markochmeleski.1 Re: Od poniedzialku 3 dni zaloby. 10.04.10, 10:05 a to tym ludziom pomoże? nie ironizuj :( Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Od poniedzialku 3 dni zaloby. 10.04.10, 10:20 Nie pieprz durnot, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Od poniedzialku 3 dni zaloby. 10.04.10, 17:07 sebcioo napisał: > Nie pieprz durnot, ok? ciężko się przyznać że napisałeś to z pełna premedytacją ? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Nowy prezio bedzie za max 2,5-3 miesiace 10.04.10, 10:46 Tako rzecze konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Nowy prezio bedzie za max 2,5-3 miesiace 10.04.10, 10:58 Przestańcie się kłócić. To nie czas i nie miejsce. Nie byłem zwolennikiem wielu z nich. Ale szacunek zmarłym i wyrazy współczucia ich bliskim należą się od nas wszystkich. I nieważne kim jesteśmy i jakie poglądy posiadamy. .. Niech spoczywają w pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalii Re: Nowy prezio bedzie za max 2,5-3 miesiace 10.04.10, 11:56 Szok, straszny moment dla Polski bez względu na to, czy byli popularni czy też nie . To jakaś ironia losu....historia zatacza krąg. Odpowiedz Link Zgłoś
szrama.pl Re: Nowy prezio bedzie za max 2,5-3 miesiace 10.04.10, 12:09 niewyobrażalna tragedia, trzy dni żałoby to za mało...[*] Odpowiedz Link Zgłoś
non.ens Re: Katastrofa samolotu.. 10.04.10, 13:00 Nie mogę w to uwierzyć. Szok. Niech spoczywają w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
riverisland Re: Katastrofa samolotu.. 10.04.10, 15:01 Kolejny dzień związany z Katyniem, który przejdzie do podręczników historii. Chichot Stalina zza grobu :( Odpowiedz Link Zgłoś
ckmi Re: Katastrofa samolotu.. 10.04.10, 17:01 Oni nie powinni lecieć razem Nie powinno tak być, że ci najważniejsi ludzie lecieli razem. Zginęli ludzie, z którymi pracowałem, oddani Ojczyźnie, z ogromną wiedzą i doświadczeniem - mówi były dowódca GROM, Roman Polko » W jakim celu oni tam lecieli ? Pomodlić się ? Odddać hołd ? Mogli zrobić to kilka dni temu na oficjalnych obchodach. Oni lecieli aby siać nienawiść do narodu rosyjskiego ... Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiawska Re: Katastrofa samolotu.. 10.04.10, 18:44 Tak, lecieli właśnie, aby oddać hołd pomordowanym przez sowietów. Oczywiście najważniejsze osoby w państwie nie powinny lecieć razem, co pokazał nam juz wypadek samolotu CASA. Zginęły osoby, które bardzo ceniłam. Mi nasuwa się jedno pytanie: czy to był przypadek? Katyń stał się rzeźnią polskiej inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Katastrofa samolotu.. 10.04.10, 18:49 Według MSZ na liście pasażerów uprawnionych do przelotu prezydenckim samolotem TU-154 do Smoleńska znajdowali się: PREZYDENT LECH KACZYŃSKI MARIA KACZYŃSKA RYSZARD KACZOROWSKI, ostatni prezydent RP na uchodźstwie KRZYSZTOF PUTRA, wicemarszałek Sejmu KRYSTYNA BOCHENEK, wicemarszałek Senatu JERZY SZMAJDZIŃSKI, wicemarszałek Sejmu WŁADYSŁAW STASIAK, szef Kancelarii Prezydenta ALEKSANDER SZCZYGŁO, szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego PAWEŁ WYPYCH, sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta STANISŁAW JERZY KOMOROWSKI, podsekretarz stanu w MON TOMASZ MERTA, , podsekretarz stanu w Ministerstwie Kultury MACIEJ PŁAŻYŃSKI, szef Stowarzyszenia Wspólnota Polska MARIUSZ KAZANA, dyr. protokołu dyplomatycznego MSZ GEN. FRANCISZEK GĄGOR, szef sztabu generalnego WP MARIUSZ HANDZLIK, podsekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta ANDRZEJ KREMER, podsekretarz stanu w resorcie spraw zagranicznych ANDRZEJ PRZEWOŹNIK, sekretarz generalny Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa PIOTR NUROWSKI, prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego JANUSZ KOCHANOWSKI, rzecznik Praw Obywatelskich SŁAWOMIR SKRZYPEK, prezes NBP JANUSZ KURTYKA, prezes IPN JANUSZ KRUPSKI, kierownik Urzędu ds. Kombatantów i Osób Represjonowanych Posłowie i senatorowie: GRZEGORZ DOLNIAK LESZEK DEPTUŁA GRAŻYNA GĘSICKA PRZEMYSŁAW GOSIEWSKI ZBIGNIEW WASSERMANN SEBASTIAN KARPINIUK IZABELA JARUGA-NOWACKA ALEKSANDRA NATALLI-ŚWIAT ARKADIUSZ RYBICKI JOLANTA SZYMANEK-DERESZ WIESŁAW WODA EDWARD WOJTAS JANINA FETLIŃSKA STANISŁAW ZAJĄC Przedstawiciele kościołów i wyznań religijnych: KS. BP GEN. DYWIZJI TADEUSZ PŁOSKI, ordynariusz polowy WP MIRON CHODAKOWSKI, prawosławny ordynariusz WP KS. PŁK ADAM PILCH, ewangelickie duszpasterstwo polowe KS. PPŁK JAN OSIŃSKI, ordynariat polowy WP KS. ROMAN INDRZEJCZYK, kapelan prezydenta KS. PRAŁAT BRONISŁAW GOSTOMSKI KS. JÓZEF JONIEC KS. ZDZISŁAW KRÓL KS. ANDRZEJ KWAŚNIK Przedstawiciele Sił Zbrojnych RP: GEN. BRONI BRONISŁAW KWIATKOWSKI, dowódca Sił Operacyjnych GEN. ANDRZEJ BŁASIK, dowódca Sił Powietrznych GEN. TADEUSZ BUK, dowódca Sił Lądowych GEN. WOJCIECH POTASIŃSKI, dowódca Sił Specjalnych WICEADMIRAŁ ANDRZEJ KARWETA , dowódca Marynarki Wojennej GEN. KAZIMIERZ GILARSKI, dowódca Garnizonu Warszawa Przedstawiciele Rodzin Katyńskich i innych stowarzyszeń TADEUSZ LUTOBORSKI STEFAN MELAK STANISŁAW MIKKE BRONISŁAWA ORAWIEC-LOFFLER KATARZYNA PISKORSKA ANDRZEJ SARJUSZ-SKĄPSKI WOJCIECH SEWERYN LESZEK SOLSKI TERESA WALEWSKA-PRZYJAŁKOWSKA GABRIELA ZYCH EWA BĄKOWSKA ANNA MARIA BOROWSKA BARTOSZ BOROWSKI EDWARD DUCHNOWSKI ZENONA MAMONTOWICZ-ŁOJEK Osoby towarzyszące: JOANNA AGACKA-INDECKA CZESŁAW CYWIŃSKI PPŁK. ZBIGNIEW DĘBSKI KATARZYNA DORACZYŃSKA ALEKSANDER FEDOROWICZ DARIUSZ JANKOWSKI GEN. BRYG. STANISŁAW KOMORNICKI JANUSZ KRUPSKI WOJCIECH LUBIŃSKI BARBARA MAMIŃSKA JANIANA NATUSIEWICZ-MILLER KS. RYSZRD RUMIANEK IZABELA TOMASZEWSKA ANNA WALENTYNOWICZ JANUSZ ZAKRZEŃSKI Funkcjonariusze BOR JAROSŁAW FLORCZAK ARTUR FRANCUZ PAWEŁ JANECZEK PAWEŁ KRAJEWSKI PIOTR NOSEK JACEK SURÓWKA MAREK ULERYK DARIUSZ MICHAŁOWSKI Załoga samolotu ARKADIUSZ PROTASIUK, kapitan ROBERT GRZYWNA ANDRZEJ MICHALAK ARTUR ZIĘTEK BARBARA MACIEJCZYK NATALIA JANUSZKO JUSTYNA MONIUSZKO Katastrofa samolotu prezydenta. Nikt nie przeżył Za gazeta.pl [*] Odpowiedz Link Zgłoś
ckmi Re: Katastrofa samolotu.. 10.04.10, 19:04 "Nie miał się prawa rozbić w ten sposób" Powołując się na doniesienia z˙kręgu osób badających przyczyny tragedii, Hypki powiedział, że wskazują one, iż "prezydencki samolot krążył nad lotniskiem, oceniając możliwości wylądowania, co jest niespotykane w˙lotnictwie cywilnym". - Ten samolot nie miał się prawa rozbić w ten sposób - zaznaczył. Hypki ocenił, że "Polska jest jednym z˙niewielu krajów na świecie, a˙niemal wyjątkiem w˙świecie cywilizowanym, w˙którym dochodzi do wypadków lotniczych z˙udziałem najwyższych rangą przedstawicieli władz. Ostatni podobny przypadek miał miejsce w˙1994 w˙Rwandzie, kiedy w katastrofie lotniczej zginęli prezydenci Rwandy i Burundi, jednak ich samolot został zestrzelony przez bojówki opozycji. "W normalnych warunkach pilot zrezygnowałby z lądowania" Tomasz Szulc o przyczynie katastrofy Informacje o tym, ile razy polski samolot próbował podchodzić do lądowania, są sprzeczne. Mówi się o trzech, nawet czterech nieudanych podejściach. - Jeśli nie uda się drugie podejście, to sytuacja jest wyjątkowa. Chyba jedynie w warunkach wojennych zdarza się, że pilot próbuje lądować do skutku - tłumaczy Tomasz Szulc z Politechniki Wrocławskiej, specjalizujący się w samolotach wojskowych naukowiec z Politechniki Wrocławskiej. Jego zdaniem, bardzo rzadko zdarzają się sytuacje, że mając na pokładzie tak ważne osobistości, podejmuje się tak duże ryzyko. - W normalnych warunkach ten sam pilot – jestem pewien – po prostu zrezygnowałby z lądowania. Tutaj jak widać, odczuwał presję, świadomość tego, jak ważna jest misja. (…) Za wszelką cenę próbował wylądować, i w którymś momencie po prostu przekroczył granicę ryzyka - tłumaczył Szulc. Odpowiedz Link Zgłoś
szrama.pl Re: Eksperci, eksperci eksperci.... 10.04.10, 22:43 Po co to wszystko cytujesz ckmi? Umiemy używać pilota i internetu zapal świeczkę [*] Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo [...] 10.04.10, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Katastrofa samolotu.. 11.04.10, 20:36 > Mi nasuwa się jedno pytanie: czy to był przypadek? Jeżeli chodziło Ci o ten przypadek, o który myślę, że Ci chodziło, to powiem tylko tyle, że Rosji ta tragedia była potrzebna jak na dupie pryszcz. Natomiast jeżeli jakimś dziwnym trafem chodziło Ci o inny przypadek, to powiem szczerze, że raczej się tego nigdy nie dowiemy, ponieważ ewentualne ujawnienie ewentualnej prawdy musiałoby oznaczać, że Ktoś swą decyzją/naciskami pozbawił życia setki osób.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalii Re: Katastrofa samolotu.. 11.04.10, 21:01 partizan79 napisał: > Natomiast jeżeli jakimś dziwnym trafem chodziło Ci o > inny przypadek, to powiem szczerze, że raczej się tego nigdy nie > dowiemy, ponieważ ewentualne ujawnienie ewentualnej prawdy musiałoby > oznaczać, że Ktoś swą decyzją/naciskami pozbawił życia setki osób.. --- Od wczorajszego ranka prześladuje mnie ta sama myśl :( i biorąc pod uwagę srednią długość ludzkiego życia....my się nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo [...] 11.04.10, 08:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Manipulacja cenzury 11.04.10, 11:40 BTW nie komentowalem wypowiedzi partizana. To ze cenzura umiescila tu slad po moim wpisie to manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalii Re: Gdzie wypowiedz szramy? Moje sa wyciete a jeg 11.04.10, 11:47 Okaż takt i powagę Sebciu, to nie jest dobry czas i wątek na "bicie piany" :( Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Gdzie wypowiedz szramy? Moje sa wyciete a jeg 11.04.10, 11:53 Moze jesli nie masz nic do powiedzenia to ... nie mow? Zadalem proste pytanie. Przeszkadza ci? Nikt ci nie karze tu siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Gdzie wypowiedz szramy? Moje sa wyciete a jeg 11.04.10, 13:33 MOJE, moje, moje ! Egoiści, cisza nad trumną ! Odpowiedz Link Zgłoś
vladbp Re: Katastrofa samolotu.. 11.04.10, 18:33 Wstydzilibyście się drzeć koty, nawet w takiej kwestii... To ogromna tragedia. Nad tą ziemią naprawdę ciąży jakieś fatum... Straciliśmy prezydenta oraz wiele innych wybitnych osób, mimo iż nie wszystkich darzyłem sympatią. Bez względu na zdanie oraz poglądy, uważam, że to niepowetowana strata dla naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul sporu o krzesło akt ostatni - tragiczny 11.04.10, 19:44 Groteska pt. "kto w naszej piaskownicy ważniejszy" przekształciła się - niestety - w rzeczywistą tragedię. Owszem, to bywało śmieszne: - kogo bardziej lubi Bush? Donka czy mnie?; - niech Sikorki przyniesie w zębach imienne zaproszenie dla Tuska; - JA też polecę do Katynia Tyle że finał nie ma jest żadną tragifarsą, jest tragedią w najczystszej postaci. Wiecznaja Pamiat` wszystkim niewinnym ofiarom, czy wręcz zakładnikom nieujarzmionych politycznych ambicji. Szczególnie chylę czoło przed przedstawicielami Rodzin Katyńskich. To oczywiście nie jest moja bajka - każdy, kto zna mnie z forum wie o tym doskonale. Ale ich upór i determinacja w dochodzeniu prawdy muszą budzić szacunek. Budzą też niestety chichot Historii. Nie zginęli jako więźniowie stalinowskich kazamatów, jako więźniowie sumienia PRLu - zginęli jako uprzedmiotowione ponad granice przyzwoitości gadżety "demokratycznej" wyborczej walki. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.sument Wstyd mi pisać pod tym tytułem o krześle... 11.04.10, 20:23 Czas zamknąć tą kartę historii, Czas przemian musi nastąpić, Czas pojednania. Czy wart on życia setki osób? Czas pokarze...I nie byli oni gadżetami demokracji, jak łaskawie pisze mój przedmówca, ale ofiarami tragedii. Wszyscy razem i każdy z osobna, czy był to biskup polowy WP, czy prawosławny ordynariusz WP. Wszyscy oni oddali swoje życie bo służyli naszej Ojczyźnie, I czy komuś sie to podoba , czy nie...CZEŚĆ ICH PAMIĘCI Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: sporu o krzesło akt ostatni - tragiczny 11.04.10, 20:25 Mienisz sie Rusinem.Od Twojego lewackiego belkotu wole tego brata Rusina; Nie chcieliśmy, ale znów przysporzyliśmy wam bólu - tymi słowami do rodzin ofiar tragedii pod Smoleńskiem i do narodu polskiego zwrócił się komentator radia Echo Moskwy Matwiej Ganapolski. - Wybaczcie, że kolejne nieszczęście przyniosła wam Rosja! - dodał. - Proszę o wybaczenie za to, że Wasi bliscy zginęli właśnie wtedy, gdy lecieli do mojego kraju. O wybaczenie proszę także Polskę. Za to, że w moim kraju zginęła część jej elity politycznej - napisał Ganapolski w swoim blogu na stronie rozgłośni. wiadomosci.onet.pl/2153484,12,1,1,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: sporu o krzesło akt ostatni - tragiczny 11.04.10, 21:19 Polska w żałobie(*) SMOLEŃSK TRAGEDIA Rankiem nad wschodnim lasem Ociężale budziło się niebo Walcząc ze złowrogim czasem Polski ptak wpadł w drzewo Nikt nie przeżył tego upadku Pozostały zgliszcza i szczątki Na obcej ziemi nie z przypadku Nikt nie chciał drugiej pamiątki Głowy pochylcie niech smutku łza Spadnie na tą która niewinnych Niespodziewanie nam pochłonęła Życie różne problemy stwarza Przywitani śmiercią u gościnnych Pozostawcie to bez komentarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
konfederata Re: sporu o krzesło akt ostatni - tragiczny 11.04.10, 22:19 "Niedaleko Katynia jest tajny właz do Nieba" jeden ze słuchaczy audycji radiowej, która teraz słucham Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Szanowni przedmówcy - najmocniej przepraszam 12.04.10, 05:12 Ale tej tragedii niechybnie można było uniknąć. Wystarczyło poskromić polityczne ambicje (wiem - w roku wyborczym było o to trudno, ale czy nie cnoty powściągliwości należy oczekiwać od polityków?). Mój wpis nie miał na celu postponowania pamięci ofiar. Rozumiem pewną pośmiertną retorykę, ale proszę o wyhamowanie. Jeżeli to miały być "elity" państwa, to z państwa posiadającego takie elity, ja się wypisuję. Szef lustracyjnej instytucji posuwający prawicową żurnalistkę na aktach TW Alka, ombudsmen wspierający państwo przeciw obywatelom, sekretarz rady walki przeciw upamiętnieniu pamięci ofiar Burego, etc. Czy moja ocena tych postaci ma się zmienić tylko dlatego, że zginęli w katastrofie? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Szanowni przedmówcy - najmocniej przepraszam 12.04.10, 06:59 Pawlo zastosowałeś tu : F-1 granat obronny czy RG-42 granat zaczepny ? Pamiętaj jednak, że odłamki tego typu mogą dosięgnąć rzucającego. Gorszą rzeczą nie mieć uznania w swoim sąsiedztwie. To zaledwie mały policzek. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.sument "...najmocniej przepraszam " - to hipokryzja 12.04.10, 08:00 Twój post, bo nie są to przeprosiny, jest negatywną oceną Mojego Kraju - co Ci wolno. Czytaj ze zrozumieniem - Mojego Kraju. Bo dla Ciebie przecież, tylko, cyt."na wschodzie jest jakaś cywilizacja". I dosyć dyskusji na ten temat, to już nie żenada, to brak elementarnych zasad i dobrych obyczajów. Ja już tego wątku nie "podbiję" do góry! Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Z Michalskim razem w jednym rzędzie stać... wstyd 12.04.10, 16:50 Ale skoro tylko ja i Michalski jesteśmy w tym kraju gotowi mówić własnym głosem, trudno. Puskaj budut moimi sojusznikami Prawda i Michalski. www.krytykapolityczna.pl/Cezary-Michalski/Michalski-Polityka-smierci/menu-id-291.html Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Pawlo coś taki zatwardziały?? 12.04.10, 22:37 To już nawet twój góru i mentor, zasmucony, że z Prezydentem nie będzie mógł spacerowac po molo. www.fronda.pl/news/czytaj/calopalenie_elit_boze_milosiedzie_caly_swiat_slucha_prezydenta www.fronda.pl/news/czytaj/michnik_musze_zdobic_rachunek_sumienia_po_smierci_leszka Odpowiedz Link Zgłoś
non.ens Re: Szanowni przedmówcy - najmocniej przepraszam 12.04.10, 14:37 > Jeżeli > to miały być "elity" państwa, to z państwa posiadającego takie > elity, ja się wypisuję. Sami sobie ich wybraliśmy. Podobnie prezydenta. Co nie zmienia faktu, że demonstracyjne objawianie swoich "poglądów politycznych" (które naprawdę nikogo w tej chwili nie obchodzą) w tym momencie uważam za mocno niestosowne. Zginęli ludzie. Matki i córki, ojcowie i synowie... i uważam, że przez najzwyklejszą ludzką przyzwoitość i szacunek dla zmarłych (ludzi! nie polityków, funkcjonariuszy, itd.) należy się zamknąć, jeżeli się nie ma nic sensownego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zimija Re: Szanowni przedmówcy - najmocniej przepraszam 12.04.10, 15:09 O dzięki Ci Wujku Dobra Rada. Teraz już wiem co mam robić. Bo już chciałem ziape rozdziawić - a tu proszę świetna rada. A powiedz mi Wujku Dobra Rada czy dzisiaj można walnąć setkę samogonki ? Czy raczej nie wypada. Sąsiad przyniósł i mnie nęci. Odpowiedz Link Zgłoś
non.ens Re: Szanowni przedmówcy - najmocniej przepraszam 12.04.10, 15:36 Wiesz, wybacz, ale nie chce mi się uskuteczniać podobnych przepychanek. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Szanowni przedmówcy - najmocniej przepraszam 12.04.10, 23:13 Ten tekst znaleziony na innym forum dedykuje pawloziul Tobie,Michalskiemu i Michnikowi tez; Ciesz się świński ryju !!! Wyjdź na ulicę z małpką wódy i wychlaj ją, ale nie chlaj jej sam. Zaproś Komorowskiego, Niesiołowskiego, Kutza i Sikorskiego, zaproś Olbrychskiego, zaproś „profesora” dyplomatołka Bartoszewskiego, zaproś swołocz medialną, zaproś Żakowskiego, Paradowską, zaproś całą ekipę Szkła Kontaktowego i Superstacji. Nie zapomnij o Lisie. Dziś dzień waszego triumfu. Prezydent Lech Kaczyński zginął w Smoleńsku. Wielkiego patriotę, inteligentnego, mądrego i ciepłego człowieka mieszaliście z błotem, wyśmiewaliście jego mądrość, wzrost, przejęzyczenia, odwagę, a wszystko co robił dobrego dla Polski wykpiwaliście i zohydzaliście oskarżając go o rzeczy, których nigdy nie zrobił. To WY zrobiliście z prezydenta mojego kraju, z profesora Lecha Kaczyńskiego: kurdupla i kartofla, to WY wmówiliście narodowi, że nie jest patriotą i wspaniałym człowiekiem tylko miernotą! W jednej chwili razem z Prezydentem Lechem Kaczyńskim zginęli inni wybitni Polacy. Wśród nich prezes IPN, prezes Narodowego Banku Polskiego, Rzecznik Praw Obywatelskich i posłowie znienawidzonej przez WAS partii. Więc ciesz się świński ryju, nic już nie stoi na przeszkodzie byś z kumplami wszedł na salony i zapaćkał je swoimi ubłoconymi gnojem walonkami. IPN jest WASZ !!!, Narodowy Bank Polski jest WASZ !!!, Pałac Prezydencki jest WASZ !!! WASZ jest Sejm !!! i WASZE są media !!! Już nikt ci nie przeszkodzi świński ryju zamienić moją ojczyznę w chlew bez zasad, historii i sprawiedliwości. Nikt ci nie przeszkodzi przehandlować moją ojczyznę za judaszowe srebrniki.... Zobacz więcej Chlając wódę świński ryju, wykrzykuj za Sikorskim: BYŁY PREZYDENT KACZYŃSKI !!!, zaśmiewaj się z Komorowskim wykrzykując JAKI PREZYDEN TAKI ZAMACH !!! Baw się !!! Niech obficie leje się krew i sperma !!! Lecz kogo teraz świński ryju będziesz obrażać i lżyć? Gdzie znajdziesz świński ryju tak dobrego, łagodnego i inteligentnego człowieka, żeby zrobić z niego chama, upodlić go i poniżyć? Przecież bez lżenia, upadlania i poniżania innych, CIEBIE świński ryju nie ma !!! JA ZWYKŁY OBYWATEL POLSKI ZABRANIAM WYŻEJ WYMIENIONYM I PODOBNYM DO NICH A TU NIWYMIENIONYM, ZABRANIAM I NIE ŻYCZĘ SOBIE ABY ŁĄCZYLI SIĘ W SMUTKU I ŻALU PO ŚMIERCI PREZYDENTA POLSKI LECHA KACZYŃSKIEGO Z CIERPIĄCYMI PO ŚMIERCI PANA PREZYDENTA POLAKAMI., KTÓRZY W ODRÓZNIENIU OD WYŻEJ WYMIENIONYCH SZANOWALI GO I BYLI DUMNI Z FAKTU ŻE BYŁ NASZYM PREZYDENTEM. Mocno też wierzę, że tłumy, które dziś w zadumie i płaczu odwiedziły Pałac Prezydencki modląc się i paląc świece, są dowodem na to, że Polacy tak naprawdę doceniają wielkość Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Tylko kto nas teraz będzie bronić przed „przyjaciółmi” ze wschodu i zachodu? No i przed świńskim ryjem? Ciężko mi ... Ale jeszcze coś ci na koniec powiem, świński ryju: nie wygralibyście z Lechem Kaczyńskim nigdy w życiu i za żadne pieniądze. Żebyście mogli z nim wygrać musiał umrzeć i z tą świadomością, świński ryju będziesz musiał żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko [...] 12.04.10, 23:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk.1 ['] Wicznaja Pam'jat' zahyblym w aviakatastrofi. 13.04.10, 02:49 forum.gazeta.pl/forum/w,252,109851468,109968424,Re_Szanowni_przedmowcy_najmocniej_przepraszam.html Bardzo dobry cytat Lechowski- trafnie oddaje polskie realia co najmniej ostatnich pieciu lat. Zycze Polakom, aby mimo ubieglotygodniowej tragedii zdolali kontynuowac dzielo budowy wolnej i niepodleglej Polski prowadzone przez wielkiego polskiego patriote i przyjaciela Ukrainy oraz narodu ukrainskiego, Prezydenta Polski Lecha Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: ['] Wicznaja Pam'jat' zahyblym w aviakatastro 13.04.10, 07:40 złoż podziękowania za pomoc : wiadomosci.onet.pl/4,50,13,8240081,-2,0,ksiega.html Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk.1 Re: ['] Wicznaja Pam'jat' zahyblym w aviakatastro 18.04.10, 04:51 złoż podziękowania za pomoc : wiadomosci.onet.pl/4,50,13,8240081,-2,0,ksiega.html --------------------------- ...po ukrainsku jako Ukrainiec czy po polsku jako prawoslawny "Polak"? Myslisz, ze narod polski nie umie pisac, ze w jego imieniu podzekowania dla Rosjan i Rosji maja skladac tzw. prawoslawni "Polacy"? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk.1 ['] Wicznaja Pam'jat' zahyblym w aviakatastrofi 26.04.10, 07:35 forum.gazeta.pl/forum/w,40728,109971497,110564373,_Wicznaja_Pam_jat_zahyblym_w_aviakatastrofi.html Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Para Prezydencka 13.04.10, 19:19 ma być pochowana na Wawelu ? Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Para Prezydencka 13.04.10, 20:06 Chce Cie poinformowac ze jedynie rodzina i dypozytariusz tego miejsca czyli Katedry na Wawelu kardynal Dziwisz maja w tej sprawie do powiedzenia. Ty mozesz tam pozniej pojechac i pomodlic sie nad ich grobem. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycyzwolki Re: Para Prezydencka 13.04.10, 21:10 Kilkaset osób protestowało we wtorek wieczorem w Krakowie przeciwko pochówkowi Lecha Kaczyńskiego na Wawelu. Protestujący zgromadzili się na ulicy Franciszkańskiej, naprzeciwko "okna papieskiego" w budynku kurii. "Nie na Wawel", "Powązki" - skandowali demonstranci. Na transparencie widniało hasło "Czy na pewno godzien królów?". Na Franciszkańskiej pojawili się również zwolennicy pochówku. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Czy-na-pewno-godzien-krolow---protest-przeciwko-pochowkowi-na-Wawelu,wid,12169194,wiadomosc.html Jeszcze na relikwia beda dzielic. Odpowiedz Link Zgłoś
konfederata Re: Para Prezydencka 13.04.10, 21:26 O małowierni ! Już grzmicie na sarkofagem ? Przekonacie się, że jest to dziejowa chwila !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek2322 Re: Para Prezydencka 13.04.10, 21:36 juz czekam na beatyfikacje... wielka przesada, szkoda czlowieka zgnial smiercia tragiczna ale widze ze ludzie maja krotka pamiec. Wawel jest dla ludzi naprawde zasluzonych ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko Re: Para Prezydencka 13.04.10, 21:57 marcinek2322 napisał: > juz czekam na beatyfikacje... > wielka przesada, szkoda czlowieka zgnial smiercia tragiczna ale widze ze ludzie > maja krotka pamiec. Wawel jest dla ludzi naprawde zasluzonych ojczyznie. Jestem podobnego zdania. Wielu się chyba trochę zagalopowało. Pozostaje teraz czekać na szybką beatyfikację. Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Para Prezydencka 13.04.10, 22:42 Bez przesady, Władysław Łokietek i Jozwa Piłsudski też tam pochowani! Nie żałujmy Lechowi Kaczyńskiemu Wawelu, naprawdę warto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko Re: Para Prezydencka 14.04.10, 09:10 kristian_wolf napisał: > Bez przesady, Władysław Łokietek i Jozwa Piłsudski też tam pochowani! > Nie żałujmy Lechowi Kaczyńskiemu Wawelu, naprawdę warto !!! Wszystkie Olki i Kristaiany to równe chłopy! Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko Re: Para Prezydencka 14.04.10, 23:20 kristian_wolf napisał: > Bez przesady, Władysław Łokietek i Jozwa Piłsudski też tam pochowani! > Nie żałujmy Lechowi Kaczyńskiemu Wawelu, naprawdę warto !!! Warto to się zastanowić, czy przystoi grzebać tam kogoś, kto jeszcze nie tak dawno prawił "spieprzaj dziadu" bliźniemu swemu.Zastanów się Kristianolek Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Para Prezydencka 14.04.10, 10:16 Powiedzial Pan; "BĘDZIECIE PATRZEC A NIE BĘDZIECIE WIDZIEĆ, BĘDZIECIE SŁUCHAĆ A NIE BĘDZIECIE SŁYSZEĆ"? Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny Re: Para Prezydencka 14.04.10, 10:29 Powiedzial Pan : Pycha zwycięży rozsądek i stało się . Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Para Prezydencka 14.04.10, 05:25 lechowski51 napisał: > Ty mozesz tam pozniej pojechac i pomodlic sie nad ich grobem. Dodaj uczciwie: "wykupiwszy wcześniej bilet wstępu". Kiedy ostatnio byłem na Wawelu kosztowało to około dychy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul powtórka z Miłosza - tą razą w wydaniu lewackim 14.04.10, 05:21 Kaczyńscy nie są moją rodziną, Wawel nie jest moją własnością, więc co mnie to obchodzi? Wyjątkowo się zgodzę z Lechowskim. Chociaż mam poważne wątpliwości, czy Lechowski napisałby to samo, gdyby Dziwisz zadecydował o pochówku na Wawelu np. Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: powtórka z Miłosza - tą razą w wydaniu lewack 14.04.10, 09:16 Nie na Wawelu a na terenie Katedry.Miejsce Katedry jest miejscem swietym dlatego nie chowa sie tam bezboznikow.Stad tez Pilsudski jest pochowany w Krypcie Srebrnych Dzwonow bo kard.Sapieha nie wyrazil zgody aby innowierce chowac na terenie Katedry.Jaki jest dzisiaj status Krypty Srebrnych Dzwonow w swietle prawa kanonicznego nie jestem w stanie Ci tego wyjasnic. Mysle ze miejsce Jaruzelskiego to Powazki obok Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
owl106 Re: powtórka z Miłosza - tą razą w wydaniu lewack 14.04.10, 20:40 Lechowski mimo takiej tragedii Ty i tak wszystkich dzielisz na lewice prawice i centrum etc. śmiem wnioskować, że podpisujesz się pod słowami Macierewicza i tego klechy (inaczej tej osoby nie mogę nazwać, dla duchownego nie wypada mówić takich słów) z Przemyśla i innych z otoczenia "imperium toruńskiego"? Zamiast zamknąć gębe i powstrzymać się od takich komentarzy ( tu cytowanie jakiegos dosł.: debila) tacy ludzie jak Ty (i ten cytowany grzesznik) plują jadem mimo że całe życie polityczne w Polsce jest wyciszone i w zadumie ? (Oprócz wyjątków wymienionych wyżej, tu: pieniaczy). Nie byłem zwolennikiem wielu osób tych którzy zginęli, ale oddaje im szacunek i hołd jako człowiek człowiekowi a nie: obywatel politykowi, polityka w takim czasie powinna byc odsunięta na bardzo daleki plan, nie powinno być w tym czasie żadnych podziałów, kazdy powinien się łączyć w tragedi (słowa i tych z lewicy i prawicy). Więcej się nie odniosę do słów ludzi z róznych opcji politycznych, bo dla mnie opcji teraz nie ma, powinna być zjednoczony naród. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul "bezbożnicy" to prawosławni i protestanci??? 14.04.10, 20:49 lechowski51 napisał: > Miejsce Katedry jest miejscem swietym > dlatego nie chowa sie tam bezboznikow.Stad tez Pilsudski jest pochowany w > Krypcie Srebrnych Dzwonow bo kard.Sapieha nie wyrazil zgody aby innowierce > chowac na terenie Katedry. "Bezbożnicy" to prawosławni i protestanci - dobrze rozumiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny Re: "bezbożnicy" to prawosławni i protestanci??? 14.04.10, 21:19 Wobec takiego dictum lechowskiego : "dlatego nie chowa sie tam bezboznikow" ,( czym gruntownie się zbłażnił ) dobrze Pawlo rozumujesz . Gruntowne zbłaznienie lechowskiego jest dla jego honoru w żadnej mierze nieujmujące , bo w już w poniedziałek honor bedzie lsniący i przygotowany do następnego zbłaznienia . Trudno wyróżniać lechowskiego w momencie powszechnego zbłaznienia . Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: "bezbożnicy" to prawosławni i protestanci??? 14.04.10, 22:49 Bezbożnik tyczyło sie Piłsudkiego jakbyś Pawlo nie zauważył. a na Wawelu puki co jeszcze ani Batiuszka ani Pastor głosu nie mają. w Konstytucji nadanej Księstwu Warszawskiemu stoi jasno ; 1. Religia Katolicko-Apostolsko-Rzymska jest religią Stanu. 2. Wszystkie wyznania są wolne i publiczne . Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber [...] 14.04.10, 23:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Lech by nie chciał 15.04.10, 17:55 Trzeba byc hans bydlakiem aby piszac o jeszcze nie pochowanym czlowieku uzywac przezwisk a nie jego prawdziwego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko [...] 15.04.10, 22:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Lech by nie chciał 15.04.10, 22:45 "Bydlak" to przecież dowód ile z chrześcijaństwa rozumie polski katolik. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Lech by nie chciał 15.04.10, 22:51 Pewnie obrazilem zwierzeta porownujac Cie do nich.One nie pastwia sie nad martwa ofiara. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Lech by nie chciał 15.04.10, 23:09 Obrażanie Ci dobrze wychodzi. :) I nazwałeś Lecha ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Dzięki Mexico za szczerość 15.04.10, 06:40 Wspominał coś wprawdzie Prezydent o wspieraniu wiary rzymskiej, ale naiwnie myślałem, że to rodzaj "perskiego oka" w stronę prawicowego elektoratu. Znaczy tak - obecność ks. Adama Pilcha i abp. Mirona na pokładzie osłabiają symbolikę śmierci Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Dzięki Mexico za szczerość 15.04.10, 07:21 Wawel, Goplana czy tez E.Wedel... dajcie już pokój, rozdzierać szaty nad katafalkiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Dzięki Mexico za szczerość 15.04.10, 07:30 zdecydowanie Wedel, d.22 Lipca Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul no co Ty, nie pamiętasz czekolady gorzkiej? 15.04.10, 08:10 Za komuny to się zwało ZPC 22 Lipca d. E. Wedel. A teraz chyba leci jakoś tak: Cadbury d. PepsiCo d. ZPC 22 Lipca d. E. Wedel Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko [...] 15.04.10, 22:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 [...] 15.04.10, 23:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Para Prezydencka 15.04.10, 23:17 Decyzja o pochowku Kaczyńskiego na Wawelu to jeszcze lepszy dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.sument Re: Para Prezydencka 15.04.10, 23:41 Miałem nie pisać... Ale wstyd mi, że tych którzy piszą takie "zdania", takie "wstrętne zdania" - niestety znam - i już was znać nie chcę. Nie spodziewałem się takiej nienawiści, gniewu i złości. Tylu złych słów. Upraszam Was o zastanowienie i umiarkowanie. I nie chodzi, widzę, w tym momencie o dictum sprawy, ale o uwłaczanie ludzkiej godności, o obrazę konstytucyjnie chronionych praw. A to jest juz przestępstwo. I nie kieruję tego postu do Was..., hmm pseudo forumowicze (?), ale do wszystkich innych , którzy czytają forum. Nie wierzcie im , oni tak naprawdę tak nie myślą, oni błądzą z chęci zaistnienia, z chęci konfrontacji i wichrzycielstwa. Wybaczam Wam , mimo wszystko, ale znać nie chcę. Więc i na mój post odpowiedzi nie oczekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko [...] 15.04.10, 23:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Pochówek 15.04.10, 23:31 przekażcie sobie znak pokoju .... w Krakowie cena pokoju za 1 nocleg dochodzi do 10 tysięcy Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko [...] 15.04.10, 23:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Pochówek 15.04.10, 23:44 nie, za hektar czerwonych pomarańczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kon.sument Re: Pochówek 15.04.10, 23:45 Miałem nie pisać... Ale wstyd mi, że tych którzy piszą takie "zdania", takie "wstrętne zdania" - niestety znam - i już was znać nie chcę. Nie spodziewałem się takiej nienawiści, gniewu i złości. Tylu złych słów. Upraszam Was o zastanowienie i umiarkowanie. I nie chodzi, widzę, w tym momencie o dictum sprawy, ale o uwłaczanie ludzkiej godności, o obrazę konstytucyjnie chronionych praw. A to jest juz przestępstwo. I nie kieruję tego postu do Was..., hmm pseudo forumowicze (?), ale do wszystkich innych , którzy czytają forum. Nie wierzcie im , oni tak naprawdę tak nie myślą, oni błądzą z chęci zaistnienia, z chęci konfrontacji i wichrzycielstwa. Wybaczam Wam , mimo wszystko, ale znać nie chcę. Więc i na mój post odpowiedzi nie oczekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
konfederata Re: Pochówek 16.04.10, 07:40 Głębszy wydźwięk złożonych na Wawelu, teraz chyba wszystko jasne : www.tvn24.pl/2328147,28377,0,0,1,wideo.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Pochówek 16.04.10, 07:47 kon.sument napisał: > Miałem nie pisać... > Ale wstyd mi, że tych którzy piszą takie "zdania", takie "wstrętne zdania" - > niestety znam - i już was znać nie chcę. Nie spodziewałem się takiej nienawiści To co w takim razie powiesz o pośle pisu Macierewiczu który powiedział że Po i Tusk to zaplanowali,że wiedzieli o tym już tydzień wcześniej.A pewna posłanka tej samej partii (nie podana z nazwiska)mówi że Komorowski i Sikorski mają krew na rękach.Podał to dziennikarz obsługujący sejm.Co o tym sądzisz.Jak oceniasz ich zachowanie?.(To ponoć elita narodu,kwiat polskiej inteligencji itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
kon.sument Re: Pochówek 16.04.10, 08:16 Jeszcze raz napiszę, słabym jednak człowiekiem jestem, nie dotrzymując przyrzeczeń. Krzysztofie, czy bardzo Ci zależy na P. Macierewiczu? Czy na słowach tej posłanki? Czy wierzysz w to co mówią? Czy sa oni TWoimi wybrańcami? Chyba NIE! Oni błądzą...i nie ważne jest z jakiej opcji pochodzą...po prostu błądzą. Bóg im wybaczy, Ty nie musisz. A ja tu prawiłem o nas, o forumowiczach, abyśmy my nie błądzili i aby nam nikt nie musiał wybaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Chwila zadumy ... 16.04.10, 08:19 Zamiast żenującej dyskusji polecam poczytać artykuł na blogu: blackpudding.blog.onet.pl/Durnie-i-Elity,2,ID404513781,n Jeśli czyjś wpis na forum skasowałem, a chce koniecznie wiedzieć za co, proszę o e-maila na szpila555@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kon.sument Re: Chwila zadumy ... 16.04.10, 08:38 Tak....świetne rzeczywiście i oddające w 100% nasza rzeczywistość. Dzięki Szpilo za link. Może tylko...Dlaczego takich głosów nie było więcej wcześniej? Dlaczego tak łatwo ulegliśmy diabłom, sączącym jad do uszu...? Bo słabi jesteśmy! Bo łatwiej o krytykę niż o pochwałę, bo łatwiej słuchać innych niż wysilić się na własne opinie. To właśnie napisał w blogu Michal ALien Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Chwila zadumy ... 16.04.10, 09:24 Przeczytalem...upowszechnie ten tekst.Dzieli szpilo! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmenn Re: Chwila zadumy ... 16.04.10, 10:08 Dodam od siebie podobne refleksje, które znalazłem na wykopie. pokazywarka.pl/qefahn/ Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko Re: Rumuńskim okiem 19.04.10, 22:37 mexico86 napisał: > niezalezna.pl/article/show/id/33217 Weź już się gościu nie ośmieszaj i nie wrzucaj durnot z jednego "wiarygodnego" źródła. Zaraz po tej nieszczęsnej katastrofie byłem pewien, że szybko się znajdzie jakiś idiota, który będzie miał "dowody" na to, że to Rosjanie przy użyciu jakiejś tajnej broni, superelektromagnesu, przyczynili się do tej katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber :) 16.04.10, 10:45 1. Ja się z chęcią dowiem dlaczego wyciąłeś moj (i nie tylk moj) post. I nie na poczte tylko otwarcie - chyba ze się wstydzisz. Ja bym się wstydził cenzurowania bo to dobra PRL-owska tradycja. :) 2. Autor bloga nie rozumie kilku podstawowych rzeczy - na przykład to że działa zasada "de mortuis aut bene, aut nihil". Poza tym ludzie i głowy państw oddają hołd także byc moze przede wszystkim urzędowi prezydenta, instytucji. Byłoby tak niezaleznie od osoby ktora sprawowała urząd. Rozmiar tragedii jest taki, że wyzwolił nadzwyczajne emocje - ale nie jest godne by żerując na nich probować czynić z Lecha Kaczyńskiego męża stanu. Potępiać krytyków słabej prezydentury. Walić młotkiem po głowie tych którzy wytykali mu potknięcia i niedorzeczności. 3. Czas oceny prezydenta powinien nastąpić po pogrzebie ale decyzja o pochowaniu go na Wawelu sprawiła, oceny pojawiają się tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: nietypowa-wpadka-radia-zet !!!! 16.04.10, 14:51 www.wykop.pl/ramka/348081/nietypowa-wpadka-radia-zet/ Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk.1 Inszy sobi dadut radu, ty pylnuj swoich spraw... 18.04.10, 05:06 ma być pochowana na Wawelu ? Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie? ------------------------ To jest suwerenna decyzja narodu polskiego, do ktorej ukrainskojezyczna ludnosc Podlasia nie powinna sie wtracac, a juz napewno nie powinna popierac w tej sprawie oponentow polskich patriotow, spod znaku rosyjskiej partii w Polsce. Ty lepiej skup sie na swoich problemach, np. czy w zblizajacych sie wyborach samorzadowych bedziesz mial przy urnie jakas alternatywe dla Selwesiuka, ktory wprowadza w Wurli i okolicach poprzekrecane nazwy tak aby brzmialy choc trochu po bialorusku. Zastanow sie co zrobic abys w nadchodzacych wyborach parlamentarnych mial przy urnie jakas alternatywe dla TW Izydora, ktory przywiozl naszym ludziom z Sejmu taka ustawe o mniejszosciach, ktora uniemozliwia nam postawienie tablic z nazwami w naszym ojczystym dialekcie ukrainskim, czy dla Matwiejuka, ktory nic w sprawnie tej skandalicznej ustawy nie zrobil. forum.gazeta.pl/forum/w,40728,62673055,109188828,Jak_pozbutysia_janczariw_z_samoupraw_i_sojmu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Inszy sobi dadut radu, ty pylnuj swoich spraw 18.04.10, 05:29 dam sobie radu bez twoich cennych rad. Ne miszaj ludiom pereżywaty neszczaścia wyiżdżajuczy tut ze śmietiom. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk.1 Re: Inszy sobi dadut radu, ty pylnuj swoich spraw 18.04.10, 05:35 dam sobie radu -------------------- Daj Boze! W sietym rokowi pobaczym jak to bude z dawaniom sobi rady... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk.1 Re: Inszy sobi dadut radu, ty pylnuj swoich spraw 18.04.10, 05:36 Ne miszaj ludiom pereżywaty neszczaścia -------------------- Jasna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Wsłuchajcie sie w słowa 18.04.10, 07:32 może czas... www.youtube.com/watch?v=qKV3KATvl74&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ckmi sie zaczyna 16.04.10, 18:43 Posłowie Prawa i Sprawiedliwości wystąpią do minister edukacji z wnioskiem o wpisanie do programu nauczania obowiązkowych wycieczek szkolnych między innymi do Katynia i na Wawel - informuje radio TOK FM. Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny Re: sie zaczyna 16.04.10, 19:02 Posłowie Prawa i Sprawiedliwości mogą wystąpić z modlitwami o cudowne zmądrzenie . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: sie zaczyna 16.04.10, 19:36 Nie boj sie nik.... www.rp.pl/artykul/462423_Czego_tak_bardzo_sie_boicie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: sie zaczyna 18.04.10, 01:48 Zyd aby zdać maturę musi odwiedzić oswiecim, wiec oplskie władze czy to pseudo prawicowe czy lewackie zawsze będą czerpały od mosków Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny D... na wierzchu , głowa w piasku 16.04.10, 20:10 Winien Komorowski : "- Pozytywnie odpowiadając na prośbę rodziny Kaczyńskich inspirowałem się tym, co powiedział najwyższy reprezentant władz instytucjonalnych Polski, czyli tymczasowy prezydenta (Bronisław Komorowski), który natychmiast po tragedii wezwał Polaków do jedności i zgody narodowej, ponad różnicami politycznymi i ideologicznymi. I tak było - powiedział kardynał Dziwisz. " wielkopolska.naszemiasto.pl/artykul/380866,krakow-kardynal-dziwisz-wawel-nie-byl-moja-propozycja,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
ckmi Re: Katastrofa samolotu.. 16.04.10, 21:07 mgła na Katyniem pył nad Krakowem ............ daje do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul pierwszy komentarz rosyjskiego internauty na ORT 16.04.10, 23:26 ckmi napisał: > mgła na Katyniem > pył nad Krakowem Ponieważ pierwsze doniesienia polskich mediów były dosłownie żadne, przeszedłem w ubiegłą sobotę na strony rosyjskie. Na wieść o tym, że Miedwiediew wybiera się na uroczystości pogrzebowe do Polski jako pierwszy zareagował tamtejszy internauta o wdzięcznym nicku "erunda". Zadał takie "niewinne" pytanie (Szpila go by wyciął, podczas gdy to jakiś prorok normalnie był): "nieusheli budiet li nad Pol`shej tuman?". Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul co jest trendy na forum? 16.04.10, 23:55 Jak widzę "trendy" jest pewien typ prawicowego stracho-światopąglądu zaszczepiany zresztą przez Moderatora. Wszystkim zwolennikom tej chorej wizji świata polecam lekturę owego tekstu: www.rp.pl/artykul/461351_Krasnodebski__Juz_nie_przeszkadza.html Tytuł jest oczywiście ściemniający. Powinien raczej brzmieć: "Dlaczego prawicowość implikuje idiotyzm?" Ale przed poniedziałkiem na polemiki nie dam się skusić. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Ale komentarz Agaty Bielik jednak zacytuję 17.04.10, 01:57 Śmierć służy tu za ostateczny argument. Tak jak Jezus “udowodnił”, że jest Bogiem, umierając na krzyżu – tak Lech Kaczyński “udowodnił”, że był opatrznościowym ojcem polskiego narodu, umierając w Smoleńsku. Rzecz jasna, logika ta pozostaje zupełnie niedostępną “czarną magią” dla kogoś, kto nie wyznaje polskiego tanato-mesjanizmu. Ten z zupełnym niedowierzaniem czyta teksty publikowane w “Rzeczpospolitej”, które w całości opierają się na jej rzekomych dowodach (najbardziej kuriozalnym dokumentem jest tu artykuł Zdzisława Krasnodębskiego): “Teraz widzicie! Śmialiście się z naszego prezydenta, a on się w końcu okazał wielkim mężem stanu. Teraz musicie za to zapłacić!” To nie cytat, tylko coś w rodzaju emocjonalnej esencji, jadowicie się z tych wszystkich artykułów sączącej, ale chyba dobrze streszcza istotę tej histerycznej agresji, która w tej chwili opanowała prawicę. Wobec tej oczywistej prawdy o wielkości Lecha Kaczyńskiego, która teraz się “objawiła”, wszyscy, którzy byli złego zdania o jego prezydenturze muszą zamilknąć, ukorzyć się, a najlepiej posypać sobie głowę popiołem i umrzeć ze wstydu. Tymczasem, raz jeszcze to powtarzam, dla ludzi w miarę trzeźwo myślących, pozostających poza kręgiem mrocznych wyziewów polskiego pseudo-mesjanizmu, nic tu się kupy nie trzyma. Kaczyński nadal pozostaje kiepskim prezydentem, a jego śmierć budzi ogromne wątpliwości natury moralnej. Bo jeśli istotnie chciał on dotrzeć do Katynia za wszelką cenę, to wówczas staje się on współodpowiedzialny za śmierć reszty pasażerów. I to rzeczywiście jest tragiczne – tyle że tragiczne po prostu, zwyczajnie, po ludzku. Bez żadnych magii, mitologii i tanich pseudo-wzniosłości. www.krytykapolityczna.pl/Opinie/Bielik-Robson-Polski-triumf-Tanatosa-/menu-id-1.html Odpowiedz Link Zgłoś
kon.sument Może tak zaprzestać wymądrzania się? 17.04.10, 08:25 Dasz upust swoim (nie swoim) mądrościom po pogrzebie, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Może tak zaprzestać wymądrzania się? 17.04.10, 09:50 Równie dobrze można by Ciebie zapytać o istotę Twego wchodzenia na forum w ostatnich dniach. Czy po to, by sprawdzić, czy aby przypadkiem nikt niczego w temacie nie siepnął? Czy nie powinieneś być teraz pogrążony w żalu i smutku, a na forum zawitać dopiero po pogrzebie? Odpowiedz Link Zgłoś
kon.sument Re: Może tak zaprzestać wymądrzania się? 17.04.10, 20:44 Trafiłeś Partyzanie.., rzeczywiście powinienem zamilknąć, jako i ty zrobiłeś rozpoczynając ten wątek. Przepraszam więcej nie będę i wybacz jeżeli Tobie to przeszkadzało. Ty jednak zwróciłeś jedynie mnie uwagę na niestosowność mojego zachowania. Czy uważasz, ze moje słowa nawołujące do pojednania, spokoju, uszanowania żałoby, były czymś niestosownym, jeżeli tak przepraszam po dwakroć. I już się nie odezwę. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Może tak zaprzestać wymądrzania się? 17.04.10, 21:43 Żebym wiedział, żeś taki delikatny, to bym się nie odzywał.. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul smutna prawda 17.04.10, 22:38 kon.sument napisał: > Dasz upust swoim (nie swoim) mądrościom po pogrzebie, dobrze? Obawiam się, że smutna prawda jest niestety taka, że po pogrzebie o Prezydencie pamiętać będzie już wyłącznie jego córka. Nawet brat rodzony ciutkę zapomni ponieważ będzie musiał zająć się kampanią. Generalnie zgadzam się z komentarzem Partizana. Ale doceniam też, że Artur i Ty staracie się jakoś zachować powagę tego forum - piszę szczerze, ironii w tym stwierdzeniu zero. Tylko jeżeli u Puba wygląda to na autentyczne porywy serca, to u Ciebie przeradza się już w jakąś postać forumowej meta-cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Ale komentarz Agaty Bielik jednak zacytuję 17.04.10, 10:49 Bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Ale komentarz Agaty Bielik jednak zacytuję 17.04.10, 23:57 "dla ludzi w miarę trzeźwo myślących, pozostających poza kręgiem mrocznych wyziewów polskiego pseudo-mesjanizmu, nic tu się kupy nie trzyma. Kaczyński nadal pozostaje kiepskim prezydentem, a jego śmierć budzi ogromne wątpliwości natury moralnej. Bo jeśli istotnie chciał on dotrzeć do Katynia za wszelką cenę, to wówczas staje się on współodpowiedzialny za śmierć reszty pasażerów. I to rzeczywiście jest tragiczne – tyle że tragiczne po prostu, zwyczajnie, po ludzku. Bez żadnych magii, mitologii i tanich pseudo-wzniosłości" – oskarża Agata Bielik Robson, i to jeszcze przed pogrzebem, przed jakimikolwiek wyjaśnieniami. "Możliwości racjonalnej dyskusji zniknęły dla Polaków w wieku XVIII, gdy w Europie panował rozum. Została waleczność i patriotyzm biorący się z poczucia opresji – rozbiorów. Patriotyzm jest istotą polskości, tym co ją stworzyło. „Uczenie go” jest więc poronionym pomysłem. Polaków należy wręcz hamować przed przejawami patriotyzmu, gdy sami się pakujemy w opresję, by go podsycać. Któryś z filozofów powiedział „Myśl idzie na Zachód”. Szkoda, że nas coraz bardziej opuszcza, zostawiając z pustym mózgiem i sercem pełnym łez" – krytykuje Polaków Manuela Gretkowska. Cytaty można ciągnąć. Na blogach czy w komentarzach są jeszcze gorsze. Nie będę tego robił. Nie warto. Nie warto też gardzić, czy się wstydzić. Trzeba – tym wszystkim, którzy wstydzą się innych Polaków, którzy czują się od nic lepsi (bo wychowali się na Gombrowiczu, a nie na Sienkiewiczu) od ludzi, którzy spotykają się na Krakowskim Przedmieściu i w wielu innych miejscach – powiedzieć jasno, że nie ma obowiązku czuć pewnych emocji. A potem zaśpiewać nieocenzurowaną czwartą zwrotkę Pierwszej Brygady. "Nie chcemy już od Was uznania Ni Waszych mów, ni waszych łez! Skończyły się dni kołatania Do waszych serc, je…ał was pies!" Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Ale komentarz Agaty Bielik jednak zacytuję 18.04.10, 00:06 PS. Terlikowski ten podły katol Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul zwłaszcza Twój głos w takich dyskusjach jest cenny 18.04.10, 00:08 "Dzięki Ci Boże, że zabrałeś grzesznika". Pamiętasz, po czyjej śmierci to napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: zwłaszcza Twój głos w takich dyskusjach jest 18.04.10, 00:22 Oczywiście po jeszcze nie kanonizowanego, ale pewnie wkrótce- o tym który mówił: Ja ich po prostu nienawidzę. Tak nienawidzę, że nie wiem jak to wyrazić słowami. www.polonica.net/Zdrada_zydowska-geremek.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zdrafko Re: Katastrofa samolotu.. 18.04.10, 01:25 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,7773211,_Jesli_uznamy__ze_smierc_czlowieka_zmienia_ocene_jego.html Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Katastrofa samolotu.. 18.04.10, 01:36 teologiapolityczna.salon24.pl/172099,magdalena-gawin-wlasnie-ze-wawel Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Katastrofa samolotu.. 18.04.10, 01:44 blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/04/17/dwie-pamieci/ Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Katastrofa samolotu.. 22.04.10, 21:14 www.fronda.pl/news/czytaj/staniszkis_jezeli_prawda_jest_ze_bezposrednio_po_tragedii_bylo_w Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Katastrofa samolotu.. 22.04.10, 21:25 niezalezna.pl/article/show/id/33355 Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk.1 Re: Katastrofa samolotu.. 26.04.10, 07:36 forum.gazeta.pl/forum/w,40728,109971497,110564448,Jakie_sa_przyczyny_katastrofy_samolotu_opinie.html Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Katastrofa samolotu.. 26.04.10, 08:50 WG instrukcji na stronie www.itv24.com.pl/film/891/oredzie_w_tvp_info_przed_katastrofa_tu Uzyskałem w cache: http://74.6.239.67/search/cache?ei=UTF-8&p=W+tych+trudnych+dniach+b%C4%85d%C5%BAmy+razem&fr=yfp-t-892&u=tvp.info/informacje/polska/w-tych-trudnych-dniach-badzmy-razem/1643874&w=w+tych+trudnych+dniach+b%C4%85d%C5%BAmy+razem&d=ftMhFO_EUpZQ&icp=1&.intl=us&sig=9ezvzccQE647Nh1G1UxoRA-- Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny Re: Katastrofa samolotu.. 26.04.10, 11:09 Fatum ? wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Smiertelny-wypadek-na-pogrzebie-posla-Edwarda-Wojtasa,wid,12206481,wiadomosc.html? ticaid=1a0eb Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Katastrofa samolotu.. 27.04.10, 21:13 media.wp.pl/kat,1022943,wid,12211780,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul a wiesz Mex, czego ja sobie nie wyobrażam... 27.04.10, 21:27 Że samolot odrzutowy z jakąkolwiek prędkością lata kilka metrów nad ziemią poza sytuacją (a) lądowania; (b) spadania. Sztukę pilotażu na tych wysokościach opanowali jedynie James Bond i - najwyraźniej - Sakiewicz. Tomasz Sakiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: a wiesz Mex, czego ja sobie nie wyobrażam... 27.04.10, 23:00 Prawdziwy omnibus Odpowiedz Link Zgłoś