Dodaj do ulubionych

hajnowska kasa pkp

29.09.06, 20:26
wiecie, ze w hajnowskiej kasie pkp nie kupicie biletu na pociagi pkp intercity
nie maja technicznych mozliwosci sprzedawania nie swoich biletow
trzeba jechac do czeremchy po bilet na express warszawa-wroclaw
ale lipa
Obserwuj wątek
    • mihaj Re: hajnowska kasa pkp 29.09.06, 21:10
      stasss napisał:

> wiecie, ze w hajnowskiej kasie pkp nie kupicie biletu na pociagi pkp intercity
      > nie maja technicznych mozliwosci sprzedawania nie swoich biletow

O tym to się przekonałem osobiście, jak musiałem jechać w marcu do Wrocławia.
      Nawet próbowałem dyskutować z kasjerką o tej sprawie, lecz była opryskliwa i nie
      trafiały do niej moje argumenty.

> trzeba jechac do czeremchy po bilet na express warszawa-wroclaw

O tym to nie wiedziałem, że w Czeremsze mają taką kasę, która może sprzedawać
      bilety na pociągi, obsługiwane przez spółkę Inter Citi.

> ale lipa

I jeszcze jaka lipa. Tak mam takie wrażenie, że kolejarzom nie chce się
      pracować. Ale o tym niech pogadają inni. Chociaż premier w dniu wielkiej wsypy
      Pisu gościł u kolejarzy, więc może IV RP wjedzie na inne tory.

Pozdrawiam M
      • policzna Re: hajnowska kasa pkp 29.09.06, 22:13
        zamiast jechać do Czeremchy można spróbować kupić bilet przez Internet :-)
        bilet.intercity.pl/irez/
        • mihaj Re: hajnowska kasa pkp 01.10.06, 15:35
          policzna napisał:

> zamiast jechać do Czeremchy można spróbować kupić bilet przez Internet :-)
          > bilet.intercity.pl/irez/

Tak to jest pomysł, znany mi już, lecz nie jest to rozwiązanie masowe, bo
          internet nie jest jeszcze powszechnie dostępny. A i system bankowy w kraju nie
          rozwinął się tak, by wszyscy posiadali karty kredytowe, wymagane tutaj.
          Pozostaje nam apelowanie do przewoźnika, któremu powinno zależeć na klientach, o
          przystosowaniu kasy do sprzedaży wszystkich biletów.

Pozdrawiam M
          • miuk Re: hajnowska kasa pkp 03.10.06, 10:09
            Moim zdaniem nie świadczy to ani o zapyziałości naszego pięknego miasteczka ani
            o lenistwie pracowników. PKP podzielono na kilka ODRĘBNYCH spółek, które nie
            wiedzieć czemu komplikują życie podróżnym. PKP Przewozy Regionalne i PKP
            InterCity to 2 różne spółki i na wszystkich dworcach mają RÓŻNE okienka, w
            których sprzedają TYLKO swoje bilety. IC nie opłaca się zapewne zatrudnianie
            pracownika w Hajnówce, bo popyt na ich usługi jest zbyt mały (tak
            przypuszczam).
            Swoją drogą wracając z Wrocławia IC musieliście zapewne stać w kolejce do
            jednego z aż 2(!) okienek IC na dworcu głównym i byliście obsługiwani przez
            mało kompetentny personel, który ma problemy ze sprawną obsługą podróżnych. To
            jest dopiero lipa!
            • mihaj Re: hajnowska kasa pkp 03.10.06, 10:33
              miuk napisała:

> Moim zdaniem nie świadczy to ani o zapyziałości naszego pięknego miasteczka ani
              >
              > o lenistwie pracowników. PKP podzielono na kilka ODRĘBNYCH spółek, które nie
              > wiedzieć czemu komplikują życie podróżnym. PKP Przewozy Regionalne i PKP
              > InterCity to 2 różne spółki i na wszystkich dworcach mają RÓŻNE okienka, w
              > których sprzedają TYLKO swoje bilety. IC nie opłaca się zapewne zatrudnianie
              > pracownika w Hajnówce, bo popyt na ich usługi jest zbyt mały (tak
              > przypuszczam).
              > Swoją drogą wracając z Wrocławia IC musieliście zapewne stać w kolejce do
              > jednego z aż 2(!) okienek IC na dworcu głównym i byliście obsługiwani przez
              > mało kompetentny personel, który ma problemy ze sprawną obsługą podróżnych. To
              > jest dopiero lipa!

A skąd takie przypuszczenia, że w oddzielnych kasach kupuje się bilety na IC i
              Przewozy regionalne? Odbywa się to w jednej kasie i tylko dostaje się kilka
              biletów. Nie jeździłeś pewnie koleją, a próbujesz bronić nieuprzejmych i
              nieżyczliwych tutejszych pracowników PKP.
              Pojedź do Białegostoku i zobacz jak wygląda tam sprzedaż biletów. Nie znajdziesz
              kas tylko Przewozów regionalnych, czy tylko spółki Inter Citi.
              A jeszcze jedno pytanie. Stass pisał, że PKP sprzedaje takie bilety w Czeremsze,
              to czy tam jest większy popyt? Czy z Czeremchy więcej podróżuje niż z większej
              Hajnówki? Zastanów się i napisz jeszcze coś w tej sprawie.

Pozdrawiam M
              • stasss Re: hajnowska kasa pkp 04.10.06, 00:31
                potwierdzam
                generalnie w standardowej kasie pkp mozna kupic bilet na przewozy regionalne i
                intercity tylko ze sa to dwa oddzielne bilety (no i niestety placi sie za dwa
                oddzielne dystansy)
                ostatnio taki kupowalem w 13 tysiecznym slawnie pod slupskiem
                w czeremsze bilet na expres warszawa-wroclaw kupowala tydzien temu moja ciocia
                tam kufa mozna, a u nas nie

na wakacjach jezdzil pospiech o dumnej nazwie "zubr" i co .. .turysci
                wykorzystujacy w swojej podrozy pociagi IC nie moga kupic w hajnowce biletu
                powrotnego na nie
              • miuk Re: hajnowska kasa pkp 04.10.06, 10:16
                > A skąd takie przypuszczenia, że w oddzielnych kasach kupuje się bilety na IC i
                > Przewozy regionalne?

To nie przypuszczenie, ale pewność. Tak jest we Wrocławiu, Opolu, Białymstoku i
                pewnie w większości miast. Jeżeli gdzieś sprzedają je w 1 kasie to pewne w
                mniejszych miejscowościach i tylko dlatego, że spółki te się dogadały i IC
                odpala PR dolę za sprzedaż biletów, bo nie opłaca im się otwierać swojego
                okienka.

> Nie jeździłeś pewnie koleją, a próbujesz bronić nieuprzejmych i
                nieżyczliwych tutejszych pracowników PKP.
                Koleją jeżdżę dość często. Poza tym patrzę i zastanawiam się dlaczego pewne
                rzeczy wygladają tak, a nie inaczej. Jak zrobisz to samo, to dojdziesz do
                wniosku, że to co napisałam wcale nie jest takie głupie, jak Ci się wydaje.

Nie wiem, dlaczego w Czeremsze opłaca się sprzedawać bilety IC a w Hajnówce
                nie. Pewnie dlatego, że jest (niewielkim, ale jednak) węzłem kolejowym, a nie
                małą stacyjka docelową. Zamiast pisać na forum napiszcie w tej sprawie do PKP.

Pozdrawiam

• stasss Re: hajnowska kasa pkp 16.10.06, 23:31
                  na centralnym w pomaranczowych kasach intercity nie mozna kupic biletow na
                  przewozy regionalne... przynajmniej tak mowil konduktor w pociagu gdy go spytalem

jestem natomiast ciekaw czy przy bilecie kombinowanym (gdy trase pokonuje
                  pociagami dwoch firm) panienka z okienka odesle mnie do kasy drugiego
                  przewoznika po bilet na stosowny pociag
                  • stasss Re: hajnowska kasa pkp 02.11.06, 20:54
                    konduktor nie mial racji
                    dzis osobiscie kupywalem bilet na pociag do hajnowki w pomaranczowej kasie inter
                    city i no problem
    • mihaj Re: hajnowska kasa pkp 21.08.07, 14:46
      Witam!
      Dzisiaj byłem na dworcu PKP w Hajnówce i jakież było moje zdziwienie, jak się
      dowiedziałem, że już od dwóch miesięcy można tam kupić bilety na wszystkie
      pociągi. Czekaliśmy długo na to, ale najważniejsze, że podróżny w Hajnówce kupi
      odpowiedni bilet. Oby jeszcze przyjeżdżało i wyjeżdżało stąd więcej pociągów.

Pozdrawiam M
      • stasss Re: hajnowska kasa pkp 22.08.07, 22:17
        no nareszcie
        bardzo pozytywna wiadomosc
        koniec wstydu przed turystami w tym temacie

jeszcze jakby w niedziele o 17.25 nie bylo takiej kolejki do owej kasy to wogole
        by bylo super
        .... mam na mysli ze chcialbym aby dzialaly dwie kasy a nie zeby mniej ludzi
        korzystalo z tego polaczenia
      • stasss Re: hajnowska kasa pkp 18.11.07, 03:27
        a ostatnio siostra nie mogla w hajnowce kupic biletu na miedzynarowody pociag
        warszawa-berlin (pociag sypialny relacji kijów-berlin)
        czyli wciaz nie do konca dzialaja hajnowskie kasy
        • romualdus1 Re: hajnowska kasa pkp 23.11.07, 16:51
          jak to mówią, nie od razu Kraków zbudowano
          • stasss Re: hajnowska kasa pkp 23.11.07, 20:21
            a hajnówke ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka