obserwer11 22.04.07, 22:45 1. przykład - przy wjeździe Intermarche tuż obok bramy otwarta jest studzienka teletechniczna - pokrywa betonowa leży 2m dalej !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama36 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 22.04.07, 23:17 Przed snem jeszcze zerknęłam na forum. Dobrze, że ktoś założył taki wątek. Nie wiem czy zauważyliśćie, ponieważ widzę to codziennie . przy Ul.Cegielnianej jest taka posesja numer chyba 16, w sumie nie jestem pewna , gdyż tam ani płotu ani żadnej numeracji , tam stoją takie duże samochody jakieś wywrotki . To właśnie tam jest ogromna studnia o średnicy ponad 2metrów jakieś 2,5 metra od ulicy . Ta ogromna studnia od dłuższego czasu nie posiada wieka czy jakiegoś przykrycia. Możliwe , że któraś z ciężarówek wjechała i skruszyła. To wygląda strasznie ! żadnego zabezpieczenia, nawet jakiś sznurków czy też taśm ostrzegawczych !!! Przecież nie daj Boże jakieś dziecko z rowerkiem wjedzie to już po nim. Głębokość to 5 kręgów , woda nonstop przelewa się w środku . Moze ktoś zainteresuje się tą ogromną studnią !? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 23.04.07, 17:46 są już efekty dotyczy pkt.2. Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 23.04.07, 19:40 Internet to potęga.Na dodatek ktoś nas czyta,jeśli taka szybka reakcja na odkrytą i nieoznakowaną studnię. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Pochwalić należy reakcję ludzi Urzędu Miasta 23.04.07, 23:15 i studzienka przy drodze do Intermarche tez została zasłonięta - ale Fajnie szybka reakcja ... chyba tak nalezy zgłaszać - w sumie logiczne ... Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 17.09.15, 20:42 To jest takie dziwne skrzyżowanie Żwirki i Wigury z Kleeberga, przejeżdżamy ul. Żwiirki i Wigury w kierunku pogotowia a tam jakieś dziwne pasy, zresztą sami oceńcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul to może z cyklu "oznakowanie dróg" 23.04.07, 20:06 Skręcam ze Słowackiego w Dubiażyńską (jadę w stronę WKU) - zero znaków, na dobrą sprawę jestem na skrzyżowaniu dróg równorzędnych i powinienem ustąpić pierwszeństwa wszystkim wyjeżdżającym z Wysockiego. Dojeżdżam do WKU. Mam znak "ustąp pierwszeństwa przejazdu". Problem w tym, że taki sam znak mają też wszyscy jadący Brańską od strony dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka820 Re: to może z cyklu "oznakowanie dróg" 27.04.07, 13:11 Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś informacje o nieodpowiednim oznakowaniu naszych bielskich dróg - zgłaszajcie, a ja postaram się to opisać, trzeba zadbać trochę o nasze bezpuieczeństwo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul złe oznakowanie to pryszcz 29.04.07, 17:51 Może napisz o czymś innym: kiedy to złe zwyczaje drogowe stały się normą. 1. Wyjeżdżasz z "nocnego" przy Mickiewicza w stronę kamienicy ratuszowej (jest tam teraz jeden kierunek): zgodnie z oznakowaniem (brakiem oznakowania) powinnaś ustąpić pierwszeństwa wszystkim nadjeżdżającym z prawej - a więc jadącym od "Piekiełka". Tymczasem każdy wyjeżdżający od strony nocnego jest święcie przekonany, że ma pierwszeństwo. Skąd to wrażenie? 2. Naprzeciw domu parafialnego przy Jagiellońskiej wjeżdżasz w osiedle. Wszyscy jadący uliczką osiedlową równoległą do Jagiellońskiej uważają, że to właśnie ty masz pierwszeństwo. Jest akurat wręcz przeciwnie: to oni mają pierwszeństwo. Ciekaw jestem sądowych orzeczeń, kiedy wreszcie dojdzie tam do stłuczek. Odpowiedz Link Zgłoś
leo-art Re: złe oznakowanie to pryszcz 08.06.09, 19:25 Jedźmy zatem dalej? Kiedy chcesz wyjechać z tego miejsca na ul. Mickiewicza w prawo, to wiesz jak się robi... Pewnie teoretycznie powinieneś przepuścić tych z lewej, oraz tych z uliczki naprzeciw... tymczasem wszyscy sądzą, że możesz sobie wyskoczyć z tego zakamarku spod nocnego, a jak jesteś na głównej, toś pan. CZasem się w takim miejscu możeszzzz zdziwić, to was ostrzegam. To w sumie jest, czy nie jest włączanie się do ruchu, hahaHa... Ludzie, zróbcie se test na prawo jazdy dostępny na cd, to nic nie boli, a trochę popracujecie, przyda się wam. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: złe oznakowanie to pryszcz 08.06.09, 22:13 Leo-Cze;) po co ta cała oprawa? nie mozesz opisać tego w trzech zdaniach, abym i ja zrozumiał co masz na umyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
zawszekamikaze Re: to może z cyklu "oznakowanie dróg" 27.09.07, 19:44 może byś kodeks drogowy poczytał to byś wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: to może z cyklu "oznakowanie dróg" 27.09.07, 20:18 może* rozwiń kolego, bo dzisiejszego wieczoru ciężko idzie * Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 24.04.07, 11:27 Pod nocnym jednym i drugim można dostać w dzioba (o to chodzi??). Odpowiedz Link Zgłoś
mama36 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 24.04.07, 21:01 No nieźle , jezeli chodzi o ta wielką studnię na Ul.Cegielnianej , dobrze chociaż w ten sposób zabezpieczonob , to dziwne że tak szybko. A co do nocnego, kiedyś mężowi tam koszulę rozerwali , prawda jest tam niebezpiecznie szczególnie między 22 a 1 w nocy . Najlepiej tam nie przebywać! Moim zdaniem to PSS powinien zapewnić ochronę sprzedawcy i kupującym . Jednak muszę przyznać , że poziom kultury kupujących w Bielsku w porównaniu do nocnego w Białymstoku , w którym pracuje moja kuzynka ,jest kolosalna różnica. Jednym słowem chamstwo pod nocnym PSS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul przy Lipowej? 24.04.07, 21:59 To tylko pozorny spox. Wszystko gra jedynie w obrębie kamer monitoringu. Wchodzi się dalej w osiedle - dosłownie 15 metrów i manelstwo rzuca się w momencie. Chodzę tam wyłącznie po fajki, zawsze z psem. Raz nie zauważyli psa (ciemne umaszczenie) i usiłowali mi przyłomotać. Trochę ran szarpanych zaliczyli, ale skargi na policję nie złożyli. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 25.04.07, 00:00 W kolejce pod nocnym trzeba szybko myśleć. Szybka lustracja - znam, nie znam, groźny, niezbyt groźny, będzie pamiętał, nie będzie pamiętał.. I wtedy adekwatna reakcja: "zjazd", "nie mam", "ok proszę", "wyp..", "koniec jest tam", "ale dla mnie nie starczy" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 26.04.07, 15:34 Nie wiem jak sytuacja wygląda teraz, ale kiedy jeszcze byłem uczniem szkoły średniej w Bielsku, w parku odbywały swego rodzaju "łapanki" dojeżdżających. Szczególnie w okolicach II LO. Komenda policji 50 metrów dalej nikogo nie stresowała. Tę okolicę upodobali sobie głównie młodzi bielscy smakosze taniego wina. Zwykle chodziło albo o fajki, albo o kasę. Najczęściej wataha 5-6 osób czyhała na pojedyncze osoby. Niektórzy znajomi odkładali nawet jakieś drobne do innej kieszeni...Tak na wszelki wypadek. Na dworcu było podobnie. A wszystko to w biały dzień. Ciekawe czy coś sie zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
klon0001 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 26.04.07, 20:57 andruszczyn1 napisał: > Nie wiem jak sytuacja wygląda teraz, ale kiedy jeszcze > byłem uczniem szkoły średniej w Bielsku, w parku odbywały > swego rodzaju "łapanki" dojeżdżających. Szczególnie > w okolicach II LO. Komenda policji 50 metrów dalej nikogo > nie stresowała. Tę okolicę upodobali sobie głównie młodzi > bielscy smakosze taniego wina. Zwykle chodziło albo o > fajki, albo o kasę. Najczęściej wataha 5-6 osób czyhała na > pojedyncze osoby. Niektórzy znajomi odkładali nawet > jakieś drobne do innej kieszeni...Tak na wszelki wypadek. > Na dworcu było podobnie. A wszystko to w biały dzień. > Ciekawe czy coś sie zmieniło? > A po co policja ma sobie zawracać głowę jakimiś tam wyrostkami, czy też pijaczkami. Jeszcze który rozwali sobie łeb o krawęznik i wygra sprawę w Strasburgu. Bedzie miał za co chlać do niechlubnej śmierci. przecież słowo, przeciwko słowu i pijacka solidarność........ Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 27.04.07, 03:19 Tak ponoć wygrał jeden ch... Co miał niby hurtownię piekarską. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi-dubi DLACZEGO pod nocnym...? 27.04.07, 08:36 jest tak zle, bo z lokali zamykanych o 24 wysypuje sie tłum żadnych wrażeń młodzieńców. A może włodarze miasta przemyślą i zmienią ten anachroniczny przepis, przedłużą czas pracy lokali, tym samym zapewnią większe bezpieczeństwo mieszkańcom, tak aby można bylo spokojnie kupić chleb w nocnym. czekajcie , czekajcie zobaczycie , Panowie i panie radni, co bedzie w parkach, już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: DLACZEGO pod nocnym...? 27.04.07, 22:06 dlaczego w Białymstoku lokale mogą byc czynne do momentu kiedy są jeszcze goście ? Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Słupy w chodniku ,,, toż to szok 29.04.07, 14:53 czy widzieliście tyle słupów w chodniku a nawet pośrodku , kilkanaście centymetrów od krawężnika ??? w żadanym mieście nie widziałem tyle tego? energetyczne, telefoniczne ... rozumiem to : img401.imageshack.us/my.php?image=supnadrodzest3.png Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: DLACZEGO pod nocnym...? 29.04.07, 18:14 No i właściciela Rejsu zatrzymała ABW. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy jeszcze raz REJS 06.05.07, 22:03 ALE SIĘ NAMIESZAŁO : www.youtube.com/watch?v=ZpwnRdHTf1A Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 01.05.07, 08:15 Ogrodowa 111!!! Blok, z którego co jakiś czas wypełzają "rysie pazury" (nie mylić z Czarusiem) i zostawiają ślady na autach. Wyjaśnieniem tego zjawiska jest skojarzenie kilku - na pozór wydających się nie związanych ze sobą - zwrotów: - kompleksy widać jak słomę w lakierkach - chlanie ruskiej wody - buziaki gałuboj (w slangu spod Trusek znaczy tyle "ob...ny kowboj") - itd. itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 01.05.07, 10:07 Myslę, że może wprowadzenie przez SM ochroniarzy na teren zasobów mieszkaniowych poprawi sytuację. Ostatnio nawet doszło do tego, że pobito konserwatora SM podczas pracy. Gdyby do tego dodać monitoring miejsc szczególnie niebezpiecznych w mieście ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 01.05.07, 15:22 Czy każdy były ćpun to oszołom? Nietylko miejsca są niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 01.05.07, 18:29 przypominam to wątek o niebezpiecznych miejscach w naszym mieście; o osobach jeżeli kogoś interesuje, prosze założyć oddzielny temat - tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 01.05.07, 19:31 obserwer11 napisał: > przypominam to wątek o niebezpiecznych miejscach w naszym mieście; A to ja bardzo przepraszam Panie O.Pozdrawiam z 1-majem. Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny Mało niebezpiecznych miejsc w Bielsku 01.05.07, 21:10 Sądząc po ilości tresciwych wpisów , Bielsk to bezpieczne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Mało niebezpiecznych miejsc w Bielsku 01.05.07, 23:39 nikwiosenny napisał: > Sądząc po ilości tresciwych wpisów , Bielsk to bezpieczne miasto. === Pozwolę sobie dodać: ... ale wtedy, gdy twórcy śladów "rysich pazurów" (nie mylić z Czarusiem) już śpią po nachlaniu się ruskiej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka A ja troszkę inaczej... 10.09.07, 13:27 Byle jaki i chyba ... niebezpieczny parking! Znajduję się za przychodnią na ul. 3 Maja. Z jednej strony świetne miejsce bo miejsca dużo, nidaleko do przychodni i kilku firm i instytucje, z drugiej zaś strony nieuporządkowany, "byle jaki" i nie chodzi tylko o nawierzchnię z płyt, która była robiona pewnie pod koniec lat 70- tych. Gdyby wszyscy kierowcy auta zatrzymywali tuż przy trawniku, w jednym rzędzie, tak jak było do niedawna wszystko byłoby ok. Na parkingu tymczasem auta stoją w dwóch rzędach, jedno za drugim bardzo często i kiedy "pechowiec" który postawił auto wcześniej wraca do samochodu zastaje je zablokowane. Czego to kierowcy nie wyprawiają, żeby stamtąd wyjechać: zawracają na trawniku przed blokiem, prawie ekwilibrystycznie wykręcaja kierownica jadąc tyłem slalomem między autami, czasami włączają klakson...Można sobie wyobraziź co się dzieje, nie wspominając o tym, że jest to też parking, na którym zatrzymują się karetki, a ostatnio bywa i tak, że zatrzymują się na uliczce osiedlowej. W końcu kierowcy wpadli na inny pomysł! Jako, że wiedzą o tym co opisałam wyżej stawiają auta od razu z tyłu...przód parkingu jest więc niezajęty, a auta zatrzymywane są tuż przy uliczce. Nie wiem do kogo należy teren tego parkingu ale myślę, że ten ktoś Nigdy nie próbował tam zaparkować w ciągu dnia ... bo oczywiście popołudniami nie ma juz takich problemów...Pozdrawiam wszystkich daaawno nie widzianych i tych niedawno widzianych...☺ Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Szkoła na Widowskiej . 11.09.07, 20:04 Pisałem już kiedyś o tym . Koło szkoły nie obowiązują żadne przepisy drogowe . Mamy i tatusiowie jeżdżą pod prąd po podwójnych ciągłych , parkują na pasach oddzielonych linią ciągłą , itd . Ważne jest bezpieczeństwo wyłacznie własnego dziecka ... Rzecz dziwna , ale przejeżdżający patrol prewencji na to nie zareagował . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Szkoła na Widowskiej . 01.03.20, 19:13 Zrobili parking vis avis , to może lepiej ! Bursa , coś tam drgnęło ale co ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Spółdzielnia Inwalidów 11.09.07, 20:10 Ulica jednokierunkowa . Ustawione znaki zakazu zatrzymywania się są ignorowane . W efekcie " uliczka zaparkowana " z obu stron . Nie jestem pewien , czy takowy znak jeszcze istnieje od strony wjazdu . Z drugiej strony jest , ale ustawiony dziko - tyłkiem do kierunku ruchu . Zapomnieli przekrecic i napisać "Koniec" . Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Znak podp... 11.09.07, 21:32 Jak wcześniej wspomniałem , na skrzyżowaniu Cegielnianej z Widowską został piekny , acz lekko przyrdzewiały słupek po znaku pierwszeństwa ( dla niekierowców wyjaśniam - to taki żółty trójkąt z czerwoną opaską , stojący na głowie , albo jak kto woli , odwrócony do góry nogami ). Znak gdzieś poszedł sobie i dotychczas nie powrócił . Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Płot Toja niebezpieczny ! 12.09.07, 10:53 Młodzieniec , który wyrywa sztachety może sobie nadwyrężyć jakiś mięsień , albo paluszka o gwożdzia pokaleczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: 1 ulica : 14.09.07, 21:23 ul.Dubicze od Batorego do ul. Kazimierzowskiej jakoś dziwnie wąska, czyżby dawna ul.Wąska przesunęła się do tych rewirów ? a swoja drogą kto z Was Bielszczanie pamięta nieistniejącą juz ul. Wąską ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Wąska 14.09.07, 23:37 Ja tylko Krętą. A jest jeszcze Krótka i Niecała :D Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Drzewa przy światłach 21.09.07, 23:34 zauważyliście moi drodzu te drzewa przez które nic nie widać ? jedne rosną tuz przy Ratuszu, skręcając w lewo oraz jadąc od Urzędu Miasta w prawo drzewa przesłaniając widoczność* disiaj właśnie przekonałem się o tym * Odpowiedz Link Zgłoś
mama36 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 01.10.07, 07:19 może nie tyle niebezpieczne , co dziwne przystanek przy Rzemiośle, tam zawsze dużo chentnych na MPek kiedy już przyjedzie , siedzący zostaja ! oczekujacy na autobus niejednokrotnie nie maja miejsca usiąść ! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 08.10.07, 23:24 Miejsce nie jest niebezpieczne. Myślę, że przesiadujący tam Panowie nawet całym składem ponieśliby sromotną klęskę w walce z samotną Mamą36 uzbrojoną w reklamówkę z bułeczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 09.10.07, 07:21 partizan79 napisał: > Miejsce nie jest niebezpieczne. Myślę, że przesiadujący tam Panowie > nawet całym składem ponieśliby sromotną klęskę w walce z samotną > Mamą36 uzbrojoną w reklamówkę z bułeczkami. --- A może zamiast pulchniutkich bułeczek podrzucić mamie36 do reklamówki ze 3 jednokilogramowe opakowania cukru, albo - aby uzyskać jeszcze mocniejszą siłę rażenia - soli kamiennej? Uhh... Nie chciałbym w tym czasie czekać na eMPeK... :) * * * elemeledudki... Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 09.10.07, 07:55 Czyżbyś toju sugerował, że w reklamówce mamy36 kilo soli waży więcej niż kilo cukru? Odkryłes coś nowego, liczysz na Nobla? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 44444 - 5 czwórek w przylepionych wątkach:D 09.10.07, 20:03 Sól twardsza pewnikiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 79 torebek czy też 555 ?* 11.10.07, 08:50 img341.imageshack.us/img341/5940/zburakacukrowegosz7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Ognisko rozpalili na schodach ! 16.10.07, 23:51 dlaczego uczniowie w czasie lekcji, zajęć szkolnych czmychaja gdzie się da, aby dalej od szkoły; natomiast późnym wieczorem do nocy przesiąduja na szkolnych schodach, podwórkach, boisku ???? smiecąc przy okazji oraz piszą po ścianach* Odpowiedz Link Zgłoś
odziej normalnie się wkur... 07.11.07, 20:39 www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071107/REGION06/71106038/-1/WKL03 najsmutniejsze jest to ,że znam poszkodowanego od czasów jak biegał z pieluchą...i agresywny to on za bardzo nie był a i wzrostu chłopak trochę ma... kiedyś sam musiałem przywołać do porządku kolesia bo sie do mnie przystawiał i źle się to skończyło...dla niego... co jest z tymi ludźmi co?! ile razy nie przyjadę do bielska to kupel woli tę sama butelkę wódki zrobić w domu niż na mieście, bo się zawsze ktoś napatoczy... normalnie chyba trzeba od razu walić w mordę jak ktoś prosi o fajkę...tylko czy to jest rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama36 Re: normalnie się wkur... 07.11.07, 22:04 młodzież normalnie jakaś postrzelona, nie wiadomo czego po nich można się spodziewać ? przechodząc z dziećmi obok kilku wyrostków, nagle jakiś dziwny, dziki śmiech, parskają jak konie. I co tu się dziwić, że nagle z nozem może wyskoczyć, po spożyciu czy jak to się mówi zarzyciu dawki jakiegoś świństwa ? Nie daj Boże ! ponownie zwracam uwagę na śmierdząca ławke przystanku MPK, rezydentów obok Rzemiosła ! Co na to Przedsiębiorstwo Komunalne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: normalnie się wkur... 19.01.08, 21:04 i co ? są jakieś wyniki tej naszej akcji informacyjnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: normalnie się wkur... 19.01.08, 22:26 Wiesz obserwerze co to za uczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: normalnie nie wiesz ... 19.01.08, 23:49 To co napisałeś w tytule swego postu Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy normalnie wyhamowałem, w ostatniej chwili 25.03.08, 19:08 w Studziwodach kilkadziesiąt metrów przed pętlą autobusową dziura jak cholera, następnie uskok poprzeczny w kierunku Rajek, 200m obok Fionika Odpowiedz Link Zgłoś
skubi-dubi Re: normalnie się wkur... 22.06.08, 11:23 Rezydenci przystanku MPK obok Rzemiosła, to chorzy ludzie, czy zauwazyliście, ze maja nawet problem z poruszaniem się? A co dopiero z zaatakowaniem przechodnia...i nie należą do młodzieńców. Tu potrzebna jest interwencja , ale chyba specjalistów od uzależnień. To przecież uzaleznieni ludzie, a nie napompowani sterydami, czy czym innym, młodzieńcy. A jak sie to ma do rezydentów okolic naszego ronda, czy stacji paliwowych i ich zdolności zaczepnych i fizycznych...? sami oceńcie. Są inne miejsca, które zasługuja na miano niebezpiecznych i nie tylko ze względu na utrudnienia w ruchu drogowym. Ciekawie bywa na stacjach paliwowych , w okolicach nocnych sklepów, w parku, szczególnie w weekendowe wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Uogromna dziura 22.06.08, 11:58 na Kleeberga . Trzeci dzień widzę . Stoi , co prawda znak 30 km/h , ale radzę uważać . Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Niebezpieczne zakręty 19.01.08, 22:17 pl.youtube.com/watch?v=B6mDbaHOcHA Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka W centrum miasta... 27.03.08, 09:59 Jest w Bielsku uliczka jednokierunkowa, odchodząca od ulicy Mickiewicza w prawo na rozgałęziniu dróg B-stok i Narew, przy uliczce są sklepy, sklepiki, apteka, punkty usługowe. Niestety w godzinach dziennych po tej uliczce poruszać się nie da. Właściciele samochodów, chcący załatwić coś w "pobliżu" stawiają auta, jedno za drugim, po prawej i po lewej stronie wąskiej uliczki. I tu zaczyna sie problem bo jeśli dodamy do tego tłum ludzi, którzy tą uliczką chodzą i auta, które nie zatrzymując się chcą wjechać do swoich domów na osiedlu Kazanowskiego to Tłok się robi niesamowity. Nie da się przejść spokojnie, czasami nie da się przejechać autem, nawet jadąc 2 kołami po chodniku, bo stojące samochody tarasują przejazd. Oczywiście nie jestem biegła w sprawach ruchu drogowego ale na mój "rozumek" wystarczyłby znak zakazu postoju. Żadnemu z właścicieli aut nie spadłaby "czapka z głowy", gdyby zaparkował auto na ulicy Kazanowskiego i przeszedł się kawałeczek. Druga sprawa związana jest ze stosami śmieci w samym centrum naszego pięknego miasta. Za Delikatesami na Mickiewicza stoi sporo garaży- blaszaków. Nie wiem do kogo należą, ale to co się naokoło nich dzieje wołą o pomstę do nieba. Kto choć raz się tamtędy przeszedł (mnie się to niestety zdarza) wie jaki widok się "roztacza": butelki, śmieci, reklamówki, puszki i co jeszcze sobie wymyślicie leży luzem gdzie popadnie naokoło garaży. Czy ktoś mógłby się tym zainteresować i spowodować, żeby to miejsce zaczęło wyglądać jak na centrum miasta przystało?! Na razie tyle! Moze nie o miejscach niebezpiecznych ale...Pozdraiwam :) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: W centrum miasta... 03.04.08, 22:34 Jest takie miejsce. W rzeczywistości jest to teren utwardzony (kostką) przez niektórych nazywany "Parking" z postojem tylko dla miejscowych... Poniższa fotka przedstawia co przytrafiło się jednemu z eLPasowców... img145.imageshack.us/img145/8825/xxxgz4.jpg Aby nie być posądzony o uplecenie intrygi "grubej niczym łyko w koszyku" muszę wyjaśnić, że niebezpieczeństwa wcale nie stwarza Alecham-bra TDI, tylko odstające druty ogrodzenia bloku: img387.imageshack.us/img387/8222/xxlsb3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W centrum miasta... 04.04.08, 22:45 Zajefajne pantofelki, Serwis:] Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: W centrum miasta... 05.04.08, 20:47 partizan79 napisał: > Zajefajne pantofelki, Serwis:] Kopciuszek by się nie powstydził... co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: W centrum miasta... 13.04.08, 08:56 partizan79 napisał: > Zajefajne pantofelki, Serwis:] A noski jakie mają szpilaste,znaczy spiczaste. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: W centrum miasta... 14.04.08, 08:34 krzysztof_ja napisał: > A noski jakie mają szpilaste,znaczy spiczaste. Jakbyś nauczył się w takich chodzić nachlany (po ruskiej wodzie), to nie okulałbyś na nawet na trzeźwo Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 16.04.08, 06:22 Dlaczego nie ma pani w dziwnym przebranku na przejściu przy Zespole Szkół Nr 4, przy policji , gdzie i tak wszyscy jadą ostrożnie, jest,na ul.jakiejś armii,tej co do Boćków,jest Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Bardzo potrzebne przy ZSAMickiewicza 16.04.08, 19:14 odnosze jednak wrażenie, że powstał spór między Starostą a Burmistrzem, jeden chce Panią a drugi Pana na przejściu ! a przed ósma rano weź i przejedź ? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Bardzo potrzebne przy ZSAMickiewicza 16.04.08, 21:48 Może jest potrzebne docieplenie przez ocieplenie stosunków? :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 29.04.08, 08:24 powoli zaczyna zapadać się kostka chodnikowa przy wjeździe do ulicy Sadowej od Białostockiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
badivan Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 08.06.08, 11:47 Zdecydowanie Urzad Skarbowy! Nieżle mnie tak kiedyś oskubali! Radze mijac szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 08.06.08, 14:46 Ivan nie badź taki bad ! wolę Urząd Skarbowy od Zósó, tam to dopiero strefa niebezpieczna... podatki trza płacić, jak uczy bezdzietny ojciec z Torónia Odpowiedz Link Zgłoś
badivan Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 08.06.08, 19:45 Nie wspominaj ojca z Torunia bo mi portfel nóg dostaje:( A konto samo sie wyzerowuje:( Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 08.08.08, 19:47 dotyczy objazdu remontowanego mostu na Widowskiej. Cały ruch ciągników rolniczych przeniósł się na ul. Ogrodową, Jagiellońską i Kazimierzowską w kierunku ul.Dubicze ... Uwagas kierowcy na sprzęt rolniczy nieposiadający odpowiedniego oświetlenia ! Omal nie najechałem na nieoświetlony ciągnik z rejestracją Widowa, czyli BKW - Bielsk Koło Widowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leo-art Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 25.08.08, 01:45 Nowe niebezpieczne miejsce: skrzyżowanie, gdzie z Batorego skręca się w stronę szpitala. Gość sobie postawił płotek, który zasłania tę ulicę. Mamy w zasadzie dwie "trasy zbyt szybkiego ruchu" w Bielsku. Jedna, to ta na Hajnówkę, druga, to ta właśnie Batorego. Na tej pierwszej mało mnie nie zabili ostatnio, jakiś gościu mrugał, że niby skręca, a pojechał sobie... prosto. Jedynie to mnie uratowało, że nieszybko wjeżdżałem, no i że refleks mam 2x większy od Kubicy. I otóż ten płotek zasłania drogę szybkiego ruchu Batorego w stronę Hajnówki. Jeśli tą drogą będzie jechać jakiś fajans typu Zientarski standard, to wyjeżdżając na skrzyżowanie załapiemy się na gościa na pewno. Pewnie na tym skrzyżowaniu nasi miejscowi domorośli "spece" od organizacji ruchu tłuką się tak ze 3 razy dziennie, ale żaden jakoś nie zareaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmenn Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 29.08.08, 12:56 Opisałeś samą prawdę z tym skrzyżowaniem, no i jeszcze ten ślepy płot... Sam byłem dwukrotnie świadkiem wypadku w tym miejscu. Czasami kilkadziesiąt metrów dalej ustawia się drogówka, ale to nic nie daje. Ludzie jak jeździli po Batorego, tak bedą jeździć, bo przecież z pod kaczogrodu tak fajnie można się rozpędzić i dopiero koło cerkwi trzeba zwalniać... Odpowiedz Link Zgłoś
arsart Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 06.09.08, 18:55 Na skrzyzowaniu Piłsudskiego i Żwirki i Wigury na przejsciu dla pieszych nie działa ręczny włącznik i od miesiaca swieci się tylko czerwone światło, może by ktoś z zarządców drogi naprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 16.09.08, 10:36 otwarte okna w Niebie dziwne ze jeszcze nikt nie wyleciał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 28.09.08, 21:48 Nadal przypominam ul.Dubicze od ul.Batorego do ul.Kazimierzowskiej obok Weterynarii najgorszy odcinek, milimetry podczas mijanki na łuku! Czy nie można tego odcinka zmodernizować? Teraz coraz bardziej doświadczam przy zwiększonym ruchu, objazd mostu na ul.Widowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 11.10.08, 17:24 A ten znaczek dalej stoi : www.nikandr.republika.pl/znaki.jpg Postawiony samowolnie przez Elwę ? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 11.10.08, 22:06 przed chwilą jechałem z tego kierunku, ale w nocy nie widać takiego znaku, dlatego nieco szybciej przejechałem prze miasto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Niebezpieczne miejsca w Bielsku !!! - wpisuj 11.11.08, 06:01 ul. Franciszka Kleeberga jest okropnie nierówna, zwolnijcie szczególnie nocą Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinasl Kleeberga 13.11.08, 02:36 zgadzam sie to jest okropna ulica studzienki albo wystaja albo sa schowane w dziurach a zdaje sie ulica niedawno byla robiona na calym odcinku.ciekawe czy zmieni sie cos gdy zrobia rondo. i powinni postawic jakies oznakowanie do firmy ,,hoop,, bo kierowcy nie raz blakaja sie po calym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiako11 Re: Kleeberga 28.11.08, 11:45 robione były kanały nawierzchnia jeszcze nie Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Białowieska 06.12.08, 08:09 okropne ubytki w jezdni, wielość kałuż i błocka na poboczu ! Na szczęście jednostronny chodnik - Daleko od Szoszy Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Widowska 10.01.09, 22:27 A tu dalej szarżują beemki, audiki i inne bolidy, przeskoczyć most po remoncie i w rurę po łukach - kierunek Widowo. Mało tego, że nie ma żadnego ograniczenia prędkości, to jeszce szpaler nieszczęsnych słupów energetycznych ostawionych wbrew logice akurat po środku chodnika ! Na pewno służby odśnieżające oraz utrzymania porządku mają takich slalomów po dziurki... Czasem jakis słupek ze znakiem pionowym ulegnie przygięty ! Oj, losie, jakie to wszystko biedne a kraj unijny ... Odpowiedz Link Zgłoś
leo-art Re: Widowska 08.06.09, 14:48 Wprowadźmy matołom ograniczenie do 20 km/h i przywiążmy na skrzyżowaniu glinę z radarem. Mam fajny pomysł wybrać się do zarządu D-róg z taką propozycją. To nie są jakieś drogi przelotowe... Niespecjalnie. Skoro mamy tu miasto, a tu takie okolice - szkoła, dzieciarni jak psów, małe na rowerkach, wózki z dziećmi na ulicy.... Należałoby się zastanowić, w przypadku, kiedy zafajdany rząd ustanawia kiepski taryfikator mandatów, żeby obniżyć prędkość matołectwa. Uwaga: widziałem 2 gliniarzy z fajnym pieskiem.... to jakaś jaskółka zwiastująca wiosnę? Czy chcą sobie coś zapalić i szukają dojścia do trawki hahaha. Zajść do burmistrza, tupnąć nogą i powiedzieć: Stary, to kto tu rządzi, ty, czy krasnoludki? Powiedz policji, że mają w mieście być 4 punkty na "autostradach", tam gdzie te matoły lubią sobie przygazować. Dogadajcie się. Jak nie, to zarządź ustawianie żandarmów co 50 m. Że prawo nie pozwala? Olej to. Olej zasrańców, sam wiesz, że zasrańce zawsze prawo olewają, to bierz z g. przykład. Masz szlachetną motywację, i każdy sąd cię uniewinni. Zresztą takich jak ty to generalnie nie sądzą, ani nie sadzają. Jesteś bezpieczny. Zastanów się człowieku, staniesz u rzekomo Świętego Piotra, zapukasz, a tu bilet wstępu drogi. Piotr pyta - a o bezpieczeństwo w mieście dbałeś? NIe? to spadaj. Mam sporo trupów z twego miasta, co nie chcą cię oglądać. Żeby to mohery. Małe dzieci, a jak wiadomo, patron na maluchy bardzo wrażliwy. Zatem spadaj... NIe, czyścca nie ma... Oszukali cię? To nie moja sprawa, nie mam cię na liście więc nie pogadamy tu sobie. Jak wiecie, wprowadzenie 20/h nie spowoduje, że ludzie będą jeździć 20/h.. może matołectwu trzeba będzie wprowadzić 5/h i obcinać ręce za szybszą jazdę.... ha ha Ha. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Studziwodzka po 20 25.06.09, 23:11 Tylko 3 fotki z godziny 20:20 w dniu 25.06.2009: Okolice sklepu OGRODNIK img233.imageshack.us/img233/8417/p1070809a.jpg img222.imageshack.us/img222/1883/p1070818a.jpg przystanek MPK i chodnik przed siedzibą PK Sp. z o.o. img229.imageshack.us/i/p1070817a.jpg/ Nie życzę nikomu nadziać się na te pręty w nocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Studziwodzka po 20 27.06.09, 01:29 Faktycznie niezłe "Harakiri" niechciane może kogoś napotkać ! Przy okazji, chciałbym poinformować o podmytej i obniżonej studzience kanalizacyjnej na ul. Kowalskiej ! Jak twierdzi znany Bielski usługodawca, który mieszka tam" można zawieszenie auta zostawić na miejscu ' !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Studziwodzka po 20 27.06.09, 21:36 obserwer11 napisał: > Faktycznie niezłe "Harakiri" niechciane może kogoś napotkać ! Te pręty jeszcze stoją, kilka już zostało wywróconych. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Lokale sobie radzą: 13.01.09, 18:42 >>Dwadzieścia tysięcy okupu, albo twoja firma wyleci w powietrze! - taką groźbę usłyszała w poniedziałkowe południe właścicielka jednego z lokali gastronomicznych w centrum Bielska Podlaskiego.<< www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090113/REG01/723429146 Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Bielski Dom Kultury 18.01.09, 18:10 Skrzynka z prądem, czy jak ją zwać, pochylona, złamana od strony sądu, kaczka jego mać ! Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Mickiewicza 10.02.09, 07:54 - w sobote było niebezpiecznie na całej bielskiej połaci asfaltowej. www.wrzuta.pl/film/7JXvMgdBmE/ Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Mickiewicza do przejazdu 16.02.09, 05:46 widzieliście jak dachowali na bielskim przejeździe kolejowym!!! Okropne dziury w powierzchni ! Nawet TIR-y zjezdzają na pobocze, samochody osobowe na chodnik ! Motocykliści na wprost ! Czy ten przejazd w końcu będzie normalny ? Slyszałem przez CB, ze tylko w "śledziewie" tak pier... przejazdy ! Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Mickiewicza do przejazdu 16.02.09, 07:32 Przejazd kolejowy , jak sama nazwa wskazuje , jest w juryzdykcji kolei . Kolej jest biedna i tak artystycznie oprawionych w szyny dziurek łatać nie bedzie . Pozostaje czyn społeczny i zrzuta na worek cementu . Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Mickiewicza do przejazdu 26.02.09, 17:26 W dziury wsypano coś tam , ale do równości oj wiele brakuje . Mam kilka propozycji : - jak ktoś ma mozliwość , wsypać gorącego asfaltu i wyrównać . Niech sobie szyny odkopują z pomocą ręcznej piłki , - zorganizować się ( kierowcy ) i sądownie żądać odszkodowań za stopień zuzycia amortyzatorów . Jesli to 0,01 % x kilkuset kierowców x kilka przejazdów dziennie , kolej bankrutuje . - Można zablokować przejazd , byle zgodnie z przepisami o ruchu drogowym , ale tutaj akurat nie ma mozliwości , - Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje ? Mamy do czynienia z najgłupszą instytucją . Podzielona na wielekroć spółek ( po to by pasibrzuchy , w znaczeniu wszelkiej maści bliskokorytowcy ,mieli z czego żyć ) , niewydolna , żerująca na podatniku , itd . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Żwirki i Wigury do przejazdu ... 02.06.09, 15:25 Próbowaliście hamować jadąc pojazdem po dziurach w asfalcie ? Taki oto obrazek na drodze przez przejazd w kierunku Orzechowicz, Rajska, Strabli. Przed samym przejazdem mnóstwo dziur zagęszczających się przed samym znakiem STOP. Po drugiej stronie przejazdu podobnie ! Na nieszczęście nie długo, chociaz tramwaje jeżdzą bardzo rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Żwirki i Wigury do przejazdu ... 03.06.09, 18:17 obserwer11 napisał: > Próbowaliście hamować jadąc pojazdem po dziurach w asfalcie ? > Taki oto obrazek na drodze przez przejazd w kierunku Orzechowicz, Rajska, Strab > li. > Przed samym przejazdem mnóstwo dziur zagęszczających się przed samym znakiem ST > OP. > Po drugiej stronie przejazdu podobnie ! > Na nieszczęście nie długo, chociaz tramwaje jeżdzą bardzo rzadko Próbowałem wiele razy jadąc na ryby i z ryb! Dalszy odcinek też jest tragiczny. Zgłaszałem nawet osobiście do Powiatowego Zarządu Dróg bardzo zły stan tego odcinka drogi. Odpowiedzi pewnie się domyślasz. Może jak starosta uszkodzi tam zawieszenie w swoim aucie to coś się poprawi. Ale wątpię, bo do Białegostoku o wiele lepiej jechać drogą nr 19 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Żwirki i Wigury do przejazdu ... 03.06.09, 22:39 Osobiście popieram przedmówców, też wielokrotnie przejeżdzam tą trasą. Może Panie Moderatorze wydruk z naszego Forum przedstawić Władzom Zarządu Powiatowego >? Odpowiedz Link Zgłoś
bitconter Re: Żwirki i Wigury do przejazdu ... 04.06.09, 17:01 No i doczekalismy sie dzis jadac ta droga widzaialem jak naprawiali:) Odpowiedz Link Zgłoś