Dodaj do ulubionych

po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że

11.12.06, 10:19
poeta napisał giedyś, jak to było...?
"po co wam te swary głupie , przecież i tak zginiecie w zupie"
Chce sie wam? pracy chyba nie macie , że w domach siedzicie i klikacie takie
bzdurki. Ja przynajmniej na emeryturze jestem.
Khaki chce pisać co jej się podoba? - niech pisze,
Serwis chce pisać? - niech pisze.
I nikt nikogo by nie obraził, ja np pamietam, że khaki nie raz broniła
serwisa, a tutaj takie słowa? Słuchajcie jak można napisać o kobietach, że są
niewydmuchane?
Kobiety mają swoje sprawy a my swoje i niech tak pozostanie. Tylko czasem
nasze sprawy łączą się stąd kolorystyka Forum.
Ja nie odniosę się do nikogo, ale niepodobał mi sie też atak na jednego
iszącego,który tak naprawdę nic nie zrobił.
ALE jak pisałem:
Pax Panie i Panowie, PAX miedzy chrześcijany.
GDZIE są stonowane nicki, niech sie wypowiedzą,
bo mi się wydaje , że nasze forum jest jak nasz rząd.]
A i opiekun też powinien zastanowić się, czy nie zaostrzyć zasad i nie dawać
po łapkach tym, których posty są na granicy dobrego smaku,

czółko............z żalem........ale optymistyczne

Obserwuj wątek
    • sebcioo Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:22
      Generalnie sie zgadzam, tylko jedno male "ale".
      Kto ma decydowac co jest dobrym smakiem a co zlym? Wedlug jakich kryteriow? Te
      kryteria powinny byc wyraznie okreslone, co nie?
      • siwy62 Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:27
        moje zdanie jest takie, na to książki nie ma, każdy wyniósł z domu rodzinnego,
        to co uważamy za morale. I każdy nieco inaczej te morale widzi, ale myślę, że
        generalnie wszyscy uważamy podobnie i podobne wartości mamy. Chyba że ktoś jest
        degeneratem od 5 pokolenia.
        Jest to sebciu rzeczywiście jakiś problem, no bo jak ocenić coś co jednemu
        wydaje się żartem, a innemu kalumnią?

czółko.......
        • sebcioo Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:29
          > Jest to sebciu rzeczywiście jakiś problem, no bo jak ocenić coś co jednemu
          > wydaje się żartem, a innemu kalumnią?
          Dokladnie, i jesli nie mozna ustalic wyraznej granicy to jak jej ktos ma
          przestrzegac/pilnowac? Zawsze ten ktos zostanie posadzony o stronniczosc i
          wybiorczosc.
    • hansgrubber Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:22
      To byl moj atak na kogos?
      • sebcioo Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:27
        > To byl moj atak na kogos?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=53292900&a=53416322
      • siwy62 Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:28
        Hansie drogi, żadnej wycieczki personalnej w Twoim kierunku nie wykonałem.
        Chodziło mi o kogoś innego.
        A dlaczego uważasz, że o Ciebie chodzi?
        czółeczko z natury optymistyczne.
        • hansgrubber Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:37
          Pytam z bezinteresownej ciekawosci. Chcialbym w tym wszystkim zachowac jakis
          balans. :)
    • baam1 Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:25
      Siwy, swiete słowa :)Chociaż pewnie nie mnie wzywałeś do tablicy ;)
      • siwy62 Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:41
        baam1 napisała:

> Siwy, swiete słowa :)Chociaż pewnie nie mnie wzywałeś do tablicy ;)

Ciebie, ciebie też wzywałem, wiem , że przemawia przez Ciebie wielka
        inteligencja i brak w Tobie złości i nienawiści.
        Dzięki Baam,
        czółko dla Baam
      • ja-alutka Baam do tablicy!!!! 11.12.06, 10:42
        Ja względem tego...no wiesz ;), co to nam się od dawno nie udaje :( ☺
        • baam1 Re: Baam do tablicy!!!! 11.12.06, 14:02
          a może w okresie międzyświatecznym???
    • mamba30 Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:27
      Co prawda Pana nie znam Panie Siwy, ale jako osoba, która tu weszła po raz
      pierwszy i czujnym okiem rozgląda sie wszem i wobec, przyznaję Panu rację.
      Strasznie napięta sytuacja panuje.... Przeciez mozna inaczej, teraz jest nawet
      sprzyjający przedświateczny okres, aby wyciągnąć do siebie dłonie i uścisnąć w
      przyjaźni i z dobrym słowem :))

Jeżeli mogę coś nieśmiało zaproponować.... wiem, że każde forum jest inne i ma
      swoją specyfikę. Można je lubić bądź nie - kwestia gustu, a o gustach jak
      wiadomo się nie dyzkutuje.... Na moim forum zasady ustalałam w następujący
      sposób - każdy w określonych watkach się wypowiadał z propozycjami kasowania,
      bnowania, cenzury itp. Zgodnie z dobrem forum i większością głosów przyjęłam
      pewne zasady jego funkcjonowania i staramy sie jak do tej pory ich trzymać.

Pozdrawiam
      • siwy62 Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:33
        ŚWIETNY POMYSŁ
        Sam o tym myślałem, ale jako młody-stary forumowicz, nie miałem odwagi
        zaproponować, abyśmy to my, forumowicze, wypowioadali się w sprawie, czy coś
        jest do wykasowania, to banowania(domyśłam sie że chodzi o zablokowanie danego
        forumowicza na forum?), do cenzury.
        Każda wycieczka personalna (niesmaczna dodam) powinna być napietnowana.
        np. sex z windą w konsumie,
        przyznam że nie rozumiem o co chodzi (?)
        każdy rozumie...!
        niesmaczne...
        czółko dla mamby
    • ja-alutka Brawo siwy :) 11.12.06, 10:32
      Jak (prawie) zwykle się z Tobą zgadzam i mam jeszcze coś od siebie: Jesli kogos
      irytuja wypowiedzi osób na Forum to jest na to prosta rada...Można te osoby
      zignorować, ja tak zrobiłam z jedną osobą, nie widzę jej wpisów i z moim
      zdrowiem "psychicznym" jest o wiele lepiej. Właściwie nic do tej osoby Nie mam,
      byc może w "prawdziwym" życiu nawet bym tę osobe polubiła ale nie podoba mi się
      to co pisze i sposób w jaki pisze i mam do tego prawo. Mam więc apel : Żyjmy i
      pozwalajmy żyć innym, życie jest za krótkie na skupianie się na rzeczach mało
      ważnych, bezsensownych swarach, szkoda go na To po prostu marnować :)
      Pozdrawiam bardzo OPTYmistycznie :)) ☺
      • siwy62 Brawo Alutka 11.12.06, 10:37
        Dzięki że odpowiedziałaś na apel wzywający stonowanych forumowiczów,
        bo tak naprawdę co to się tu zaczęło wyprawiać?
        czółko dla Alutki

ciekaw jestem kiedy ktoś napisze , że rozdzielam "czółkiem"jak nagrodą?
        • ja-alutka A rozdzielasz?? 11.12.06, 10:38
          ;) ☺
          • siwy62 Re: A rozdzielasz?? 11.12.06, 10:40
            ja-alutka napisała:

> ;) ☺

Oj nie rozdzielam, ale jak taki uśmieszek wysłać?
            Powiedzmy , że jest ten uśmieszek ode mnie.
            • ja-alutka Re: A rozdzielasz?? 11.12.06, 10:41
              Lewy alt i 1 z klawiatury prawej numerycznej :)) O tak : ☺ ☺ ☺
              • siwy62 Re: A rozdzielasz?? 11.12.06, 10:51
                ja-alutka napisała:

> Lewy alt i 1 z klawiatury prawej numerycznej :)) O tak : ☺ ☺ ☺
                > ;

eee , stary ja juz jestem, nie wychodzi coś.
                lewy alt i 1 z klawiatury numerycznej (tej po prawej stronie klawiatury?)
                • ja-alutka Re: A rozdzielasz?? 11.12.06, 11:31
                  Dokładnie poćwicz trochę!
        • i.madzia Re: Brawo Alutka 11.12.06, 10:39
    • to_ja8 Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:48
      Drogi siwy emerycie, widzę że twój wzrok już stępiony i nie doalta wszędzie.
      Ja tej awantury nie wszcząłem tylko nasz "kwiatuszek forumowy". Pewnie tego nie
      doczytałeś, ale ciebie też obraziła.
      Z pełnym szacunkiem dla starszego kolegi, ale nie wypada, aby jakiś
      szczebioczący podlotek jeszcze (biorąc pod uwagę, że nie jest to jeszcze
      krakanie wrony), wyzywał Bogu Ducha winnych forumowiczów.
      Wiec stanąłem w obronie "starców i wdów osieroconych przez ich mężów"
      ogarniętych już delikatnie niemocą.
      I teraz zastanawiam się: a po co mi to było potrzebne?
      A tak poważnie to khaki przegięła, hansgrubber sprzymieżeńców w słabeuszach
      sobie werbuje, a ja po uszach obrywam, za swoje zdecydowne boje w obronie
      naszego forum przed ortodoksyjnym "kółkiem różańcowym inaczej".
      Oj po co mi to było...?
      • siwy62 Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 11.12.06, 10:56
        Drogi serwisie, nie tobie oceniać jaki jest mój stan wzroku, słuchu i potencji.
        I dodam, że nikt nie chce być uszczęsliwiany na siłę, nawet przez tak
        zasłużonego forumowicza jak serwis, więc nie dziw się , że sami staniemy we
        własnej obronie, MY starcy , wdowy i sieroty!!!
        Chyba napiszę do opiekuna, że traktujesz mnie personalnie jak starca, a nie
        jest to miłe!!!
    • siwy62 Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 08:39
      dzisiejszy dzień przyniesie nam więcej spokoju, cierpliwości, miłości...niz
      wczorajszy.

czółko verry opty....
      • to_ja8 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 09:53
        > dzisiejszy dzień przyniesie nam więcej spokoju, cierpliwości, miłości...niz
        > wczorajszy.
        ===

Dobrze by było, staruszku :)
        Ale wczoraj narobiłeś mi biedy z "Piątkową nocą w San Francisco", szukam płyty
        i nie mogę jej znaleźć...
        Ta muza chodzi już za mną, od momentu jak wspomniałeś
        • mamba30 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 09:57
          jak byłbyś grzeczny, to bym mogła Ci podesłać na @ kilka mp3 :))
          • to_ja8 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 10:36
            mamba30 napisała:

> jak byłbyś grzeczny, to bym mogła Ci podesłać na @ kilka mp3 :))

===
            Ta......
            Po pierwsze: "Piątkowej nocy w San..." Al di Meoli, Paco de Lucili i Johna Mc
            Laughlina nie da się słuchać w drobnych kawałkach - także dziękuję, mam gdzieś
            dobrze schowaną swoją płytę
            Po drugie: nie będziesz na mnie testować zasady "kija i marchewki"
            Po trzecie: zajmij się lepiej wychowywaniem swojej koleżanki "forumowego
            kwiatuszka", trochę zasad kultury i przede wszystkim logiki i odpowiedzialności
            przydałoby się jej wszczepić za młodu
            Aha, otrzymałem już e-maila od administratorów forum, ale o tym przy innej
            okazji...
            -
            • mamba30 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 10:42
              więc:
              po pierwsze, drugie i trzecie chyba straciłam ochote na jakąkolwiek wymianę
              postów z Tobą. Widzę, że Tobie się żadną miara nie dogodzi. Bywaj zdrów i nie
              pouczaj mnie prosze, co mam robić. A wychowywać to ja moge co najwyżej własne
              dziecko, cudze dzieci niech wychowuja ich rodzice.
              • baam1 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 10:43
                sorki za bardzo krótki komentarz - :))). Witaj mambo na naszym forum :)
                • mamba30 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 10:45
                  baam1 napisała:

> sorki za bardzo krótki komentarz - :))). Witaj mambo na naszym forum :)

Witaj :)) nie powiem, żeby większość była gościnna....
                  • baam1 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 10:48
                    Myslę, że tym stwierdzeniem krzywdzisz nieco większość. Gdyby to słowo
                    zastąpić "niektórzy" to bym się zgodziła :)
                    • mamba30 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 10:51
                      baam1 napisała:

> Myslę, że tym stwierdzeniem krzywdzisz nieco większość. Gdyby to słowo
                      > zastąpić "niektórzy" to bym się zgodziła :)

hmmm.... może masz rację, słowo niektórzy jest właściwsze :)) napisałam tak pod
                      wpływem dnia wczorajszego i komentarza pewnego osobnika
                      • baam1 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 11:01
                        to akurat mogę zrozumieć :) Ale uwierz mi, że ten osobnik przy bliższym
                        poznaniu zyskuje. Prywatnie go lubię, ale na forum to raczej unikam :)Ale
                        zapewniam Cię, że większość forumowiczów to bardzo fajni i pokojowo nastawieni
                        ludzie. Mało tego, dodam, że konstruktywne dyskusje są jak najbardziej
                        możliwe :) Mam nadzieję, że "pomieszkasz" trochę u nas :)
                        • mamba30 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 11:05
                          zobaczymy, mam swoje forum, na którym mogę się wyżyć w dyskusji na każdy temat,
                          bez obawy, że mnie ktoś za moment usadzi, mimo tego, że nic nikomu nie
                          zrobiłam. Domyślam się, że są tu sympatie i antypatie i że trudno przez jeden
                          dzień poznać ludzi. Poczytam, poobserwuję.... nie mam zbyt wielkiej ochoty na
                          kolejnego pstryczka w nos. dzisiaj już jednego dostałam
                          • baam1 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 11:08
                            Nie podchodź tak emocjonalnie, jeżeli mogę radzić. Być może ktos odebrał Twoje
                            słowa jako atak personalny i bronił się w ten sposób :) U nas często jest ostra
                            dyskusja, ale większość nie obraża, a przynajmniej nie ma takiego zamiaru. Ja
                            wczoraj Twoje pojawienie odebrałam jako chęć pouczania i interwencji z
                            zewnątrz. Dlatego nie odzywałam się, aż nie wyrobię sobie opinii, mam nadzieję,
                            właściwej :)
                            Miłego pobytu życzę :)
                            • mamba30 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 11:12
                              Ogolnie taki ze mnie typek, że do wszystkiego (nie tylko do forum) podchodze
                              emocjonalnie. Co do tej osoby, to nie sądzę, aby odebrała moje słowa jako atak
                              personalny...
                              Pojawiłam się wczoraj w celu wyjaśnienia sytuacji, co możesz przeczytać w
                              załozonym przeze mnie wątku. Nie zamierzam nikogo pouczać :)))
                              Pobyt mam nadzieję będzie miły, miło sobie rozmawiam o muzyce na ten
                              przykład :))
                              • baam1 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 11:23
                                No wlaśnie :) Mam nadzieję, że i na inne tematy będzie miło. Też jestem z tych
                                emocjonalnych i kiedyś "nerw" mnie chwycił, ale po przemyśleniach stwierdziłąm,
                                że może źle odebrałam atak personalny na moją osobę. napisałam o tym pouczaniu
                                jako przykłąd na to, że intencje mogą być różnie odbierane :) Gdybym tak
                                myślała nadal, nie odfezwałabym się, albo zaatakowała :) Cały wątek
                                przeczytałam :) I zmieniłam zdanie :) Niestety, wychodzę już do pracy, więc
                                pojawię się dopiero wieczorem. Niemniej mam nadzieję, że pogadamy sobie
                                jeszcze :)
                                Miłego dnia zyczę :)
                                • mamba30 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 11:30
                                  :))))
                                  Trzymaj się ciepło, miłej pracy.... ja sobie w domku na rzyci póki co siedze i
                                  staram się małymi kroczkami chałupę pucować :)) napewno jeszcze porozmawiamy :))
                              • to_ja8 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 11:33
                                Andrea Volenveider - mówi ci to coś?
                                • mamba30 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 11:36
                                  mówi
                                  • to_ja8 To już cię polubiłem... 12.12.06, 11:52
                                    ... tylko za sam fakt, że wiesz kto to jest
                                    • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 11:53
                                      teraz Ty zaczynasz z kijem i marchewką? Andreasa Vollenweidera zaczęłam słuchać
                                      po raz pierwszy w 1998 roku
                                      • to_ja8 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 11:55
                                        nie obruszaj się na mnie
                                        Ja andresa pierwszy raz widziałem i słuchałem podczas występu w Polsce gdzieś w
                                        głebokim PRL-u (lata 80-te)
                                        • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 11:59
                                          nie chodzi o obruszanie, tylko o Twój komentarz. Chciałam być miła i pomocna (w
                                          kwestiach muzycznych na AO wszyscy się do mnie zawsze o pomoc zwracaja)a
                                          dostałam pstryczka, który zabolał.

W latach '80 to ja w glanach chodziłam i byłam muzycznie hermetyczna...
                                          • to_ja8 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 12:03
                                            mamba30 napisała:

> dostałam pstryczka, który zabolał.
                                            ===
                                            ... czyli przeszłaś chrzest poztywnie!!!

O muzie, takiej ambitniejszej, to tu nie ma za bardzo z kim..
                                            • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 12:09
                                              to_ja8 napisał:

> ... czyli przeszłaś chrzest poztywnie!!!

nie masz metod bardziej przyjaznych drugiemu człowiekowi??

> O muzie, takiej ambitniejszej, to tu nie ma za bardzo z kim..
                                              wczoraj i zresztą dzisiaj miło na tematy muzyczne rozmawiam sobie z Kendalem i
                                              Doktorem Pajchiwo... Dla mnie muzyka jest wszystkim, słucham jej zawsze i
                                              wszędzie, jak mam taką mozliwość
                                              • szpila555 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 12:15
                                                Mamba i Nirvanę lubi :)
                                              • ja-alutka Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 12:17
                                                Znalazłoby sie więcej osób z którymi można porozmawiać o muzyce, o dobrym
                                                kinie, o dobrej ksiązce, przekonasz się o tym Mam nadzieję :) ☺
                                                • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 12:29
                                                  i ja mam takową :) juz się robi co raz lepiej :))))
                                              • to_ja8 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 12:51
                                                mamba30 napisała:

>.... nie masz metod bardziej przyjaznych drugiemu człowiekowi??
                                                ===

Mój kumpel z Pruszkowa mówi tak: "a p. Mirek twierdzi, że życie twarde jest"

* * *
                                                pawlozsiul: A różne swoje urazy mozesz powyjaśniać w sądach, niekoniecznie na
                                                forum.
                                                • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 12:54
                                                  nie zadaję się z Pruszkowem, tam mafia jest :)))

no tak, a moi koledzy od motocykli zawsze mówili "twardym trzeba być, nie
                                                  miętkim".... zawsze sobie to powtarzałam, jak jechałam motocyklem i zarąbiście
                                                  padało.... dodam, że to klasyk był, więc i kask otwarty... brrrr...
                                                • to_ja8 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 12:59
                                                  A wracając do muzy...
                                                  Od kilku miesięcy w "Czarnej Perle" leci jeden temat: Pink Martini "No Hay
                                                  Problema". Zachorowałem na punkcie tego jednego kawałka:
                                                  www.pinkmartini.com/cd/symp_music/03symp.m3u
                                                  W twojej wizytówce nie znalazłem tego onsambla, więc szczerze polecam
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:05
                                                    nie znałam, przypomina mi bardzo Mirelle Mathieu... zauważyłam, że lubisz starą
                                                    muzę. Polecam Camel, płytkę z "84 roku Stationary Traveller.... jakoś
                                                    najbardziej mi przypasiła ze wszystkich, zarówno tych starszych jak i
                                                    nowszych.... kocham utwóe West Berlin, Long goodbyes.... zresztą cała jest boska
                                                  • ja-alutka Jesli mowa o... 12.12.06, 13:13
                                                    To kiedyś pożyczyłam komuś czarna płytę Eurythimcs z bodajże 1983-84 roku (to
                                                    ich 2 album). Temu komuś strasznie się spodobała i nie oddał mi, może ktoś wie
                                                    gdzie mogłabym to dorwać, niekoniecznie na czarnej płycie...☺
                                                  • mamba30 Re: Jesli mowa o... 12.12.06, 13:15
                                                    jeżeli pamiętasz tytuł, to może będę mogła pomóc :))
                                                  • ja-alutka Re: Jesli mowa o... 12.12.06, 13:18
                                                    Znam tytuł największego przeboju z krążka , więc moze to jest to : Sweet dreams
                                                    are made of this...Mam nadzieję, ze bez błędu ;)) ☺
                                                  • mamba30 Re: Jesli mowa o... 12.12.06, 13:21
                                                    ja-alutka napisała:

> Znam tytuł największego przeboju z krążka , więc moze to jest to : Sweet
                                                    dreams
                                                    >
                                                    > are made of this...Mam nadzieję, ze bez błędu ;)) ☺

To jest właśnie tytuł tego albumu, 1983 rok :)))) Napiszę Ci zaraz maila....
                                                  • to_ja8 Re: Jesli mowa o... 12.12.06, 13:31
                                                    Ja też kiedyś pożyczyłem Queen - "A night at opera"
                                                    Płyta nie wróciła, ale muzykę znam na pamięć, szczególnie "Cygańską rapsodię"
                                                    Gdzie są moje płyty Judas Priest, Budgie, Deep Purple i Billy Idola???
                                                  • mamba30 Re: Jesli mowa o... 12.12.06, 13:36
                                                    mi kiedys ukradli z samochodem kilkadziesiąt płyt, szlag mnie normalnie
                                                    trafił :/
                                                  • to_ja8 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:28
                                                    Camel!!!!!!!!!!!!

Najpiekniejsze, co ich słyszałem, to muzyka do baśni "Śnieżna gęś".

Ciekawostka!!!!
                                                    Wielu gitarzystów rockowych przyznaje się, że ich wzorcem był gitarzysta Camelu

Druga ciekawostaka!!!
                                                    "Camel" to moja ksywa z czasów, gdy jeździłem jeep-em za granicę
                                                  • partizan79 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:30
                                                    Co Ty tam Serwis ciemnotę wciskasz dla Mamby?! Mówili na Ciebie Camel, bo
                                                    miałeś garba, a nie, że jeździłeś jeepem za granicę;)
                                                  • to_ja8 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:34
                                                    Wybacz mambo...
                                                    partyzant to taki forumowy trefniś, wszystko mu uchodzi na sucho

Garba to masz ty, bo za długo w krzakach się podglądasz panienki w Bochnie albo
                                                    stepa podczas fotkowania okolic Dubiażyna
                                                  • partizan79 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:43
                                                    Chyba w Bochnie mają internet, bo właśnie się poubierały i lustrują z okna 17-
                                                    tkę.
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:37
                                                    :))) garba to ja zaraz dostanę, od siedzenia tyle przed kompem :)
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:35
                                                    jeżeli nie znasz tej płyty, to nalegam na posłuchanie :)) w muzyce jest wiele
                                                    niespodzianek... np. Goran Bregovic o czym chyba wie niewiele osób, miał kiedyś
                                                    długie hery iswój rokowy zespół Bijelo Dugme (biały guzik) Nie wiem też, czy
                                                    znasz może taki duet Blackmoore's Night??? Ritchie Blackmore z Deep Purple ze
                                                    swoją kobiałką Candice Night tworzą bardzo sympatyczna dla ucha muzykę...
                                                  • partizan79 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:38
                                                    A Djordje Balasevica znasz?
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:40
                                                    nie, a powinnam??? też jakiś Jugosławianin?
                                                  • partizan79 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 13:46
                                                    Nie twierdzę, że powinnaś, ale jest znany. Chcesz, to prześlę jakąś pieśnię na
                                                    maila.
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 14:00
                                                    własnie słucham, jest piekne.... dziękuję Ci bardzo..... zrewanżuję się czymś
                                                    też przepieknym, ale w innym klimacie i języku :)))
                                                  • partizan79 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 14:21
                                                    Nie ma za co. Jakbyś chciała coś ze wschodu (Ukraina, Rosja, Białoruś + b.
                                                    Jugosławia), to mam tego od groma.
                                                  • to_ja8 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 14:26
                                                    Partyzancie, a kiedyś, kiedyś miałem taki kawałek "Jechał kozak za Dunaj" w
                                                    wykonaniu angielskiej kapeli ale po ukraińsku. Jakiś czas później balowałem raz
                                                    po razie w Kijowie (łącznie ok. kwartału), bywałem na różnych imprezach, ale ni
                                                    cholery udało mi się tej pieśni usłyszeć w ludowo-folkowej wersji.
                                                    A może to nie ukraińska pieśń?
                                                  • partizan79 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 14:27
                                                    Mam przesłać na maila?
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 14:53
                                                    partizan79 napisał:

> Nie ma za co. Jakbyś chciała coś ze wschodu (Ukraina, Rosja, Białoruś + b.
                                                    > Jugosławia), to mam tego od groma.

to ja bardzo poproszę, kiedyś byłam zakochana w języku naszych braci, zresztą
                                                    uczyłam się go 8 lat. Ja już wysyłam, w mailu będziesz miał adres, na który byś
                                                    mi te inne powysyłał, oki?
                                                  • partizan79 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 15:01
                                                    Oki.
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 15:05
                                                    powinno już dojść :)
                                                  • partizan79 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 15:45
                                                    Doszło. Super, dzieki! W niedalekiej przyszłości zajmę sie wysłaniem do Ciebie
                                                    paru piosenek.
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 16:08
                                                    to Ty wyślij mi, a ja jakieś jeszcze Tobie.... jakbym bliżej znała Twoje
                                                    preferencje muzyczne, to byłoby mi łatwiej coś wybrać..... ale chyba juz
                                                    wiem :)))
                                                  • partizan79 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 16:11
                                                    No właśnie, preferencje.. Możesz jakoś określić, co byś chciała?
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 16:13
                                                    bardzo lubię oryginalność.... zaskocz mnie..... ja już szulam czegoś dla
                                                    Ciebie, o ile mam to na tym kompie....
                                                  • to_ja8 Trzy szybkie... 12.12.06, 13:41
                                                    Kto śpiewa następujące tematy:

1. Pszczółka Maja
                                                    2. Gumisie
                                                    3. Chip i Dale
                                                    ??????
                                                  • mamba30 Re: Trzy szybkie... 12.12.06, 13:41
                                                    to_ja8 napisał:

> Kto śpiewa następujące tematy:
                                                    >
                                                    > 1. Pszczółka Maja
                                                    > 2. Gumisie
                                                    > 3. Chip i Dale
                                                    > ??????

Pytek??? :)))
                                                  • to_ja8 Re: Trzy szybkie... 12.12.06, 14:22
                                                    mamba30 napisała:

> Pytek??? :)))

BINGO!!!! (z góry sypie się n konfeti, za chwilę najadą na ciebie 62x1000Wat
                                                    reflektory, i spiker - Krzychu K. ..... mówi do mikrofonu)
                                                    – Zgineli dwa kaski, jak sie nie najdoł to!... nie bedzie nic.

• mamba30 Re: Trzy szybkie... 12.12.06, 14:54
                                                    takie mocne to mnie szpalą :P
                                                  • to_ja8 Re: Trzy szybkie... 12.12.06, 15:06
                                                    mamba30 napisała:

> takie mocne to mnie szpalą :P

... i nic nie bedzie...
                                                  • mamba30 Re: Trzy szybkie... 12.12.06, 15:09
                                                    jak to nic??? płakaliby po mnie :)
                                                  • doktorpajchivo Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 16:01
                                                    Ritchie Blackmore z Deep Purple ze
                                                    > swoją kobiałką Candice Night tworzą bardzo sympatyczna dla ucha muzykę...

ba i to jaką muzyczkę :D
                                                  • mamba30 Re: To już cię polubiłem... 12.12.06, 16:08
                                                    moja ukochana płytka to Shadow of the moon :))))
              • to_ja8 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 10:44
                no to widzę, że nareszcie coś do ciebie dotarło!!!
                • mamba30 Re: Naprawdę opty uważam, że ... 12.12.06, 10:45
                  to_ja8 napisał:

> no to widzę, że nareszcie coś do ciebie dotarło!!!

bez odbioru...
                  • to_ja8 mambo, jak będziesz grzeczna... 12.12.06, 10:55
                    mamba30 napisała:

>
                    > bez odbioru...
                    ---
                    ... i vice wersa

PS. jak będziesz grzeczna, i jak minie mi nerw spowodowany przez twojej
                    koleżanki pomówienia wczorajsze, to nawet podywagujemy sobie kiedyś. Z natury
                    nie jestem taki kłótliwy jak tutaj się wydaje
                    Niemniej mam tutaj kilku zaprzyjaźnionych wrogo - oponentów, którym nie
                    odpowiadają moje poglądy, a przede wszystkim otwarte - bez ogródek wypowiadanie
                    swego zdania, gdy inni chowaja głowę w piasek
                    Pozdrawiam i zapraszam częściej na nasze forum
    • partizan79 Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 12.12.06, 10:03
      Chyba następuje powolny powrót do normalności.
      • colour-ize Re: po przeczytaniu, optymistycznie uważam, że 12.12.06, 13:17
        Bardzo prawidłowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka