partizan79 17.06.06, 16:00 Reklama Hoopa (Bush nie lubi Hoop Coli) jest 2573 razy lepsza od reklamy Fanty (lawa płynie - bądź bambucza). Takie jest moje skromne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlozsiul też tak mówię... 17.06.06, 19:11 Przypuszczam jednak, że wątpię, aby TV była mi skłonna wypłacić tantiemy za użycie wyrażenia, którym się posługuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Refleksja w przerwie meczu: (INNEGO) 17.06.06, 18:58 No żeby Murzyni bili Słowian?! Za CO, pytam się? Wszystko się asfaltom pomyliło - to nie Słowianie ich kolonizowali a Waluś nie był Czechem tylko Polakiem. Ale jak pokonają Czechów (a wasal Berlusconi pewnie sprzedał już wcześniej mecz Wielkiemu Bratu) to w ostatniej kolejce: czarnuchy rozjeżdżają kilkubramkowo imperialistów ("Imperium Dobra" - jeśli ktoś woli), Czesi pokonują Włochy i z grupy wychodzą Ghana i Czechy. Czyli będzie dobrze! Byle nam tylko sfrustrowani czescy kibole nie uszkodzili Alutki! Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Refleksja w przerwie meczu: (INNEGO) 17.06.06, 20:59 Zastanawiam sie tylko pawlo, po co używasz obraźliwych sformułowań? Zdziwiło mię to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul I znowu przerwa... 17.06.06, 21:58 Rozumiem, że nie "wasala" i "imperialistów" uważasz za sformułowania obraźliwe. A tylko te miały nimi być w mojej intencji. Gdybym był rasistą nie życzyłbym Ghanie awansu. Grzeszę natomiast, w realu również - niestety, przyciężkawym "dowcipem". Osoby, które mnie znają wiedzą, że takie określenia nie ma w moich ustach pejoratywnych konotacji. Ale na forum trzeba jednak uważać - krytykę przyjmuję i dziękuję za zwrócenie uwagi. Wracając do meczu. Zastanawiałem się, czy de Rossi przeprosi Amerykanina. Nawet wykonał w jego stronę ze dwa kroki. Na widok czerwonej kartki zmienił jednak zamiar i kierunek. To tak a propos gry "fair". Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: I znowu przerwa... 17.06.06, 22:09 Powiem tak: też jestem za tym coby wyszły z grupy i Ghana i Czesi A w wojnie "imperialsitów" przeciwko kunktatorom jestem za tymi pierwszymi. Ale już jest 9 zawodników USA kontra 10 ITA. ps za ten faul na czerwoną Włocha powinno ich 2 zejść. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Refleksja w przerwie meczu: (INNEGO) 18.06.06, 16:20 Co mnie podkusiło, żeby postawić na Czechów... I to z podpórką... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul I Alutka nie daje znaku... 18.06.06, 20:25 Tylko między mostem Wacława a Hradem są trzy kafejki internetowe. Więc: - albo od sierpnia wszystkie je zlikwidowano; - albo bawi się tak dobrze, że nas olewa; - albo... Nie! To zbyt straszne. To mi nie przejdzie przez klawiaturę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: I Alutka nie daje znaku... 18.06.06, 20:29 Hehe, akurat jest półtorej godziny jazdy przed Warszawą. Właśnie jedli kolację:) Za jakieś 4 godziny powinna być doma:D Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul ufffffff! 18.06.06, 20:31 Widzę, że Twoje źródło osobowe stanęło na wysokości zadania. A moja informatorka w firmie Alutki nie dała się przekonać do tego wyjazdu. Przeraził ją ewentualny brak kawy w autokarze. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: I Alutka nie daje znaku... 18.06.06, 20:32 Moi zwiadowcy są everywhere:D Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Niemożliweeee:) 19.06.06, 09:48 Może coś z autobusem było nie tak i dlatego wolniej jechał. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Refleksja w przerwie meczu: 17.06.06, 21:00 Ta reklama hoop coli jest suuper Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Refleksja w przerwie meczu: 18.06.06, 18:57 Brazylia mnie rozczarowuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Refleksja w przerwie meczu: 18.06.06, 19:06 Nooo A dziś dodatkowo Chorwacja... A wczoraj Czechy... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Refleksja w przerwie meczu: 18.06.06, 19:28 Chciałoby się, żeby Kajman w końcu capnął za ucho Niedźwiedzia i porządnie wytarmosił. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Refleksja w przerwie meczu: 18.06.06, 20:00 partizan79 napisał: > Chciałoby się, żeby Kajman w końcu capnął za ucho Niedźwiedzia i porządnie > wytarmosił. Zwyciężyła lepsza skuteczność :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Ot, takie tam bieganie z piłką przy grillu 18.06.06, 20:22 Czy dla Twojej przyjemności Brazylijczycy mieli kości łamać? Gładziutko, na luzie pokonali naród postkryminalny. Powiedziałbym: z wolkmenami na uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Ot, takie tam bieganie z piłką przy grillu 18.06.06, 20:44 Nie wmówisz mi, że Ronaldo się nie starał:) Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Ot, takie tam bieganie z piłką przy grillu 18.06.06, 23:20 pawlozsiul napisał: "... pokonali naród postkryminalny..." trzeba być niezłym tupeciarzem coby coś takiego palnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Ot, takie tam bieganie z piłką przy grillu 18.06.06, 23:27 Dlatego Ty, Bielszczaninie, musiałeś coś siepnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Ot, takie tam bieganie z piłką przy grillu 18.06.06, 23:34 Nie znajduję tego uzasadanienia, ale rozumiem Partizan79, że Ty tak. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Ot, takie tam bieganie z piłką przy grillu 19.06.06, 09:41 Trzeba być niezłym tupeciarzem, coby powiedzieć, że się nie znajduje uzasadnienia partizana; Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Ot, takie tam bieganie z piłką przy grillu 19.06.06, 08:17 Jaki tupet? Z tego co pamietam, początki osadnictwa w Australii związane były z dynamicznym rozwojem więziennictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Ot, takie tam bieganie z piłką przy grillu 19.06.06, 10:06 Pisząc "postkryminalny" sugerujesz, że Australijczycy pochodzą od kryminalistów. (a to w praktyce oznacza: gorszy) Więc śpieszę Ci donieść, że nie od kryminalistów ale od: zesłańców. To chyba różnica, nie? (np. zsyłano za przywłaszczenie husteczki, np. są tam potomkowie zesłańców polskich na Syberię, którzy później dostali się na ziemię australijską, byli równiez prawdziwi złoczyńcy, których nie chciano trzymać w brytyjskich więzieniach) I do tego nie wszyscy pochodzą od tych zesłańców. Byli jeszcze: wolni osadnicy, koloniści, żołnierze, no i Aborygeni. To co, wiesz ile procent pochodzi od "kryminalistów"? (a ile % Polaków pochodzi od kryminalistów? a ile Rosjan...?) Idąc takim tokiem rozumowania to każdy naród można nazwać "postkryminalnym". Takie uproszczenia jak Twoje są szkodliwe. I dowodzą bezczelności. (przykro mi to stwierdzać) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Ot, takie tam bieganie z piłką przy grillu 19.06.06, 10:27 Sorry, ale robisz z igły widły. Do tego, co rzucił sobie od niechcenia kamykiem (nie robiąc nikomu przy tym krzywdy i nie mając nawet takiego zamiaru), strzelasz z armaty. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Jaki kamyk? Problem nabrzmiewa 19.06.06, 10:56 Ponieważ na taki sposób postrzegania przeze mnie początków australijskiej państwowości niewątpliwy wpływ wywarła zapewne lektura "Dzieci kapitana Granta" (Bielszczanin, jak widzę, był w młodym wieku raczej miłośnikiem przygód Tomka Wilimowskiego), uważam za niezbędne podjęcie poważnych kroków na arenie międzynarodowej. Rząd Australii, wsparty przez Brytyjską Wspólnotę Narodów powinien niezwłocznie: - zakazać dystrybucji książek Verne` na terytorium całego Commonwealthu; - nałożyć na Francję sankcje gospodarcze i dyplomatyczne; - zażądać niezwłocznego usunięcia prochów Verne`a z Panteonu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul chyba piłka wpadła w palenisko... 19.06.06, 10:59 Gdybym napisał "naród kryminalistów" mógłbym zrozumieć Twoje oburzenie. Idąc Twoim tokiem rozumowania absolutnie zakazane powinno być używanie określenia "społeczeństwo postkomunistyczne": ponieważ znakomita jego część urodziła się juz po upadku komunizmu, część była zaangażowana w działalność opozycyjną, niektórzy wrócili do kraju z emigracji, etc. Nie wiem, ile w sumie procent tego będzie. Jeżeli znajdziesz kiedyś sposób, aby jednym słowem opisać rzeczywistość, będzie to największe odkrycie w dziejach ludzkości. Aborygenów to akurat Australia ma tylu w reprezentacji, co Ojczyzna Demokracji Indian w Kongresie. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: chyba piłka wpadła w palenisko... 19.06.06, 11:25 Ja bym poszedł dalej. Na reprezentację Polski nie należy mówić "orły", gdyż sugerowałoby to, iż chłopaki mają ptasie móżdżki. Dobra, już się zamykam. Pozdr. B & P. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Jutro będzie lepiej 18.06.06, 20:20 Do grona "zawodzących" dołączy Arabia Saudyjska. Chorwacja to istotnie totalna klapa, ale porażki Czechów można było się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Jutro będzie lepiej 18.06.06, 20:39 A któż to stanie jutro na drodze Arabii Saudyjskiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Jutro będzie lepiej 18.06.06, 20:45 partizan79 napisał: > A któż to stanie jutro na drodze Arabii Saudyjskiej?? Tryzub, Oranta Kijowska, Roman, Kozacczyna, Szewczenko* *niepotrzebne skreśl, możesz też dopisać nowe Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Aaa, skoro tak... 18.06.06, 20:50 ... to faktycznie Arabia Saudyjska w opałach. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Poka, idu spiwati Marsylianku 18.06.06, 20:56 Allons enfants de la Patrie, le jour de gloire est arrivé! Marchons, marchons ! Znaczyt: poszli, poszli rebiata - den` pobieddy nedaliok (luźne tłumaczenie). Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Aha, zapomniałem o tej Pani... 18.06.06, 20:51 pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Kij%C3%B3w_pomnik_matki_ojczyzny.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Aha, zapomniałem o tej Pani... 18.06.06, 20:56 I o Bohunie i Chmielnickim! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Francja - Korea 18.06.06, 20:59 Pół boiska takich samych i tak samo się nazywających. Problemiki będą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul teraz Hans może dumnie podnieść głowę 18.06.06, 21:12 Teraz Hans może dumnie podnieść głowę - jako Europejczyk w tej Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: teraz Hans może dumnie podnieść głowę 18.06.06, 21:51 McCartney się rozwodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Okiem rasisty; 18.06.06, 22:25 22 chłopa w wyjściowych jedenastkach: 11 - żółci 8 - czarni 3 - biali (w tym Zidane) + sędzia Latynos. Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Okiem rasisty; 18.06.06, 22:32 we Francji aktualnie 67% kolorowych , statystyki podają ,że do 2018 roku białych będzie tylko 8 % . w Korei nie ma takiego problemu ... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Ale jaja... 18.06.06, 22:43 My tu sobie gadu gadu, a Koreańczyk pyknął piszczelą bramę:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul jak upadał Front Narodowy... 19.06.06, 08:22 Na nic zdały się odezwy, apele, wszelkiego typy bojkoty - szczególnie na południowym wschodzie Francji Front rósł w siłę. Nóż w serce wbili mu kolorowi piłkarze zdobywając mistrzostwo świata. Od tego czasu poparcie spada - FN z poważnej siły został zredukowany do elementu politycznego folkloru. Ma poparcie na poziomie naszej LPR. Odpowiedz Link Zgłoś