Dodaj do ulubionych

ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !!!!!!!

15.12.05, 21:00
Wcześniej już chciałem poruszyć temat ulic w Bielsku Podlaskim .
Moją ciekawość jednak chciałbym zaspokoić w kwestii ul. F. Chopina !
Grzecznie chciałbym zapytać :
z czyjej inicjatywy , uchwałą której Rady Miasta z roku ?
powstała ta ul. Chopina !!!!!
Jest to prawdziwy koszmar , kompromitacja , bezhołowie , aby tak znanego i
wybitnego człowieka , myzyczny symbol Polski miał taką ulicę !!!!!
skandal !

W najszerszym miejscu w/w "ulica" - szerokość 256cm ! , błoto , słupy
energetyczne i telefoniczne w pasie drogowym co kilkanaście metrów !!]
mało tego ! to już sczyt wszystkiego !!! ta ulica jest "ślepa "
oceniam ją jako :
1.najgorszą ulicę w Bielsku Podlaskim ;
2.następna w kolejności to ul.Glogera
3.później Kolberga !!!

dla przykładu ul.Emilii Platter - asfaltowa , porządna
ul.Broniewskiego - bardzo przyzwoita !

rzeczniku bp ! mógłbyś coś rzec , zwróc swój wzrok i słuch na błaganie i
potrzeby ludu twojego Miasta BIELSK PODLASKI !!!przekaż Włodarzom nasz apel !
Obserwuj wątek
    • komentator11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 15.12.05, 21:23
      obserwer11 napisał:
      > rzeczniku bp ! mógłbyś coś rzec , zwróc swój wzrok i słuch na błaganie i
      > potrzeby ludu twojego Miasta BIELSK PODLASKI !!!przekaż Włodarzom nasz apel !

Co ciekawe mieszkańców Miasta Bielsk Podlaski podczas konsultacji budżetowych,
      które odbyły się 2 grudnia o godz. 17 w Bielskim Domu Kultury było jak na
      lekarstwo!!!
      Ogłoszenie oprócz zajawki w prasie i na tablicach ogłoszeń było również na
      stronie internetowej Urzędu Miasta:
      www.umwp-podlasie.pl/bip/bielsk_podl/index.asp?pid=konsultacje

O czym to świadczy?
      • obserwer11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 15.12.05, 21:26
        Grzecznie chciałbym zapytać :
        z czyjej inicjatywy , uchwałą której Rady Miasta z roku ?
        powstała ta ul. Chopina !!!!!
        • komentator11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 15.12.05, 21:41
          obserwer11 napisał:

> Grzecznie chciałbym zapytać :
          > z czyjej inicjatywy , uchwałą której Rady Miasta z roku ?
          > powstała ta ul. Chopina !!!!!
          Proponuję wysłać emaila z grzecznym zapytaniem. Może ktoś odpowie.
          Dane adresowo emailowe Urzędu Miasta są na stronce:

www.umwp-podlasie.pl/bip/bielsk_podl/index.asp?pid=sg
          Uchwały Rady Miasta z ostatnich lat też znajdziesz na tej witrynie

Samorząd wojewódzki wraz z 12 samorządowymi jednostkami terytorialnymi na
          Podlasiu realizuje pilotażowy program "cyfrowy urząd"
          Do programu pilotażowego załapały się Siemiatycze. O Bielsku na razie nie
          słychać. Znalazłem jednak Gminę Bielsk Podlaski klikajac na Powiat bielski
          Szczegóły na stronce:
          www.wrotapodlasia.pl/pl/cu/default.htm
          • obserwer11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 15.12.05, 21:50
            Dzięki Mirek !
            • hansgrubber Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 15.12.05, 21:53
              Moze zrobic zdjecie i gdzies wyslac taki osobliwy przejaw szacunku do naszego
              kompozytora?
              • obserwer11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 15.12.05, 23:27
                pomóżcie , naprawdę poważny temat ! samochody w błocie na ulicach pod
                patriotycznym patronatem !
            • komentator11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 15.12.05, 21:55
              Nie ma za co Aleksandrze, zapraszam jutro o 14 ;)
    • partizan79 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 15.12.05, 23:59
      Ee tam. Takie problemy. Myślę, że Chopin bardziej by się obraził za to, że
      kopciłem fajki George Sandy niż za ulicę jego imienia, gdzie folklor full wypas.
    • sebcioo Pilsudskiego - Kompromitacja !! 16.12.05, 08:16
      To co z woli burmistrza z nia zrobili to paranoja. Z 2 pasow zrobili 1 i swiatla
      - bezsens. Zakaz skretu w lewo z 11 Listopada - szczyt glupoty.
      • ckmi Re: Pilsudskiego - Kompromitacja !! 17.12.05, 18:15
        sebcioo napisał:

> To co z woli burmistrza z nia zrobili to paranoja. Z 2 pasow zrobili 1 i
        swiatl
        > a
        > - bezsens. Zakaz skretu w lewo z 11 Listopada - szczyt glupoty.

Z pewnością nie zrobili tego z woli Burmistrza. A mogę stwierdzić że stało się
        to bez jego zgody, bo nikt nie pytał go o to. Aleja Piłsudskiego to droga
        krajowa i burmistrzowi nic do niej. Zdziwiony? Poczytaj ustawę o drogach
        publicznych. Droga jest kajowa i inwenstorem, właścicielem jest Generalna
        Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad. A tak wogóle to Burmistrz był
        zbulwersowany takim rozwiązaniem.
        A żeby wyprtzedzić twoją następną wypowiedż to daje ci następny przykład: tyle
        Burmistrzowi do tej drogi co i do torów kolejowych. To teren PKP i basta. I nie
        pisz nawet że Piłsudskiego to droga na terenie miasta ...
        • sebcioo Re: Pilsudskiego - Kompromitacja !! 18.12.05, 10:10
          > A żeby wyprtzedzić twoją następną wypowiedż to daje ci następny przykład:
          Dupa z ciebie a nie psycholog, nie umiesz przewidywac pytan wiec sie nie baw w to.

Pytam wiec: to to ze burmistrz byl wielkim zwolennikiem i propagatorem tego
          rozwiazania to byla:
          1. sciema
          2. fatamorgana
          3. cos innego?
          • ckmi Re: Pilsudskiego - Kompromitacja !! 18.12.05, 10:50
            punkt 1 i 2. Byłem świadkiem jak Burmistrz używał niecenzuralnych sformułowań
            pod adresem projektantów.
            • burak_cwiklowy Re: Pilsudskiego - Kompromitacja !! 18.12.05, 17:28
              Ciekawe kto wydawal warunki zabudowy na przebudowe ul Pilsudskiego. Niech
              zgadne - ten kto jak piszesz grzmial na projektantow?
              • ckmi Re: Pilsudskiego - Kompromitacja !! 18.12.05, 18:15
                Burak burakiem. Słyszał dzwon ale nie wie gdzie on i nie wie co zawiera decyzja
                o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu. Otóż mówiąc w skrócie zawiera
                warunki jakim odpowiadać ma projekt i z pewnością nie rozstrzyga szczegółów jak
                np. ilość pasów itp. To odbywa się na etapie projektu, który zatwierdza
                starosta.
    • texciarz Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 16.12.05, 09:03
      A kto wie, że mieszka przy tej ulicy Przewodniczący Rady Powiatu?
    • ja-alutka Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 16.12.05, 15:15
      Mamy tez w Bielsku Ul Pogodną i ma wszelkie predyspozycje żeby taką sie
      stać....bo jest połozona w ładnym miejscy a za nia mnóstwo miejsca bo pola,
      pola....boję sie tylko, że droga która póki co jest jako tako (żwirowa) niedługo
      zacznie przypominac drogi znane z filmów a lat 70 ...:) i pogodnie już na niej
      nie będzie.....:)
      • obserwer11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 16.12.05, 18:40
        zgadzam się ! ta Pogodna w kierunku (tzw. cmentarza niemieckiego)
        w zeszłym roku wjechałem po próg polonezem w błocko !
        jaki finał tego _ musiałem zmienić samochód na wyższy !

dorzucam jeszcze ul.Akacjową , Klonową , Kasztanową wybaczam !

a propos ul.Chopina , mam pomysł przemianować na ul.W.Jagiełły ...
        • komentator11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 16.12.05, 19:55
          obserwer11 napisał:

> a propos ul.Chopina , mam pomysł przemianować na ul.W.Jagiełły ...

Czyżbyś nie lubił tej "hitsorycznej postaci"? Ulica tak stara pewnie nie jest ;)

A propos ul. Chopina, dowiedziałem się, że jest w planach inwestycyjnych na
          najbliższe lata, podobnie jak ul. Gomułki i wiele innych ulic. Może coś się
          poprawi o ile będzie kasa w budżecie miasta i dotacje unijne ...
          Chociaż z drugiej strony klimat niektórych ulic po zaasfaltowaniu czy
          zabrukowaniu kostką zmieniłby się do niepoznania ... np w Studziwodach ul.
          Sosnowej.
          • obserwer11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 16.12.05, 20:07
            tak ul.Sosnowa przynajmniej nie jest tak błotnista jak Chopina , Akacjowa ,
            Klonowa , Kolberga ,Glogera a ostatnio Pogodna
            nawet Polna nie jest tak nieprzyjemna .
            Ostatnio miąłem szczęście po tych ulicach przejeżdzać ( przejechałem , lecz
            kolega Fordem zawisł na osiach ! musiałem pomóc mu )
            a przecież problem tych właśnie ulic to ładnych już kilka lat (to samo )
            • ja-alutka Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 01:11
              Jest taka fajna ulica na końcu Jana Pawla w prawo...to jest dopiero odlot!!!!:)
              Ktoś zna jej nazwę?
              • obserwer11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 01:22
                Józefa Kraszewskiego , to jeszcze nic znam jeszcze Wierzbową tam dopiero można
                popłynąć !!!
          • ckmi Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 18:19
            komentator11 napisał:

> obserwer11 napisał:
            >
            > > a propos ul.Chopina , mam pomysł przemianować na ul.W.Jagiełły ...
            >
            > Czyżbyś nie lubił tej "hitsorycznej postaci"? Ulica tak stara pewnie nie
            jest ;
            > )
            >
            > A propos ul. Chopina, dowiedziałem się, że jest w planach inwestycyjnych na
            > najbliższe lata, podobnie jak ul. Gomułki i wiele innych ulic. Może coś się
            > poprawi o ile będzie kasa w budżecie miasta i dotacje unijne ...
            > Chociaż z drugiej strony klimat niektórych ulic po zaasfaltowaniu czy
            > zabrukowaniu kostką zmieniłby się do niepoznania ... np w Studziwodach ul.
            > Sosnowej.

Nie było się na statniej Sesji? :) A szkoda bo mógłbyś odpowiedzieć
            społeczeństwu że ul. Chopina w świeżo uchwalonym miejscowym planie
            zagospodarowania przstrzennego - tego terenu, ma przewidziane połączenie z ul.
            Kruczą.
            • obserwer11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 18:32
              no proszę !
              coraz lepiej , jednak nasze głosy docierają do Ratusza !
              • ckmi Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 18:35
                Ratusz o tej porze nie pracuje. Ale duch czuwa. A propos władza uchwałodawcza
                też nie śpi.
            • ckmi Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 18:33
              Nie sądze żeby ul. Chopina powstała na mocy jakiejś uchwały RM. Wspominane
              ulice ładne ulice powstały w wyniku wywłaszczeń. Sądze że Chpina powstałą na
              dziko tak jak teraz powstają drogi za miastem na terenach tzw. rolnych np przy
              Chmielnej. gdzie ludzie budują się przy 6 m. prywatnych ulicach. Kupują działki
              przy takich drogach i za jakiś czas będzie temat jak z Chopina.
              • obserwer11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 18:41
                dziękuję osobiście ckmi ,że po zamknięciu Ratusza jego duch odpowiedział na tak
                ważny dla nas mieszkańców temat !
                • ckmi Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 18:43
                  Co tam ulice przypominam temat zalewu . Tu się władza uchwałodawcza może
                  wykazać :)
            • komentator11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 19:04
              ckmi napisał:
              >...
              > ul. Chopina w świeżo uchwalonym miejscowym planie
              > zagospodarowania przstrzennego - tego terenu, ma przewidziane połączenie z
              ul. Kruczą.

Link do strony UM podałem. Podaje jeszcze link do uchwał RM za 2005 rok:
              www.umwp-podlasie.pl/bip/bielsk_podl/index.asp?pid=uchw_rm2005
              Każdy może sobie ściągnąć Uchwałę nr XLVIII/233/05 Rady Miasta Bielsk Podlaski
              z 29 listopada 2005 r. o uchwaleniu miejscowego planu zagospodarowania
              przestrzennego obszaru w Bielsku Podlaskim, ograniczonego ulicami: Al. J.
              Piłsudskiego, Żwirki i Wigury, Kleeberga i terenami PKP.

Ale niech tam, ściągnąłem i wybrałem odnośnie ul. CHOPINA:

"Zasady ochrony i kształtowania ładu przestrzennego.
              §1. Ustala się następujące zasady ochrony i kształtowania ładu przestrzennego:
              )1sukcesywną modernizację i urządzanie ulic publicznych w obszarze planu w
              zakresie: uzbrojenia, nawierzchni jezdni, chodników, zieleni i oświetlenia, z
              priorytetem realizacyjnym dla: Al. Józefa Piłsudskiego i ul. Rejonowej. W
              drugiej kolejności powinno to dotyczyċ ul. Kleeberga (od Żwirki i Wigury do
              Rejonowej), Kruczej i Chopina a w trzeciej: ul. projektowanych o symbolach 6KD-
              D, 9 KD-D i 10KD-D;
              ...
              §12 ust.1.pkt4:
              ulice: Krucza 5KD-D, Chopina 7KD-D i proj. 6KD-D, 8 KD-D, 9 KD-D 10KD-D –
              dojazdowe.
              ...
              §16
              poz.7 Symbol ulicy 7KD-D
              Nazwa ulicy - Chopina
              szerokość w liniach rozgraniczających - istniejąca
              Szerokość jezdni i inne główne elementy ulicy: - ciąg pieszo - jezdny
              Nieprzekraczalne linie zabudowy od linii rozgraniczających - 5m
              ...
              Załącznik Nr 3
              do Uchwały Nr XLVIII/233/05
              Rady Miasta Bielsk Podlaski
              z dnia 29 listopada 2005 r
              ...
              ust.2.:
              1.Kolejność i sekwencje realizacyjne inwestycji.
              1)ul. Rejonowa 4KD-L – budowa nawierzchni asfaltowej jezdni o szer. 7 m ca 4470
              m2 i chodników ca 2460 m2,
              2)ul. Kleeberga 3KD-L (odcinek od ul. Żwirki i Wigury do ul. Rejonowej) –
              budowa nawierzchni asfaltowej jezdni o szerokości ca 6,5 – 7,0 m ca 740 m2 i
              chodników ca 1150 m2,
              3)ul. Krucza 5KD-D budowa: kanalizacji deszczowej  300 mm ca 410 mb,
              kanalizacji sanitarnej  200 mm ca 145 mb oraz nawierzchni utwardzonej jezdni o
              szer. 3,5 – 5,0 m ca 3190 m2 oraz chodników ca 2810 m2,

4)ul. Chopina 7KD-D, budowa: kanalizacji deszczowej  300 mm ca 220 mb,
              kanalizacji sanitarnej  200 mm ca 220 mb i nawierzchni pasa pieszo – jezdnego
              o szer. 3,0 m z kostki betonowej ca 660 m2,
              5)ul. 6KD-D (łącznik między ul. Chopina a ul. Kruczą) budowa: kanalizacji
              deszczowej  300 mm ca 150 mb, kanalizacji sanitarnej  200 mm ca 150 mb i
              nawierzchni pasa pieszo – jezdnego o szer. 3,0 m z kostki betonowej ca 450 m2,
              ..."
              uff!!!
              • ckmi Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 19:11
                i co z tego cytatu ma wynikać? Chyba każdy forumowicz umie klikać myszką i
                zajrzeć na strony UM. Chmm, spodziwałem się jakiegoś komentarza .. ;/
                • komentator11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 19:12
                  ckmi napisał:

>Chmm, spodziwałem się jakiegoś komentarza .. ;/

PROWOKATOR ;)))
                  • ckmi Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 17.12.05, 19:18
                    komentator11 napisał:

>> PROWOKATOR ;)))
                    Niech będzie sprobuję teraz sprowokować. Nikt mieszkańcom Chopina nie kazał
                    budować się przy tej ulicy. Podobna sytuacja powtarza się obecnie. Aby kupić
                    działkę, a co z dojazdem, to niech się wnuki martwią. Ludzie!!! droga ma mieć
                    co najmniej 8-10 m. - nie kupujcie działek przy węższych drogach. STOP. Ponoć
                    UM nie chce przejmować takich dróg na stan (Za darmo) jeśli nie maja 12 m.

• obserwer11 Re: ul.CHOPINA ... w Bielsku - Kompromitacja !! 20.12.05, 00:45
                      [url=img522.imageshack.us/my.php?image=garaze7ot.jpg]
                      [img=img522.imageshack.us/img522/3566/garaze7ot.th.jpg][/url]
                      • obserwer11 Dowolne miejsce w Polsce ??? 20.12.05, 07:46
                        nie wyszło poprzednio , może teraz :
                        img453.imageshack.us/my.php?image=garaze7wz.jpg
                        • m.a.t Re: Dowolne miejsce w Polsce ??? 20.12.05, 08:51
                          Hehe, teraz wyszło;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka