hansgrubber 27.10.06, 22:11 A w spisach radzieckich 100% spoleczenstwa deklarowalo ateizm! Wyniki jednego spisu sa warte tyle co drugiego! To Romek o polskim spisie powszechnym 2002. Powod: Bialorusinow jest 33 razy wiecej niz Ukraincow. Wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romanpidlaszuk Hansgruber to OSZCZERCA! 27.10.06, 22:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=51105245&a=51106017 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=51105245&a=51106917 Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul znajdź w danych spisu "tutejszych Rusinów" 27.10.06, 22:15 Taką narodowość zadeklarowałem i znam jeszcze kilka osób, które to zrobiły. GUS poprawił i dlatego ja w ten spis nie wierzę. Tylko nie odsyłaj mnie do rubryki "innni", ponieważ ona obejmuje np. przebywających w Polsce Wietnamczyków. Statystyka w służbie ideologii - olać to. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk NIC DODAC NIC UJAC,SPIS POWTORZYC! 27.10.06, 22:16 "Statystyka w służbie ideologii - olać to." Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: NIC DODAC NIC UJAC,SPIS POWTORZYC! 27.10.06, 22:19 Rozumiem chlopaki ze rzeczywistosc bywa bolesna - prosze o dowody waszych zabiegow np w GUS-ie w obronie PRAWDY. Jesli ich nie ma - pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul dam Ci kolejny dowód 27.10.06, 22:24 W czasie wizyty ankietera miałem remont. Kiedy pryszedł miałem zero wody, lodówki gazu. Przyszedłem do domu tylko po to, żeby przyjąć rachmistrza. Te wyniki również upiększył. Jak mam wierzyć w ten spis?! Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: NIC DODAC NIC UJAC,SPIS POWTORZYC! 27.10.06, 22:30 Według Ciebie Hans, dowody zabiegów zakrzywiłyby czasoprzestrzeń? Co ma to do rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
peem63 Re: znajdź w danych spisu "tutejszych Rusinów" 27.10.06, 22:17 skąd masz takie informacje że GUS poprawiał wyniki spisu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul doprecyzuję 27.10.06, 22:19 Nie wiem czy GUS, czy ankieter. Ponieważ ta narodowość nie występuje w zbiorczych wynikach. A może komputer nie przyjął? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: znajdź w danych spisu "tutejszych Rusinów" 29.10.06, 01:49 I ja do dziś sie nie dopytałem, za kogo mnie bat'ki podali. Sam nie miałem okazji się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
i.madzia Re: Pidlaszuk: Polska to ZSRR 27.10.06, 22:19 Współczuję również! tym bardziej że może ich być w rzeczywistości jeszcze mniej. Jeśli ktoś nie zna historii swojej rodziny z przed roku 1866 może podawac ukrainskie pochodzenie ponieważ wtedy ludności Bielska i Okolic nakazano przjąć wiarę Unicką czyli Ukraińskie Prawosławie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Unia to osobny rozdział 27.10.06, 22:21 Decyzja o jej przyjęciu/odrzuceniu była polityczna i ludność zazwyczaj nie zdawała sobie nawet sprawy, jaki obrządek aktualnie wyznaje - dlatego w społecznej świadomości się nie zapisała. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Pidlaszuk: Polska to ZSRR 27.10.06, 22:29 Współczuję również! tym bardziej że może ich być w rzeczywistości jeszcze mniej. Jeśli ktoś nie zna historii swojej rodziny z przed roku 1866 może podawac ukrainskie pochodzenie ponieważ wtedy ludności Bielska i Okolic nakazano przjąć wiarę Unicką czyli Ukraińskie Prawosławie. --------------------------- 1.Podaj jakis link do opracowan historycznych,ktore potwierdzaja to co piszesz! 2.Naszym jezykiem UKRAINSKIM poslugujemy sie na tej ziemi od 1000 tat! www.harazd.net/~nadbuhom/holosy-pidliaszszia/mapa_holosy_mp3.htm Dowiedziono tez,ze nasi przodkowie przybyli 1000+lat temu z terenu Wolynia! Odpowiedz Link Zgłoś
i.madzia Re: Pidlaszuk: Polska to ZSRR 27.10.06, 22:33 bardzo proszę pl.wikipedia.org/wiki/Bielsk_Podlaski#Historia Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Naiwna czy CYNICZNA Madzia? 27.10.06, 22:36 bardzo proszę pl.wikipedia.org/wiki/Bielsk_Podlaski#Historia -------------------- 1.Jakiej narodowosci byli grekokatolicy na Podlasiu 2.Jakim jezykiem rozmawiali? Otoz UKRAINSKIM, tak jak obecnie prawoslawni: www.harazd.net/~nadbuhom/holosy-pidliaszszia/mapa_holosy_mp3.htm Zaprzeczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Naiwna czy CYNICZNA Madzia? 27.10.06, 22:51 Tysiąc lat temu nie było ukraińskiego. Jak na mój gust, stanowczo nadużywasz terminu "cynizm". Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Naiwna czy CYNICZNA Madzia? 29.10.06, 01:54 I dlaczego Lubicz68 jeszcze nic na ten temat nie napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
peem63 Re: Pidlaszuk: Polska to ZSRR 27.10.06, 22:41 romanpidlaszuk napisał: .. Dowiedziono tez,ze nasi przodkowie przybyli 1000+lat temu z terenu Wolynia! i wystarczy tej gościny ! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Pidlaszuk: Polska to ZSRR 27.10.06, 22:44 romanpidlaszuk napisał: .. Dowiedziono tez,ze nasi przodkowie przybyli 1000+lat temu z terenu Wolynia! i wystarczy tej gościny ! --------------------- A twoi przodkowie KIEDY i SKAD przybyli? Od kiedy to gospodarzy nazywasz goscmi ch..u? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Pidlaszuk: Polska to ZSRR 27.10.06, 22:52 Romek, może poproś moderatora, żeby Ci ten post usunął, co? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Pidlaszuk obraza Polske 27.10.06, 22:27 a wy o pierdolach gadacie. Jesli taki facet jest na forum sztandarowym Ukraincem to rozumiem sukcesy ND-cji, ZChN-u i LPR-U i innych prawoskretnie oszolomionych. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk hansgruber obraza Polske! 27.10.06, 22:32 a wy o pierdolach gadacie. Jesli taki facet jest na forum sztandarowym Ukraincem to rozumiem sukcesy ND-cji, ZChN-u i LPR-U i innych prawoskretnie oszolomionych ----------------------- Ty OSZCZERCO i UKRAINOFOBIE swoimi SBeckimi intrygami majacymi na celu sklocic Polakow i Ukraincow na bielskim forum obrazasz Polske! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: hansgruber obraza Polske! 27.10.06, 22:44 To ty porownales polski spis powszechny z tym co bylo w ZSRR. Tu chlopie sie nie wybronisz. Porownales wolna Polske do ZSRR! Mam zanotowany cytacik. Przypominam ci ze to Ukraina byla w ZSRR! :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: hansgruber obraza Polske! 27.10.06, 22:46 To ty porownales polski spis powszechny z tym co bylo w ZSRR. Tu chlopie sie nie wybronisz. Porownales wolna Polske do ZSRR! Mam zanotowany cytacik. Przypominam ci ze to Ukraina byla w ZSRR! :) -------------------------- Wiem co powiedzialem i za swoje slowa odpowiadam, a ty swoimi SBeckimi metodami nie przekrecisz moich wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: hansgruber obraza Polske! 27.10.06, 22:49 Czarno na bialym, nic nie trzeba przekrecac: raz jeszcze porownales spis powszechny w wolnej Polsce do tego co robili w ZSRR. Wspolczuje Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul "kasować antypolskie teksty Hansa" 27.10.06, 22:54 Już zapomniałeś, że był taki wątek? Czy wchodzisz w rolę p.o. pewnego nieobecnego forumowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: "kasować antypolskie teksty Hansa" 27.10.06, 22:59 Chlopie - co tu antypolskiego? I gdzie wzywam do kasowannia? Czytamy uwaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk POWTARZAM JESZCZE RAZ! 27.10.06, 22:58 Czarno na bialym, nic nie trzeba przekrecac: raz jeszcze porownales spis powszechny w wolnej Polsce do tego co robili w ZSRR. Wspolczuje Ci. -------------------- POWTARZAM JESZCZE RAZ: Wyniki jednego maja sie tak do rzeczywistosci jak wyniki drugiego I WSTYD WSZYSTKIM, KTORZY SIE SWIADOMIE NA TE NIEPRAWDZIWE WYNIKI POWOLUJA! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 27.10.06, 23:00 Nawet Litwinow jest wiecej, Romek! Dmuchaj moze dobijecie do 2 tysiecy. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 27.10.06, 23:02 Nawet Litwinow jest wiecej, Romek! Dmuchaj moze dobijecie do 2 tysiecy. :))) --------------------------- Z ilosci Polakow w ZSRR, wynikajaca z ich "wiarygodnych" spisow tez byles zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 27.10.06, 23:24 O jak pieknie! Znow ci sie Polska z ZSRR myli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 27.10.06, 23:32 O jak pieknie! Znow ci sie Polska z ZSRR myli. :) ------------------- ...powiedzial etniczny Polak Hans Gruber Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 28.10.06, 02:47 Etniczne to sa czystki, Romeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 28.10.06, 03:01 Etniczne to sa czystki, Romeczku. --------------------- A sa, np. "akcja wisla"... lub holodomor... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=50452862&a=50452868 lub ta kulturowa,jaka od kilkudziesieciu lat odbywa sie na Podlasiu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11009&w=43811006&a=49830651 i ktora ty popierasz, sadzac po lekturze wczorajszych wpisow na forum Bielsk Podlaski. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 28.10.06, 03:10 Pytali sie ludzi? Pytali. Ilu powiedzialo? Niespelna 2000? Wyglada na to ze wstyd jak beret byc Ukraincem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 29.10.06, 02:14 Obraziłeś tym postem parę osób. Insynuujesz, że wstyd jest używać beretu jako nakrycia głowy, co na pewno uraziło osoby chodzące w beretach. Sam również zadajesz kłam swemu stwierdzeniu, że Ukraińców na Podlasiu jest mniej niż żubrów w Puszczy Białowieskiej pisząc o "niespełna 2000 Ukraińców". Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 29.10.06, 02:03 Ostatnio zauważyłem dziwną metamorfozę. Hansa przestało cechować wyważenie opinii i dbałość o szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: POWTARZAM JESZCZE RAZ! 30.10.06, 18:41 No coz to kwestia doboru srodkow wyrazu - probowalem kulturalnie nie dzialalo, wiec trzeba "po ukrainsku" - wkurzyli sie. :) Odpowiedz Link Zgłoś