Dodaj do ulubionych

Problem z wyborem drogi

18.01.14, 07:20
Wczoraj jazda krajową 19 była fatalna, nieodśnieżone muldy sprawiały że jazda przypominała szusowanie na nartach. Niebezpieczne wymijanie to kolejne niebezpieczeństwo szczególnie z pojazdami o dużych rozmiarach z przyczepą !
Jechaliśmy wolno z Białegostoku, pierwszy pług spotkaliśmy w okolicy drogi go Plosek.
Kiedy już zjechałem na parking obok Arhelanu usłyszałem donosne dźwięki straży pożarnej, 2 wozy pędziły w kierunku Haciek. I stało się, tego zawsze kierowcy obawiaja się w takich warunkach/ dwie osoby zginęły/! Wczoraj w nocy wiele pojazdów skierowano z Chraboł przez Rajsk, nową drogą, niestety w zimowych warunkach jest zbytnio wąska. Niedawno maiłem problem wyminąć się z wysokim Pługiem koloru pomarańczowego.
Zaraz muszę jechać do Białegostoku, zastanawiam się czy lepiej przez Zabłudów czy tez przez Juchnowiec bo tam spokojniej i może lepiej odśnieżone ???
Obserwuj wątek
    • sebcioo Re: Problem z wyborem drogi 18.01.14, 07:55
      juz jak widze jak droga przez Juchnowiec jest lepiej odsniezona ... zebys sie nie zdziwil

tak swoja droga - co z tymi co maja odsniezac? przez miesiace sie opie... a teraz jak trzeba popracowac to oni co? zdziwieni sa?
      • kahuna11 Re: Problem z wyborem drogi 18.01.14, 13:06
        W Bielsku przedwczoraj, też nie było odśnieżane na ulicach i było bardzo ślisko. Wczoraj też śnieg sobie padał, a samochody go ujeżdżały. Tylko biznes blacharski się kręci z tego powodu. Ciekawe kto karty drogowe kierowcom podpisuje i za co.
        Zastanawia mnie też druga sprawa. Jeśli umowa z firmą odśnieżającą jest na konkretną powierzchnię odśnieżania, a jej nie odśnieżono, to czy jakieś upusty są z tego tytułu, czy w czambuł ryczałt jak nie ma skarg?
      • konfederata Re: Problem z wyborem drogi 18.01.14, 20:52
        sebcioo napisała:

> juz jak widze jak droga przez Juchnowiec jest lepiej odsniezona ... zebys sie n
        > ie zdziwil
        -----------------------------------------
        Zadałem pytanie z tym Juchnowcem, pojechałem jednak przez Zabłudów i wróciłem tudzież, dzisiejsze drogi już są w lepszym stanie.
        Jako ciekawostka, droga przez Rajsk bardzo ładnie odśnieżona do samej bazy, nawet ten leśny odcinek 4 km.
        • obserwer11 Re: Problem z wyborem drogi 08.02.14, 08:21
          No i puściło, podobno przez Wojszki na Juchnowic okrutnie ślisko do Tryczówki ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka