Dodaj do ulubionych

Referendum w sprawie wyborów

07.05.07, 11:53
Taki link znalazlem :)

www.referendum2007.org/

Szanowni Państwo,

Jacek Kuroń mówił - nie palcie komitetów, zakładajcie własne.

Proszę zatem wszystkich, którzy m a j ą d o ś ć:

- kpin z Konstytucji RP,
- prób łamania charakterów na masową skalę,
- nieprzestrzegania prawa przez organy rządowe,
- obrażania i poniżania najbardziej zasłużonych dla Polski osób,
- kryminalistów w rządzie RP,

o wykorzystanie k o n s t y t u c y j n e j możliwości zmiany tego stanu
rzeczy.

Jeżeli zbierzemy 500 000 podpisów, możemy wystąpić o przeprowadzenie
referendum w sprawie:

1. Odwołania z urzędu Prezydenta RP

2. Rozwiązania parlamentu RP V kadencji

Druki, na których należy składać i zbierać podpisy dostępne są tutaj.

Adres, pod który należy wysyłać listy:

Referendum 2007
Skrytka Pocztowa Nr 137
70-779 Szczecin 39

Listy proszę wysyłać z w y k ł ą pocztą!

W wykazie proszę wpisać następujące informacje:

Referendum ogólnokrajowe w sprawie odwołania z urzędu Prezydenta RP i
rozwiązania Sejmu RP

Pytania:

1.Czy jesteś za natychmiastowym odwołaniem z urzędu Prezydenta RP Lecha
Aleksandra Kaczyńskiego?

2.Czy jesteś za rozwiązaniem Sejmu RP V kadencji?
Obserwuj wątek
    • mat120 Re: Referendum w sprawie wyborów 07.05.07, 22:45
      Czyżby szefem tego komitetu był Geremek?
      • hansgrubber Re: Referendum w sprawie wyborów 08.05.07, 01:26
        Skad ten pomysl? To raczej jakas inicjatywa oddolna. :) Ale ciekawa.
        • mat120 Re: Referendum w sprawie wyborów 08.05.07, 19:31
          Inicjatywy "oddolne" były ulubionym chwytem bolszewików. Obecnie są chętnie
          stosowane przez polityczny saloon, który z lubością powiela stare, wypróbowane
          metody. Ale to oczywiście niczego nie przesądza.
          • hansgrubber Re: Referendum w sprawie wyborów 09.05.07, 00:06
            To teraz wytlumacz mi na czym polega bolszewizm tego pomyslu? I czy inne
            inicjatywy np w sprawie kary smierci to tez bolszewizm? Ciekawe ze pytanie "kto
            za tym stoi?" jest typowe dla epoki o ktorej piszesz, a zobacz ze i Tobie sie
            miedzy wierszami przytrafilo. Lenin wiecznie zywy?
            • mat120 Re: Referendum w sprawie wyborów 13.05.07, 01:12

Na tym mniej wiecej, że mamy demokratycznie wybrane władze, które nie są ani
              lepsze ani gorsze od wcześniej "miłościwie nam panujących", ale traf chciał, że
              akurat teraz gdy ważą się/ważyły/ sprawy lustracji następuje nieoczekiwana
              oddolna inicjatywa w sprawie odwołania władz. Nie naprawy państwa ale
              pozbawienia władzy aktualnie "panujących". Nie wiem kto za tym stoi, bo jak na
              razie brakuje mu odwagi aby sie przyznać. Pachnie to jednak nieświeżo.
              • hansgrubber Re: Referendum w sprawie wyborów 13.05.07, 01:20
                Mamy demokraycznie wybrane wladze ale zgodnie z demokracja obywatele moga
                domagac sie referendum. Jesli zbora 5 podpisow lub 5 tysiecy bedzie to zabawne
                ale jak bedzie to 5 milionow - juz mniej. I tak o wszystkim decyduje Sejm. Skad
                pomysl ze ma to zwiazek z lustracja wiesz tylko Ty. Moze jakies dowody? I nie
                powielaj PRL-owskich pytan kto za tym stoi. Ludzie.
                • mat120 Re: Referendum w sprawie wyborów 13.05.07, 01:38
                  Dowodów oczywiście nie mam, tylko sobie tak myślę.
                  Powtarzam, ta władza nie jest ani lepsza ani gorsza od poprzednich. Domaganie
                  się z tego powodu jej odwołania jest dla mnie zabawne i budzi we mnie
                  skojarzenia z peerelowskimi praktykami "oddolnych inicjatyw".
                  Chętnie poparłbym za to referendum w sprawie takiej naprawy państwa, która
                  uniemozliwiłaby każdej władzy robienie z obywateli idiotów.
                  • hansgrubber Re: Referendum w sprawie wyborów 13.05.07, 01:49
                    Ta wladza jest gorsza. Widac to na kazdym kroku. Obraza obywateli, jest wobec
                    nich podejrzliwa, nie ceni wiedzy i wyksztalcenia preferuje wiernosc, nie umie
                    napisac dobrego prawa, nie zna jezykow, nie rozumie Europy i swiata, nie ma
                    pomyslow na Polske, belkocze niezrozumiale itp itd
                    Twoje skojarzenie przypomina mi ministra Ziobre i jego niszczarke. Dowodow na
                    afere bilbordowa nie ma ale mogly byc i tak mozna by je zniszczyc. Na tej samej
                    zasadzie ktos moze Ci wmawiac ze jestes zlodziejem, morderca lub pedofilem.
                    Jesli lubisz taki mechanizm - prosze bardzo.
                    • czesio48 naiwny człowieku 13.05.07, 08:08
                      postudiuj trochę historii XX wieku, poczytaj kogo Stalin nazywał pożytecznymi
                      idiotami, zobacz co to lewactwo, pomiocniczo poczytaj Herberta czy chociażby
                      Łysiaka.
                      • hansgrubber Nie prosze o madrosc a o odrobine logiki. 14.05.07, 01:36
                        1. Po co opowiadasz mi o historii XX wieku gdy mowie o PiS-e a to wyraznie wiek
                        XXI. Spales na matematyce? Czy tak zaczytales sie Lysiakiem ze nie policzyles
                        jego milonowych nakladow w PRL-u, ktory go tak uciskal? Autor tak gleboko
                        opozycyjny wobec komuny ze ujawnil to dopiero w wolnej Polsce. Wzor i bohater.
                        2. Ktorego Herberta mam czytac? Bo dosyc sporo napisal - jesli idzie o potege
                        smaku to wlasnie kaze mi ona odrzucac PiS i prawdziwych jego sojusznikow.
                        Cytuje: "Czy he he prostytutke he mozna he he zgwalcic he he" Tak wyglada
                        rewolucja moralana IV RP.
                        3.I na koniec: cytat o pozytecznych idiotach przypisywany jest Leninowi, warto
                        miec rudymentarna wiedze gdy sie o czyms pisze, przepraszam warto bylo, bo w IV
                        RP sa nowe standardy. Nie matura a chec szczera... :)
          • pawlozsiul mentalnie tkwisz w tamtej epoce 09.05.07, 01:02
            mat120 napisał:

> Inicjatywy "oddolne" były ulubionym chwytem bolszewików.

Wyiskiwanie "gieremków" też już kiedyś było - szczególnie nasilone w 1968.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka