Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

olej opalowy - odliczenia

04.04.07, 13:56
    Witam, kiedys jak jeszcze nie bylam tematem zainteresowana, obila mi sie o uszy dyskusja na temat
    cen oleju opalowego Jedna z wersji byla taka, e olej jest drozszy, ale za to uzywajac go do ogrzewania
    mozna potyem cos sobie jakos odliczac... Jak to jest z tymi odliczeniami? Od podatku, osobnym
    pismem z urzedem skarbowym, czy jeszcze jakos inaczej, czy jednak taka ulga wogole nie
    funkcjonuje? pozdrawiam Dorota
    Obserwuj wątek
      • dorota.alex Re: olej opalowy - odliczenia 04.04.07, 16:21
        eee, to chyba byly plany dotyczace akcyzy a nie stawki VATu... niestety
        • jacekm22 Re: olej opalowy - odliczenia 09.04.07, 16:52
          Zyta Gilowska z uporem maniaka chce zrownac akcyze oleju opalowego z olejem
          napedowym ...... Mowi sie ze pozniej ( ile pozniej ??) urzedy podatkowe beda
          zwracaly ta nadplacona akcyze .... Pomysl chory , jesli wejdzie w zycie to
          bedziemy jedynym krajem gdzie te 2 akcyzy sa rowne ...... A mozna by to bylo
          zrobic o wiele prosciej , po przedstawieniu oryginalu faktury na piec mamy
          prawo do zakupu np 3000 litrow oleju na sezon , i problemu mafi paliwowej nie
          ma ....
          • dorota.alex Re: olej opalowy - odliczenia 10.04.07, 11:46
            No tak, ale ja kuplam dom z piecem, ktory z kolei zostal zamontowany przez firme, ktora kiedys
            wynajmowala ten dom od wlascicieli... O oryginale faktury moge sobie tylko pomarzyc... I co w takim
            wypadku? A i teraz firma sprzedajaca olej wypelnia bardzo dokladnie rozne formularze m.in. spisuje sobie
            dane z tego pieca (nie wiem po co), no wiec wlasnie maialm nadzieje, ze skoro prowadza taka dokladna
            statystyke osob ktore kupuja ten olej na potrzeby ogrzewania, to jednak cos mozna z tego oleju sobie
            odliczyc...
            • jacekm22 Re: olej opalowy - odliczenia 10.04.07, 16:59
              Sadze ze czasy taniego opalu minely bezpowrotnie .....Jesli ludzie rzuca sie na
              wegiel i ekogroszek - automatycznie jego cena pojdzie w gore , i jeszcze
              przewidywana akcyza na wegiel .... I coraz wiecej ludzi wyrabuje co sie da w
              lasach by palic w piecach !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka