stasss 29.09.06, 20:26 wiecie, ze w hajnowskiej kasie pkp nie kupicie biletu na pociagi pkp intercity nie maja technicznych mozliwosci sprzedawania nie swoich biletow trzeba jechac do czeremchy po bilet na express warszawa-wroclaw ale lipa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mihaj Re: hajnowska kasa pkp 29.09.06, 21:10 stasss napisał: > wiecie, ze w hajnowskiej kasie pkp nie kupicie biletu na pociagi pkp intercity > nie maja technicznych mozliwosci sprzedawania nie swoich biletow O tym to się przekonałem osobiście, jak musiałem jechać w marcu do Wrocławia. Nawet próbowałem dyskutować z kasjerką o tej sprawie, lecz była opryskliwa i nie trafiały do niej moje argumenty. > trzeba jechac do czeremchy po bilet na express warszawa-wroclaw O tym to nie wiedziałem, że w Czeremsze mają taką kasę, która może sprzedawać bilety na pociągi, obsługiwane przez spółkę Inter Citi. > ale lipa I jeszcze jaka lipa. Tak mam takie wrażenie, że kolejarzom nie chce się pracować. Ale o tym niech pogadają inni. Chociaż premier w dniu wielkiej wsypy Pisu gościł u kolejarzy, więc może IV RP wjedzie na inne tory. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
policzna Re: hajnowska kasa pkp 29.09.06, 22:13 zamiast jechać do Czeremchy można spróbować kupić bilet przez Internet :-) bilet.intercity.pl/irez/ Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Re: hajnowska kasa pkp 01.10.06, 15:35 policzna napisał: > zamiast jechać do Czeremchy można spróbować kupić bilet przez Internet :-) > bilet.intercity.pl/irez/ Tak to jest pomysł, znany mi już, lecz nie jest to rozwiązanie masowe, bo internet nie jest jeszcze powszechnie dostępny. A i system bankowy w kraju nie rozwinął się tak, by wszyscy posiadali karty kredytowe, wymagane tutaj. Pozostaje nam apelowanie do przewoźnika, któremu powinno zależeć na klientach, o przystosowaniu kasy do sprzedaży wszystkich biletów. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
miuk Re: hajnowska kasa pkp 03.10.06, 10:09 Moim zdaniem nie świadczy to ani o zapyziałości naszego pięknego miasteczka ani o lenistwie pracowników. PKP podzielono na kilka ODRĘBNYCH spółek, które nie wiedzieć czemu komplikują życie podróżnym. PKP Przewozy Regionalne i PKP InterCity to 2 różne spółki i na wszystkich dworcach mają RÓŻNE okienka, w których sprzedają TYLKO swoje bilety. IC nie opłaca się zapewne zatrudnianie pracownika w Hajnówce, bo popyt na ich usługi jest zbyt mały (tak przypuszczam). Swoją drogą wracając z Wrocławia IC musieliście zapewne stać w kolejce do jednego z aż 2(!) okienek IC na dworcu głównym i byliście obsługiwani przez mało kompetentny personel, który ma problemy ze sprawną obsługą podróżnych. To jest dopiero lipa! Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Re: hajnowska kasa pkp 03.10.06, 10:33 miuk napisała: > Moim zdaniem nie świadczy to ani o zapyziałości naszego pięknego miasteczka ani > > o lenistwie pracowników. PKP podzielono na kilka ODRĘBNYCH spółek, które nie > wiedzieć czemu komplikują życie podróżnym. PKP Przewozy Regionalne i PKP > InterCity to 2 różne spółki i na wszystkich dworcach mają RÓŻNE okienka, w > których sprzedają TYLKO swoje bilety. IC nie opłaca się zapewne zatrudnianie > pracownika w Hajnówce, bo popyt na ich usługi jest zbyt mały (tak > przypuszczam). > Swoją drogą wracając z Wrocławia IC musieliście zapewne stać w kolejce do > jednego z aż 2(!) okienek IC na dworcu głównym i byliście obsługiwani przez > mało kompetentny personel, który ma problemy ze sprawną obsługą podróżnych. To > jest dopiero lipa! A skąd takie przypuszczenia, że w oddzielnych kasach kupuje się bilety na IC i Przewozy regionalne? Odbywa się to w jednej kasie i tylko dostaje się kilka biletów. Nie jeździłeś pewnie koleją, a próbujesz bronić nieuprzejmych i nieżyczliwych tutejszych pracowników PKP. Pojedź do Białegostoku i zobacz jak wygląda tam sprzedaż biletów. Nie znajdziesz kas tylko Przewozów regionalnych, czy tylko spółki Inter Citi. A jeszcze jedno pytanie. Stass pisał, że PKP sprzedaje takie bilety w Czeremsze, to czy tam jest większy popyt? Czy z Czeremchy więcej podróżuje niż z większej Hajnówki? Zastanów się i napisz jeszcze coś w tej sprawie. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: hajnowska kasa pkp 04.10.06, 00:31 potwierdzam generalnie w standardowej kasie pkp mozna kupic bilet na przewozy regionalne i intercity tylko ze sa to dwa oddzielne bilety (no i niestety placi sie za dwa oddzielne dystansy) ostatnio taki kupowalem w 13 tysiecznym slawnie pod slupskiem w czeremsze bilet na expres warszawa-wroclaw kupowala tydzien temu moja ciocia tam kufa mozna, a u nas nie na wakacjach jezdzil pospiech o dumnej nazwie "zubr" i co .. .turysci wykorzystujacy w swojej podrozy pociagi IC nie moga kupic w hajnowce biletu powrotnego na nie Odpowiedz Link Zgłoś
miuk Re: hajnowska kasa pkp 04.10.06, 10:16 > A skąd takie przypuszczenia, że w oddzielnych kasach kupuje się bilety na IC i > Przewozy regionalne? To nie przypuszczenie, ale pewność. Tak jest we Wrocławiu, Opolu, Białymstoku i pewnie w większości miast. Jeżeli gdzieś sprzedają je w 1 kasie to pewne w mniejszych miejscowościach i tylko dlatego, że spółki te się dogadały i IC odpala PR dolę za sprzedaż biletów, bo nie opłaca im się otwierać swojego okienka. > Nie jeździłeś pewnie koleją, a próbujesz bronić nieuprzejmych i nieżyczliwych tutejszych pracowników PKP. Koleją jeżdżę dość często. Poza tym patrzę i zastanawiam się dlaczego pewne rzeczy wygladają tak, a nie inaczej. Jak zrobisz to samo, to dojdziesz do wniosku, że to co napisałam wcale nie jest takie głupie, jak Ci się wydaje. Nie wiem, dlaczego w Czeremsze opłaca się sprzedawać bilety IC a w Hajnówce nie. Pewnie dlatego, że jest (niewielkim, ale jednak) węzłem kolejowym, a nie małą stacyjka docelową. Zamiast pisać na forum napiszcie w tej sprawie do PKP. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: hajnowska kasa pkp 16.10.06, 23:31 na centralnym w pomaranczowych kasach intercity nie mozna kupic biletow na przewozy regionalne... przynajmniej tak mowil konduktor w pociagu gdy go spytalem jestem natomiast ciekaw czy przy bilecie kombinowanym (gdy trase pokonuje pociagami dwoch firm) panienka z okienka odesle mnie do kasy drugiego przewoznika po bilet na stosowny pociag Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: hajnowska kasa pkp 02.11.06, 20:54 konduktor nie mial racji dzis osobiscie kupywalem bilet na pociag do hajnowki w pomaranczowej kasie inter city i no problem Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Re: hajnowska kasa pkp 21.08.07, 14:46 Witam! Dzisiaj byłem na dworcu PKP w Hajnówce i jakież było moje zdziwienie, jak się dowiedziałem, że już od dwóch miesięcy można tam kupić bilety na wszystkie pociągi. Czekaliśmy długo na to, ale najważniejsze, że podróżny w Hajnówce kupi odpowiedni bilet. Oby jeszcze przyjeżdżało i wyjeżdżało stąd więcej pociągów. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: hajnowska kasa pkp 22.08.07, 22:17 no nareszcie bardzo pozytywna wiadomosc koniec wstydu przed turystami w tym temacie jeszcze jakby w niedziele o 17.25 nie bylo takiej kolejki do owej kasy to wogole by bylo super .... mam na mysli ze chcialbym aby dzialaly dwie kasy a nie zeby mniej ludzi korzystalo z tego polaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: hajnowska kasa pkp 18.11.07, 03:27 a ostatnio siostra nie mogla w hajnowce kupic biletu na miedzynarowody pociag warszawa-berlin (pociag sypialny relacji kijów-berlin) czyli wciaz nie do konca dzialaja hajnowskie kasy Odpowiedz Link Zgłoś
romualdus1 Re: hajnowska kasa pkp 23.11.07, 16:51 jak to mówią, nie od razu Kraków zbudowano Odpowiedz Link Zgłoś