Dodaj do ulubionych

wstydze sie byc polka

29.09.04, 22:02
jak widze te prowokacyjne wpisy, bluzganie blizniego na blizniego, wyciaganie
przeszlosci, to bedac polka zamieszkala w warszawie- wstydze sie mnie samej i
narodu polskiego, boze ja nigdy na slask nie pojade, nie jestem godna wam
mili gornoslazacy w oczy prosto spojrzec hanba nam polakom hanba
Obserwuj wątek
    • pniok Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:06
      Bardz orygilnan wypowiedź, Proszę Pani Blondynki z Warszawy.
      A może opowiesz teraz jakiś kawał o blondynkach?

ps. Ja jestem Górnoślązakiem, ale jak bym powiedział, że wstydzę się być Polakiem to bym od Matki po gębie dostał.
    • carrramba Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:07
      blondynka_wawa napisała:

> jak widze te prowokacyjne wpisy, bluzganie blizniego na blizniego, wyciaganie
      > przeszlosci, to bedac polka zamieszkala w warszawie- wstydze sie mnie samej i
      > narodu polskiego, boze ja nigdy na slask nie pojade, nie jestem godna wam
      > mili gornoslazacy w oczy prosto spojrzec hanba nam polakom hanba

wstydż się samej siebie- jest czego !
      Polko zamieszkała w Warszawie. Absolutnie nie przyjeżdżaj na Śląsk, bo hańba
      będzie podwójna, prowokatorko !
      • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:12
        carrramba napisał:

> wstydż się samej siebie- jest czego !
        > Polko zamieszkała w Warszawie. Absolutnie nie przyjeżdżaj na Śląsk, bo hańba
        > będzie podwójna, prowokatorko !
        nie przyjade, po dzisiejszym incydencie na lotnisku w pyrzowicach, taka hanba w
        stosunku do slazakow jeszcze sie nigdy nie splamilismy (my polacy), zeby
        samolot wyladowal i pijakow pokladowych wyrzucic! ja to rozumie ale dlaczego w
        katowicach mogli ich wyrzucic w pradze , krakowie ale nie na slasku hanba mowie
        wam
        • carrramba Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:20
          wiesz co Krzysiak ? nie osmieszaj blondynek ! I tak juz sporo kawałów jest w
          obiegu:)
          • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:21
            kto to jest Krzysiak? ja jestem ania z warszawy
            • carrramba Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:22
              blondynka_wawa napisała:

> kto to jest Krzysiak? ja jestem ania z warszawy
              A gdzie mieszkasz Aniu ? W Warszawie ?
              • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:26
                ale ciekawski jestes, na hozej kochasiu
                • carrramba Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:28
                  blondynka_wawa napisała:

> ale ciekawski jestes, na hozej kochasiu
                  Z której strony ? jak jedziesz od strony Bankowego, po lewej czy prawej ?:)
                  • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:34
                    pierwszy mieszkalny dom za szkola oczywiscie po stronie szkoly kochasiu, a ty
                    tez warszawiak jestes? no moze sasiad ;-)
                    • carrramba Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:37
                      blondynka_wawa napisała:

> pierwszy mieszkalny dom za szkola oczywiscie po stronie szkoly kochasiu, a ty
                      > tez warszawiak jestes? no moze sasiad ;-)
                      Za jaką szkołą ? I wymień mi co jest na każdym rogu Hożej:) Śmiało :)
                      • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:41
                        wiesz co, nie lubie natretnych, ty chyba zyjesz w innej epoce
                      • pniok Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:41
                        Witaj Carrrambo :-)!
                        Nie znałem CIę z tej strony!
                        • carrramba Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 22:47
                          pniok napisał:

> Witaj Carrrambo :-)!
                          > Nie znałem CIę z tej strony!

Z jakiej strony, Pnioczku ?
                          Przeciez widzisz, że to farbowaniec:))))
                          W głąba leci, ale kiepsko trafił:)))
          • Gość: inz.Mamoń Re: wstydze sie byc polka IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 29.09.04, 22:23
            za incydentem w pyrzowicach stoi dr.gorzelik znany przeciwnik polskiej wodeczki
            on to sprawil ze naszych braci z poznania ktorzy po ciezkiej pracy chcieli
            odpoczac w samolocie wyrzucono w pyrzowicach
    • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 23:25
      blondynka_wawa napisała:

zegnam na dzis, ale bede tu czesto zagladac i o rozwage upominac, niech ten
      post bedzie czerwona kartka dla niestety moich "ziomali" ----wstydze sie byc
      polka---
      • settembrini Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 20:01
        i sie wstydz, jest czego. dobrze, ze tych prostakow wysadzili. moze w koncu
        umrze stereotyp Polaka nawalonego jak swinia w samolocie.
    • Gość: Tadeusz Podaj mi swe imię dziewcze IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 29.09.04, 23:26
      Abym mógł go używać wobec różnych półgłówków zamiast określenia "Idiotka".
      Według ciebie należałoby na powstanie warszawskie spuścić także kotarę
      milczenia?.
      A co z Wawrem , Palmirami, Pawiakiem, Gettem, Al. Szucha,
      A co z faktem ,że miasto Warszawa zostało w większości zburzone poza
      działaniami wojennymi bo po zakończeniu powstania i jest to po prostu akt
      zemsty który wymaga jakiegoś zakończenia ale nie w formie milczenia.
      • blondynka_wawa Re: Podaj mi swe imię dziewcze 29.09.04, 23:33
        zyj dniem dzisiejszym, ciesz sie ze w europie jestesmy, co to jest historia?
        kilka zaplesnialych kartek, wiesz wylacz kompa tak jak ja to teraz zrobie wyjdz
        przed dom, zaciagnij powietrza potem idz spac, jutro kup gazete i pomin
        wszystkie "sensacyjne wiadomosci", a bedzie ci lzej. O historii mozna pisac i
        dyskutowac z kazdym ale nie w ten sposob jak tu na tym forum to odchodzi, wiesz
        moja babcia mi zawsze mowila ze "ten madrzejszy" ustapi, myslalam ze polacy sa
        madrzejsi ale jak widac nie, moze slazacy okarza sie madrzejsi w co wierze (bez
        wypisywania co na rogach chozej jest). zycze wam milego klikania.
    • synziemi Re: wstydze sie byc polka 29.09.04, 23:35
      blondynka_wawa napisała:

> przeszlosci, to bedac polka zamieszkala w warszawie

Warszawa to Mazowsze a wiec nie jestes tam u siebie. Jedz do Polski a Mazowsze
      zostaw Mazowszanom!!!

