madzix88 29.03.10, 06:05 Mieszkam w Tychach. Do Będzina przyjeżdżam do rodziców. Jakież było moje zdziwienie, gdy na będzińskim targu zobaczyłam mięso. Ceny o jakąś połowę niższe od tyskich, za to schab trzy razy większy. O co chodzi....? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kielonek-online Re: mięso na targu 29.03.10, 10:17 Co za pytanie, chodzi o mięso. To takie mięśnie zwierząt, które jedzą ludzie. W Tychach jecie trawę? Odpowiedz Link Zgłoś
madzix88 Re: mięso na targu 29.03.10, 21:23 Usilnie starałam się znaleźc choc jednen Twój post wnoszący coś do wątku, w którym się wypowiadasz. I wiesz co? NIE ZNALAZŁAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: mięso na targu 29.03.10, 22:51 Pewnie jesz zbyt dużo trawy, szukaj dalej, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeewelain3 Re: mięso na targu 28.04.10, 19:26 maciora albo knur...niestety naciełam się na takie mieso,,,intensywnie czerwone,,krwiste i duze kawalki,,,stary okaz,,do tego uciążliwy zapach w trakcie obróbki termicznej--zapach mocZu,,siary,,,nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: mięso na targu 28.04.10, 22:26 nikt normalny nie kupuje mięsa na targu. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeewelain3 Re: mięso na targu 28.04.10, 22:28 ty jestes za to najnormalniejszy pod słońcem..nawet na targu mięso musi byc przebadane durnoto pisząca Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka Re: mięso na targu 14.09.10, 22:28 Ten zapach i posmak znam :(. Nie każdy go czuje. Nie na każdym stoisku takie trefne mięsko się zdarzy kupić. Racja jest jak doopa-każdy ma swoją ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: mięso na targu 15.09.10, 21:38 Nieprawda, ja miewam czasami cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
basik828 Re: mięso na targu 19.12.11, 09:36 ohyda juz pare lat temu kupiłam i śmierdziało jak posikane,teraz koleżanka mnie namówiła że kupuje u jednego sprzedawcy i jest dobre a niestety to samo gó..no.nie wiem jak tego nie można czuć!!! a już po wyglądzie zauważyłam że będzie problem,mocno krwiste,nawet schab.do tego żylaste.już nikt mnie nie namówi na będzin.wolę zapłacić drożej i zjeść ze smakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
porfilla Re: mięso na targu 26.09.10, 20:33 Trzeba się pilnować, czasami coś podkładają żeby waga była taka o jaką ktoś prosił, a w domu zdziwisz sie jak wyciągniesz... Ale i w sklepie takie "cuda" sie zdarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
miloszimateusz Re: mięso na targu 12.12.11, 20:26 bylam w szoku, kiedy zobaczylam na targu cielęcinę za 12-15 zl /kg , schab 11 zl b/k za kg, wątróbka 2,50 /kg ...., oczywiscie kupilam kilka dobrych kilogramow cieleciny, bo za nią placilam w sklepie 36zl ...Teraz (niestety po czasie...) sie zastanawiam DLaczego TAK TANIO? co jest powodem? czy mieso jest badane, czy pochodzi z legalnego źródła itd Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: mięso na targu 14.12.11, 23:17 Poczytaj Prousta, dopiero szoku doznasz. Odpowiedz Link Zgłoś