Dodaj do ulubionych

Może to przez ten mój 40.000 wpis?

20.07.06, 18:49
Ponieważ forum nie doczekało się od dłuższego czasu nowego opiekuna, a minęło
ponad pół roku "bezkrólewia", po namowach niektórych forumowiczów podjąłem
decyzję by przejąć pałeczkę po wlapie i zgłosiłem swój akces.
Sądzę że starzy bywalcy forum mnie znają. Zastępowałem wlapa do grudnia ub.
roku. Przesadzać nie będę. Cóż wam więcej napisać.
Forum to miejsce do wymiany dowolnych poglądów, zarówno do pochwał i
krytyki. Równocześnie Forum to nie miejsce na pyskówki. Dyskutować można
kulturalnie, nawet diametralnie różniąc się w poglądach.
Jeśli ktoś sam dojdzie do wniosku, że się zagalopował i chce by jego wpis
zniknął, proszę o wiadomość na e-maila szpila555@gazeta.pl

Życzę miłego "forumowania"

Pozdrawiam wszystkich

szpila555
Obserwuj wątek
    • partizan79 Re: Może to przez ten mój 40.000 wpis? 20.07.06, 19:30
      Podobno gazeta.pl płaci "tyszczu sto" za moderowanie forum. Jak przyszła do
      mnie oferta, to odpisałem, żeby się pocałowali w rów, bo ja za taką kasę
      zapieprzać NIE-BĘ-DĘ! Robota ciężka, męcząca, można oczka zepsuć, ciągle w
      domu... Praktycznie same minusy. Pewnie Tobie, cieszącemu się większym
      poparciem społecznym niż moja skromna osoba, zaproponowali więcej;
      Powodzenia!
      • szpila555 Re: Może to przez ten mój 40.000 wpis? 20.07.06, 19:38
        partizan79 napisał:
        > Podobno gazeta.pl płaci "tyszczu sto" za moderowanie forum. Jak przyszła do
        > mnie oferta, to odpisałem, żeby się pocałowali w rów, bo ja za taką kasę
        > zapieprzać NIE-BĘ-DĘ! Robota ciężka, męcząca, można oczka zepsuć, ciągle w
        > domu... Praktycznie same minusy.

Hm, pierwsze słyszę o płaceniu. To społeczna funkcja.

> Powodzenia!

Dziękuję
        • partizan79 Re: Może to przez ten mój 40.000 wpis? 20.07.06, 19:42
          Dobra, dobra, Szpilo, nie ściemniaj:D A chabory jakie. Codziennie Wyborcza za
          friko, zniżka na hyundaya...
          • szpila555 Re: Może to przez ten mój 40.000 wpis? 20.07.06, 19:47
            partizan79 napisał:

> Dobra, dobra, Szpilo, nie ściemniaj:D
            > Codziennie Wyborcza za friko ...

To jest Forum Gazeta.pl - a NIE forum "Gazety Wyborczej"

Szkoda jednak, że jej nie dają, mogłbym poczytać ZA DARMO ;D
    • ckmi Re: Może to przez ten mój 40.000 wpis? 20.07.06, 20:15
      Drżyjcie przeciwnicy polityczni, kandydaci na stołki. Tu Szpila rządzi.
      Ciekawe czy opieka nad forum tylko do wyborów czy na dłużej.
      Drżyjcie wielonickowcy Szpila już was rozpracował a Serwis was podsumuje.
    • bielszczanin Re: Może to przez ten mój 40.000 wpis? 21.07.06, 17:14
      Gratuluję, współczuję, powodzenia.
      • szpila555 Re: Może to przez ten mój 40.000 wpis? 21.07.06, 17:20
        Dziękuję,
        do odważnych świat należy,
        wzajemnie :)
    • ckmi NIE WIERZĘ POLITYKOM 21.07.06, 21:26
      wraz z kumplem od pisanie artykułów.
    • pawlozsiul "Pastigiryk" specjalnie dla Szpili 23.07.06, 21:47
      Nauka radziecka wita Was dziś w swoim panteonie, towarzyszu Szpilo! Jak
      Miczurin zadał empirycznie kłam twierdzeniom burżuazyjnej botaniki, dowodząc,
      że pomidory mogą dojrzewać na mrozie w Murmańsku, tak Wy, Szpilo, dumnie
      podążacie w jego ślady na odcinku nauk społecznych. Śmiało i bezkompromisowo
      przekroczyliście cienką linię oddzielającą inżynierię społeczną od drogowej.

"Wolność to uświadomiona konieczność!" Dziś, Szpilo, tchnęliście w te
      zapomniane słowa nowe życie. Dzięki Wam opuszczają one mury bibliotek i
      przepełniają nadzieją serca piszącego na forum ludu miast i wsi powiatu
      bielskiego. Tylko społeczeństwo socjalistyczne ma świadomość zagrożeń
      wynikających ze źle rozumianej wolności słowa.

szpila555 napisał:
      > po namowach niektórych forumowiczów podjąłem
      > decyzję (...) i zgłosiłem swój akces.
      Cześć i chwała bohaterom trudu kroczącym w awangardzie przemian! Jako pierwsi
      zrozumieliście, że Prawdę można odkryć wyłącznie w kolektywie i dobrowolnie
      złożyliście pseudo-burżuazyjne rozumienie wolności słowa na ołtarzu postępu
      przekazując je na ręce towarzysza Szpili. Kolektyw Wam tego nie zapomni!

Najpoważniejsze pytanie, jakie ludzkość postawiła w swej historii dziś staje
      się bardziej aktualne niż kiedykolwiek wcześniej:
      CO ROBIĆ?
      • ckmi Do widzenia 29.07.06, 18:12
        Polityk wraz z dziennikarzem rządza forum - to ja spadam. NIE WIERZE TAKIM
        LUDZIOM.
        MODERATOR to brzmi dumnie.
        Nie chce w tej moderowanej rzeczywistości uczestniczyć.
        Wytrzymałem bez pisania tydzień - wytrzymam więcej. Podziwiam Pawlo, że mu sie
        chce, ale on ma krótszy staż. Lubie Partyzanta. Babki są spoko :)Hans również.
        Może odezwę się po wyborach ale do wyborów to spodziewam się "treści
        żołądkowej".

Również w cywilu MJ oraz KK są przezemnie lubiani i szanowani ale nie widze ich
        szpila czy serwis Pa
        • baam1 Re: Do widzenia 29.07.06, 18:21
          szkoda ckmi, ty też jesteś ql. Ale przeciez nie musisz czytać wszystkich
          watków. Więc może jeszcze przemyśl rozstanie. Pozdrawiam
          • ckmi Re: Do widzenia 29.07.06, 18:35
            Dzięki Baam.
            Wszystkich wątków to ja już od dawna nie czytam. Np romana czy takiego oszołoma
            D.. coś tam.
            Albo np wątek o ocieplaniu bloków. Żenada. Były wice pierze w końcu brudy na
            publicznym forum. Moze mu przypomnieć kto płaci za czyje ogrzewanie. Porównuje
            osiedle pólnocna z osiedle sienkiewicza.
            Ej Baam sprowokowałaś mnie do zbędnej dyskusji. Buziaczek
            • ckmi Re: Do widzenia 29.07.06, 18:38
              ckmi napisał:

> Dzięki Baam.
              > Wszystkich wątków to ja już od dawna nie czytam. Np romana czy takiego
              oszołoma
              >
              > D.. coś tam.
              > Albo np wątek o ocieplaniu bloków. Żenada. Były wice pierze w końcu brudy na
              > publicznym forum. Moze mu przypomnieć kto płaci za czyje ogrzewanie.
              Porównuje
              > osiedle pólnocna z osiedle sienkiewicza.
              > Ej Baam sprowokowałaś mnie do zbędnej dyskusji. Buziaczek

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=35388169
              • hansgrubber Re: Do widzenia 29.07.06, 18:55
                Powiem szczerze ze dzieje sie cos niedobrego - liczba postow moze jest
                imponujaca ale tzw jakosc... Znikaja ciekawi rozmowcy Bielszczanin, Wujo,
                Doktor - przepraszam niewymienionych.
                • ckmi Re: Do widzenia 29.07.06, 19:05
                  Hmm zapomniałem, Bielszczanin w porządku ale Doktor czy też Wujo - miałem prawo
                  zapomnieć - nie pisali kupe czasu. A jak to było Wuj .... ? (Jarek ?)
                  Dobra pamięc ale krótka
                  • pawlozsiul Szkoda, że spadasz 29.07.06, 19:22
                    Myślałem, że pogadamy przed wyborami o tym, jak Orla podupadła bez Miszki.
                    Powodzenia, wybory w sumie już niedługo.
                    • hansgrubber Re: Szkoda, że spadasz 29.07.06, 19:23
                      No wlasnie wiadomo juz kto startuje, jakie komitety?
                      • pawlozsiul A wiadomo, jaka ordynacja? 29.07.06, 19:38
                        Czy prawo wyborcze będzie zachęcać do łączenia, czy raczej dzielenia (wspólne
                        liczenie głosów)? Czy "Miszka", najsłynniejszy w powiecie samorządowiec będzie
                        mógł się ubiegać o utracony urząd? Tego nie wie nikt.
                        • ckmi Re: A wiadomo, jaka ordynacja? 29.07.06, 19:48
                          A na Miszkę to jeszcze ktos zagłosuje. On juz nie ma zdrowia zeby przekonywać
                          wyborców.
                          • pawlozsiul Nie ma Miszki i nie ma porządku 29.07.06, 20:17
                            Nie musi przekonywać. Wyborcy sami widzą, co się dzieje.

Biurokracja wlazła do urzędu. Kiedyś miał człowiek sprawę to szedł i załatwiał -
                            szybko, rzeczowo, a teraz jakieś podania powymyślali. Niedługo chyba o
                            sprzedaż znaczka opłaty skarbowej będziesz pisać podanie.

Zamiast zorganizować jakiś festyn czy pokaz filmów pod synagogą, wywalają kasę
                            na modernizację komputerów w urzędzie. Kiedyś OSP nie wyjeżdżała, bo Miszka
                            zmienił stacyjkę i szefa. A teraz czemu nie wyjeżdża, tylko do pożaru zboża pod
                            Koszelami jedzie na sygnale zawodowa z Bielska?

Do tego wysypisko zamknęli (najbliższe w Bielsku). Myślisz, że ludziom z tym
                            dobrze? Sami poproszą, żeby Miszka wrócił.
                • partizan79 Re: Do widzenia 30.07.06, 16:38
                  hansgrubber napisał:

> Powiem szczerze ze dzieje sie cos niedobrego - liczba postow moze jest
                  > imponujaca ale tzw jakosc... Znikaja ciekawi rozmowcy Bielszczanin, Wujo,
                  > Doktor - przepraszam niewymienionych.

A Ty myślisz, że dlaczego my tu wszyscy rżniemy głupa i piszemy o płytkich
                  sprawach?! Już dawno zauważyliśmy, że mądrzy są likwidowani. Nie chcemy być
                  następni. Tylko Ty, Hans, trzymasz fason i albo nie zauważyłeś tego, co
                  zauważyli wszyscy i zaraz też przepadniesz jak tamci, albo... to Ty jesteś
                  likwidatorem. Hę?
              • szpila555 Re: Do widzenia 30.07.06, 00:23
                ckmi napisał:
                > ckmi napisał:
                > > Albo np wątek o ocieplaniu bloków. Żenada. Były wice pierze w końcu brudy
                > na publicznym forum. Moze mu przypomnieć kto płaci za czyje ogrzewanie.
                > Porównuje osiedle pólnocna z osiedle sienkiewicza.

W końcu wychyliłeś się ckmi.
                To może właśnie napisz kto za kogo płaci za ogrzewanie a kto za docieplenia.
                Oswieć mnie i innych członków SM.
                Być może za mało wiesz, a przydałoby się byś wiedział więcej, więc ja Cię
                trochę oświecę.
                Dosyć długo wstrzymywałem się z pisaniem na temat tego co się dzieje w
                społdzielni. A dzieje się coraz gorzej. I to jest nie tylko moje zdanie.
                Już w ub. roku w Kurirze Porannym ukazał się artykuł o docieplaniu bloków.
                Chodziło o 3 Maja 5A. I też Zarząd SM mówił o EKIPIE docieplającej. Podobnie
                było z jakością robót na osiedlu 11 Listopada. Większości usterek do dzisiaj
                nie usunięto. A maja one wpływ na eksploatację budynku.
                Wodę członkom SM lać można długo, tym bardziej że na zebrania mało kto chodzi.
                A widziałem "CUDA". Takie np. jak docieplanie szczytów zimą na osiedlu Północ.
                Tynk popłynał w czasie odwilży zresztą. całe osiedle to widziało. A jedyne co
                usłyszałem, to tyle co mi powiedział inspektor nadzoru, radny RM SLD - jest 5
                lat gwarancji na roboty i nie ma czego się obawiać. A ja myślę że za 5 lat może
                tej firmy ocieplającej nie byc, jesli wszedzie tak wykonuje roboty
                ociepleniowe. A te prace są wykonywane m.in. za kredyty, które członkowie SM
                będą spłacać przez następne 10 lat. Ja również jestem członkiem SM. I mam prawo
                w tej sprawie się wypowiadac. Równiez krytycznie.
                Nie pisałem o tym wcześniej, bo uważałem że własnie ludzie twego pokroju
                wprowadzani w błąd lub związani z układem rządzącym w Spółdzielni zarzuca mi to
                że byłem wice i że odgrywam się. A ja zawsze dbałem o interes członków,
                rozmawiałem o problemach z każdym, który do mnie przyszedł. I pomagałem na tyle
                ile mogłem.
                A w sprawie ociepleń budynków na osiedlu Sienkiewicza zorganizowaliśmy
                oddzielne zebrania z mieszkańcami każdego bloku. Frekwencja była na poziomie
                ok. 20%. Byłeś?
                Jesli chodzi o słynny płot Nieobecnego, to swego czasu otrzymałem e-maila od
                członka Rady Nadzorczej SM z przeprosinami. Po uzyskaniu opinii prawnej
                przyznał, że mam rację ja i Nieobecny. Przeprosił. Szanuję go za to. Ale ten
                członek rady siły przebicia w RN SM nie ma.
                Wcale nie mam chęci na come-back. Ale to co się dzieje w SM przez ostatnie
                lata mocno mnie niepokoi. Podam następny PRZYKŁAD. Na podzielnikach
                elektronicznych na wiosnę naklejono plomby. Miały zapobiec ich zdejmowaniu
                przez lokatorow. I co się dzieje?. Te plomby odklejają się, nawet u mnie na
                jednym podzielniku plomba przez lato się odkleiła. Na pozostałych częściowo
                poodstawały. Konserwator z SM podczas ostatniej wizyty (przyklejania plomb
                magnetycznych na wodowmierze) palcem je podociskał i stwierdził ze tak się
                dzieje w całych zasobach. Wydano na te plomby nasze pieniądze płacone w
                czynszu. Czy uważasz że akurat ja mam po 3 latach nie mam prawa wypowiadac się
                na ten i inne tematy? Jak każdy członek płacę czynsz. A jeśli płacę, mam prawo
                wymagać i krytykować.
                Strona internetowa SM? Prezes Kondratiuk na zebraniu grupy członkowskiej gdy o
                nią zapytałem, ze śmiechem rzucił mi w twarz jej adres, twierdząc że jest. Ten,
                który podał Nieobecny. A co jest na niej? Każdy może zobaczyć.
                www.smbp.pl/
                Ja to okreslam: STRONA CYRKU W BUDOWIE. A w sprawie jej utworzenia głosowali
                członkowie rok wcześniej. I co? Nic. Dalej nic na niej nie ma.
                Z innej beczki. Juz 3 lata temu Prezes obiecał na ZPCZ że każdy członek otrzyma
                Statut SM. Prezes obiecał że nieodpłatnie. Wpisano to do Statutu. Otrzymał
                ktokolwiek? Ludźmi nieświadomymi swoich praw rządzić i wprowadzac w błąd jest
                najprościej.

Pozdrawiam.
                • pawlozsiul chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem 30.07.06, 05:15
                  Wydawało mi się, że "ckmi" żegna się z forum. Z odpowiedzi Szpili można
                  zrozumieć, że Ckmi opuszcza nie forum, tylko zasoby. Odnoszę wrażenie, że nie
                  jesteś Szpila jedynie opiekunem forum a również kuratorem SM.

Kiedyś Twój kumpel poradził memu wirtualnemu kumplowi, żeby założył prywatne
                  forum, na którym będzie sobie pisał co zechce i jak zechce. Dobra rada, wy też
                  byście mogli sobie strzelić np. Forum Podlaskiej Spółdzielczości.
                  • to_ja8 Re: chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem 30.07.06, 13:33
                    Jestem jak najbardziej "ZA" takim forum. I wydaje mi się, że powinno ono być na
                    www.smbp.pl
                    Jednak z przecieków z SM w BiPi wynika, że od dwóch lat prezes robi takie
                    zabezpieczenia przed nieporządanymi forumowiczami, że ten portal nie może
                    wogóle reuszyć.
        • ckmi Może ktoś z wymienionych odezwałby się 29.07.06, 20:50
          ckmi napisał:

> Polityk wraz z dziennikarzem rządza forum - to ja spadam. NIE WIERZE TAKIM
          > LUDZIOM.
          > MODERATOR to brzmi dumnie.
          > Nie chce w tej moderowanej rzeczywistości uczestniczyć.
          > Wytrzymałem bez pisania tydzień - wytrzymam więcej. Podziwiam Pawlo, że mu
          sie
          > chce, ale on ma krótszy staż. Lubie Partyzanta. Babki są spoko :)Hans również.
          > Może odezwę się po wyborach ale do wyborów to spodziewam się "treści
          > żołądkowej".
          >
          > Również w cywilu MJ oraz KK są przezemnie lubiani i szanowani ale nie widze
          ich
          >
          > szpila czy serwis Pa
          • partizan79 Re 30.07.06, 16:29
            Ckmi, jak ja Ci mówiłem?! Miałeś napisać: "uwielbiam czytać posty partizana, bo
            reprezentują wysoki poziom", a Ty wrzuciłeś zdawkowe "lubię Partyzanta". Nie
            tak się umawialiśmy, z browara nici;

☺♂o▬☻««♥!M7Ü♠♦•◘○7Ü\╬♥♠◘\ťŃ7♥ܬM5U☺♂oW•,♦╝\ť cholera, nie wiem, jak te nutki
            się robiło..
            Zoostaańmy razem, zoostaańmy razem, zoostaańmy razem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka