toovo 13.03.05, 22:00 Powstanie. Ponoć, prawdopodobnie, chyba. Obok rynku, na dawnym poligonie. Raduj się kliencie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stasss Re: Trzeci market 13.03.05, 22:14 hehe.. zauważyłem, że w Hajnówce to postają same sklepy każdy chce sprzedawać szkoda, że nie każdy ma pieniądze, żeby kupować :-) jakie działają w Hajnówce zakłady produkcyjne ?? moderator, hamech, furnel, mleczarnia, runo co jeszcze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Trzeci market 13.03.05, 22:25 stasss napisał: > jakie działają w Hajnówce zakłady produkcyjne ?? > moderator, hamech, furnel, mleczarnia, runo co jeszcze ?? Sporo ludzi pracuje w szpitalu. No i w tym niepozornym budynku z oknami wychodzącymi na pomnik zubra. Ci ostatni mają nawet niezłą siłę nabywczą. Odpowiedz Link Zgłoś
kuna00 Re: Trzeci market 17.03.05, 18:21 toovo napisał: > stasss napisał: > > > jakie działają w Hajnówce zakłady produkcyjne ?? > > moderator, hamech, furnel, mleczarnia, runo co jeszcze ?? > > Sporo ludzi pracuje w szpitalu. No i w tym niepozornym budynku z oknami > wychodzącymi na pomnik zubra. Ci ostatni mają nawet niezłą siłę nabywczą. dużo ludzi pracuje w oświacie (szkoly, przedszkola), w policji, jest ponad 100 prywatnych zakładów produkcyjnych różnej branży, kolej, spółdzielnia mieszkaniowa itd > Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: Trzeci market 17.03.05, 19:20 no zgadza się, jest pare insytucji ale chodziło mi tylko o takie firmy które coś tworzą i w których pracuje minimum 5 osób Odpowiedz Link Zgłoś
kuna00 Re: Trzeci market 17.03.05, 20:18 stasss napisał: > no zgadza się, jest pare insytucji > ale chodziło mi tylko o takie firmy które coś tworzą > i w których pracuje minimum 5 osób np. pani w urzędzie miasta + jej koleżanki - tworzą ch..owy nastrój i przedmiotowe traktowanie interesantów, he, he, he .... Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Re: Trzeci market 18.03.05, 16:17 A ja jestem zadowolony, że może powstać trzeci market, bo te dwa nie zagospodarowały jeszcze całego rynku. Pamiętam protesty, jakie przetoczyły się przez Hajnówkę, jak powstał zamysł budowy "Kauflandu", a PSS nie był jeszcze gotów do własnej inwestycji. Od tego czasu minęły dwa lata i sytuacja jest następująca: Działają dwa duże markety, te małe rodzinne nie popadały i jeszcze okazało się, że mimo konkurencji spółdzielnia "Społem" zanotowała zwiększone obroty niż wcześniej, kiedy Hajnowianie jeździli na zakupy do Białegostoku. A więc niech budują nowy wielkopowieżchniowy sklep, tylko niech to czynią z głową. Odpowiedz Link Zgłoś