hansgrubber 03.12.06, 14:49 i fantastyczny pomysł. W tym jestesmy mistrzami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebcioo Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 08:14 Zginal przez swoja żonkę co nie umiala jechac po autobahnie i za to mamy go czcic? Paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 08:37 Nie będę komentował. Mam jednakowoż nadzieję, że odróżniasz znaczenie wyrażeń: "pamięci kogoś" od "czcić kogoś", nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 08:51 A co z "czcic pamiec kogos" ;)? Dla mnie smierc Golasia stoi w tym samym rzedzie co wypadek Jedrzejczak i smierc Goszcza. We wszystkich tych wypadkach chodzilo o ludzka glupote za kółkiem i o przyzwolenie na wariacka jazde. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 08:52 A dla idiotow za kolkiem nie mam szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
i.madzia Re: Właśnie idę na Cmentarz 04.12.06, 14:50 Postawić świeczkę i tym sposobem uczcić pamięć o moich bliskich. Nie ważne jaką śmiercią umarli, ważne że żyjąc zasłużyli na pamięć po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Właśnie idę na Cmentarz 04.12.06, 15:37 > ważne że żyjąc zasłużyli na pamięć po śmierci. To jak zyli to jedno, a to jak glupio zgineli - to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
slisiak Re: Właśnie idę na Cmentarz 04.12.06, 16:04 przecież chodziło o Gołasia, a nie o to w jakich okolicznościach zginął i z czyjej winy! zresztą ciekawa jestem czy tak samo powiedziałbyś o jego żonie patrząc jej w oczy, sebcioo. nie ulega wątpliwości że był świetnym siatkarzem i uważam że pięknie zachował się nasz zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Właśnie idę na Cmentarz 05.12.06, 08:07 > zresztą ciekawa jestem czy tak samo powiedziałbyś o jego żonie > patrząc jej w oczy, sebcioo. Wez nie zaczynaj mi tu piep... tak jak khaki. Pojecia nie masz bladego do czego jestem zdolny. > nie ulega wątpliwości że był świetnym siatkarzem i > uważam że pięknie zachował się nasz zespół. Zgadzam sie, siatkarzem byl swietnym. Ale czy czlowiekem, no moze raczej kierowca? Odpowiedz Link Zgłoś
i.madzia Re: Właśnie idę na Cmentarz 04.12.06, 16:28 sebcioo napisał: > To jak zyli to jedno, a to jak glupio zgineli - to co innego. ----------- Pamietasz Marka Kotańskiego? Pamiętasz jak zginął? Pamietasz Władysława Komara? Czy to, że głupio zgineli przekreśla wszystko, czego dokonali? A Wanda Rutkiewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Właśnie idę na Cmentarz 05.12.06, 08:05 Kotanski - zginal w wypadku samochodowym Komar - zginal w wypadku samochodowym razem z dwoma innymi sportowcami Rutkiewicz - ciala nie znaleziono, probowala zdobyc Kandzendzonge Sorry ale wytlumacz mi co wspolnego widzisz w ich losach? To ze juz nie zyja? Tylko tyle? > Czy to, że głupio zgineli przekreśla wszystko, czego dokonali? Jesli ktos ginie lub przez kogos ginie ktos w wypadku samochodowym to ten idiota znaczy dla mnie mniej niz psie gowno na podeszwach moich butow. Czyli np wymieni wczesniej Goszcz, Jedrzejczak i Golas. Kiedy wy w koncu zaczniecie myslec i byc konsekwentni? Z jednej strony jestescie przeciez pirat drogowym, przeciwko pijakom za kolkiem. A jednoczesnie wybielacie , wspolczujecie i uwielbiacie np taka idiotke Jedrzejczak. Odpowiedz Link Zgłoś
troll001 Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 17:14 A dlaczego nazywasz jego małżonkę idiotką ????? Znasz ja osobiście?????Jeśli nie znasz okoliczności wypadku po co sie na forum udzielasz i bezpodstawnie nazywasz kogoś idiota???A poza tym niedawno była ona w TV i był z nia wywiad widać że nie oglądałeś! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Pamięci Gołasia - paranoja 05.12.06, 08:11 Chocby dlatego iz przez nia zginal czlowiek - czy to tobie za malo? Odpowiedz Link Zgłoś
troll001 Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 17:07 Witam paranoją jest to co piszesz ,a ze strony zespołu bardzo miły gest oby Tobie taka tragedia się nie zdarzyła; był wyśmienitym siatkarzem i mu sie to należało bo pewnie byłby na mistrzostwach razem z kolegami . Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Wstyd za Sebcia 05.12.06, 01:22 Powinienes wiedziec ze de mortuis nil nisi bonum ale czego sie podziewac po kims kto uwaza ze "Psy" to film o milicjantach. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:11 "de mortuis nil nisi bonum" - "bonum"? a nie "bene"? nie pomyliles przypadkow? > kto uwaza ze "Psy" to film o milicjantach. Okej sorry, Psy to romantyczna komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:13 Czy w swej nieskonczonej milosci do pamieci po zmarlych podobnie pozytywnie wyrazasz sie np o Stalinie badz Hitlerze? Odpowiedz Link Zgłoś
troll001 Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:18 Aapropos Hitlera to możemy rozpoczać nowy wątek ,a jeśli mnie pamięć nie myli to mówimy cały czas o kimś innym!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:37 Zgadza sie, mowimy o kims innym. Ale jakby co to polecam uwazna lekture i tego co napisalem. Chyba ze macie takie pomyslunki ze jak tylko jest jakies inne nazwisko to od razu łączycie je ze soba. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:25 Sebciuu, jak widzisz nikt (kto się tu wypowiadał) nie popiera Twoich poglądów w tej sprawie, także zostaw już Arka w spokoju. (I nie porównuj go do zbrodniarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:33 Czyzbys na glowe upadl? Albo cos ci sie pomerdalo. Jakis zamordyzm chcesz tu wprowadzic czy cenzure? Skoro inny mysla inaczej to ja tez mam tak myslec? Albo bron boze napisac cos innego niz inni mysla? A gdzie go porownalem do nich? mozesz zacytowac? Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:58 Sorki Sebciuu, nie chce mi się z Tobą (przynajmniej teraz) gadać Nie rozumiesz, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
troll001 Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:50 Jeżeli uważasz ze kobietę która nieszczęśliwie spowodowała wypadek mozna porównać do tych którzy maja setki , tysiące ludzkich dusz na sumieniu to BRAWO!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 09:02 To ja sie juz zaczynam gubic. O kim my mowimy? Golasiu, Hitlerze, czy o zonie Golasia. Gosciu, zdecyduj sie. Wczesniej bylem zly bo wedlug was niby porownalem Golasia do Hitlera, a teraz ze nie Golasia a jego zone ?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
troll001 Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 09:10 Skończmy ten temat bo to juz zaczyna sie robić zagmatwane ja wiem o czym piszę widze że gorzej jest z Tobą !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 09:44 > ja wiem o czym piszę To bylo widac na przykladzie powyzej. > widze że gorzej jest z Tobą !!! A ty co? lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 10:06 sebcioo... ja Ci powiem tyle... psioczysz na Policje a sam pisales nieraz ze masz ich w dupie i lamiesz przepisy, wiec jakby Ty mial wypadek w ktorym bys zginal (czyste zalozenie nie zycze Ci tego) to znaczy ze Ciebie trzeba nazwac psim gownem poniewaz miales w dupie policje i jezdziles nie zgodnie z przepisami??? wedlug mnie zadna osoba nie zasluguje na takie traktowanie po smierci... wstydz sie za siebie to malo powiedziane... Uzywasz nazwiska Hitler... pasowaloby w tym przypadku do Ciebie!!! On mordowal ludzi i bylo to dla niego jak chodzenie po psim gownie! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 10:18 > wiec jakby Ty mial wypadek w ktorym bys > zginal (czyste zalozenie nie zycze Ci tego) to znaczy ze Ciebie trzeba nazwac > psim gownem poniewaz miales w dupie policje i jezdziles nie zgodnie z > przepisami?? Dokladnie tak. > wedlug mnie zadna osoba nie zasluguje na takie traktowanie po > smierci... Nawet ta przez ktora byla tragedia pod Jezewem? Nawet ta przez ktora byla tragedia w Downarach? > Uzywasz nazwiska Hitler... pasowaloby w tym przypadku do Ciebie!!! Ze ja zaczalem wojne? ze przeze mnie pare milionow ludzi poszlo do piachu? dobre, tylko ni cholery nie widze w tym logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Czytanie ze zrozumieniem 05.12.06, 10:25 Takie dwie uwagi: - uczepiliscie sie Hitlera jakbyscie sraczki dostali. I w ogole nie zrozumieliscie kontekstu w jakim go uzylem. Czyzby nikt z was nie zrozumial tego o czym sie wypowiada? Moze wy pojecia nie macie co znaczy "de mortuis nil nisi bonum"? (badz "de mortuis nil nisi bone") - napisalem tez cos o Stalinie - jakos on nikogo nie kluje w oczy - to dopiero zastanawiajace. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Kto wie co znaczy "de mortuis nil nisi bonum" 05.12.06, 10:34 O zmarłych dobrze albo wcale...☺ Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Kto wie co znaczy "de mortuis nil nisi bonum" 05.12.06, 11:03 Bardzo dobrze :) badz inaczej: O zmarłych nie należy mówić niczego jak tylko dobrze (tak jest w moich zrodlach ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Cobyśmy się dobrze rozumieli 05.12.06, 10:58 1) Arek Gołaś zginął w wypadku samochodowym. (Jego żona prowadziła samochód i zjechała samochodem w betonową podstawę ściany dźwiękochłonnej autostrady A2 w Austrii). Kibice (działacze, koledzy, rodzina...) po śmierci byli tym wstrząśnięci. Ja też byłem. Można powiedzieć, że chłopak był super utalentowany. Był wielokrotnym medalistą różnych zawodów siatkarskich. Na pewno dziś by grał w 1 składzie. Taka „głupia, bezsensowna” śmierć. Przypominam, że koledzy Gołasia, siatkarze z ekipy Lozano, zarówno wczoraj jak i na rozdaniu medali założyli koszulki z numerem (16), pod którym Arek grał w reprezentacji. A wczoraj ponownie przypomnieli chłopaka, ludzie na lotnisku skandowali Jego imię. 2) Tego zachowania Sebcioo nie rozumie. Dlaczego? Bo nie ma znaczenia kim był, jak wielki wkład miał w siatkówkę. Jak świetnym był zawodnikiem (człowiekim, kumplem, mężem itd.) Nie to nie ma znaczenia. Nie można chłopaka wspominać, nie można mu dedykować meczy. Nie można o nim pamiętać. Upamiętniać jego żywota tu na ziemi. Zachowanie wszystkich ludzi jest paranoiczne. Dlaczego? Bo jak rzekł Sebcioo zginął w wypadku samochodowym "przez swoja żonkę co nie umiala jechac po autobahnie". Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Re: Cobyśmy się dobrze rozumieli 05.12.06, 16:16 hehe dobre bielszczanin :) ja go szanuje za jego wyczyny w dziedzinie siatkowki i bardzo mi sie podobaja gesty fanow i oczywiscie kolegow z druzyny... malo kogo stac na takie gesty Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Dyskusja z Sebciem 05.12.06, 16:33 nie ma sensu. Po co sie ponizac. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Dyskusja z Sebciem 07.12.06, 08:01 > nie ma sensu. Po co sie ponizac. Pa. Jesli komus brakuje argumentow (albo rozumu) to tylko takie cos jak powyzej moze wymyslec. Wielce ponizony pan Gruber sie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś