siwy62 20.06.11, 08:40 nie ma nadal ciepłej wody na osiedlu przy hoopach... .................. i co dalej mieszkańcy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikletni Re: Help ! 20.06.11, 13:54 Proponuję zainstalować destylarkę , taką do napoju wyskokowego . Zasilasz zimną wodą , z rurki kapie ku uciesze , a z układu chłodzenia wycieka ciepła woda . Dziesięć kilo cukru , paczka drożdzy , 10 l. wody . Chyba takie jakieś proporcje . Odczekać z tydzień i przedestylować ... Tzw. dwie pieczenie na jednym ogniu ...- i człek zadowolony i woda ciepła jest . Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Help ! 20.06.11, 22:56 HA....! Przepis , skądinąd, znany do 600. lat...Zwany popularnie "grunwaldzianką" - 1410, rzecz jasna... ....A wody dalej nie ma!!!! Pocieszony się jednak czuje, Waszą troską, o moje zdrowie, także psychiczne. Z optymizmem patrząc w przyszłość świetlaną...Bogu dziękuje za deszcz....chociaż zimny, ale cieplejszy od kranówki. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Help ! 22.06.11, 13:18 Pamiętam "dobre" czasy, kiedy jak była wakacyjna przerwa w dostawie ciepłej wody to trwała 2-3 tygodnie i ...nikogo to nie dziwiło. Teraz u mnie na osiedlu jeśli jest to góra 1 - 2 dni.... Chyb się rozpuściliśmy....:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Help ! 01.07.11, 13:07 wody znowu nie ma;;;; a co do naszego rozpuszczenia...: to rzeczywiście tak jest, kiedyś nie było wiz do Rosji...a teraz żądamy ich zniesienia do usa...tak rozpuściliśmy sie okropnie, no i minęlo ze 20. lat...tak Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: Help ! 01.07.11, 14:09 siwy62 napisał: > wody znowu nie ma;;;; ======================================================= Przynajmniej dzisiaj nie powinieneś narzekać na brak wody . Leje jak z trzech ceberków . Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Help ! 01.07.11, 14:53 Je generalnie jestem typ mało narzekający :)) A deszcze no cóż, popada i przestanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Help ! 01.07.11, 17:51 znasz alutko moje opty podejście do życia, ale jeżeli do mieszkań wpływa woda z rozszczelnionego bloku, z sufitów kapie, bo dach przecieka, daszki nad wejściem do klatki deszcz traktuje jak sito, bloki sa przemrożone i jako chyba jedyne w bielsku nie docieplone, piece sa rozwalone i łatane....to zima nie przedstawia sie kolorowo, opty czółko.... Odpowiedz Link Zgłoś