RAM (Ruch Autonomii Mazowsza)
    • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 15:49
      sledzac dzisiejsza prase i wydarzenia w kraju, moj wstyd powieksza sie boje sie
      ze za niedlugo byc polakiem to bedzie hanba
      • kc.kpzr Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 15:59
        blondynka_wawa napisała:

> sledzac dzisiejsza prase i wydarzenia w kraju, moj wstyd powieksza sie boje
        sie
        >
        > ze za niedlugo byc polakiem to bedzie hanba

Skoro źle pojęty "patriotyzm" przywiązuje aż tak do obywatelstwa
        haniebnej "bananowej republiki", jaką staje się III RP, to radzę ubiegać się o
        azyl polityczny w ambasadzie (konsulatu nie ma chyba?) Republiki Mongolii.
        Ułan Bator staje się pięknym miastem....
        POZDRAWIAM, cześć!
        • Gość: miamore Re: wstydze sie byc polka IP: *.arcor-ip.net 30.09.04, 16:46
          Wlasnym oczon nie wierze,Blondynka ma klase, kasia to bylo skrajne prymitywne i
          wulgarne stworzonko,uwielbiane w dodatku przez harcmistrza.

Ja uwielbiam Blondynke, jest zwyczajnie super.
          Ps.carrramba nie wiedzialem ze jestes z Warszawy.
          • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 17:08
            Gość portalu: miamore napisał(a):

> Wlasnym oczon nie wierze,Blondynka ma klase, kasia to bylo skrajne prymitywne
            i
            > wulgarne stworzonko,uwielbiane w dodatku przez harcmistrza.
            >
            > Ja uwielbiam Blondynke, jest zwyczajnie super.
            > Ps.carrramba nie wiedzialem ze jestes z Warszawy.
            Ja też nie :)
            • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 19:47
              wiesz carrramba powiem ci co na tych rogach hozej w warszawie stoi, a wiec:
              z kazdej strony sygnalizacja swietlna ;-) a ja tam do podstawowki chodzilam.
              czytam wlasnie najnowsze newsy i jestem zszokowana, tak dalej byc nie moze to
              juz hanba jest
              • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 20:01
                blondynka_wawa napisała:

> wiesz carrramba powiem ci co na tych rogach hozej w warszawie stoi, a wiec:
                > z kazdej strony sygnalizacja swietlna ;-) a ja tam do podstawowki chodzilam.
                > czytam wlasnie najnowsze newsy i jestem zszokowana, tak dalej byc nie moze to
                > juz hanba jest
                No widzisz :)) A moja ciotka mieszka na Koszykowej, to następna ulica/dobrze
                pamiętam?/
                • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 20:28
                  carrramba napisał:

> blondynka_wawa napisała:
                  >
                  > > wiesz carrramba powiem ci co na tych rogach hozej w warszawie stoi, a wie
                  > c:
                  > > z kazdej strony sygnalizacja swietlna ;-) a ja tam do podstawowki chodzil
                  > am.
                  > > czytam wlasnie najnowsze newsy i jestem zszokowana, tak dalej byc nie moz
                  > e to
                  > > juz hanba jest
                  > No widzisz :)) A moja ciotka mieszka na Koszykowej, to następna ulica/dobrze
                  > pamiętam?/
                  Długo coś tej mapy szukasz !
                  • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 20:48
                    nie rozumie, po co mam mapy szukac? ja nie grzebie nigdzie zyje swoim trybem
                    zycia i jest mi dobrze, carrramba masz kompleksy? jestes jakis dziwny, nikogo
                    mapami i rogami ulic nie przesladujesz tylko mnie!
                    • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 20:52
                      blondynka_wawa napisała:

> nie rozumie, po co mam mapy szukac? ja nie grzebie nigdzie zyje swoim trybem
                      > zycia i jest mi dobrze, carrramba masz kompleksy? jestes jakis dziwny, nikogo
                      > mapami i rogami ulic nie przesladujesz tylko mnie!
                      Bo Cię qrde lubię:)
                      • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:00
                        oj to pisz od razu, a nie przez jakies rogi, wiesz ja lubie slazakow z wielu
                        wzgledow, pozwol ze ci kilka wymienie ok:
                        1: sa zartownisiami
                        2: znaja porzadek "poszundek mo byc pierona jak niy to kule na mole" (tak mowil
                        mi moj ex przyjaciel z gornego slaska)
                        3: nie znaja przeklenstw z tego co wiem to jedym starym slaskim przeklenstwem
                        jest "pierona"
                        4: maja korzenie niemieckie ( co w szczegolnosci cenie bo chce na stale do
                        niemiec wyjechac)
                        • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:04
                          blondynka_wawa napisała:

> oj to pisz od razu, a nie przez jakies rogi, wiesz ja lubie slazakow z wielu
                          > wzgledow, pozwol ze ci kilka wymienie ok:
                          > 1: sa zartownisiami

Arnold !

> 2: znaja porzadek "poszundek mo byc pierona jak niy to kule na mole" (tak
                          mowil
                          >
                          > mi moj ex przyjaciel z gornego slaska)

może ARnold

> 3: nie znaja przeklenstw z tego co wiem to jedym starym slaskim przeklenstwem
                          > jest "pierona"

To nie ARnold

> 4: maja korzenie niemieckie ( co w szczegolnosci cenie bo chce na stale do
                          > niemiec wyjechac)

Na 100% Arnold

Ja się poddaję ! A "Pod Gwiazdami" byłaś ?
                          • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:09
                            nie znam jakiegos arnolda moj ex gornoslazak mial na imie henio ( kazal sie
                            heinrich zwac ), wiesz "pod gwiazdami" to ja czesto bywam (ale mysle ze ty nie
                            te gwiazdy na mysli miales) ;-)
                            • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:12
                              blondynka_wawa napisała:

> nie znam jakiegos arnolda moj ex gornoslazak mial na imie henio ( kazal sie
                              > heinrich zwac ), wiesz "pod gwiazdami" to ja czesto bywam (ale mysle ze ty
                              nie
                              > te gwiazdy na mysli miales) ;-)
                              A jakie mam na myśli ?
                              • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:14
                                ja mam na mysli te gwiazdeczki ktore na niebosklonie nam swieca, niezaleznie
                                skad pochodzimy, tak carrramba na rogach hozej tez swieca :-P
                                • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:22
                                  blondynka_wawa napisała:

> ja mam na mysli te gwiazdeczki ktore na niebosklonie nam swieca, niezaleznie
                                  > skad pochodzimy, tak carrramba na rogach hozej tez swieca :-P

Tobe rzeczywiście coś swieci /a raczej dzwoni/ :) Nie mozna mieszkać na Hożej i
                                  nie wiedzieć o jakie "gwaizdeczki" chodzi :) Tak jak nie mozna mieszkać w
                                  Katowicach i nie wiedzieć co to Spodek:) blondyneczko :))/wcale nie z Warszawy/.
                                  • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:31
                                    ale ty jestes podejrzliwy/a z taka nieufnoscia do blizniego daleko nie
                                    zajdziesz mowie ci
                                    • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:34
                                      blondynka_wawa napisała:

