Gość: Krzysiek IP: 212.76.37.* 25.02.03, 23:23 Czy ktoś może posiada pralkosuszarkę? Chciałbym wiedzieć jak ten sprzęt sprawuje się w praktyce, w szczególności jak mocno pogniecione są ubrania. Jaką polecacie markę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jarekZ Re: Pralkosuszarka IP: 126.33.13.* 26.02.03, 07:12 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Czy ktoś może posiada pralkosuszarkę? > > Chciałbym wiedzieć jak ten sprzęt sprawuje się w praktyce, w szczególności > jak mocno pogniecione są ubrania. Jaką polecacie markę? Ja mam pralko-suszarkę marki Indesit. Samo urządzenie, uważam że jest dobre - bo bezawaryjne. Użytkuję 3 lata. Gwarancja była na rok z możliwością zawarcia na okres 3 lat, ale za dodatkową opłatą, z czego nie skorzystałem i co jak widać nie przydałoby się. Rzadko korzystam z możliwości suszarki, bo pożera to dużo prądu. Jeżeli potrzebuję coś rzeczywiście bardzo pilnie to włączam suszarkę. Co do pogniecenia rzeczy - to jest to problem nie tyle pralkosuszarki, co wszystkich pralek, które mają duże obroty przy wirowaniu. Niektóre rzeczy nadają się do odwirowania przy 1000 obrotów, a inne delikatne nie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Pralkosuszarka IP: Anonymous:* 28.02.03, 15:09 Ja mam ardo. Praktyczne rozwiazanie. Niestety niektóre rzeczy nie nadaja się do suszenia. A gniecenie? Nie widze problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka_s Re: Pralkosuszarka IP: *.acn.pl 28.02.03, 15:21 a ja mam Siemensa i susze wszystko od kurtki puchowej przez przescieradla az do bluzki jedwabnej, zalezy tylko na jakim trybie i na jaki czas sie nastawi (aczkolwiek przyznaje ze przy kilku probach poierwszych cala zawartosc wedrowala do ponownego zamoczenia bo nic sie nie dalo z tym zrobic, ale teraz juz sie nauczylam). Polecam jako sposob na oszczedzanie czasu (no ale pradu i wody raczej nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k`k Re: Pralkosuszarka IP: *.acn.waw.pl 28.02.03, 19:12 To o czym piszecie jest podstawową wadą pralkosuszarek(pogniecione ubrania po suszeniu).Ja mam osobną suszarkę i przy wielu materiałach prasowanie nie jest potrzebne- ubrania są miękkie i przyjemne w dotyku bez żadnych zagnieceń. Nie wiem ,czego brakuje w pralkosuszarkach,ale taka jest prawda potwierdzona przez rozmowy ze znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Pralkosuszarka IP: *.toya.net.pl 28.02.03, 21:32 Mialam,Ardo.Pralka dzialala,suszarka za to suszyla,jak oszalala i do tego wydzielala zapach spalonej gumy przemieszany ze smarem.Po trzech czy czterech probach naprawy oddalam badziewie do sklepu i kupilam zwyklego polara z 1000obr. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś