kwadracie opieramy siatkę Bagua. Ważnym aspektem jest by wejście do naszego domu znajdowało się odpowiednio w 1, 6 albo 8 strefie.[3] Zasada yin i yang Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 10:58 asada pięciu żywiołów Zasada wu xing (pięciu elementów, pięciu żywiołów) to druga fundamentalna zasada feng shui. Żywioły te to drzewo, ogień, ziemia, metal i woda. Wymienione żywioły dotyczą ściśle chińskiego rozumienia owych żywiołów. Odnoszenie ich do poszczególnych słów i zachodniego ich rozumienia wprowadza w wielki błąd, dlatego niezbędne jest osobne "chińskie" omówienie każdego żywiołu. Niekiedy za pięć żywiołów uważa się wodę, wiatr, ziemię, ogień, powietrze. przeczytalam -(- najpierw sprookowalam ) teraz trzeba szukać Chińczyka ,żeby dokładnie objaśnił ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Feng shui 03.05.14, 11:57 > Siadam tak jak ta pani i rozmyślam No to musisz być bardzo wygimnastykowana i zdrowa, bo ja nie potrafiłabym przez pol godziny siedzieć wyprostowana ze skrzyżowanymi nogami ... a rozmyślanie tez nie jest wypoczynkiem. Odpowiedz Link
amityr Re: Feng shui 03.05.14, 13:51 Ja nie mam czasu na takie rozmyślania.Jak ktoś nie ma nic do roboty albo ma za dużo kasiwa, to niech usiądzie i myśli na co te many wydać. Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 14:01 a to że szukać trzeba roznych metod zeby odciążyc organizm od lekow - sledze niekonwencjonalną medycynę- a wszystko to sie stalo dawno- gdy nastapily bardzo poważne zagrożenia życia - cieszcie się zdrowiem i oby was nie spotkalo nigdy- amityr to ze nie masz czasu , bo nie potrzebowales i nie potrzebujesz wyjśc wyszukiwanych dla poprawy pracy podswiadomosci --ktora rujnuje się na tychmiast gdy dowiadujesz się najbardziej niespodziewanych ostrzeżeń od lekarzy Odpowiedz Link
amityr Re: Feng shui 03.05.14, 14:29 Kochana , jak ja się walnę o 23;30 to już jestem w objęciach, jak nie Morfeusza, to małżonki, a po znalezieniu pkt G śpię jak zabity. Hehehe Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 15:00 nie zasłaniej się ciężką pracą objęciami ramion żony- pieknym snem- na forum nie dodaje się narządów płciowych w sygnaturce- i nie kpi się z czyjegoś opisanego slabszego trwania i życia ! wydalo się kim jesteś tak to jest krąży- cuduje u innych widzi błedy a sam amityr ujawnia powolutku--a sio mi z tym --zabieraj się na forum dla zakochanych im pokaż - Odpowiedz Link
amityr Re: Feng shui 03.05.14, 16:50 marii51 napisała: > nie zasłaniej się ciężką pracą objęciami ramion żony- > pieknym snem- > na forum nie dodaje się narządów płciowych w sygnaturce- > i nie kpi się z czyjegoś opisanego slabszego trwania i życia ! > wydalo się kim jesteś tak to jest krąży- cuduje u innych widzi błedy a sam a > mityr ujawnia powolutku--a sio mi z tym --zabieraj się na forum dla zakoch > anych im pokaż - Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 17:04 "" bujaj się bujaj wszak "" majówka ... już napisałam usprawiedliwienie - Odpowiedz Link
amityr Re: Feng shui 03.05.14, 17:09 marii51 napisała: > "" bujaj się bujaj wszak "" majówka ... > już napisałam usprawiedliwienie > - Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 17:22 wiesz co? grzeszniku jeden- dzis sie nie pracuje - święto no bo juz znalażlam dlaczego rozpadają się związki - forumowe też??? foch.pl/foch/1,134878,15781432,FochWideo__mowil_slepy_o_kolorach__czyli_jak_widza.html a to tak z doskoku --klikasz ja podobnie- a to kuzynka amalutkiej humor siadl, to ją pozabawiałam pranie- haha na rzeczy ulozene przygotowane schować na polke wylala mi się herbata z dzikiej roży--ale wszystko wyladowala natychmiast w pralce Odpowiedz Link
amityr Re: Feng shui 03.05.14, 19:27 marii51 napisała: > wiesz co? /foch/1,134878,15781432,FochWideo__mowil_slepy_o_kolorach__czyli_jak_widza.html" target="_blank" rel="nofollow">foch.pl/foch/1,134878,15781432,FochWideo__mowil_slepy_o_kolorach__czyli_jak_widza.html</a> * Ja akurat rozróżniam wszystkie kolory z wyjątkiem nazw odcieni koloru turkusu są bardziej niebieski a drugie bardziej zielone, takie z odcieniem cyjanu. Odbywałem praktykę w Zachemie w Bydgoszczy na produkcji barwników i pisałem pracę o otrzymywaniu sztucznych barwników. Gdzie ja nie pracowałem, prawie jak Kwiatkowska z serialu. *Największy problem kobiecy to , która strona jest lewa a która prawa. Odpowiedz Link
marii51 Re: Feng shui 03.05.14, 22:02 o tak tak,za malo chodzę szosą? zawsze zastanawiam się- ktora stroną prawo mi pozwala mam iść a tu masz chrzest Odpowiedz Link
super.222 Re: Feng shui 03.05.14, 15:15 @Amityr ... to jest przepiękne...i tyle romantyzmu. Taki też jesteś ? Odpowiedz Link
super.222 Re: super.222 i amityr 03.05.14, 15:39 Nie ... nie różyczka mnie urzekła, a piosenka. Tytuł brzmi jakoś tak: oczi widymi... przepiękny klip. Tylko tyle. Pewnie cytowałaś mojego nicka w kontekście negatywnym, to i zareagowałam. Gdybyś mnie pochwaliła ... o, to co innego. Jakże bym śmiała zaprzeczać Odpowiedz Link
marii51 Re: super.222 i amityr 03.05.14, 16:04 super.222 napisała: > ... a czemu nie? ... jestem za, jak najbardziej żeby się ludzie kochali Barbara Dunin i Zbigniew Kurytcz.wmv Odpowiedz Link
marii51 Re: super.222 i amityr 03.05.14, 15:50 to cos mnie zaślepiło? amityr napisał o seksie a ja tego wcale nie czytałam Odpowiedz Link
super.222 Re: super.222 i amityr 03.05.14, 16:01 Nie .... nie liczy się, bo nie wiesz jak mogłoby być z innym. Nie masz skali porównawczej. Ale teraz to już takie teoretyczne gdybanie. Odpowiedz Link
marii51 Re: super.222 i amityr 03.05.14, 16:18 a często ,zartowałam przekomarzałam się na ten temat-- a mąż --ja ci pójdę, ja ci pójdę - no no no! >>>>tego się nie zapomina to już pozostaje w nas <<<<< cytuje Odpowiedz Link
amityr Re: marii 03.05.14, 16:35 Czytaj i patrz ze zrozumieniem. Gdzie ty tu widzisz jakieś narządy płciowe, no gdzie? Ty naprawdę masz jaskrę? Gdzieś coś pisałaś, ale myślałem, że to żart. Zresztą wszystko to żart. Całe życie to żart w postaci art. KK podarowany przez Boga w przypływie dobrego humoru. Odpowiedz Link