> ale ty jestes podejrzliwy/a z taka nieufnoscia do blizniego daleko nie
                                      > zajdziesz mowie ci
                                      E tam, zaraz podejrzliwy ? Ciotka mieszka na Koszykowej to trochę znam
                                      Warszawę. Ale ty nie znasz:)))
                                      • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:37
                                        znam, kochasiu znam ale nie musze sie znajomoscia warszawy na forum katowice
                                        popisywac :-P troche taktu misiaczku nie wszyscy tu lubia warszawe
                                        • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:45
                                          blondynka_wawa napisała:

> znam, kochasiu znam ale nie musze sie znajomoscia warszawy na forum katowice
                                          > popisywac :-P troche taktu misiaczku nie wszyscy tu lubia warszawe

Trochę taktu misiaczku, nie podawaj sie za kogos kim nie jesteś. Nie lubię jak
                                          ktoś w głąba leci, tak jak ty misiaczku :)
                        • kc.kpzr Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:08
                          blondynka_wawa napisała:

> oj to pisz od razu, a nie przez jakies rogi, wiesz ja lubie slazakow z wielu
                          > wzgledow, pozwol ze ci kilka wymienie ok:
                          > 1: sa zartownisiami
                          > 2: znaja porzadek "poszundek mo byc pierona jak niy to kule na mole" (tak
                          mowil
                          >
                          > mi moj ex przyjaciel z gornego slaska)
                          > 3: nie znaja przeklenstw z tego co wiem to jedym starym slaskim przeklenstwem
                          > jest "pierona"
                          > 4: maja korzenie niemieckie ( co w szczegolnosci cenie bo chce na stale do
                          > niemiec wyjechac)

Godne podziwu; jeżeli to jedyne cechy za które w ogóle kogolwiek mozna cenić,
                          to trochę mało tego. Ja dorzuciłbym: gościnność, uczciwość, pracowitość i
                          poczucie sprawiedliwości - jakkolwiek rozumianej. A to są cechy, nieco
                          patetycznie to zabrzmi, ale co mi tam - OGÓLNOLUDZKIE, często niezależne od
                          szerokości geograficznej, a tak rzadkie w całościowym ujęciu.
                          • carrramba Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:10
                            kc.kpzr napisał:

>
                            > > oj to pisz od razu, a nie przez jakies rogi, wiesz ja lubie slazakow z wi
                            > elu
                            > > wzgledow, pozwol ze ci kilka wymienie ok:
                            > > 1: sa zartownisiami
                            > > 2: znaja porzadek "poszundek mo byc pierona jak niy to kule na mole" (tak
                            >
                            > mowil
                            > >
                            > > mi moj ex przyjaciel z gornego slaska)
                            > > 3: nie znaja przeklenstw z tego co wiem to jedym starym slaskim przeklens
                            > twem
                            > > jest "pierona"
                            > > 4: maja korzenie niemieckie ( co w szczegolnosci cenie bo chce na stale d
                            > o
                            > > niemiec wyjechac)
                            >
                            >
                            > Godne podziwu; jeżeli to jedyne cechy za które w ogóle kogolwiek mozna cenić,
                            > to trochę mało tego. Ja dorzuciłbym: gościnność, uczciwość, pracowitość i
                            > poczucie sprawiedliwości - jakkolwiek rozumianej. A to są cechy, nieco
                            > patetycznie to zabrzmi, ale co mi tam - OGÓLNOLUDZKIE, często niezależne od
                            > szerokości geograficznej, a tak rzadkie w całościowym ujęciu.

Kolego ! przeciez widzisz, że blondynka pisze ? :)
                          • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:12
                            kc.kpzr napisał:

> Godne podziwu; jeżeli to jedyne cechy za które w ogóle kogolwiek mozna cenić,
                            > to trochę mało tego. Ja dorzuciłbym: gościnność, uczciwość, pracowitość i
                            > poczucie sprawiedliwości - jakkolwiek rozumianej. A to są cechy, nieco
                            > patetycznie to zabrzmi, ale co mi tam - OGÓLNOLUDZKIE, często niezależne od
                            > szerokości geograficznej, a tak rzadkie w całościowym ujęciu.
                            wiesz te cechy ktore ty opisales sa zrozumiale i ma je kazdy, dlatego je
                            przemilczalam
                            • kc.kpzr Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:16
                              blondynka_wawa napisała:

> kc.kpzr napisał:
                              >
                              > > Godne podziwu; jeżeli to jedyne cechy za które w ogóle kogolwiek mozna ce
                              > nić,
                              > > to trochę mało tego. Ja dorzuciłbym: gościnność, uczciwość, pracowitość i
                              >
                              > > poczucie sprawiedliwości - jakkolwiek rozumianej. A to są cechy, nieco
                              > > patetycznie to zabrzmi, ale co mi tam - OGÓLNOLUDZKIE, często niezależne
                              > od
                              > > szerokości geograficznej, a tak rzadkie w całościowym ujęciu.
                              > wiesz te cechy ktore ty opisales sa zrozumiale i ma je kazdy, dlatego je
                              > przemilczalam

Gdyby tak było - świat byłby piękną "Utopią", bez wojen, głodu i cierpienia.
                              ISTNY RAJ ZIEMSKI ...
                              • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:21
                                wiesz ja mysle ze gornoslazacy maja te cechy, ale ci ktorzy je maja nie pisza
                                na tym forum bo im jest wstyd, popatrz i poczytaj co tutaj sie dzieje, hanba
                                mowie ci (ja juz nie wiem sama kto w gwarze gornoslaskiej tu pisze).
                                • kc.kpzr Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:25
                                  blondynka_wawa napisała:

> wiesz ja mysle ze gornoslazacy maja te cechy, ale ci ktorzy je maja nie pisza
                                  > na tym forum bo im jest wstyd, popatrz i poczytaj co tutaj sie dzieje, hanba
                                  > mowie ci (ja juz nie wiem sama kto w gwarze gornoslaskiej tu pisze).

Enigmatyczność Twych postów skłania mnie do konkluzji, iż nikt oprócz Ciebie
                                  samej, nie wie co masz na myśli i jaki jest cel Twych spostrzeżeń. Pozwolisz
                                  zatem, że oddale się bez próby rozgryzienia tej tajemnicy.
                                  CZEŚĆ!
                                  • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 21:35
                                    a ty myslisz ze ja wiem o jakie sprawy i mysli na tym forum sie rozchodzi? ja
                                    tylko chce zebysmy wszyscy razem zyli naszym zyciem, sasiad z sasiadem, brat z
                                    bratem, polak z slazakiem, warszawianka z krakowiakiem!
                                    bez chamstwa, bez nienawisci tak razem dzis i jutro a nie wczoraj ;-)
                                    pozdrawiam cie milo
          • kc.kpzr Każdy się wstydzi za siebie... 30.09.04, 17:15
            NIE MA JUŻ CZEGOŚ TAKIEGO JAK: Z B I O R O W A ODPOWIEDZIALNOŚĆ!
            Na szczęście, chyba....

> Wlasnym oczon nie wierze,Blondynka ma klase, kasia to bylo skrajne prymitywne
            i
            > wulgarne stworzonko,uwielbiane w dodatku przez harcmistrza.
            >
            > Ja uwielbiam Blondynke, jest zwyczajnie super.
            > Ps.carrramba nie wiedzialem ze jestes z Warszawy.

Ze zdziwieniem i nie mniejszym zadowoleniem stwierdzam, iż nie trzeba być z
            miasta, którego forum się wybrało i na którym się postuje.
            Ja też nie z Katowic, a i znaleźć moge parę godnych pisania tematów dotyczących
            tego miasta i regionu, choć nie wszystkie mnie tutejsze interesują. Nie
            okłamujmy się....
            Inne fora pełnią rolę powiedzmy "tablicy ogłoszeń", są bezbarwne, zaś tu
            odnaleźć można istne pomieszanie z poplątaniem takiej różnorodności, że każdy
            znaleźć może coś dla siebie. O ile chce....
            A że pełno tu wyrazistych osobliwości, to może i dobrze - inaczej byłoby nudno.
            Tematy typu: "Gdzie fryzjer, dermatolog?" - itp. - są mało budujące.
            Co nie znaczy, że ma ich nie być. Może ciut za dużo tu o niemieckości i
            wszelakiej maści agitatorów różnych opcji, ale można na to wszystko spojrzeć z
            przymrużeniem oka, skoro nikomu nie szkodzą (?), to niech sobie piszą...
            Pomarzyć - dobra rzecz!
            POZDRAWIAM, Breslauer.
            C Z E Ś Ć !!!
    • blondynka_wawa wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne polin zu 01.10.04, 19:46
      sein, przegladalam dzis znowu prase i sledzilam z nikla nadzieja dzienniki tv, niestety ani jednej wiadomosci ktora by dla mnie i mojego narodu pozytywna byla, moj wstyd osiaga najwyzszy szczyt, mowie wam jak prezenterka "Fakty" podnieca sie nad tym ze pan prezydent bush polske jako wojskowego partnera w czasie prezydenckiego duelu wspomnial, a krotko po tym z rumiencami na twarzy stwierdza ze nawet jakis vice terrorysta polsce zamachami grozi (w jej tonie zauwarzylam nawet mala dume z tego ze terrorysci w koncu wiedza gdzie polska lezy), wybaczcie ja juz nie moge nikomu prosto w oczy spojrzec
      • molder7 Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:05
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=16268876&a=16283580
        Gość portalu: Sejm napisał(a): IP: *.dip0.t-ipconnect.de
        Gość portalu: Deutscher IP: *.dip0.t-ipconnect.de
        Gość portalu: Marekder Schlesier IP: *.dip0.t-ipconnect.de
        Gość portalu: HWWD IP: *.dip0.t-ipconnect.de

blondynka_wawa to też ten sam facet lub facetka;-)''ich schäme mich ne poli sein'' blondynki z wawa nie znają niemieckiego;-)jedna płytka kwestia głeboko ukryte ja Schlesier'a który się wstydzi być Polakiem.
        Założe się, że Marekder Schlesier jeśli jest np. w Bawarii udaje niemca z NRD, a nigdy się nie przyzna, że jest ze Śląska.
        • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:07
          wiesz ja skromna osoba jestem (z tego calego wstydu) ale ok powiem ci ja studiowalam germanistyke :-)
          • carrramba Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:14
            blondynka_wawa napisała:

> wiesz ja skromna osoba jestem (z tego calego wstydu) ale ok powiem ci ja
            studio
            > walam germanistyke :-)

W CKU nie ma germanistyki!
            • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:19
              sluchaj panie wszystkowiedzacy, wspomnialam gdziekolwiek czy kiedykolwiek na jakim uni bylam? oj ty chyba cos z porucznika colambo masz, taki podejrzliwy ojojoj, pewnie starszy pan jestes ;-)
              • carrramba Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:24
                blondynka_wawa napisała:

> sluchaj panie wszystkowiedzacy, wspomnialam gdziekolwiek czy kiedykolwiek na
                ja
                > kim uni bylam? oj ty chyba cos z porucznika colambo masz, taki podejrzliwy
                ojoj
                > oj, pewnie starszy pan jestes ;-)
                Nie wytrzymam tego debilizmu dłużej , bbbbbuuuuuuuuuuuuaaaaaahhhhhhhhhhaaaaaaaaa
                jak sie mieszka na Hozej, to sie wie co to jest CKU:)))))))))))))))))))))))))))
                • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:29
                  bardzo prosta odpowiedz z mojej strony, ja studiowalam! nie myl z ksztalceniem to co innego
          • molder7 Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:17
            blondynka_wawa napisała:

> wiesz ja skromna osoba jestem (z tego calego wstydu) ale ok powiem ci ja studio
            > walam germanistyke :-)
            stuknij coś polską czcionką ąęł za 30 sekund, pozatym twój polski literacki jest bardzo kiepski jak na studentkę filologii nawet germanskiej;-)
            • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:22
              milo ze wspomniales, ja nie chce sie wywyzszac tutaj forumowy kolego, moje atuty intelektualne uzywam ale bardzo zadko
              pozdrawiam
              • molder7 Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:27
                blondynka_wawa napisała:

> milo ze wspomniales, ja nie chce sie wywyzszac tutaj forumowy kolego, moje atut
                > y intelektualne uzywam ale bardzo zadko
                > pozdrawiam
                ich ''schäme'' mich ääääää niemiecka czcionka ci wchodzi a polska nie za bardzo bo stukasz z niemice,nie tak łatwo przestawić windowsa;-))))
                • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:32
                  oczywiscie masz racje, nie wiem czy tu juz pisalam ze ja z polski za wszelka cene wyjechac chce, dlatego jako osoba znajaca ( po germanistyce) jezyk niemiecki, odwiedzam niemieckie czaty i fora, teraz wiesz dlaczego czcinka jest niemiecka, a przestawienie jej na polska nie zabiera az takiego ogromu pracy (chyba ze sie z informatyka na bakier jest)
                  • molder7 Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:54
                    blondynka_wawa napisała:

> oczywiscie masz racje, nie wiem czy tu juz pisalam ze ja z polski za wszelka
                    ce
                    > ne wyjechac chce, dlatego jako osoba znajaca ( po germanistyce) jezyk
                    niemiecki
                    > , odwiedzam niemieckie czaty i fora, teraz wiesz dlaczego czcinka jest
                    niemieck
                    > a, a przestawienie jej na polska nie zabiera az takiego ogromu pracy (chyba
                    ze
                    > sie z informatyka na bakier jest)
                    Gdybyś stukała od nas co piszę z pewną satysfakcją Schleser, to przestawienie
                    czcionki zajęło by ci sekundy итоллл mam dziewczynę studjującą rusycystykę więc
                    тфолф musiałem jej wgrać rosyjską czcionkę, ale po wgraniu zmiana klawiatury na
                    rosyjską to przyciśnięcie razem 2 klawiszy, gdybyś była Schleser w polsce, to
                    masz polską czcionkę standartowo a niemiecką musisz wgrać;-)))
                    Daj se dziwczyno Schleiser spokój z maskardą bo wgranie czcionki to włożenie
                    płytki z systemem dodanie języka w panelu sterowania na ikonce klawiatura, i
                    utworzenie skrótu paru klawiszy by przełaczać klawiaturę i to żadnej wiedzy
                    informatycznej nie wymaga a CKU to chyba centrum kształcenia ustwicznego i nie
                    jest to żaden uniwersytet;-))))) рфрфрфоллццшщ
                    • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:57
                      masz chyba przestarzaly system mysle, ja nie musze nic wgrywac zeby polska czcionke miec, sorry jestem na yahoo.de czacie pogadamy jutro ok
                      • molder7 Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 22:04
                        blondynka_wawa napisała:
                        > masz chyba przestarzaly system mysle, ja nie musze nic wgrywac zeby polska czci
                        > onke miec, sorry jestem na yahoo.de czacie pogadamy jutro ok
                        Czcionkę Chińską i Japońską też masz;-)))wiesz co to jest czcionka domyślana,
                        WindowsPL itd. ale jak masz tę czcionkę to Schleiser to tym bardziej
                        powinnaś;-)))) skrobnąć śćążźł do jutra zajarzysz jak się to robi;-))))
                        • kc.kpzr "Czcionkomania" (???) 01.10.04, 22:15
                          j/w.
                          DOBRANOC
                    • carrramba Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:59
                      molder7 napisał:

>
                      > > oczywiscie masz racje, nie wiem czy tu juz pisalam ze ja z polski za wsze
                      > lka
                      > ce
                      > > ne wyjechac chce, dlatego jako osoba znajaca ( po germanistyce) jezyk
                      > niemiecki
                      > > , odwiedzam niemieckie czaty i fora, teraz wiesz dlaczego czcinka jest
                      > niemieck
                      > > a, a przestawienie jej na polska nie zabiera az takiego ogromu pracy (chy
                      > ba
                      > ze
                      > > sie z informatyka na bakier jest)
                      > Gdybyś stukała od nas co piszę z pewną satysfakcją Schleser, to przestawienie
                      > czcionki zajęło by ci sekundy итоллл mam dz
                      > iewczynę studjującą rusycystykę więc
                      > тфолф musiałem jej wgrać rosyjską czcionkę, ale p
                      > o wgraniu zmiana klawiatury na
                      > rosyjską to przyciśnięcie razem 2 klawiszy, gdybyś była Schleser w polsce, to
                      > masz polską czcionkę standartowo a niemiecką musisz wgrać;-)))
                      > Daj se dziwczyno Schleiser spokój z maskardą bo wgranie czcionki to włożenie
                      > płytki z systemem dodanie języka w panelu sterowania na ikonce klawiatura, i
                      > utworzenie skrótu paru klawiszy by przełaczać klawiaturę i to żadnej wiedzy
                      > informatycznej nie wymaga a CKU to chyba centrum kształcenia ustwicznego i
                      nie
                      > jest to żaden uniwersytet;-))))) рфрфрф

> 86;ллццшщ

Masz rację:)) To Centrum Kształcenia Ustawicznego:))) Ale blondynka pomyliła z
                      UW :))) To Ci dopiero blondynka:))))
                      /CKU jest na Koszykowej- obok mieszka ciotka/ a blondynka na Hożej- to jakieś
                      300 m:)
                      Pozdrawiam.
                    • hierowski Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli 01.10.04, 20:59
                      Nasi zachodni sąsiedzi rozbrajają swoją głupotą.
    • paul11 Re: wstydze sie byc polka 01.10.04, 21:02
      blondynka_wawa napisała:

Nyma tak źle są gorsze nacyje.
      • kc.kpzr A propos szacownego "C.K.U." (!!!) 01.10.04, 21:51
        Z tego co mi wiadomo: "wykształcenie ustawiczne" ostatnimi czasy zdobyło i
        posiada paru naszych, jakże zacnych, posłów z Samoobrony (!) - myślę, że renomy
        tego typu wykształcenia odtąd reklamować nie będzie trzeba....
        • carrramba Re: A propos szacownego "C.K.U." (!!!) 01.10.04, 22:37
          kc.kpzr napisał:

> Z tego co mi wiadomo: "wykształcenie ustawiczne" ostatnimi czasy zdobyło i
          > posiada paru naszych, jakże zacnych, posłów z Samoobrony (!) - myślę, że
          renomy
          >
          > tego typu wykształcenia odtąd reklamować nie będzie trzeba....

Ba ! Żeby tylko z Samoobrony!!! Szkółka ma niewątpliwy atut: trudno jej nie
          skończyć!
          pozdr.
          • kc.kpzr Re: A propos szacownego "C.K.U." (!!!) 01.10.04, 22:43
            carrramba napisał:

> kc.kpzr napisał:
            >
            > > Z tego co mi wiadomo: "wykształcenie ustawiczne" ostatnimi czasy zdobyło
            > i
            > > posiada paru naszych, jakże zacnych, posłów z Samoobrony (!) - myślę, że
            > renomy
            > >
            > > tego typu wykształcenia odtąd reklamować nie będzie trzeba....
            >
            > Ba ! Żeby tylko z Samoobrony!!! Szkółka ma niewątpliwy atut: trudno jej nie
            > skończyć!
            > pozdr.

Ustawicznie upermanentniona głupota.

Też POZDRAWIAM, Dobranoc ....
    • Gość: anty blondyna Re: wstydze sie byc polka IP: *.anonymizationservice.com 02.10.04, 00:05
      jak sie wsstydzisz to spierdalaj a dupy nie zawracaj!
    • builder Re: wstydze sie byc polka 02.10.04, 00:53
      blondynka_wawa napisała:

ty chyba jestes` nienormalna!,
      bo jez`eli tak to musisz sie leczyc`!,

ps. pewne rzeczy pisze sie z duz`ych liter bo to nie go`wno dla ciebie krowo,
      wiec jak masz problem z tym to lepiej nawro`c` swoja edukacje,
      • Gość: miamore Re: wstydze sie byc polka IP: *.arcor-ip.net 02.10.04, 19:27

> ps. pewne rzeczy pisze sie z duz`ych liter bo to nie go`wno dla ciebie krowo
        Brawo, ty piszesz zato po polacku. Jeszcze raz brawo,polactwo.
        • builder Re: wstydze sie byc polka 04.10.04, 22:36

wstydze sie byc polka
          Autor: blondynka_wawa
          Data: 29.09.2004 22:02 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
          jak widze te prowokacyjne wpisy, bluzganie blizniego na blizniego, wyciaganie
          przeszlosci, to bedac polka zamieszkala w warszawie- wstydze sie mnie samej i
          narodu polskiego, boze ja nigdy na slask nie pojade, nie jestem godna wam
          mili gornoslazacy w oczy prosto spojrzec hanba nam polakom hanba

>
          > > ps. pewne rzeczy pisze sie z duz`ych liter bo to nie go`wno dla ciebie kr
          > owo
          > Brawo, ty piszesz zato po polacku. Jeszcze raz brawo,polactwo.

a ty czego sie czepiasz??????,
          co mistrzu????,
          konkretniej prosze!,
          -
          co???, tez` jestes` kropniety???, = tak ja ta polka(przez male p),
    • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 03.10.04, 15:03
      czesc wam "zusammen" wlasnie wrocilam z berlina (bylam tam aby sie spotkac z moim nowym przyjacielem jest niemcem)! Jakie piekne miasto bylam tez na alexanderplatz w czasie programu "wetten dass..." moj czatkolega duzo mi opowiadal o tym programie, to jest podobno najwieksza tego typu impreza w europejskiej telewizji (ogladalnosc niesamowita), jestem zachwycona ten thomas gottschalk to morowy chlopak a jaki "witzig" , dowiedzialam sie ze on z gornego slaska pochodzi, ojeje ten czatkolega mowil mi ze on jest w niemczech bardziej znany niz walesa i papiez naraz, jestem zachwycona moim pobytem w berlinie, zycze wam tez takiego przezycia

• Gość: terefere Re: wstydze sie byc polka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.10.04, 15:07
        glupie cipsko germanofilskie - do niemcow i warszawiokow nic niy mom - GLUPOTY
        nie nawidza!!!! Debilka jak ch.. A ze blondynka to szczegol:)
      • Gość: miamore Re: wstydze sie byc polka IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 15:09
        Wlasnie ze jest najbardziej znanym Slazakiem i sie tego nie wstydzi.
        • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 03.10.04, 15:12
          wiesz moj czatkolega z berlina mowil mi ze kiedys w tym wlasnie programie powiedzial do jednego prominentnego goscia "dann sind wir beide pierony", thomas to wielki i zacny gosciu jak widac i gornoslazak do tego, jestem naprawde szczesliwa ze w tym programie moglam uczestniczyc
          • Gość: miamore Re: wstydze sie byc polka IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 15:15
            Wiadomo Slazak, niektorych to bardzo boli, woleliby zeby to byl jakis Polak.No
            coz maja pecha.
    • gorol_mietek Re: wstydze sie byc polka 03.10.04, 15:18
      Jo tysch siem wstydza dlatego postanowiuech uostatsatsch Schloonsokiem czyli
      Ojropejczykiem przez duże O.
      • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 03.10.04, 15:22
        napisze ci szczerze, europejczykami w sensie prawnym to my polacy tez juz jestesmy, ale w obyciu z innymi narodami i w miedzyludzkoch stosunkach to nam jeszcze duzo do europejskiego poziomu brakuje niestety
        • Gość: miamore Re: wstydze sie byc polka IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 15:24
          Masz racje w europie geograficznie Polska juz dawno jest, jezeli o kulture
          chodzi to jeszcze nie, za duze wplywy osiagla w Polsce kultura bizantyjska.
        • gorol_mietek Re: wstydze sie byc polka 03.10.04, 15:25
          blondynka_wawa napisała:

> napisze ci szczerze, europejczykami w sensie prawnym to my polacy tez juz
          jeste
          > smy, ale w obyciu z innymi narodami i w miedzyludzkoch stosunkach to nam
          jeszcz
          > e duzo do europejskiego poziomu brakuje niestety
          Zgadzam sie dlatego należy się uczyć europejskości od Ślązaków. Ślązacy zawsze
          byli w Europie. Granica między Europą a Azją była na Brynicy.
          • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 03.10.04, 15:28
            no wiesz takich rzeczy to ja nie znam, ja tam wole terazniejszoscia zyc (przynajmniej nie dostane tak szybko zmarszczek na twarzy ) :-)))
            • Gość: miamore Re: wstydze sie byc polka IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 15:32
              To juz przesada , kapiel w Brynicy nie powoduje powstawanie zmarszczek.
              • molder7 blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schlesier 03.10.04, 16:50
                01.10.2004 20:57 blondynka_wawa napisała:

> masz chyba przestarzaly system mysle, ja nie musze nic wgrywac zeby polska czci
                > onke miec, sorry jestem na yahoo.de czacie pogadamy jutro ok

Tutaj jeszcze blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schlesier HWWD) czyli o 20:57, nic nie wie o wyjedzie do Berlina pogada z nami 02.10.2004;-)późnej jeszcze gada na yahoo.de

03.10.2004 15:03 blondynka_wawa napisała:

> czesc wam "zusammen" wlasnie wrocilam z berlina (bylam tam aby sie spotkac z mo
                > im nowym przyjacielem jest niemcem)! Jakie piekne miasto bylam tez na alexander
                > platz w czasie programu "wetten dass..." moj czatkolega duzo mi opowiadal o tym
                > programie, to jest podobno najwieksza tego typu impreza w europejskiej telewiz
                > ji (ogladalnosc niesamowita), jestem zachwycona ten thomas gottschalk to morowy
                > chlopak a jaki "witzig" , dowiedzialam sie ze on z gornego slaska pochodzi, oj
                > eje ten czatkolega mowil mi ze on jest w niemczech bardziej znany niz walesa i
                > papiez naraz, jestem zachwycona moim pobytem w berlinie, zycze wam tez takiego
                > przezycia

Ale nie wiadomo kiedy i jak blondynka_wawa w 30 do 45 godzin zakładjąc, że wyrwała prosto od komputera pokonała dystans 1300 km tam i z powrotem, zwiedziła Berlin zaliczyła program telewizyjny itd. i badzo dużo gadała z czatkolegą o ''thomas gottschalk'', ale dopiero w Berlinie ''dowiedzialam sie ze on z gornego slaska pochodzi'' bidula na czacie jej czatkolega tego nie powiedził;-))))))) pewnie się wstydził jego śląskiego pochodzenia...;-))))))))) ile ten ''thomas gottschalk'' ma lat jak wyjechał z wermachtem to coś koło 80;-)))), a jak niedawno to jak go z takim nazwiskiem na Śląsku niemcy Hupka, Kroll i Czaja przechowali... że nie został wypędzony razem z familią;-))))))
                Takie debilne bajeczki to sobie blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schlesier HWWD)hanysom wstawiaj oni takie rzeczy łykają jak młode kaczki;-)))))))
                • Gość: mioamore Re: blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schles IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 16:59
                  Blondynka jest naprawde z Warszawy , przynajmniej jedna odwazna i kulturalna
                  Polka w odroznieniu od kasi , filozosi czy tej z psinkom.
                  • molder7 Re: blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schles 03.10.04, 18:18
                    Gość portalu: mioamore napisał(a):

> Blondynka jest naprawde z Warszawy , przynajmniej jedna odwazna i kulturalna
                    > Polka w odroznieniu od kasi , filozosi czy tej z psinkom.
                    No jasne była w Berlinie z mioamore, stąd jom znosz i razem wywaliliscie sporo ''bier'' aż film wom sio urwoł, wtedy mercem aus shrot rura do Warszowy 12 stunde, i ledwo tuż po przyjedzie do Warszowy stukomy na forum Katowice...;-) pierodoły o schleserach;-)))
                    • Gość: miamore Re: blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schles IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 18:43
                      Zapomniales ze juz samoloty laduja w Warszawie.
                      • blondynka_wawa Re: blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schles 03.10.04, 19:02
                        witam ponownie ale na krótko, bo na wiadomości sie spieszę, masz racje bilety
                        na samolot kupił mi mój nowy przyjaciel ;-) nie rozumię dlaczego oni tacy
                        podejżliwi są
                        • molder7 Re: blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schles 03.10.04, 19:13
                          300 euro w obie strony tanimi liniami, ale to trzeba zamawiać parę dni wcześniej, znacznie taniej wychodzą kurwy w Berlinie;-)))))
                          • Gość: miamore Re: blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schles IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 19:15
                            molder 7 ty jestes polactwem, Polak ma wieksza kulture.
                            • molder7 Re: blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schles 03.10.04, 19:29

> molder 7 ty jestes polactwem, Polak ma wieksza kulture.
                              Jak ktoś obraża moją inteligencję wmawiając mi, że jakiś osii wywalił pół socjalu żeby sobie dupę z Warszawy sciagnąć to ci mówię że niemki są tańsze i dają za darmo;-))))))))nawet dość często łażą z turasami;-))))))
                              • Gość: miamore Re: blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schles IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 19:56
                                wybacz w moim domu sie tak nie mowilo i nie mowi.Z inteligencja sie rodzi ,
                                kultura to rzecz nabyta i nie zawsze idzie z inteligencja w parze , badz wiec
                                dalej inteligent ale bez kultury.
                                • molder7 Re: blondynka_wawa(Sejm Deutscher Marekder Schles 03.10.04, 20:08

> wybacz w moim domu sie tak nie mowilo i nie mowi.Z inteligencja sie rodzi ,
                                  > kultura to rzecz nabyta i nie zawsze idzie z inteligencja w parze , badz wiec
                                  > dalej inteligent ale bez kultury.
                                  Jakoś zmieniasz temat, ja znam i gwarę gorolską;-))) i ci powiem w tej gwarze jesteś dętym frajerem, i pewnie jeszcze dziewczyny nie miałeś, napisz do blondynka_wawa Sejm Deutscher Marekder Schleiser może przysle ci zdjęcie, będziesz miał swoją miłość;-))))))bedziesz miał pod co trenować;-))))
                                  Acha napisz do swej miłości po wiadomościach wyszła by je obejrzeć o 19.02 musi telewizor ma na pradze;-) bo mieszka na hożej;-))))))))
                        • kc.kpzr No właśnie, dlaczego !?!? 03.10.04, 20:05
                          blondynka_wawa napisała:

> witam ponownie ale na krótko, bo na wiadomości sie spieszę, masz racje bilety
                          > na samolot kupił mi mój nowy przyjaciel ;-) nie rozumię dlaczego oni tacy
                          > podejżliwi są

Być może, droga warszawianko, wyniko to z prostego, azali jakżeż widocznego na
                          pierwszy rzut oka faktu, iż jak na osobę po germanistyce, czyli po uczelni
                          wyższej notabene, masz mało akademicki ton wypowiedzi, żeby nie podejrzewać Cię
                          o dysgrafię i braki w podstawach ortografii, na co ci "wykształceni" nie mogą
                          nie zwrócić komukolwiek uwagi. Nie pasuje stylistyka i zasób słownictwa.
                          ...
                          Wybacz małostkowość, ale też bym nie zaufał w "rzetelność" w podkreślanych
                          przez Ciebie jakże oczywistych uchybień, które nie są bynajmniej atutami.
                          Niemiecki znam dość słabo i nie jest on tu akurat najważniejszy...

Żeby wstydzić się swojego obywatelstwa, wpierw trzeba być w posiadaniu minimum
                          kompetencji leksykalnych języka, którego chcemy się wyzbyć i którego
                          użytkowników nie chcemy mieć za pobratymców.

POZDRAWIAM, Polko SFRUSTROWANA!
                          • Gość: miamore Re: No właśnie, dlaczego !?!? IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 20:13
                            Zeby jeszcze te kompetencje leksykalne polskiego jezyka nie uwypuklaly poziomu
                            kulturalnego inteligenta polskiego to bylbym zadowolony.
                            Smiem twierdzic ze polskim inteligentom nogi sie bardzo poca i musza czesto
                            zmieniac slome w butach stad te wynurzenia lacznie z zapachem slomy ubogacaja
                            leksykalnie skarbnice jezykowa . No coz , zeby kultura byla tez wrodzona,ale to
                            tylko marzenie.
                            • kc.kpzr Re: No właśnie, dlaczego !?!? 03.10.04, 20:28

> Zeby jeszcze te kompetencje leksykalne polskiego jezyka nie uwypuklaly poziomu
                              > kulturalnego inteligenta polskiego to bylbym zadowolony.
                              > Smiem twierdzic ze polskim inteligentom nogi sie bardzo poca i musza czesto
                              > zmieniac slome w butach stad te wynurzenia lacznie z zapachem slomy ubogacaja
                              > leksykalnie skarbnice jezykowa . No coz , zeby kultura byla tez wrodzona,ale
                              to
                              > tylko marzenie.

Racja, choć z nutką uszczypliwości.
                              POZDRAWIAM.
                            • walgierz Wrodzona niemiecka kultura kłamstwa... 03.10.04, 20:35
                              > No coz , zeby kultura byla tez wrodzona,ale to
                              > tylko marzenie.
                              Chodzi pewnie o wrodzoną niemiecką kulturę kłamstwa, jaką prezentuje tu niejaki blondynka schleser... nawet kłamstwa penalzowanego kłamstwo oświecimskie, kłamsto o tym kto wywołał wojnę, kto był sprawcą kto ofiarą, ta niemiecka wyrafinowana kultura kłamstwa ma nawet swojego najększego protektora kłamstwa w historii Gebelsa, kłamstwa, obłudy i zakłamania, czyżby ta kultura udzieliła się i hanysom;-)))
    • Gość: erwin Re: wstydze sie byc polka IP: *.podchorazych.katowice.pl 04.10.04, 10:15
      widzisz ja sie obywatelstwa nie wstydze bo tak musialo byc, ale robie co w mojej mocy i np w spisie powszechnym narodowosc wpisuje slaska
      • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 04.10.04, 12:21
        od tego sie nie najem i mie lepiej nie bedzie
    • Gość: Pit Re: wstydze sie byc polka IP: 150.254.85.* 04.10.04, 14:06
      blondynka_wawa napisała:

Zrob sie na Niemke to nie bydziesz miola bolu istnienia. Takim jak ty golono
      kiedys lby.
      • hierowski do admina 04.10.04, 15:11
        Mam mały apel do admina tego forum. Jak już się zdecyduje wrzucać taki wątek na
        główną stronę Gazety w Katowicach to niech sprawdzi skąd do nas pisze ta niby
        krytyczna rodaczka. To dość proste Panie adminie.
        • molder7 do admina popieram niech sprawdzi skąd do nas pisz 04.10.04, 16:12
          hierowski napisał:

> Mam mały apel do admina tego forum. Jak już się zdecyduje wrzucać taki wątek na
          > główną stronę Gazety w Katowicach to niech sprawdzi skąd do nas pisze ta niby
          > krytyczna rodaczka. To dość proste Panie adminie.
          ''''''''---------------------------''''''''
          Autor: blondynka_wawa Data: 29.09.2004 22:07
          z tego co wiem mamy w warszawie jedna restaracje slaska ktora znam, ja mysle ze
          tam lezy polski slask, jezeli sie myle to przepraszam was bardzo

Autor: pniok
          Data: 29.09.2004 22:14
          blondynka_wawa napisała:

> "z tego co wiem mamy w warszawie jedna restaracje slaska ktora znam, ja mysle ze tam lezy polski slask, jezeli sie myle to
          przepraszam was bardzo"

Czy mogła byś podać nazwisko Swojego nauczyciela z geografii?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=16241530&a=16245110
          Autor: blondynka_wawa Data: 29.09.2004 22:15
          pan profesor czaja
          '''''''''---------'''''''''''
          Panowie blondynka_wawa to Deutscher Marekder Schlesier HWWD i sobie z wami pogrywa, nabija się jak schleiserzy, że jedyny polski sląsk to knajpa w Warszawie i wie kto to jest (Hupka)i Czaja;-))))))))
          Rozumiem, że hanysom się taka wirtualna kurewka aus wawa podoba ale bez przesady, piszcie do Mareka der Schlesera, a nie do jakieś wymyślonej przez niego rodaczki z wawy wtedy mu się znudzi.
          • hierowski ciekawy dialog 04.10.04, 16:50
            Ciekawa rozmowa :

• Re: wstydze sie byc polka/ich schäme mich ne poli
            molder7 01.10.2004 20:17 odpowiedz na list odpowiedz cytując

stuknij coś polską czcionką ąęł za 30 sekund, pozatym twój polski literacki
            jest bardzo kiepski jak na studentkę
            filologii nawet germanskiej;-)

blondynka_wawa 01.10.2004 20:22 odpowiedz na list odpowiedz cytując

milo ze wspomniales, ja nie chce sie wywyzszac tutaj forumowy kolego, moje
            atuty intelektualne uzywam ale bardzo zadko
            pozdrawiam

molder7 01.10.2004 20:27 odpowiedz na list odpowiedz cytując

blondynka_wawa napisała:

> milo ze wspomniales, ja nie chce sie wywyzszac tutaj forumowy kolego, moje
            atut
            > y intelektualne uzywam ale bardzo zadko
            > pozdrawiam
            ich ''schäme'' mich ääääää niemiecka czcionka ci wchodzi a polska nie za bardzo
            bo stukasz z niemice,nie tak łatwo
            przestawić windowsa;-))))

blondynka_wawa 01.10.2004 20:32 odpowiedz na list odpowiedz cytując

oczywiscie masz racje, nie wiem czy tu juz pisalam ze ja z polski za wszelka
            cene wyjechac chce, dlatego jako
            osoba znajaca ( po germanistyce) jezyk niemiecki, odwiedzam niemieckie czaty i
            fora, teraz wiesz dlaczego czcinka
            jest niemiecka, a przestawienie jej na polska nie zabiera az takiego ogromu
            pracy (chyba ze sie z informatyka na
            bakier jest)

molder7 01.10.2004 20:54 odpowiedz na list odpowiedz cytując

blondynka_wawa napisała:

> oczywiscie masz racje, nie wiem czy tu juz pisalam ze ja z polski za wszelka
            ce
            > ne wyjechac chce, dlatego jako osoba znajaca ( po germanistyce) jezyk
            niemiecki
            > , odwiedzam niemieckie czaty i fora, teraz wiesz dlaczego czcinka jest
            niemieck
            > a, a przestawienie jej na polska nie zabiera az takiego ogromu pracy (chyba
            ze
            > sie z informatyka na bakier jest)
            Gdybyś stukała od nas co piszę z pewną satysfakcją Schleser, to przestawienie
            czcionki zajęło by ci sekundy итоллл mam dziewczynę studjującą rusycystykę
            więc
            тфолф musiałem jej wgrać rosyjską czcionkę, ale po wgraniu zmiana klawiatury na
            rosyjską to przyciśnięcie razem 2 klawiszy, gdybyś była Schleser w polsce, to
            masz polską czcionkę standartowo a niemiecką musisz wgrać;-)))
            Daj se dziwczyno Schleiser spokój z maskardą bo wgranie czcionki to włożenie
            płytki z systemem dodanie języka w panelu sterowania na ikonce klawiatura, i
            utworzenie skrótu paru klawiszy by przełaczać klawiaturę i to żadnej wiedzy
            informatycznej nie wymaga a CKU to chyba centrum kształcenia ustwicznego i nie
            jest to żaden uniwersytet;-)))))
            рфрфрфоллццшщ

• Gość: miamore Re: do admina IP: *.arcor-ip.net 04.10.04, 18:18

> Mam mały apel do admina tego forum. Jak już się zdecyduje wrzucać taki wątek na
          >
          > główną stronę Gazety w Katowicach to niech sprawdzi skąd do nas pisze ta niby
          > krytyczna rodaczka. To dość proste Panie adminie.
          Esbeckie metody nie sa ci obce, zasrany, obesrany i wysrany przez komunistyczna
          odbytnice zwana kiedys przewodnia sile narodu.
        • blondynka_wawa Re: do admina 04.10.04, 19:58
          nie pojmuje waszą wściekłosć w stosunku do mojej skromnej osoby, czym ja wam zawiniłam? tym że z warszawy jestem? a moze boli was że chce za wszelką cenę do niemiec wyjechać?
    • blondynka_wawa Re: wstydze sie byc polka 05.10.04, 14:00
      ze az do tego musialo dojsc rodacy opanujcie sie, nie wstyd wam?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=16406505

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka