Dodaj do ulubionych

Pamięci Gołasia - piękny gest

03.12.06, 14:49
i fantastyczny pomysł. W tym jestesmy mistrzami.
Obserwuj wątek
    • sebcioo Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 08:14
      Zginal przez swoja żonkę co nie umiala jechac po autobahnie i za to mamy go
      czcic? Paranoja
      • bielszczanin Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 08:37
        Nie będę komentował.
        Mam jednakowoż nadzieję, że odróżniasz znaczenie wyrażeń: "pamięci kogoś"
        od "czcić kogoś", nie?
        • sebcioo Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 08:51
          A co z "czcic pamiec kogos" ;)?

Dla mnie smierc Golasia stoi w tym samym rzedzie co wypadek Jedrzejczak i smierc
          Goszcza. We wszystkich tych wypadkach chodzilo o ludzka glupote za kółkiem i o
          przyzwolenie na wariacka jazde.
          • sebcioo Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 08:52
            A dla idiotow za kolkiem nie mam szacunku.
            • i.madzia Re: Właśnie idę na Cmentarz 04.12.06, 14:50
              Postawić świeczkę i tym sposobem uczcić pamięć o moich bliskich. Nie ważne jaką
              śmiercią umarli, ważne że żyjąc zasłużyli na pamięć po śmierci.
              • sebcioo Re: Właśnie idę na Cmentarz 04.12.06, 15:37
                > ważne że żyjąc zasłużyli na pamięć po śmierci.

To jak zyli to jedno, a to jak glupio zgineli - to co innego.
                • slisiak Re: Właśnie idę na Cmentarz 04.12.06, 16:04
                  przecież chodziło o Gołasia, a nie o to w jakich okolicznościach zginął i z
                  czyjej winy! zresztą ciekawa jestem czy tak samo powiedziałbyś o jego żonie
                  patrząc jej w oczy, sebcioo. nie ulega wątpliwości że był świetnym siatkarzem i
                  uważam że pięknie zachował się nasz zespół.
                  • sebcioo Re: Właśnie idę na Cmentarz 05.12.06, 08:07
                    > zresztą ciekawa jestem czy tak samo powiedziałbyś o jego żonie
                    > patrząc jej w oczy, sebcioo.
                    Wez nie zaczynaj mi tu piep... tak jak khaki. Pojecia nie masz bladego do czego
                    jestem zdolny.

> nie ulega wątpliwości że był świetnym siatkarzem i
                    > uważam że pięknie zachował się nasz zespół.
                    Zgadzam sie, siatkarzem byl swietnym. Ale czy czlowiekem, no moze raczej kierowca?
                • i.madzia Re: Właśnie idę na Cmentarz 04.12.06, 16:28
                  sebcioo napisał:

> To jak zyli to jedno, a to jak glupio zgineli - to co innego.

-----------
                  Pamietasz Marka Kotańskiego? Pamiętasz jak zginął? Pamietasz Władysława Komara?
                  Czy to, że głupio zgineli przekreśla wszystko, czego dokonali?
                  A Wanda Rutkiewicz?
                  • sebcioo Re: Właśnie idę na Cmentarz 05.12.06, 08:05
                    Kotanski - zginal w wypadku samochodowym
                    Komar - zginal w wypadku samochodowym razem z dwoma innymi sportowcami
                    Rutkiewicz - ciala nie znaleziono, probowala zdobyc Kandzendzonge

Sorry ale wytlumacz mi co wspolnego widzisz w ich losach? To ze juz nie zyja?
                    Tylko tyle?

> Czy to, że głupio zgineli przekreśla wszystko, czego dokonali?
                    Jesli ktos ginie lub przez kogos ginie ktos w wypadku samochodowym to ten idiota
                    znaczy dla mnie mniej niz psie gowno na podeszwach moich butow. Czyli np wymieni
                    wczesniej Goszcz, Jedrzejczak i Golas.

Kiedy wy w koncu zaczniecie myslec i byc konsekwentni? Z jednej strony jestescie
                    przeciez pirat drogowym, przeciwko pijakom za kolkiem. A jednoczesnie wybielacie
                    , wspolczujecie i uwielbiacie np taka idiotke Jedrzejczak.
            • troll001 Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 17:14
              A dlaczego nazywasz jego małżonkę idiotką ????? Znasz ja osobiście?????Jeśli
              nie znasz okoliczności wypadku po co sie na forum udzielasz i bezpodstawnie
              nazywasz kogoś idiota???A poza tym niedawno była ona w TV i był z nia wywiad
              widać że nie oglądałeś!
              • sebcioo Re: Pamięci Gołasia - paranoja 05.12.06, 08:11
                Chocby dlatego iz przez nia zginal czlowiek - czy to tobie za malo?
      • troll001 Re: Pamięci Gołasia - paranoja 04.12.06, 17:07
        Witam paranoją jest to co piszesz ,a ze strony zespołu bardzo miły gest oby
        Tobie taka tragedia się nie zdarzyła; był wyśmienitym siatkarzem i mu sie to
        należało bo pewnie byłby na mistrzostwach razem z kolegami .
    • hansgrubber Wstyd za Sebcia 05.12.06, 01:22
      Powinienes wiedziec ze de mortuis nil nisi bonum ale czego sie podziewac po
      kims kto uwaza ze "Psy" to film o milicjantach.
      • sebcioo wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:11
        "de mortuis nil nisi bonum" - "bonum"? a nie "bene"? nie pomyliles przypadkow?

> kto uwaza ze "Psy" to film o milicjantach.
        Okej sorry, Psy to romantyczna komedia.
      • sebcioo wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:13
        Czy w swej nieskonczonej milosci do pamieci po zmarlych podobnie pozytywnie
        wyrazasz sie np o Stalinie badz Hitlerze?
        • troll001 Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:18
          Aapropos Hitlera to możemy rozpoczać nowy wątek ,a jeśli mnie pamięć nie myli
          to mówimy cały czas o kimś innym!!!!!!!!
          • sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:37
            Zgadza sie, mowimy o kims innym.
            Ale jakby co to polecam uwazna lekture i tego co napisalem. Chyba ze macie takie
            pomyslunki ze jak tylko jest jakies inne nazwisko to od razu łączycie je ze soba.
        • bielszczanin Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:25
          Sebciuu, jak widzisz nikt (kto się tu wypowiadał) nie popiera Twoich poglądów w
          tej sprawie, także zostaw już Arka w spokoju. (I nie porównuj go do
          zbrodniarzy).
          • sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:33
            Czyzbys na glowe upadl? Albo cos ci sie pomerdalo. Jakis zamordyzm chcesz tu
            wprowadzic czy cenzure? Skoro inny mysla inaczej to ja tez mam tak myslec? Albo
            bron boze napisac cos innego niz inni mysla?

A gdzie go porownalem do nich? mozesz zacytowac?
            • bielszczanin Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:58
              Sorki Sebciuu, nie chce mi się z Tobą (przynajmniej teraz) gadać
              Nie rozumiesz, trudno.
        • troll001 Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 08:50
          Jeżeli uważasz ze kobietę która nieszczęśliwie spowodowała wypadek mozna
          porównać do tych którzy maja setki , tysiące ludzkich dusz na sumieniu to
          BRAWO!!!!!!!!!!!
          • sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 09:02
            To ja sie juz zaczynam gubic. O kim my mowimy? Golasiu, Hitlerze, czy o zonie
            Golasia. Gosciu, zdecyduj sie. Wczesniej bylem zly bo wedlug was niby porownalem
            Golasia do Hitlera, a teraz ze nie Golasia a jego zone ?!?!?
            • troll001 Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 09:10
              Skończmy ten temat bo to juz zaczyna sie robić zagmatwane ja wiem o czym piszę
              widze że gorzej jest z Tobą !!! Pozdrawiam
              • sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 09:44
                > ja wiem o czym piszę
                To bylo widac na przykladzie powyzej.

> widze że gorzej jest z Tobą !!!
                A ty co? lekarz?
                • diabel_21 Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 10:06
                  sebcioo... ja Ci powiem tyle... psioczysz na Policje a sam pisales nieraz ze
                  masz ich w dupie i lamiesz przepisy, wiec jakby Ty mial wypadek w ktorym bys
                  zginal (czyste zalozenie nie zycze Ci tego) to znaczy ze Ciebie trzeba nazwac
                  psim gownem poniewaz miales w dupie policje i jezdziles nie zgodnie z
                  przepisami??? wedlug mnie zadna osoba nie zasluguje na takie traktowanie po
                  smierci... wstydz sie za siebie to malo powiedziane... Uzywasz nazwiska
                  Hitler... pasowaloby w tym przypadku do Ciebie!!! On mordowal ludzi i bylo to
                  dla niego jak chodzenie po psim gownie!
                  • sebcioo Re: wstydz sie za siebie 05.12.06, 10:18
                    > wiec jakby Ty mial wypadek w ktorym bys
                    > zginal (czyste zalozenie nie zycze Ci tego) to znaczy ze Ciebie trzeba nazwac
                    > psim gownem poniewaz miales w dupie policje i jezdziles nie zgodnie z
                    > przepisami??
                    Dokladnie tak.

> wedlug mnie zadna osoba nie zasluguje na takie traktowanie po
                    > smierci...
                    Nawet ta przez ktora byla tragedia pod Jezewem? Nawet ta przez ktora byla
                    tragedia w Downarach?

> Uzywasz nazwiska Hitler... pasowaloby w tym przypadku do Ciebie!!!
                    Ze ja zaczalem wojne? ze przeze mnie pare milionow ludzi poszlo do piachu?
                    dobre, tylko ni cholery nie widze w tym logiki.
        • sebcioo Czytanie ze zrozumieniem 05.12.06, 10:25
          Takie dwie uwagi:
          - uczepiliscie sie Hitlera jakbyscie sraczki dostali. I w ogole nie
          zrozumieliscie kontekstu w jakim go uzylem. Czyzby nikt z was nie zrozumial tego
          o czym sie wypowiada?
          Moze wy pojecia nie macie co znaczy "de mortuis nil nisi bonum"? (badz "de
          mortuis nil nisi bone")

- napisalem tez cos o Stalinie - jakos on nikogo nie kluje w oczy - to dopiero
          zastanawiajace.
          • sebcioo Kto wie co znaczy "de mortuis nil nisi bonum"? 05.12.06, 10:26
            Ja wiem.
            • ja-alutka Re: Kto wie co znaczy "de mortuis nil nisi bonum" 05.12.06, 10:34
              O zmarłych dobrze albo wcale...☺
              • sebcioo Re: Kto wie co znaczy "de mortuis nil nisi bonum" 05.12.06, 11:03
                Bardzo dobrze :)

badz inaczej: O zmarłych nie należy mówić niczego jak tylko dobrze (tak jest w
                moich zrodlach ;) )
    • bielszczanin Cobyśmy się dobrze rozumieli 05.12.06, 10:58
      1) Arek Gołaś zginął w wypadku samochodowym. (Jego żona prowadziła samochód i
      zjechała samochodem w betonową podstawę ściany dźwiękochłonnej autostrady A2 w
      Austrii). Kibice (działacze, koledzy, rodzina...) po śmierci byli tym
      wstrząśnięci. Ja też byłem. Można powiedzieć, że chłopak był super
      utalentowany. Był wielokrotnym medalistą różnych zawodów siatkarskich. Na pewno
      dziś by grał w 1 składzie. Taka „głupia, bezsensowna” śmierć.

Przypominam, że koledzy Gołasia, siatkarze z ekipy Lozano, zarówno wczoraj jak
      i na rozdaniu medali założyli koszulki z numerem (16), pod którym Arek grał w
      reprezentacji. A wczoraj ponownie przypomnieli chłopaka, ludzie na lotnisku
      skandowali Jego imię.

2) Tego zachowania Sebcioo nie rozumie.

Dlaczego? Bo nie ma znaczenia kim był, jak wielki wkład miał w siatkówkę. Jak
      świetnym był zawodnikiem (człowiekim, kumplem, mężem itd.) Nie to nie ma
      znaczenia. Nie można chłopaka wspominać, nie można mu dedykować meczy. Nie
      można o nim pamiętać. Upamiętniać jego żywota tu na ziemi. Zachowanie
      wszystkich ludzi jest paranoiczne.
      Dlaczego?

Bo jak rzekł Sebcioo zginął w wypadku samochodowym "przez swoja żonkę co nie
      umiala jechac po autobahnie".
      • diabel_21 Re: Cobyśmy się dobrze rozumieli 05.12.06, 16:16
        hehe dobre bielszczanin :) ja go szanuje za jego wyczyny w dziedzinie siatkowki
        i bardzo mi sie podobaja gesty fanow i oczywiscie kolegow z druzyny... malo kogo
        stac na takie gesty
        • hansgrubber Dyskusja z Sebciem 05.12.06, 16:33
          nie ma sensu. Po co sie ponizac. Pa.
          • sebcioo Re: Dyskusja z Sebciem 07.12.06, 08:01
            > nie ma sensu. Po co sie ponizac. Pa.
            Jesli komus brakuje argumentow (albo rozumu) to tylko takie cos jak powyzej moze
            wymyslec. Wielce ponizony pan Gruber sie znalazl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka