odziej 27.03.07, 08:18 komputery.wp.pl/kat,12773,wid,8788288,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1&rfbawp=1174976210.275&ticaid=13758&_ticrsn=5 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebcioo Re: Kiedy przyjdą przeszukać Twój dom... 27.03.07, 08:36 Wniosek prosty - bez nakazu nie wpuszczać Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul wezwą gieszerów i wyniosą 27.03.07, 08:47 Jak nie wpuścisz, masz pewny dołek. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: wezwą gieszerów i wyniosą 27.03.07, 09:03 pewne są tylko dwie rzeczy na świecie... śmierć i podatki, ale swoją drogą to prawda, że jak masz coś na sprzęcie illegal to 3ba szybko zrobić format i spalić dysk :D no chyba, że nie jesteś właścicielem mieszkania to nie masz prawa nikogo do niego wpuszczać... więc niech przyjda jak bedzie właściciel... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: wezwą gieszerów i wyniosą 27.03.07, 09:12 Niestety ale formatowanie niewiele pomoze. Tzn powstrzyma jakiegos neptyka ale czlek bardziej kumaty z odpowiednim sprzetam wszystko odtworzy. Najlepiej by bylo albo wyjac talerze z twardziela i do niszczarki albo silnym impuls EMP. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: wezwą gieszerów i wyniosą 27.03.07, 09:14 Moze czytalismy rozne teksty ;) W moim bylo ze musza miec nakaz. Bez nakazu moga tylko w sprawach niecierpiacych zwloki. Czy posiadanie nielegalnego softu na kompie to sprawa niecierpiaca zwloki? Nie wydaje mi sie. Mozesz i 10 razy formatowac twardziel a oni i tak odczytaja. A za 10 formatowan to oni moga miec i 5 nakazow przeszukania. Trzeba tylko chciec. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: wezwą gieszerów i wyniosą 27.03.07, 09:22 sebcioo napisał: > Moze czytalismy rozne teksty ;) Czytaliśmy ten sam, ale Ty najwyraźniej jeszcze wierzysz w państwo prawa, a ja już złudzeń się wyzbyłem;) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: wezwą gieszerów i wyniosą 27.03.07, 09:46 Hehe, wiesz, taki szczegol, ja z tego panstwa prawa w najblizsza niedziele sie wypisuje i wynosze sie stad. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: wezwą gieszerów i wyniosą 27.03.07, 11:09 hmmm... nie wiem czy gratulować czy też nie... w każdym razie w sprawie dysku to chyba mikrofalówka załatwia większość śladów działania na twardzielu... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: wezwą gieszerów i wyniosą 27.03.07, 12:36 > hmmm... nie wiem czy gratulować czy też nie... To sie okaze ;) > w każdym razie w sprawie dysku to chyba mikrofalówka załatwia większość śladów > działania na twardzielu... Oby tylko twardziel nie zalatwil mikrofali ;) w koncu jego obudowa to kawal solidnej blachy ktora pierwsza sie nagrzeje Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: wezwą gieszerów i wyniosą 27.03.07, 12:51 ale nowa mikrofala i tak będzie tańsza od ewentualnej sprawy w sądzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cdsmarcin Re: Kiedy przyjdą przeszukać Twój dom... 27.03.07, 11:19 Ta... bo trzeba używać legalnego oprogramowania :P a nie piratów :) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Kiedy przyjdą przeszukać Twój dom... 27.03.07, 11:25 a kto z nas wspomina o piratach ... po prostu nie ma w tym kraju kompa na którym nie byłoby ani jednego nielegalnego bita... tak już jest, że nawet jeśli nie chodzi o program czy film, to równie dobrze możesz dostać od kumpla z pracy maila z "pierdołami",które nie zawsze są zgodnie z prawem.... mniejsza o większość-ten spór się nie skończy dopóki większości ludzi nie będzie stać na oryginalne oprogramowanie... bo tak czy inaczej ceny mamy zachodnie a płace dalej wschodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul choćby skany 27.03.07, 11:31 Pojawiają się czasem na forum zeskanowane fragmenty np. z prasy. Ściągasz na dysk i już jesteś posiadaczem "pirata" - mogą zabezpieczyć komp. Albo ściągasz fotę któregoś z naszych kolegów i bez jego zgody przesyłasz znajomym - naruszenie praw autorskich jak nic. Państwo totalitarne - wszystko jest zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
ewikola Re: choćby skany 27.03.07, 11:56 morał z tego taki, że wszyscy idziemy siedzieć:D Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul moda na kapowanie 27.03.07, 12:04 Ponieważ państwo czyni ostatnio z donosicielstwa cnotę, to może realizując tę nową linię polityczną wszyscy się wzajemnie zadenuncjujmy licząc na nadzwyczajne złagodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: moda na kapowanie 28.03.07, 12:04 Myślisz, że powinniśmy to zrobić na forum:)? Mamy jakiegoś policjanta wśród forumowiczów? A tak a propos donosicielstwa, nie tylko w kontekście nielegalnych bitów, to może wkrótce obywatele będą otrzymywać refundacje za dyktafony:D Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: moda na kapowanie 28.03.07, 12:09 > Myślisz, że powinniśmy to zrobić na forum:)? Mamy jakiegoś > policjanta wśród forumowiczów? Pojecia nie mam czy jest wsrod forumowiczow. Jednak mam pewne "podejrzenia" ze na 200% czytaja co tu my wypisujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: moda na kapowanie 28.03.07, 12:11 A mają jak sprawdzić, kto jest kto? Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: moda na kapowanie 28.03.07, 12:13 W moim przypadku nie potrzebna "balszaja tiechnika" z identyfikacją. Wystarczyło kilka wpisów gsx1100g Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: moda na kapowanie 28.03.07, 12:14 Jesli potrafia namierzyc goscia ktory dzwoni na np 997 z telefonu na karte pre-paid to czemu nie mieliby dojsc po numerze IP? Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: moda na kapowanie 28.03.07, 12:18 No chyba, że ktoś z kafejki serfuje:) Ma szanse na ucieczkę Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: moda na kapowanie 28.03.07, 12:11 Tzn., że jesteśmy częścią siatki informatorów...nieświadomie:) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: moda na kapowanie 28.03.07, 12:13 Ja to pewnie mam u nich teczke gruba jak encyklopedia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lubicz68 Re: moda na kapowanie 28.03.07, 14:15 Poprostu w nabliższych wyborach trzeba popierać Partię Piratów. www.partiapiratow.org.pl/pozdr Odpowiedz Link Zgłoś