Dodaj do ulubionych

tryumf Sprawiedliwości!!!

27.02.07, 10:46
Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości uznał wczoraj, że państwo serbskie
nie jest winne ludobójstwu w czasie wojny w Bośni

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3948028.html
Obserwuj wątek
    • pawlozsiul Hans, od dzisiaj... 27.02.07, 10:50
      ... nie używaj łaskawie uogólnień typu "wszyscy Serbowie to zbrodniarze", jak
      Ci się wcześniej zdarzało.
      • hansgrubber Re: Hans, od dzisiaj... 27.02.07, 11:10
        Podasz mi przyklad takiego mojego zdania?
        • pawlozsiul "Ci sami co strzelali do dzieci w Sarajewie?" 27.02.07, 11:31
          To Twoja reakcja na opis emocji, które powodowały znajomymi Serbami. Wniosek
          prosty - skoro odpowiadasz w ten sposób, uznajesz, że Serb = zbrodniarz.
          • hansgrubber Re: "Ci sami co strzelali do dzieci w Sarajewie?" 27.02.07, 11:48
            Ja tu widze byc moze przesadny polemiczny ferwor a nie uogolnianie ktore mi
            zarzucasz. Ale trudno byc sedzia we wlasnej sprawie. Niech ocenia inni - o ile
            inni nie maja lepszych zajec niz analize naszych sporow, na ktore stracilem
            zreszta ochote bo jestes tak przewidywalny ze szkoda czasu i atłasu.
    • keliusz Re: tryumf Sprawiedliwości!!! 27.02.07, 12:52
      Właśnie państwo serbskie...winni to się jeszcze ukrywają po lasach... Czekam
      jeszcze na przeprosiny dla Serbów za palone cerkwie w Kosowie przez
      Albańczyków...Pozdruffka Pawlo
      • pawlozsiul może się doczekamy 27.02.07, 13:33
        Albańczycy dali ostatnio taki czad w Prisztinie, że tzw. "społeczność
        międzynarodowa" zaczyna powolutku przeglądać na oczy.
        • hansgrubber Re: może się doczekamy 27.02.07, 16:59
          Ale nie taki jak Serbowie w Srebrenicy, co? :)
          • proffet Re: może się doczekamy 27.02.07, 17:18
            "Lubię" wasze dyskusje. Serbowie ,Albańczycy, Chorwaci nie są zbrodniarzami.
            Zbrodnie popełniają konkretni ludzie, konkretni je inspirują i oni powinni
            odpowiadać za nie a nie cały naród
            • pawlozsiul i tego dotyczy ten wyrok 27.02.07, 17:23
              Proffet - właściwy człowiek na właściwym miejscu.
              • proffet Re: i tego dotyczy ten wyrok 27.02.07, 19:37
                Przy komputerze?
            • hansgrubber Proffet 27.02.07, 17:49
              W ktorym miejscu twierdze ze chodzi o "caly" narod? Nie wywazajmy otwartych
              drzwi. Czy zdanie ze w Srebernicy mordowali Serbowie jest nieprawdziwe? Jak
              takie zdanie napisac? Niektorzy Serbowie mordowali w Srebernicy? Niektorzy
              Polacy byli ofiarami morderstw niektorych Niemcow? Bez jaj...

Zeby bylo jasne nie mam nic przeciw wyrokowi sadu ktory tak zachwycil Siula. :)
              • pawlozsiul zostaw Proffeta 27.02.07, 17:57
                Większość forumowiczów pewnie uważa mnie za oszołoma. Zapewniam, że nie pod
                wpływem Proffeta mam takie poglądy, jakie mam. Ale to Proffet był jednym z
                pierwszych, którzy uzmysłowili mi, że różniąc się diametralnie, można się też
                szanować.
          • pawlozsiul Re: może się doczekamy 27.02.07, 17:22
            Primo po pierwsze:
            NIKT nie bronił na tym forum zbrodni;

Primo po drugie:
            Holenderskie oddziały, których celem była obrona Srebrenicy wydawały serbskim
            żołnierzom co bardziej atrakcyjne panienki tylko po to, by uchronić własne
            dupska.

Primo po trzecie:
            znajdź te sześć tysięcy brakujących ciał. Zbrodnia pozostaje zbrodnią, byłaby
            równie okrutna, gdyby zabito dwanaście osób. Ale nie powtarzaj bezmyślnie mitu
            o ośmiu tysiącach ofiar, kiedy dowiedziono istnienie "tylko" dwóch tysięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka